dede43 01.03.09, 10:53 Witajcie w pierwszym dzniu pierwszego wiosennego m-ca w tym roku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 01.03.09, 10:59 Życzę pogodnego dnia, z uśmiechem na ustach, bez urazy i bez złośliwości, wszystkim.... Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 01.03.09, 11:34 Kawusia i cisteczko na powitanie,to bardzo miłe.Życzę Wszystkim miłego wypoczynku i słonecznego dnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 01.03.09, 15:32 Słońce sie wczoraj naswieciło a dzis chyba strajkuje - przynajmniej tutaj. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: marcowe dzień dobry 01.03.09, 19:16 Słońca dzisiaj było jak na lekarstwo, ale ogólnie ładny dzień. Przynajmniej u nas, na Dolnym Śląsku (w pobliżu Wrocławia).Pozdrawiam wszystkich wiosennie. Odpowiedz Link
wacka1 Re: marcowe dzień dobry 01.03.09, 20:35 Witam w marcu.W czwartek mnie wywiało.Wróciłam dziś.Byłam na recitalu Bajora-wspaniały.W teatrze na sztuce z raczki dorączki.Polaziłam po sklepach.Zyam tylko dla siebie.Odpoczęlam .Wróciłam. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 02.03.09, 09:38 Witam,cisza jak makiem zasiał.Orły wróciły do szkoły.Najbliższy termin wizyty to po 23 marca /Dziadek będzie miał 71 urodziny/.Do tego czasu myślę /bo jestem optymistką/, że mniej więcej już wszystko będziena swoim miejscu.aga Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 02.03.09, 10:55 Wacka1,taka uczta dla duszy, to tylko pozazdrościć.To dobrze mieć kilka dni tylko dla siebie, czy to była wycieczka? Aga,to Ty zamierzasz do 23 marca układać wszystko na swoje miejsce po wizycie orłow? Ja dzisiaj mam pierwszą wizytę u endokrynologa.Przypomniał mi się kawałanie doktorze, za ile ja wyzdrowieję? -za kilkanascie tysiecy. Dobrze,ze świeci słońce . Odpowiedz Link
wacka1 Re:aniu 02.03.09, 11:23 Ja potrafię zyć tylko dla siebie,odpocząć od rodziny i oni tez odpoczną .Ja mam jutro wizytę kontrolną u endokrynologa.Jestem po częściowej operacji tarczycy. Odpowiedz Link
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 02.03.09, 14:36 Tutaj też byłam, i pozdrowionka zostawiłam.... Odpowiedz Link
wacka1 Re: marcowe dzień dobry 03.03.09, 08:25 Szaro,mokro,nieznosnie.Mamy przedwiośnie.Wczoraj siedziałam długo w ogrodzie. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 03.03.09, 14:06 sprawdzałam na ogrodzie ; przebiśniegi już kwitną , krokusy wystawiły czubki - idzie wiosna ,a jak pachnie mimo pochmurnego nieba.Wiosenne uśmiechy dla wszystkich.aga Odpowiedz Link
xy.5 Re: marcowe dzień dobry 03.03.09, 15:15 Co do wiosny to w tym temacie w słońcu pojawiło się błoto jak należy a w cieniu nadal śnieg leży. Odpowiedz Link
gklej Re: marcowe dzień dobry 03.03.09, 15:52 cześc wszystkim, u mnie pod domkiem wyszły krokusy i żonkile około 5 centymetrów juz mają. Wiosna niedługo nadejdzie, słoneczko będzie świecić dłużej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: marcowe dzień dobry 03.03.09, 18:46 Witajcie w ten kolejny, piekny dzień marcowy.U mnie oprócz żonkili i krokusów, wyszły na słonko tulipany. Pozdrawiam wiosennie. Odpowiedz Link
super222 Re: marcowe dzień dobry 03.03.09, 18:51 Spałaś...cały dzień? Dobry wieczór, słonko u mnie już dawno zaszło. )) Odpowiedz Link
anoagata Re: marcowe dzień dobry 03.03.09, 21:39 Ale to dobre jeszcze dziś sie tak nie uśmiałam przez cały dzień,dobranoc. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: marcowe dzień dobry 04.03.09, 05:58 No, udało mi się. Witam skoro świt wszystkich, w ten, mam nadzieję piękny dzień.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 03.03.09, 20:53 Dzisiaj miałam pracowity dzień i dopiero teraz odpoczywam.Życzę Wszystkim miłego wieczoru. Odpowiedz Link
anoagata Re: marcowe dzień dobry 04.03.09, 08:59 Wczoraj rozbawila mnie Jagoda 491 i Super222 to dziś postanowiłam tu zajrzeć wcześniej i powiedzieć Dzień dobry i pozdrowić z zachmurzonych Mazur. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 04.03.09, 12:29 dzieńdobry wiosennie.Mogę tylko patrzeć jak wiosna idzie ,jedną łapką wiele nie zwojuję , ale zajęcia na popołudnie zapowiadaą się ho ,ho. Jutro zaczynamy obchodzić dzień kobiet..aga Odpowiedz Link
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 04.03.09, 13:02 Aga - a to nie za wcześnie? Mówi się " trzy dni przed i trzy dni później". Pozdrawiam wszystkich... Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 04.03.09, 17:44 Jak przed laty pan Izydor napisał"ku chwale ojczyzny , jeden dzien kobiet ,cały rok mężczyzny"doszłam do wniosku ,że lepiej wcześżniej zacząć a później skończyć.aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 04.03.09, 18:17 Nagrabiłam sie dzisiaj!Pogoda dopisuje to nie ma zmiłuj sie ,ogrod czeka... Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 04.03.09, 18:28 Dzień dobry moje miłe. Zaczynam dzis świętować ze swoim Kazimierzem aż do dnia Kobiet, więc pewnie nie pojawie sie do niedzieli. Odpowiedz Link
52ania Re: dobry wieczór.. 04.03.09, 22:31 Poczytałam Wasze posty, sprawdziłam co słychać na forum,a teraz życzę Wszystkim spokojnej nocy. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Dzień dobry 05.03.09, 06:22 w kolejny dzień marcowy. mam nadzieję,że pomęczę się kolejny dzień na działce, o ile pogoda nie spłata figla i nie zacznie padać. A co do świąt, dzisiaj jest Dzien teściowej mam dwóch zięciów, ciekawa jestem czy będa pamiętali. Życzę wszystkim miłego dnia. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Dzień dobry 05.03.09, 08:55 Miłego dnia życzę,teściową nie jestem,więc nie poświetuję,na działce zimowo jeszcze dzisiaj,a w inne dni błoto,że wejśc się nie da.Pozdrawiam wszystkie koleżanki z forum.Janka. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Dzień dobry 05.03.09, 08:57 słodkości od gości co przyjdą z życzeniami, wszystkim teściowym też teściowa aga Odpowiedz Link
52ania Re: Dzień dobry 05.03.09, 10:50 Każda okazja do świętowania jest bardzo miła.Wszystkim teściowym życzę dobrych relacji z "połówkami" ich dzieci.Za oknem pod płotem jeszcze leży śnieg.Tegoroczna zima zniszczyła mi jedną hebdę zimozieloną i rododendrona. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Dzień dobry 05.03.09, 20:49 Jagoda,u mnie własnie zaczęło padać.A tak było pięknie przez 3 dni-dzis nawet 15 st. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Dzień dobry 06.03.09, 06:17 Witajcie, znowu jestem pierwsza. czemu tak długo śpicie? U nas do wczoraj było sucho, tylko trochę wiatr zawiewał. Aled, mimo,że jesienią zostawiłam działkę czyściutką, zebrałam 3 worki liści.Przez noc pokropił deszcz,roboty dzisiaj nie będzie, ale musze iśc do swoich podopiecznych, bo już na pewno czekają. Odpowiedz Link
wacka1 Re: Dzień dobry 06.03.09, 09:36 Witam.Wstaję,gdy dom pustoszeje.Jem śniadanko i p[ijąc kawę siadam do kompa.Milego dnia, Odpowiedz Link
52ania Re: Dzień dobry 06.03.09, 11:29 Za oknem chmurki.Na działce jeszcze nic nie robiłam.Jest luz,trochę czytam,trochę siedzę przy komputerze i przygotowuję obiad.Dzisiaj na drugie łosoś, a co, podwyżka będzie(13-15.03),a wczoraj dostałam 5 żółtych tulipanów od zięcia.Aga,u mnie Dzień Kobiet zaczął się już w środę, był recital poetycko-muzyczny i lampka czerwonego wina.W niedzielę idę na G.Turnaua.Życzę Wszystkim miłego świętowania. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Dzień dobry 07.03.09, 11:46 Witam wszystkich z bardzo mokrego Oświęcimia-leje deszcz ze śniegiem. Odpowiedz Link
super222 Re: Dzień dobry 07.03.09, 12:31 Z okazji odezwania się kumpelki15 (też szóstka), postanowiłąm przekroczyć krąg wtajemniczonych i napisać post powitalny. Kumpelko u mnie też pada, rano nawet deszcz ze śniegiem. Nic tylko siedzieć w domku i pić kawę - co też teraz czynię. --------- To gdzie byłaś przez tak długi czas??? Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Dzień dobry 07.03.09, 14:33 Witaj Super - nigdzie nie byłam.Miałam mały remoncik akurat w tym pokoju co jest komputer i trzeba było wyłączyć wszystko bo za dużo jest tych różnych kabli.Teraz juz po krzyku i działam dalej. Jest tak brzydko i szaro, zrobię sobie drugą kawę bo coś na mnie słabo dzisiaj działa.Podobno po niedzieli -ma być już tylko ładniej.Pożyjemy,zobaczymy.Pozdrawiam !!! Odpowiedz Link
super222 Re: Dzień dobry 07.03.09, 14:44 Anerim - wyjscie na taki koncert sporo kosztuje. Już tylko bilety po 60,- zł. x 2 = 120.- zł. Artysta wykona 4 piosenki plus 2 na bis (bis być musi) i po występie. Ja nie zazdroszczę. A niech tam... Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Dzień dobry 07.03.09, 15:42 Na taki koncert 2x 60 , to się idzie na nazwisko.Po latach to jest taki kamień milowy, bo to było wtedy jak byłam na koncercie Turna / no i jak to nazwisko się odmienia przez przypadki?/ Wczoraj jak w TVN powiedzieli, że w Uwadze będzie wywiad z Niną Andrycz ,przypomniałam sobie Ją w spektaklu 'Dziewczynki" w końcu lat 60.aga Odpowiedz Link
52ania Re: Dzień dobry 07.03.09, 18:35 U mnie pada deszcz,wieje wiatr i jest zimno.Już kiedyś pisałam,że jestem słuchaczką UTW i w związku z tym korzystam ze zniżek.Bilet zniżkowy na Turnaua kosztuje 25 zł.(prawda,że do "przełknięcia").Kiedyś czytałam wywiad z N.Andrycz(ma chyba 90 lat).Całe życie zajmowała się tylko sobą i trzeba przyznać,że wygląda jeszcze niczego sobie.Chwaliła się tym,że nie ma żadnych blizn za uszami.Anerim,pozdrowię od Ciebie G.Turnaua tak po cichu.Życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link
julinka601 Re: marcowe dobry wieczór... 07.03.09, 19:01 Nie byłam dziś na dworze!Brzydko,buro i ponuro .Nie musiałam wiec nie wyszłam.Zrobilam przeglad swojej garderoby. Część do PCK, częsć dla koleżanki/te z których"wyrosłam"/, inne do krawieckiej poprawki.Troche poprasowalam i leniuchuje przy kompie. A przygotowania do zleconych wykladów odkladam na potem /we wtorek zaczynam/.Och jak ja n ie lubie w sobie tego lenia! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 08.03.09, 18:18 Nie powiem-był miły.Słoneczny.Byliśmy u naszych panienek,Izunia juz gaworzy i śmieje się do kazdego. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 09.03.09, 12:38 Wczoraj dzień był bardzo ciekawy.Przygotowałam uroczysty obiad,upiekłam sernik z rosą do poobiedniej kawki,wysłuchałam życzeń od Panów(mąż,syn,zięć),po południu byłam z mężem na koncercie G.Turnaua.Było wspaniale,bardzo podobało mi się,zaśpiewał 15 piosenek i sam prowadził konferansjerkę.Przypomniał Baczyńskiego,J. Przyborę,Karłowicza,Grechutę.....Uwielbiam takie spotkania.Dzisiaj za oknem pięknie świeci słoneczko,ale jest wietrznie.Pozdrawiam i życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
super222 Re: marcowe dzień dobry 09.03.09, 14:26 52ania napisała: >...i sam prowadził konferansjerkę...< (wokalista G. Turnau) -------------------- a toć G. Turnau z Krakowa pochodzi to nie dziwota, że nie chciał się podzielić kasą z konferansjerem. Taki *wielki* artysta to sam sobie sterem, żeglarzem, okrętem. Romantyk - kurde. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 10.03.09, 09:09 Aniu, gratuluję koncertu. U nas w Pyrlandii o ósmej rano tak mocno świeciło słońce,że wstać się chciało.Teraz już normalnie marcowo.Pomimo wszystko ,pozdrawiam Wszystkich z promiennym słonecznym uśmiechem.aga Odpowiedz Link
wacka1 Re: marcowe dzień dobry 10.03.09, 09:21 Witam.Z Pyrlandii.Nieśmiało wygląda słońce.Zapraszam na wyroby własnej roboty.Wczoraj było świniobicie,dziś kaszanka,pasztetowa,salceson.Aga gdzie cię szukać.Z zajbel znalazłyśmy się bardzo szybko.MIeszkamy około 40 km od siebie. Odpowiedz Link
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 10.03.09, 09:38 Witam, u nas słoneczko,narazie piękna pogoda ale do wieczora daleko... przesyłam wiosenne kwiatuszki.. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 10.03.09, 18:32 Dzisiaj u mnie sprawdziło sie powiedzenie,że "w marcy jak w garncu".Padał deszcz,padał śnieg,wiał wiatr i były chwile bezwietrzne,świeciło słoneczko i było pochmurno,było ciepło i zimno.Wszystko to mogłam zaobserwować,bo rano odbyłam spacer na Jasną Górę i z powrotem(ok. 5 km).Dzisiaj zwiedzaliśmy bibliotekę.Po południu znowu spacer na choreoterapię(ok 4 km).Teraz siedzę na czterech literach i wszystko mnie boli.Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 11.03.09, 09:34 Witajcie spowrotem dziewczynki. Od niedzieli jmiałam problemy z neostradą. Dziś pan naprawił, więc wracam. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: marcowe dzień dobry 11.03.09, 13:25 Witam wszystkich w kolejny dzien, przybliżający nas do wiosny. Wczoraj "przeczesałam" 4 ary trawy na działce, dzisiaj czuję się jakby m nie traktor przejechał. Ale narosło na trawniku strasznie dużo mchu, musiałam coś z tym zrobić. Odpowiedz Link
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 11.03.09, 15:17 Dzień dobry, muszę trochę odsapnąć, u mnie wymiana okien w chałupie, wprawdzie tylko 2 ale bałaganu co nie miara. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 11.03.09, 17:54 Ja jeszcze nie wyszłam na działkę.Pogoda niezbyt łaskawa.Życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: marcowe dzień dobry 11.03.09, 18:52 Też pomału muszę się zabrać do grabienia ale chyba za chłodno jeszcze... Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 12.03.09, 07:50 Dzień dobry dziewczęta. Nie szalejcie na tych działkach, bo sie poprzeziębiacie. Marcowe słoneczko bardzo zwodnicze. Odpowiedz Link
anerim Re: marcowe dzień dobry 12.03.09, 07:54 U mnie od wczoraj śnieg z deszczem, krokusy i snieżyczki po kolana w śniegu. Odpowiedz Link
xy.5 Re: marcowe dzień dobry 12.03.09, 07:56 Dzień dobry,a kto by tam na działkach szalał.Teraz śnieg i mrozik,a w południe woda i błocko-wejść się nie da. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 12.03.09, 08:52 nasz zięć ma ulubione powiedzenie -jeszcze nie wieczór - obojętnie czy dotyczy to jedzenia ,czy pracy. Jak słońce dogrzeje ziemię to i całe badziewie lekko da się zgrabić.Trzymajcie się ciepło.aga Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 12.03.09, 21:00 U mnie dzisiaj było zimno,rano wszystko było przykryte białym puchem.Życzę Wszystkim miłego wieczoru i spokojnej nocy. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 13.03.09, 06:34 13-ty i piątek - juz od godziny nie moge spać. Czy to dlatego? Odpowiedz Link
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 13.03.09, 09:34 Witam, i to drugi miesiąc pod rząd , ten 13 i piątek, idę myć okna, może nie spadnę )) Odpowiedz Link
jagoda491 Re: marcowe dzień dobry 13.03.09, 16:54 Witajcie. czy i Was próbuje straszyć zima? Jestem pewna,że to ostatnie jej podrygi, ale po co wróciła? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 13.03.09, 21:00 wnuk ma dziś urodziny - jutro zięć.Byliśmy na koncercie muzyki ludowej z Irlandii.Zastanawiałam się kto od kogo ściągał muzykę.Było miłoAGA Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 14.03.09, 06:55 Znowu obudziłam sie "przed kurami". Witajcie . Odpowiedz Link
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 14.03.09, 12:28 Wpadłam się przywitać, jest cudna pogoda i zmykam dalej do roboty... Odpowiedz Link
wacka1 Re: marcowe dzień dobry 14.03.09, 12:42 Witam.Nerwówka przed jutrzejszym wyjazdem zięcia na misję. Odpowiedz Link
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 15.03.09, 10:34 Dzień dobry i udanej niedzieli życzę... Odpowiedz Link
52ania Re: dobry wieczór.. 15.03.09, 19:51 Za oknem pada deszcz, a ja odpoczywam i czekam na wiosnę.Życzę miłego wieczoru i spokojnej nocy. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 15.03.09, 21:52 Dobry wieczór dziewczęta. Co chwila padało więc przespałam z pół dnia. Niskie cisnienie mi nie służy. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 16.03.09, 10:26 Pada deszcz,jest zimno i pochmurno.W taki dzień tylko dobra książka i grzaniec może poprawić humor.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 16.03.09, 10:43 Witam, na razie jest pogodnie ale do końca dnia może się zmienić...ponoć bociany już przyleciały..... Odpowiedz Link
jagoda491 Re: marcowe dzień dobry 16.03.09, 11:19 Witam wszystkich. Na razie pogodnie, ale prognozy nie są, niestety optymistyczne. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 16.03.09, 17:09 moje "Orły" /dwa/ mają anginę.Synowa musi być w szkole to i "orły" pod moją pieczą.Uczą mnie grać w fortunę.Pozdrawiam.aga Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 16.03.09, 17:40 Robiłam dzis przegląd rejestracyjny swojego Uno. Diagnosta powiedział, że wszystko gra, ale tak w ogóle to powinnam zmienić tego 10-latka na cos mniej "wytłuczonego" na naszych polskich drogach. Niestety nie powiedział skąd wziąć kasę na cos przyzwoitszego. Odpowiedz Link
stedo Re: marcowe dzień dobry 17.03.09, 14:58 "Jeszcze poczekajmy, jeszcze się nie spieszmy"... jeszcze tylko 1,5 miesiąca ..i...: www.youtube.com/watch?v=m8CkoBh1f3Q&feature=related Odpowiedz Link
super222 Re: marcowe dzień dobry 17.03.09, 14:59 Moje okna *zapłakane deszczem...* Czytam powieść Elizabeth Strout pt. "Nie odstępuj ode mnie". Słodka chwila zapomnienia...(moje) Odpowiedz Link
stedo Re: marcowe dzień dobry 17.03.09, 15:30 Masz ochotę na chwileczkę zapomnienia? Proszę) dano2005.wrzuta.pl/audio/nYZZC0YkKl/hanna_banaszak_-_mam_ochote_na_chwileczke_zapomnienia Pozdrawiam Odpowiedz Link
52ania Re:dobry wieczór.. 17.03.09, 20:53 Jest zimno, mokro i wietrznie.Zyczę Wszystkim spokojnej nocy. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 18.03.09, 08:27 Dzień dobry wszystkim. Narazie za oknem słoneczko sie uśmiecha, a ja z nim. Odpowiedz Link
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 18.03.09, 14:26 Dzień dobry - śnieg się topi i jest okropna chlapa na dworze.... Odpowiedz Link
super222 Re: marcowe dzień dobry 18.03.09, 14:39 Oj... jagodajna filutka z ciebie. Pozdrawiam. U mnie słońce, ale p. wieje bardzo. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 20.03.09, 07:26 Dzień dobry moje miłe. Byłam wczoraj "odwiedzić" swoja 3-miesięczna cioteczna wnuczke (dziewczątko siostrzenicy). Gruchała do mnie cały ranek. Małe dziecii sa cudne. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 20.03.09, 12:57 A gdzie ta wiosna jagodajno?U mnie zimno,wietrznie i popaduje śnieg.Z utęsknieniem czekam na słońce i ciepło.Takie marcowe przedwiośnie jest najgorsze.Czarne myśli zaprzątają mi głowę i ledwie funkcjonuję.Życze miłego dnia. Odpowiedz Link
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 21.03.09, 10:20 Witam, co tak cicho....pobudka.. u na słoneczko już wygląda... Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 21.03.09, 11:43 energia mnie rozpiera - pracuję.Pozdrawiam.aga Odpowiedz Link
jagoda491 Re: marcowe dzień dobry 23.03.09, 06:24 Przyszła wiosna astronomiczna, kalendarzowa. A prawdziwa, cudowna,pełna zieleni i słońca? Już nie mogę się doczekać. A przez kilka dni było tak wiosennie,zaczęłam coś tam robić na działce. Odpowiedz Link
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 23.03.09, 09:28 Witam, nowy tydzień się zaczął - ch.....a jasna, nie ciemna, nie ciężka- gdzie ta wiosna, okna trzeba myć , a tu zimno, wieje...ech... na pocieszenie... Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 24.03.09, 07:51 Witajcie moje miłe. Życzę przyjemnego ciepełka, bo ta zimnica juz sie chyba wszystkim dała we znaki. Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 24.03.09, 12:02 Niestety zima nie odpuszcza U mnie bielusieńko i cały ranek padał śnieg.Życzę miłego i ciepłego dnia. Odpowiedz Link
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 24.03.09, 16:55 U nas śnieg się topi, może tym razem na Warmii i Mazurach szybciej będzie wiosna... a tfu,tfu,tfu....nie urzeknąć Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 25.03.09, 07:24 Dzień dobry dziewczęta. Dzisiaj w sądzie pracy moja sprawa z ZUS. Jestem pesymistycznie nastawiona i na dodatek niewyspana, bo stres mnie noca zżerał. Odpowiedz Link
super222 Re: marcowe dzień dobry 25.03.09, 07:33 Twój post w dniu dzisiejszym jest setnym (100), to dobry znak. Bądź dobrej myśli. Jeżeli się odwołałaś to znaczy, że wierzysz w pomyślne zakończenie, czego ci życzę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 25.03.09, 08:57 filozof, którego nazwiska nigdy nie potrafię prawidłowo napisać powiedział: jeśli pomyślisz lub powiesz coś dobrego ,to tak będzie - jeśli pomyślisz lub powiesz coś złego -to się tak stanie. Więcej wiary i optymizmu.Wczoraj jakiemuś optymiście podnieśli emeryturę o 50 % / miał 600 dostał 900 /,to się facet cieszy.W tv o tym mówili.O, to jest wiara w pozytywne myślenie.Życzę takiej radości .aga Odpowiedz Link
jagoda491 Re: marcowe dzień dobry 25.03.09, 10:57 Życzę zwycięstwa z tym bezdusznym urzędem. Odpowiedz Link
jagodajna Re: marcowe dzień dobry 25.03.09, 13:02 Witam, Dede- życzę również wygrania sprawy)) Odpowiedz Link
52ania Re: dobry wieczór... 25.03.09, 22:10 Poczytałam Wasze posty,Życzę,żeby Wszystkim wszystko się spełniło, a przede wszystkim niech w końcu nastanie wiosna, taka prawdziwa ze słoneczkiem i skowronkami. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: dobry wieczór... 25.03.09, 23:23 Oby - i dobranoc wszystkim.Kolorowych snów! Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 26.03.09, 08:59 Niestety, pani sędzia/sędzina nie przyznała mi racji a ZUS. W uzasadnieniu podała, że głównym powodem odrzucenia mojego pozwu jest jednak termin - nie dotrzymałam 30 dni, a prawie 3 lata. Uznała, że po tak długim czasie raczej nie można przywracać termminu.. Zobaczymy co napisze w uzasadnieniu, bo o nie poprosiłam. Mam zamiar odwoływać sie do sądu apelacyjnego. W końcu 30 zł, które wówczas zapłacę to nie majątek. Dam radę, gdy w perspektywie 300 netto. A przed wyjściem mąż mnie uprzedzał, że nie skończy się to szybko. Jak wygra ZUS - ja sie odwolam, jak wygram - zrobi to ZUS. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 26.03.09, 12:12 Dede, spokojnie - papier wszystko przyjmie, za każdym razem tylko cena znaczka.Coś wiem na ten temat mam sprawę w sądzie na D.Śląsku od 2002 r.Wydawało mi się,że w lutym już koniec ale to wersja dla optymistki.Fajnie jest bo co 2 -3 tygodnie przychodzi listonosz z poleconym listem ,robię kawę i jest szansa na pogaduszki z człowiekiem co świat ogląda. Na ogrodzie kwiatowym wiosna aż miło popatrzxeć;krokusy, śnieżyczki ,szafirki i żonkilie mają 15 cm wys. i pąki.Uśmiechy ciepłe i radosne.aga Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 26.03.09, 17:30 Dede43,nie poddawaj się walcz.Trzymam kciuki.U mnie jeszcze leży śnieg, wczoraj wieczorem było -2,5 st.Czekam na to słoneczko jak na zbawienie,bo coś źle funkcjonuję.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 27.03.09, 07:58 Dzień dobry z rana. Ja juz po porannej kawce. Odpowiedz Link
dede43 Re: marcowe dzień dobry 28.03.09, 07:11 Witajcie w sobotni poranek. Jutro o tej porze juz będzie po 8-mej? Odpowiedz Link
super222 Re: marcowe dzień dobry 28.03.09, 11:14 Witam. Koncert był *niesamowity*, jeszcze jestem pod ogromnym wrażeniem. W niedzielę też posłucham. Życie jest piękne - 1skowronku. Odpowiedz Link
52ania Re: dobry wieczór.. 28.03.09, 21:33 W końcu obudziłam się ze snu zimowego.Pogoda była piękna,a w ogrodzie na trawniku kwitną różnokolorowe krokusy,jest pięknie.Życzę Wszystkim spokojnej nocy. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: dobry wieczór.. 29.03.09, 09:12 dzień dobry, już po dzieweątej.Za oknem wiosna , niebo pokryte pierzastymi chmurkami, kwitną kwiaty, leszczyna ma swoje śliczne "robaczki", ptaki świergolą -jadnym zdaniem piękna wiosenna niedziela.pozdrowienia .aga Odpowiedz Link
super222 Re: marcowe dzień dobry 31.03.09, 07:37 Byłam tu gdy wszyscy jeszcze spali. W ostatni dzień marca, serdecznie pozdrawiam. Życzę miłego dnia. Piękny słoneczny poranek. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: marcowe dzień dobry 31.03.09, 13:02 dziś słonecznie i cicho , wywaliłam na trzepak pościele żeby wiosną przeszły ,ide na pokrzywy .aga Odpowiedz Link
52ania Re: marcowe dzień dobry 31.03.09, 21:06 Pogoda była wspaniała.Posadziłam cebulkę,posiałam pietruszkę,marchewkę,rzodkiewkę i trochę posprzątałam na rabatach kwiatowych.Jutro biorę się za okna w salonie.Życzę spokojnej nocy,a Tobie Aga smacznej zupy z pokrzywy. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Kwietniowe dzień dobry 01.04.09, 14:23 dziekuje, była wspaniała . Za oknem leje , burza ze strasznymi piorunami ,strach z domu nawet z parasolką wyjść.Ale to dobrze , bo przysłowie mówi grzmot w kwietniu dobra nowina , bo szron roślon nie pościna.Wszystkiego miłego .aga Odpowiedz Link