amityr 17.10.13, 11:04 Moje pytanie brzmi: czy na tym forum wolno pisać chociaż o czosnku, żeby nie być posądzony o nienawiść do Żydów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfredka1 Re: Allium sativum 17.10.13, 11:14 ...co ma piernik do wiatraka co ma frak do kamizelki Staś przy kurtce nosil szelki bo kapelusz miał za wielki.... /Marianowicz/ Odpowiedz Link
ajaksiowa Re: Allium sativum 17.10.13, 11:38 Chyba masz na tyle instynktu samozachowawczego żeby tego nie robić? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Allium sativum 17.10.13, 17:57 Amityr, a czy ty naprawdę nie znajdujesz nic ciekawszego? Można pisać o tylu rzeczach, nie będę wymieniać bo to wiadome, czasem nawet o d........Maryny. Coś ty sie tak przyssał do tych Żydów? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Allium sativum 17.10.13, 18:17 Mnie się czosnek bardziej z wampirami kojarzy niż ze starozakonnymi. Właśnie skończyliśmy jeść zupę pomidorową z pełną stołową łyżką czosnku wymieszanym z miodem i sokiem z cytryny. Możesz pisać o czosnku, szczególnie o jego właściwościach leczniczych zwalczających niedogodności jesiennej pogody. aga Odpowiedz Link
loczek62 Re: Allium sativum 17.10.13, 18:25 Znając "fiksację" Amityra to raczej będzie o tym że " ktoś jedzie czosnkiem"... Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Allium sativum 17.10.13, 18:45 Myśmy oboje jedliśmy to samo to i tak nie poczujemy ani czosnku ani późniejszej ziołowej herbatki. To tak jak z palaczami papierosów - jak oboje paliliśmy to nie śmierdziały a teraz strrrrrrrrrrrrrasznie śmierdzą. Wniosek; Jak coś się zjada lub używa we dwoje - to jest to przyjemne.aga PS: zauważyliście, że pomarańcza jest smaczniejsza jeśli drugą połowę zjada bliska osoba. aga Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Allium sativum 17.10.13, 19:01 Czosnek w mojej kuchni jest używany na co dzień. Nie mam w związku z nim skojarzeń z jakąkolwiek nacją. Wiem,że jest zdrowy. To najważniejsze. Odpowiedz Link
111111l Re: Allium sativum 17.10.13, 19:06 Czosnek ma wlasciwosci bakteriobujcze i smakowe , nic wiecej. Amityr 100% Zyd albo chory czlowiek - obsesja. Mysle , ze 100% Zyd. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Allium sativum 18.10.13, 13:24 Przemyśl to. co napisałeś- .......to jest chore !- Odpowiedz Link
zajbel Re: Allium sativum 18.10.13, 13:51 pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Korean_garlic_monument.jpg Pomnik czosnku w Korei czyli tam skad pochodzi bo wywodzi sie z Azji lub Syberii. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Allium sativum 18.10.13, 19:13 Ale fajny! Nie miałam pojęcia że czosnek ma pomnik. Odpowiedz Link