knidyjka 02.10.05, 17:07 czego teraz słuchacie? Ja "Bring me to life"Evanescence. Macie jakiś ulubiny styl muzyki,wykonawcę? czy Wasze upodobania zmieniaja się z czasem,modą,nastrojem...? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_a bardzo lubię 03.10.05, 00:53 Evanescence. Tak w ogóle to dzień dobry. Nie wyrzucajcie mnie, mam znacznie mniej niż 60 i lubię ludziw różnymm wieku... OK? Odpowiedz Link
natla Re: bardzo lubię 03.10.05, 09:20 Niebieściutka , stąd nie wyrzucają, to przesympatyczne grono normalnych ludzi Ja słucham w zależnosci od nastroju.....preferuje muzykę klasyczna, tą nieoklepaną, ale z przyjemnością słucham każdej innej, poza techno i ludową. A klasyczny jazz.....cudo. Muzyka towarzyszy mi na ogół wszędzie.....w domu klasyczna, ze względu na domowników, a w samochodzie przebojowa ) Nie cierpię natomiast głośno puszczanej muzyki w restauracjach czy sklepach. Odpowiedz Link
moherowy-komandos Re: bardzo lubię 03.10.05, 18:30 Wagner i inne mocne meskie rzeczy. Muzyko lubny nie jestem. Odpowiedz Link
malwina52 Re: jasne, ze umila :))) 04.10.05, 09:05 8 godzin w pracy niezbyt glosno, czasami sobie podspiewuje nawet, lubie muzyke kazdego rodzaju zaleznie od nastroju, a nastroilam sie na operetke jade w sobote do Poznania na "Wesolą wdówke", juz ja ogaladalam kilka razy ale lubie ))))) Odpowiedz Link
maria73 Re: jasne, ze umila :))) 04.10.05, 12:43 no to wesolego oglądania "Wesołej wdówki" i zapomnij o szarości codziennego dnia ) Odpowiedz Link
malwina52 Re: Czy muzyka umila Wam dzień powszedni i niedzi 31.07.06, 08:11 W czwartek rusza Międzynarodowy Festiwal Muzyczny Serenada nad Wartą. Wejściówki na wszystkie koncerty są darmowe. Repertuar jest na tyle zróżnicowany, że znajdą coś dla siebie nawet osoby, które nie miały styczności z muzyką klasyczną. Festiwal jest organizowany w Gorzowie po raz drugi. Rozpocznie się w czwartek koncertem w katedrze. Zaraz po nim organizatorzy zapraszają na muzykę i humor żydowski na dziedzińcu parafii katedralnej. W piątek kwintet dęty zagra na dziedzińcu muzeum przy ul. Warszawskiej. W sobotę wszystkich koncertów będzie można wysłuchać w Teatrze Osterwy. Na zakończenie festiwalu w niedzielę organizatorzy zapraszają widzów do parku Róż na najpiękniejsze duety miłosne opery, operetki i filmu, a potem będzie można posłuchać jeszcze jazzu. Wstęp na wszystkie koncerty jest wolny. Na sobotnie koncerty w teatrze można odbierać bezpłatne wejściówki już od poniedziałku na portierni w teatrze. Organizatorami festiwalu jest Dom Kultury Małyszyn i Fundacja Lubuska Camerata. Dokładny program przedstawimy wkrótce. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Czy muzyka umila Wam dzień powszedni i niedzi 31.07.06, 08:13 szkoda, ze bede akurat na urlopie, ubiegloroczna "serenada" byla tez wspaniala. Lubicie muzyke powazna? Odpowiedz Link
anka125 Re: Czy muzyka umila Wam dzień powszedni i niedzi 31.07.06, 13:33 Nie lubię muzyki poważnej.Wolę lekką i przyjemną z lat 80-90 i współczesne wesołe przeboje.Slucham Radia Zet. Odpowiedz Link
framberg Re: Czy muzyka umila Wam dzień powszedni i niedzi 31.07.06, 16:19 Lubię klasykę ale nie mam preferencji. Wagner ? A ulubione: Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Pink Floyd. Resztę słucham chętnie, bez egzaltacji. Może jeszcze Katie Bush Odpowiedz Link
52ania Re: Czy muzyka umila Wam dzień powszedni i niedzi 31.07.06, 17:39 Jak jest mi smutno właczam płytę Vanessy-Maey. Uspakaja i dodaje otuchy. Odpowiedz Link
framberg Re: Czy muzyka umila Wam dzień powszedni i niedzi 01.08.06, 14:48 Na nią to ja lubię patrzeć Odpowiedz Link
52ania Re: Czy muzyka umila Wam dzień powszedni i niedzi 01.08.06, 17:29 Przyznaję, urodziwa kobietka. Odpowiedz Link
framberg Re: Czy muzyka umila Wam dzień powszedni i niedzi 03.08.06, 02:43 Teraz na dobranoc Wish you were here a z tej płyty: Shine On You Crazy Diamond Lubię Pink Floyd na dobranoc Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Czy muzyka umila Wam dzień powszedni i niedzi 04.08.06, 16:34 Jasne,że umila lubię spokojną,cichą muzykę,chętnie tez słucham naszych''Budki Suflera'' a przy prasowaniu zawsze słycham mego ulubionego Jacka Kaczmarskiego,niestety przedwcześnie zmarłego. Odpowiedz Link
dama-kanaliowa Re: to byla nasza mala polska rewolucja 04.10.06, 20:58 w muzyce. Karina to byl temperament.)www.twoja-gazeta.de/vipy/014.htm A teraz tak wyglada - fajnie. Odpowiedz Link
ira.mak Re: to byla nasza mala polska rewolucja 05.10.06, 00:22 A wiesz-Oglądałam ją na żywo na wrocławskim rynku parę lat temu.To był taki koncert poświęcony muzyce lat 60-tych,oprócz Karin śpiewał jeszcze Wożniak,Szczepanik....Ale Karin była niesamowicie żywiołowa.Cielęce lata mi sie od razu przypomniały Odpowiedz Link
margo.pf Re: to byla nasza mala polska rewolucja 05.10.06, 00:35 Jazz, blues, klasyczna, Jacques Brel, Eric Clapton, Alain Souchon, Freddy Mercury, Adriano Celentano, Paolo Conte i tak mozna bez konca. A do dzis znam na pamiec slowa "Gdy mi ciebie zabraknie" i "Siedzielismy jak w kinie", bo na koloniach i obozach za gwiazde robilam dopoki sobie glosu nie przepalilam ( Odpowiedz Link
chole Re: Czy muzyka umila Wam dzień powszedni i niedzi 05.10.06, 17:43 Witajcie pięknie Oj umila, umila....nie mogę nie słuchać mużyki....jestem uzależniona od niej. Idę właśnie na "Pierściń Nibelunga" , nie mogę się doczekac na czwartą jego część - Zmierzch Bogów [15 X 2006] - to dopiero gratka dla melomanów, ostatnio byłam na premierze barokowej opery Hendla, lubię też muzykę oratoryjno-kantatową i symfoniczną. Z lżejszej muzy to słucham; Demarczyk, Niemena, Toma Jonesa i paru innych. - Odpowiedz Link
ira.mak Re: muzyka,muzyka....... 05.10.06, 19:32 kocham muzykę-slucham wielu gatunków[nie trawię tylko techno,rapu i hip-hopu]ale tak naprawdę musiałam w poprzednim wcieleniu pracować na polach bawełny lub ganiać po nowoorleańskim bruku-kocham bluesa i gospel.Ja tego nie słucham,ja to chłonę.I gdy słucham bluesa-robi mi sie od razu razniej na duszy,zapominam o kłopotach,nie ma mnie.... Odpowiedz Link
margo.pf ira.mak 05.10.06, 20:29 oj, to chyba na sasiednim polu pracowalas ) Mam kilka prawdziwych perelek, jesli ciebie interesuja moge podeslac ( w iie tej wspolnej ciezkiej pracy) Odpowiedz Link
ira.mak Re: ira.mak-margo 06.10.06, 23:32 Pewnie-a co masz?Napisz może na pocztę?Mam troche bluesa na płytach,pare koncertów,no i ściągam sobie.Tak malo ludzi tego słucha,a wiesz u nas to jakby rodzinne-mam siostrę która tez ma bzika na tym punkcie,a ja swoim synom niejako to przekazałam,śmiejemy sie ze wyssali z mlekiem.A gdy dorastali to w sytuacjach podbramkowych "załatwiali" mnie nowymi nagraniami,przynosili jakies kasety-wiedzieli że znów im sie cos upiecze. Odpowiedz Link
chole Re: chole 06.10.06, 22:18 Jestem, ale jakby mnie nie było..... kolejne 2 dziewczyny [z tych, które ze mna chorowały ].....już nie żyją...każda z nich nie miała nawet 50 lat! Nie mogę sie pozbierać............. sorrki........... łzy same płyną......... Odpowiedz Link
margo.pf Re: chole 07.10.06, 12:30 Niestety, tak to sie zaczyna. Jest to najbolesniejszy sposob na zdanie sobie sprawy z tego, ze czas uplywa, bo nasze nasze roczniki zaczynaja odchodzic. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: chole 08.10.06, 19:46 Głowa do góry Chole,wiem,ze to bardzo smutne i boli,ale życie toczy się dalej kochana,Ty musisz byc,zostać i tak będzie masz wspaniałą,zdolną córkę,ona Ciebie potrzebuje,wiesz o tym.Wszystko będzie dobrze,tylko musisz myśleć pozytywnie. Powodzenia i trzymaj się Chole. Odpowiedz Link