jaga_22 10.06.07, 09:50 www.bociany.kalinski.pl/ www.bociany.edu.pl/ www.bociany.ec.pl/ www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: WSZYSTKIE BOCKI 11.06.07, 13:57 W Ustroniu tylko jeden boczuś został.Smierć zbiera żniwo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: W Ustroniu 11.06.07, 17:57 coś dziwnego się dzieje z bociankiem.Matka cały czas go dziobem poprawia. tak jakby on konał.Nie mogę na to patrzec. U Kalińskiego wyglada,że wszystko w porządku,Dwa spokojnie leżą,a dwa stoją. Są same. Odpowiedz Link
pia.ed Re: WSZYSTKIE BOCKI 11.06.07, 21:41 Nie bylam dzis na Bocianach. A dlaczego te male bocianki umieraja? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: WSZYSTKIE BOCKI 12.06.07, 11:12 W Ustroniu podali jakieś lekarstwo małemu,a bocianica wracajac przydusiła małego Ledwo biedaczysko uszedł z życiem. Odpowiedz Link
pia.ed Ustronie i Kalinski 12.06.07, 11:22 To pewnie mloda matka, ktora nie wie jak sie z dziecmi obchodzic! Ja niemal wylacznie patrze na bociany Kalinskiego. Wczoraj pisali, ze moze "podrzuca" sierotke bocianka z ZOO, bo ktos przyniosl, ale zrezygnowali z tego, bo rodzice mieliby problemy wykarmic cala piatke. Przeciez w innych gniazdach maja po jednym, to tam powinni podrzucic. Tylko moze wiek sie nie zgadza. Ja patrze caly czas na tego czwartego, ktory wg mnie za duzo wypoczywa! Z kolei jeden z nich nie spi nawet w nocy! A czy bocian z bocianica sie czasem klada spac??? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ustronie i Kalinski 12.06.07, 11:55 Tylko raz widziałam bociana leżącego w nocy.Widocznie jak stoją na jednej nodze,to też kimają. U Kalińskiego ten czwarty ciągle go widzę leżącego. W Ustroniu na edu.pl.jest pod ekranem (obraz+dżwiek) bardzo ładnie widać na cały ekran.Słychać śpiewy ptaków,czasem szczekanie psa i inne odgłosy) Odpowiedz Link
tami46 Re: Ustronie i Kalinski 12.06.07, 15:32 W Ustroniu zabrali bocianiątko do azylu.Matka stoi w gnieżdzie biedaczka sama i się rozgląda za małym. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ustronie 12.06.07, 16:17 Wchodzilam kilkakrotnie i zawsze slysze cwierkanie ptaszkow i chyba wycie transformatora! Klekotania nie udal mi sie uslyszec ... Niedlugo pewnie bedzie u Kalinskiego mikrofon, bo "bocianoluby" sie na taki skladaly. "W Ustroniu na edu.pl.jest pod ekranem (obraz+dżwiek) bardzo ładnie widać na cały ekran.Słychać śpiewy ptaków,czasem szczekanie psa i inne odgłosy." Odpowiedz Link
kendo Re: Ustronie 12.06.07, 22:46 biedne bocianiatko,moze go wylecza, duzo osob poslalo pieniadze na konto by zakupic medycyne bo droga,a i jedzonko dla maluszka, jeden "robaczek " 1 zl.kosztuje a zjada ich 20szt jednorazowo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ustronie 13.06.07, 11:25 Maluszek ma być na leczeniu 6 tyg. Szkoda mi było wczoraj bocianicy,ciągle patrzyła pod nogi i szukała małego. Dzisiaj gniazdo jest puste. U Kalińskiego wszystkie boćki stoją,czyli jest dobrze. Niemieckie boćki mają już czerwone nogi. Odpowiedz Link
pia.ed Obejrzyjcie filmy na You Tube 13.06.07, 12:58 Bociany z Przygodzic www.youtube.com/watch?v=1IRtpxDT7RY&mode=related&search= Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Obejrzyjcie filmy na You Tube 13.06.07, 13:12 Te bociany sie radują,że będą mieć potomstwo. Myślą,że dzwony biją na wiwat. Odpowiedz Link
pia.ed To bylo do Kendo 13.06.07, 13:33 Czy to mozliwe, aby tak male bocianiatki zjadalo 20 robakow "jednorazowo"? Moze dziennie? Te duze juz bocianki z Chybic tyle nie jedza. Wejdz na poczte gazety, kendo. Re: Ustronie Autor: kendo ------------------------------------------------------------------- biedne bocianiatko,moze go wylecza, duzo osob poslalo pieniadze na konto by zakupic medycyne bo droga,a i jedzonko dla maluszka, jeden "robaczek " 1 zl kosztuje a zjada ich 20szt jednorazowo. Odpowiedz Link
pia.ed U Kalinskiego jeden rosnie jak na drozdzach 13.06.07, 16:35 Ja juz przestaje rozrozniac rodzicow-bocianow od tego najwiekszego bocianka kiedy stoi z przodu kamery. Tak jak Ostatek od poczatku byl mniejszy od swego rodzenstwa, tak ten najstarszy (?) odbiega w druga strone! Czasem wydaje sie, ze jest juz gotowy do odlotu, tak trzepie skrzydlami! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U Kalinskiego jeden rosnie jak na drozdzach 14.06.07, 15:49 Pewnie najstarszy i najsilniejszy. Pożywienie Bocian jest ptakiem mięsożernym. Je owady, głównie pasikoniki i chrząszcze, ale również jaszczurki, węże, pisklęta i wyjątkowo małe zajączki. W latach obfitujących w myszy i norniki zjada prawie wyłącznie te gryzonie, przez co jest ptakiem pożytecznym z punktu widzenia rolników. Mimo popularnych opowieści bocian biały rzadko je żaby jeżeli do wyboru ma inne rodzaje pokarmu. W okresie lęgowym staje się mało wybredny i aby wykarmić szybko rosnące młode łapie każde zwierzę, które jest w stanie połknąć upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d4/Ciconia_ciconia_%28aka%29.jpg/455px-Ciconia_ciconia_%28aka%29.jpg Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U Kalinskiego jeden rosnie jak na drozdzach 15.06.07, 10:23 Ratują się przed słońcem odwracajac się tyłem.Im też musi być bardzo gorąco. Czy matka da radę ich napoić? W Ustroniu z wieczora był bocian,przyleciał na noc.W dzień gniazdo puste. To niemieckie gniazdo bardzo jest zanieczyszczone,boćki brudne. Tam chyba tak nie kochaja boćków jak u nas. Odpowiedz Link
tami46 Re: W Ustroniu 15.06.07, 16:49 Ten bociek zabrany do leczenia też biedaczek przegrał walkę z jakims grzybem. Odpowiedz Link
pia.ed U Kalinskiego pada deszcz ... 22.06.07, 01:39 Bocianki wygladaja jak "zmokle kury". Odpowiedz Link
pia.ed W Ustroniu oba dorosle bociany byly w gniezdzie . 22.06.07, 20:01 Jeden stal, a drugi siedzial tak jakby na jajkach ... Moze jakas "ciaza pozorna"? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: W Ustroniu oba dorosle bociany byly w gniezdz 22.06.07, 20:18 Ciekawe skąd one się wzięły i czy długo zabawią. Odpowiedz Link
pia.ed BOCKI Bornheim 23.06.07, 09:58 www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Bocki maja brazowe podbrzusza, a w gniezdzie chyba niedawno stala jeszcze woda ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: BOCKI u Kalinskiego - kamerka dziala 25.06.07, 13:21 Jeden bocik jak zwykle stoi, a trzy siedza ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: BOCKI u Kalinskiego - kamerka dziala 25.06.07, 13:47 No to dobra wiadomośc. W Przygodzicach też fajna rodzinka. Odpowiedz Link
pia.ed Re: BOCKI u Kalinskiego - proba lotu 28.06.07, 14:26 Ten najwiekszy bociek - ktory trenuje swoje skrzydla - juz kilkakrotnie wyladowal na swoim lezacym najmlodszym braciszku ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: BOCKI u Kalinskiego - proba lotu 28.06.07, 14:48 Ciagle im wiatr dmucha. A u sąsiada jest tylko 2.Wczoraj rano był jeden. Wynika z tego,ze 2 już latają. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: BOCKI u Kalinskiego - proba lotu 29.06.07, 12:31 Pia,u sąsiada mam na mysli Niemcy.Jakies smutne te bociany. A na edu,pl jest para bocianow.Weszłam na wizja + dżwięk i nasłuchałam się ćwierkania ptaszków.Nie wiem ,czemu te bociany nie klekoczą. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: BOCKI u Kalinskiego - proba lotu 30.06.07, 16:09 Wszystkie boćki stoją,a jeden to myslałam,że już pofrunie. Machał mocno skrzydłami i wysoko podlatywał. Inne narazie tylko patrzą. Odpowiedz Link
pia.ed Re: BOCKI u Kalinskiego - proba lotu 30.06.07, 16:53 A co bedzie jak pofrunie? Na dol jest latwo, ale potem w gore??? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: BOCKI u Kalinskiego - proba lotu 01.07.07, 06:27 Nasze boćki mają trochę mało miejsca w gnieżdzie.Każdy dzisiaj rozprostowuje skrzydła i wyciąga nogi.Jeden podskakuje,a drugi spogląda w dół. W Bornhaim został tylko jeden bociek.Dwa już latają. Odpowiedz Link
pia.ed Re: BOCKI u Kalinskiego - proba lotu 01.07.07, 10:35 Gdzie dokladnie lezy ten Bornhaim? Nie widac gor, wiec chyba gdzies w polnocnej czesci Niemiec ... Zaloze sie, ze ten najsilniejszy bociek ktory probuje latac, to samiec. Bo nie moze to przeciez zalezec od tego, ze sie urodzil pare dni wczesniej. Nie widzialam jeszcze tych latajacych niemieckich bociankow, ale ja tam stanowczo za rzadko wchodze. A co sie stalo, ze wstalas dzis razem z kurami??? Po obejrzeniu filmu w telewizji, wyszlam na spacer z psem o ... wpol do trzeciej w nocy. Na wschodzie juz switalo, niebo bylo niemal blekitne. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: BOCKI u Kalinskiego - proba lotu 02.07.07, 10:04 Sliczne są te boćki.Dwa są mniej aktywne,więcej leżą. Na edu.pl W Przygodzicach ładna para.On stał,ona leżała.Potem on ją nadepnał na grzbiet i ona wstała.Zachowują się jak kochankowie,dotykaja się dziobami,czyszczą piórka. Pia,ja wstaję rano,bo ze mną śpi młodszy wnuczek i aby go nie budzić,bo ja się wiercę,to wstaję.Starszy sportowiec pojechał na obóz siatkarzy. Córka ma urlop od 14 lipca,to pojedzie z nimi nad morze. Młodszy ma 9 lat,więc nie chce go zostawiać w domu jak pójdzie do pracy. Żeby nie musiał rano wstawać,by przywieżć go do nas,to po prostu u nas mieszka. Ja lubię rano wstawać,tylko czasem mam lenia,to wtedy leżę do oporu. Odpowiedz Link
pia.ed Re: BOCKI 02.07.07, 11:12 To te mlode bocki tak sie nawzajem pieszcza? A skad wiesz, ze to "on" i "ona? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: BOCKI 02.07.07, 14:48 Tak,podskubują się wzajemnie. Tak sobie pomyslałam jak ją nadepnął.Ona chyba by tak nie postapiła. Odpowiedz Link
pia.ed Re: BOCKI podskubują się wzajemnie. 02.07.07, 19:39 W tym wieku to nigdy nic nie wiadomo ... Dziewczynki moga przejac inicjatywe. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Bociany u Kalinskiego 03.07.07, 10:53 Widziałam wyrażnie 3 bociany,co oznczałoby,że jeden pofrunął. Teraz już sama nie wiem,bo znów jest 4.One tak potrafą się kryć za sobą. W Przygodzicach widziałam filmik jak czyścili gniazdo,dali nowej ściółki.Mierzyli i pewnie zaobrączkowali,bo na moment zabrali bocianki z gniazda. One wogóle się nie szarpią,widocznie mają zakodowane,aby spokojnie siedzieć,bo wypadną. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Bociany u Kalinskiego 03.07.07, 16:24 Wielu osobom wydaje sie ze widza trzy bocianki ... Wystarczy jednak chwile poczekac i ten czwarty sie znajduje. Jesli jeden stanie przed kamerka, to potrafi nawet zaslonic trzy pozostale. Nie sadze zeby szybko polecialy, bo nie widzialam aby ten najsilniejszy z nich potrafil podskoczyc wiecej niz pare razy! Bocianki musza nauczyc sie porzadnie PODRYWAC z gniazda! Sledze caly czas dyskusje na czacie "bocianolubow" i dotad nie bylo mowy o locie. Odpowiedz Link
pia.ed Chcalam wejsc na Kalinskiego ...error 04.07.07, 10:14 [403] Forbidden : Dostęp zabroniony Zapytanie odrzucone przez serwer. Nie masz dostępu do / na tym serwerze. You don't have permission to access / Odpowiedz Link
jaga_22 Re:U Kalińskiego. 06.07.07, 16:16 Ależ u nich wiatr kołysze gniazdem.Wszystkie przytulone leżą. Odpowiedz Link
pia.ed U Kalińskiego. .. przekaz klatkowy 07.07.07, 15:09 Poniewaz pisze teraz z kawiarenki, to nie moge ogladac przekazu strumieniowego, z biblioteki tez sie nie udalo, ale przekaz KLATKOWY swietnie dziala! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U Kalińskiego. .. 08.07.07, 10:30 Dwa leżą i przyglądają się wyczynom boćków.Obydwa podfruwają na zmianę tylko widzę u góry łapki.Ten jeden tak się zawziął,że kilka razy pod rząd podfruwał,lądując na grzbietach braci. W Bornheim jest ciągle tylko 2 bociany,a było 3 Odpowiedz Link
pia.ed Tak napisali na czacie Kalinskiego 08.07.07, 15:01 "[14:33] Krysik: hej hej włodek lataja nad gniazdem, znikaja z pola widzenia na kilkadziesiat sekund" Ja niestety nie moge nic zobaczyc, bo przekaz klatkowy ma ostatnie obrazki z nocy, a ja pisze z kawiarenki, gdzie nie moge zakladac programow ... Odpowiedz Link
pia.ed Widzialam ... 11.07.07, 12:39 Mialam szczescie zobaczyc jak jeden bocianek wylecial z gniazda, a drugi wrocil. Wg tego co pisza na czacie, to lataja juz TRZY bocianki. www.bociany.kalinski.pl/ O, juz sa cztery bocianki w gniezdzie, przegapilam ladowanie drugiego bocianka... Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Nie widziałam szczęścia zobaczyc 11.07.07, 14:21 jak latają.Wczoraj jeden stał na brzegu gniazda mocno pochylony i już myslałam,że pofrunie,a on się rozmyslił. Ten czwarty widac najsłabszy,nawet jak stoi to często na ugiętych nogach. Odpowiedz Link
pia.ed Re:Nie mialam szczęścia zobaczyc 11.07.07, 19:28 Obserwowalam odlot jednego, to chodzil po brzegu gniazda chyba 10 minut zanim sie zdecydowal na lot! Inny fruwal tylko z jednego konca gniazda w drugi koniec. One sa chyba glodne, bo rzadko mozna zobaczyc rodzicow z pokarmem. Kiedys natrafilam na jedzenie, to wyrywaly sobie z dziobow! Odpowiedz Link
pia.ed Pogoda ... 13.07.07, 12:54 www.bociany.kalinski.pl/ Przez te nieciekawa pogode to nawet mlode bocki stracily ochote do latania ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pogoda ... 28 C 14.07.07, 16:07 A bocki dalej w gniezdzie ... Szukaja robaczkow u siebie, zamiast pochodzic po podworku i tam poszukac! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pogoda ... 28 C 14.07.07, 20:02 Po co mają szukać,jak karmicielka przyniesie.Właśnie trafiłam na posiłek. Wyrywają jej z dzioba,musiały być głodne.Coraz więcej potrzebują jedzenia. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pogoda ... 28 C 15.07.07, 13:21 Ten czwarty bociek jakis niemrawy, stoi sam w gniezdzie i ma trudnosci z ustaniem na nogach, jakby kulal na obie nogi ... Odpowiedz Link
pia.ed <a href="http://www.bociany.kalinski.pl/" target="_blank">www. 16.07.07, 15:49 Dzis w Chybowicach 36 C Chyba bym umarla przy takiej temperaturze! Odpowiedz Link
pia.ed Chcialam wkleic link ...wyszly heroglify! 16.07.07, 15:53 www.bociany.kalinski.pl/ Ogladac bockow nie moge, choc pisze z mojego komputera, ale programu na ktory wchodzi moj syn, chyba Firefox. Dziwne, myslalam ze na tym samym twardym dysku powinno dzialac taka samo ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Chcialam wkleic link ...wyszly heroglify! 16.07.07, 17:35 Córka też ma Firefoxa i nie potrafię tam zainstalować.Siedzę raz u syna,raz u córki,zależnie gdzie mam wolny komputer. U Kalińskiego stoi w tej chwili tylko jeden bociek. Odpowiedz Link
pia.ed Firefox 17.07.07, 00:40 To jest na tym samym komputerze, tak mi jeden znajomy zainstalowal. Na programie syna nie probowalam instalowac Jawy. U mnie sa wieksze litery, a na programie syna sa normalne, ktore dla mnie sa za malutkie ... ale czasem wchdze na firefox kiedy chce cos szybko sprawdzic. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Firefox 17.07.07, 06:15 Pia,możesz sama sobie powiększyć litery. Po włączeniu komputera,klikasz prawym klawiszem myszki. Ukazuje się tabelka.Na dole napis - właściwości - klikasz w nie. Ukazuje się następna tabelka i klikasz - ustawienia- (w górnym prawym rogu) - I masz, bardziej w lewo skalę- rozdzielczość ekranu - - Przesuwasz myszką skalę do pożądanych wymiarów i klikasz, OK. Codziennie zmieniam na większe napisy,bo syn woli maczkiem. -------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
pia.ed Re: Firefox 17.07.07, 18:53 A jak sobie na firefox raz ustawie, to juz bedzie "na zawsze"??? Tzn. gdyby synowi wieksze litery sie podobaly, to juz tak bedzie za kazdym razem kiedy sie wlaczy? Mnie sie wydaje, ze on potrzebuje zmienic okulary na silniejsze, tylko ze nigdy nie ma czasu pojsc na sprawdzenie wzroku! No a przedtem na wybranie ladnych oprawek, bo chcialby miec okulary chromatyczne, chyba sie nie myle - takie ktore ciemnieja na sloncu. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Firefox 17.07.07, 20:31 Juz wiem dlaczego te mlode bocki sa glodne mimo ze wypuscily sie z gniazda! One tylko LATAJA, i nigdzie nie siadaja. Byc moze gdyby usiadly na lace, to nie moglyby sie juz poderwac do lotu??? Tutaj jest informacja, ze czwarty bocianek odwazyl sie na lot: [20:02] basia53: prezesie widziałam jak ostatni wyrunął o 8.08 i nie było go 45 min. [20:05] ninka: hej [20:05] ninka: maluszek latał dzis??????? [20:05] basia53: hej Krysik [20:05] ninka: Hurrrrraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [20:05] basia53: tak Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Firefox 18.07.07, 12:08 No to fajnie,że odważył się,bo najważniejsze ten pierwszy raz,potem już pójdzie jak z płatka. Pia,jak ustawiśz na większe litery to tak będzie długo,dopóki znów nie zmenisz .Ja ustawiam na 2-giej kresce od końca lewj strony.Po prawej im dalej tym mniejsze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U Kalińskiego 18.07.07, 21:14 Akurat trafiłam na kolcję.Nie czekają,tylko sami dziobami wyciągają z gardła bocianicy.Ciekawe,czy ojciec też je karmi? Odpowiedz Link
boryska1 Re: U Kalińskiego 19.07.07, 12:40 budzę sie różnie ale często wcześnie rano wtedy boćki w Chybach wszystkie fruwają gniazdo puste taka poranna gimnastyka podobaja mi sie tez czarne bociany Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U Kalińskiego 19.07.07, 13:00 Miło,że jeszcze jeden obserwator.To znaczy,że wszystkie fruwają. Nie wiem, skąd się wzięły w Przygodzicach 3 bociany. W Bornheim puste gniazdo.Widać latają.Zostało 2, a było 3. Odpowiedz Link
pia.ed Re: U Kalińskiego 19.07.07, 15:38 Trzy fruwaja, a jeden pilnuje gniazda ... Widocznie latanie go meczy, bo wydaje mi sie, ze nawet nie ma ochoty na trening skrzydel w gniezdzie www.bociany.kalinski.pl/ Odpowiedz Link
boryska1 Re: U Kalińskiego 20.07.07, 08:14 boćki ok ćwiczą stanie wymachy skrzydeł fruwanie szkoda ze jak wszystkie gniazda będą puste to rychło jesień tez bywa piękna i kolorowa Odpowiedz Link
pia.ed Galeria - puste gniazdo 21.07.07, 11:40 www.bociany.kalinski.pl/galeria/ Dowod, ze czwarty bocianek tez fruwa, choc sama tego nie widzialam ... Odpowiedz Link
pia.ed Puste gniazdo w tej chwili ... 22.07.07, 13:15 Moze chociaz zobacze ich przylot? Odpowiedz Link
pia.ed Jeden smutny bocian w Bornheim 25.07.07, 10:48 www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jeden smutny bocian w Bornheim 25.07.07, 11:22 On zawsze jest jakis smutny,może jeszcze nie umie fruwać? W Przygodzicach raz jeden,raz drugi podfruwają,ale lądują do gniazda. W Chybach najczęściej puste gniazdo.Teraz też.Fajna rodzinka bociania. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U Kalińskiego... 27.07.07, 16:18 akurat trafiłam na obiad.Matka dalej karmi dzieciaki. Odpowiedz Link
pia.ed Re: U Kalińskiego... 28.07.07, 09:49 Co sie dzieje z CZWARTYM bociankiem? Zawsze widze trzy ... Moze wyladowal na lace i nie potrafi sie podbic do lotu? Odpowiedz Link
pia.ed Re: U Kalińskiego... 28.07.07, 17:56 Na czacie napisano, ze sie usamodzielnil ... Widziano go idacego za traktorem. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U Kalińskiego... 28.07.07, 18:25 Ha,ha,ha widzi,że duża rodzina poszedł niebożę na swoje. Niedawno widziałam póżno w nocy 4 bociany.Wszystkie stały w różnych końcach gniazda. Odpowiedz Link
pia.ed Re: U Kalińskiego... 29.07.07, 10:06 Ja tez patrzylam ktorejs nocy, bylo ich 5, wiec jednak najmocniejszy poszedl na swoje gospodarstwo ... W tej chwili jest tylko ta "sierota", ktora nie potrafi dobrze stac na nogach. Moglby chociaz trenowac skrzydla, ale on siedzi skulony w gniezdzie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: W Ustroniu... 29.07.07, 18:26 widac tylko pol gniazda, a w tym gniezdzie pioro ptasie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Tylko w Bornheim 29.07.07, 23:37 ależ mi się kliknęło. leżą bociany,a wszędzie stoją na jednej nodze. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Tylko w Bornheim 30.07.07, 14:54 Bociany w Bornheim sa starsze niz te polskie i kiedy tam zagladam, to fruwaja ... Odpowiedz Link
pia.ed w Bornheim i ... ... 30.07.07, 20:00 Jest bocian, stoi na jednej nodze i spi! W NASZYM gniezdzie wlasnie wyladowaly trzy bocianki i czekaja na jedzenie. Ten trzeci jak zwykle "siedzi w kucki". Odpowiedz Link
pia.ed Re: w Bornheim 30.07.07, 20:21 Sa dwa bocki, i oba stoja na JEDNEJ nodze! Dzioby zaczynaja im sie - od gory - czerwienic ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: w Bornheim 30.07.07, 21:51 Jaki dobry obraz - mimo poznej pory - w Bornheim, a jaki niewyrazny u Kalinskiego!!! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: w Bornheim 30.07.07, 21:57 naokoło pełno świateł. W Przygodzicach 4 bociany,skąd one się wzięły? Odpowiedz Link
pia.ed Re: w Bornheim 31.07.07, 12:49 Po raz ktorys zachwycam sie bocianami w Bornheim! www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html U Kalinskiego akurat pusto w gniezdzie. Odpowiedz Link
pia.ed w Przygodzicach 31.07.07, 12:53 W dzien widze zawsze dwa bocianki, moze na noc wracaja rodzice? jaga_22 napisała: > W Przygodzicach 4 bociany,skąd one się wzięły? Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Tylko w Przygodzicach 01.08.07, 06:54 stoi 2 bociany.Reszta gniazd pusta.Wcześnie wstają. Odpowiedz Link
pia.ed U Kalinskiego ... 01.08.07, 08:36 Denerwuje mnie ten "bociani" chat! Pisza o wszystkim, ale rzadko o tym co jest zwiazane z bocianami ... Jak mozna w takim razie nazywac sie "bocianoluby"??? Z tego potoku slow nie na temat, zrozumialam tylko, ze do gniazda przylatuje jakis bocian, ale wylacznie wtedy kiedy gniazdo jest puste! Byla sugestia, ze tamte bociany go pewnie "wyrzucaja"... Czy ktos wie cos wiecej na ten temat? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U Kalinskiego ... 01.08.07, 11:51 Mnie też ten chat denerwuje i wcale go nie czytam.Dalej puste gniazdo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U Kalinskiego ... 01.08.07, 17:14 Gdzie te boćki się podziały? cały dzień ich nie ma. Odpowiedz Link
pia.ed Re: U Kalinskiego ... 02.08.07, 08:54 To chyba zagladasz w nieodpowiednim momencie, bo ja z reguly trafiam na 3 bocki ... A teraz jeden SIEDZI w gniezdzie. To pewnie ten o ktorym pisza w czacie: "[7:20] felixiana: Znowu mamy bocianka bez obrączki, co przychodzi posprzątać gniazdo poprawia, porządkuje, a za chwilę ułoży się pewnie wygodnie [7:21] Damka_Pik: Kamerka jakaś czyściutka, jakby ją ktoś wyczyścił? [7:22] Damka_Pik: Wygląda, że to rodzic? [7:40] felixiana: Chyba nie rodzic, tylko ten który przylatuje jak gniazdo jest puste, nie wiem napewno" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U Kalinskiego ... 02.08.07, 10:14 Już jest pusto wszędzie,prócz w Przygodzicach. Odpowiedz Link
pia.ed Re: U Kalinskiego ... 02.08.07, 12:47 Gdzies, chyba Ty, zamiescilas artykul na temat bocianow. Tam bylo napisane o etapie w zyciu bociankow, w ktorym rodzice donosza im za malo pozywienia, chyba SPECJALNIE po to, aby sie USAMODZIELNILY. No i widac bylo, ze rodzice rzadko kiedy wpadli do gniazda z wyzyta ... Teraz bocianki nauczyly sie odrywac sie od ziemi i moga na wlasna reke szukac jedzenia. Po tym czwartym bocianku, tym najlepiej rozwinietym, slad zaginal. "[12:13] maciek1951: ...chodzi mi o czwartego [12:16] Damka_Pik: Maćku, nikt dokładnie nie wie Przepadł i już Nie wiemy czy został wypędzony przez rodzeństwo, czy zdarzył mu się jakiś wypadek?" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U Kalinskiego ... 02.08.07, 17:21 Pusto w gnieżdzie. obrączkowanie www.youtube.com/watch?v=3JfATuV0XBo Odpowiedz Link
pia.ed Re: U Kalinskiego ... 02.08.07, 19:44 A ja widze trzy ... W Bornheim 1 jest w tej chwili tylko jeden, ale jaki piekny! Odpowiedz Link
pia.ed W Niemczech i w Polsce 02.08.07, 21:11 www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Sa dwa bociany ... i jak tam jest jeszcze jasno o godzinie 21 08! U mnie pada, i pewnie dlatego tak ciemno. www.bociany.kalinski.pl/ Choc i Kalinskiego tez nie jest jasno, w kazdym razie obraz niewyrazny. A mial to byc NAJLEPSZY przekaz! Odpowiedz Link
pia.ed U Kalinskiego 03.08.07, 11:52 Wlasnie widze tego "bociana-przyblede" ... Wyglada na slabego, bo zasypia na siedaco ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: U Kalinskiego 03.08.07, 16:13 Czemu mówiśz,że przybłęda? czy to jakiś obcy? W tej chwili jest ich 3,wiatr dalej huśta nimi. Odpowiedz Link
pia.ed Trzy bocki u Kalinskiego ... 03.08.07, 17:11 Jeden stoi, drugi siedzi "w kucki", a trzeci lezy. Odpowiedz Link
pia.ed bocki 03.08.07, 20:01 U Kalinskiego jeden trzepal skrzydlami i za chwile odlecial. Dwa bocki lezaly. Do Ustronia wrocily bocki! Odpowiedz Link
pia.ed Re: bocki u Kalinskiego 04.08.07, 22:52 Sa trzy bocki, wszystkie stoja na jednej nodze, ale GDZIE SA RODZICE??? Czyzby opuscili calkowicie swoje dzieci? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: bocki u Kalinskiego 05.08.07, 05:36 W tej chwili jest ich 2.W Przygodzicach 3 W Bornheim 2 W Ustroniu przez moment stało 2 i nagle znikło.Jakaś dziwna ta kamera. Nie było widać jak odfruwają ,tylko poprostu nagle znikły. Te dane o bocianach,to mało mówią o nich. Nie ma nic o karmieniu w jaki sposób to robią i jak je zostawiają w celu ich usamodzielniena. Odpowiedz Link
pia.ed Re: bocki u Kalinskiego 05.08.07, 08:47 Na pewno sa jakies bardziej wyczerpujace dane. Mnie wydaje sie, ze wlasnie w takim artykule zamieszczonym przez Ciebie czytalam, ze rodzice przynosza coraz mniej pokarmu, w efekcie pod koniec pobytu w gniezdzie mlode bocki chudna! Odpowiedz Link
pia.ed Re: bocki niemieckie 05.08.07, 08:50 www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Nie moge sie nimi nie zachwycac ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: bocki niemieckie 07.08.07, 11:35 Przeczytalam na google, po niemiecku, ze Bornheim to stare miasteczko, lezace na wyzynie miedzy Kolonia i Bonn.. Odpowiedz Link
boryska1 Re: bocki 07.08.07, 18:35 coraz bardziej się usamodzielniają i dobrze bo niedługo sierpień jeżeli chodzi o Ustroń to małe zginęły teraz tam tylko są ich rodzice reszta bocianów młodych lata i coraz częściej gniazda znanych bocianów są puste Odpowiedz Link
pia.ed Re: bocki 07.08.07, 21:57 U Kalinowskiego w gniezdzie tylko DWA bocki, choc juz pozny wieczor. Natomiast te bocki z Bornheim, choc duzo starsze, zawsze wracaja na noc do gniazda ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: bocki 08.08.07, 21:11 Bociany z Bornheim jak zwykle w gniezdzie ... Jest u nich tylko 13 C. Bocianow z Chyb nie mozna ogladac, jest czarny ekran. Odpowiedz Link
boryska1 Re: bocki 09.08.07, 08:59 jeszcze teraz czarny ekran w Chybach mLode latają tylko najmniej czarne boćki Odpowiedz Link
pia.ed Re: bocki 09.08.07, 09:30 A gdzie masz te "czarne bocki"? Podaj link. W Bornheim bocki lataja. Chyba padal deszcz, bo tylko 13 C, a w gniezdzie bloto ... Jesli jestes dobra w szukaniu na google, to moze znajdziesz cos na temat ODLOTOW BOCIANOW? Odpowiedz Link
pia.ed Zepsuta kamerka u Kalinskiego 09.08.07, 19:31 [17:04]"...A co to za nowa SEXMISJA??? Widzę ciemność [17:05] felixiana: I ciemność potrwa do poniedziałku! [17:07] do poniedziałku??? Zapowiadana przerwa w transmisji? [17:07] felixiana: Boćki zgasiły światło, a tak naprawdę, to kamerka się zepsuła..." A bocki w Niemczech BRUDNE od tego blota w gniezdzie ... www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Odpowiedz Link
boryska1 Re: Zepsuta kamerka u Kalinskiego 10.08.07, 16:47 nadal zepsuta prawie wszystkie latają tylko 1 czarny nie www.ilm.ee/~uploader/loodus/?leht=art07engtoonipaevik Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zepsuta kamerka u Kalinskiego 10.08.07, 18:53 Dzieki boryska1,za czarne bociany.Ona pewnie siedzi,a on czule ciagle ją iska po głowie.Bardzo ładny obraz. Odpowiedz Link
pia.ed Niemieckie bociany 18.08.07, 20:05 Sa oba w gniezdzie, a tam chyba ich biale kupy! Chyba zapomnialy jak kiedys robily kupke na obrzezu gniazda. www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Ale te bociany sa piekne, i otoczenie piekne! Odpowiedz Link
pia.ed Re: Niemieckie bociany 20.08.07, 20:57 www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Sa oba w gniezdzie, stoja na jednej nodze... jak tam jeszcze jasno! Wyglada na to, ze te "kupy" to kamienie ktore ktos wrzuca do gniazda. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Niemieckie bociany 24.08.07, 22:52 Jeszcze nie odlecialy, spia stojac na jednej nodze! www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Odpowiedz Link
pia.ed Re: Niemieckie bociany w nocy 25.08.07, 02:05 Kiedy zaczelam ogladac, to jeden spal na lezaco, a drugi stal nieruchomo na jednej nodze. Teraz oba bocki obudzily sie i przemieszczaja sie w gniezdzie ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Niemieckie bociany w nocy 26.08.07, 06:35 Faktycznie,oba boćki stoją,a jakie ładne.W naszych pusto. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Niemieckie bociany 26.08.07, 09:30 Teraz bocianek odpoczywa "w kucki", czysci piorka ... Jeden z nich czesto lezy, pewnie to ten! Odpowiedz Link
pia.ed Re: Niemieckie bociany 28.08.07, 14:48 www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Jeden bociek stoi w gniezdzie ... A tych bocianow od Kalinskiego chyba juz w tym roku nie pokaza. Przestalam tam zagladac. Jesli dobrze zrozumialam informacje o bocianach,to mlode poleca do Afryki i tam spedza 3 lata. Do Polski wroca kiedy beda dojrzale plciowo. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Niemieckie - dwa gniazda ... 29.08.07, 08:37 W obu stoja po dwa bocki. www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Wczoraj ogladalam pierwsze gniazdo wczesnym wieczorem. Byl tylko jeden bocian ktory caly czas stal na samym skraju gniazda, patrzyl w dol, rozgladal sie na boki, czyscil piorka, ruszal skrzydlami ... Ale nie doczeklam sie jego odfruniecia. Moze w koncu nie zdecydowal sie? Dzis w obu gniazdach stoja bociany. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Niemieckie - dwa gniazda ... 29.08.07, 08:39 Przed chwila jeden bociek sie polozyl ... cos z nim musi byc nie w porzadku, jak on doleci do Afryki??? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Niemieckie 29.08.07, 20:45 www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Oba bocki stoja na jednej nodze. Jest jeszcze zupelnie jasno mimo ze jest godz. 20 45. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Niemieckie 30.08.07, 14:38 www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Smutny bocian z zamknietymi oczami, siedzi w gniezdzie, ani drgnie! Czyzby kamerka nie funkcjonowla? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Niemieckie 30.08.07, 15:38 Wygląda na to,że nasze są w lepszej kondycji. Niemieckie ciągle leżały w błocie,to może są chore na nogi. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Niemieckie bocki dalej sa w gniezdzie 01.09.07, 00:28 www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Pierwszy bocian spi na jednej nodze, a drugi czysci piorka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Niemieckie bocki dalej sa w gniezdzie 01.09.07, 10:44 Gniazdo puste.Gdzieś poleciały.Może jeszcze zdążą odlecieć. Odpowiedz Link
pia.ed Niemieckie BOCKI ... 01.09.07, 12:36 W tej czesci Niemiec bylo wczoraj 28 C, i mysla, ze to dalej lato ... Jak tylko przedostana sie przez Morze Srodziemne, to juz nie zmarzna ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Niemieckie BOCKI ... 02.09.07, 13:58 U bockow z Bornheim upalnie choc bezslonecznie, i chyba zostaly w gniezdzie, aby wystawiac sie na podmuchy wiatru. Odpowiedz Link
pia.ed Pierwszy raz widze ludzi ... 02.09.07, 14:02 Do tej pory ta uliczka przejezdzaly tylko samochody, a dzis jest jarmark! www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pierwszy raz widze ludzi ... 02.09.07, 14:15 Pia,Ty zawsze coś wypatrzysz.Też widzę pierwszy raz tylu ludzi w tej uliczce. Bocianki stoją jak malowane. Odpowiedz Link
pia.ed Ustronie 04.09.07, 10:10 Bociany z Ustronia odlecialy ... Wkrotce wylacza kamerke. www.bociany.edu.pl/ Odpowiedz Link
pia.ed Niemieckie bocki ... 05.09.07, 00:23 www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html No to wrocil wloczega do gniazda ... jeszcze godzine temu go w nim nie bylo! Tam tez po nocach za goraco nie jest, w tej chwili 9 C. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Niemieckie bocki ... 05.09.07, 08:46 No to już go nie ma.U nas jest chłodniej. w tej chwili u nich 12 ,a u nas 10 st.C. Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: WSZYSTKIE BOCKI 05.09.07, 11:03 U nas boćki już odleciały. Zostały tylko "atlasy" /sztuczne z reklamy/. Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: WSZYSTKIE BOCKI 08.09.07, 09:13 Jak to dwa na trzech nogach? To na jednego wypada 1,5 nogi? Inwalida . Odpowiedz Link
pia.ed Re: WSZYSTKIE BOCKI niemieckie .... 08.09.07, 09:28 Jeden mial DWIE nogi, a drugi tylko JEDNA ... Tyle widzialam, choc przygladalam sie kilka minut. www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Teraz jest jeden bociek, chyba na dwoch nogach. Nie zwrocilam uwagi bo zamiast bociana podziwialam krajobraz! Odpowiedz Link
pia.ed Borheim 1 i 2 08.09.07, 20:13 W kazdym gniezdzie po jednym bocku ... I jak tam jeszcze jasno! www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Borheim 1 i 2 09.09.07, 09:46 Może będą zimowac? w tej chwili nie ma żadnego. Odpowiedz Link
jaga_22 A właśnie,że są 09.09.07, 12:36 W tej chwili w dwóch gniazdach stoi po jednym bocku. Odpowiedz Link
pia.ed Re: A właśnie,że są 09.09.07, 13:12 W tej chwili w kazdym gniezdzie SIEDZI jeden bociek ... www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Odpowiedz Link
pia.ed Re: Oj Aniu,Aniu 10.09.07, 01:27 www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Widze w gniezdzie dwa bocki na trzech nogach. W drugim gniezdzie, tym na kosciele, samotnego bocka... Odpowiedz Link
pia.ed Jak napisalam ... ... ... 10.09.07, 11:04 Bocki trzeba ogladac po godzinie 20 00, bo wtedy zaczynaja wracac do domu! W nocy tez mozna je zobaczyc, ale obraz jest nieciekawy. Ktos widzial je okolo szostej rano, ale ja tak wczesnie nie wstaje z lozka! A gdzie sie podzialy CZARNE bocki z Estonii? Ma ktos do nich link? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jak napisalam ... ... ... 10.09.07, 22:46 Masz rację Pia,w jednym gnieżdzie stoi dwa bociany ,a w drugim widzę jednego leżącego. Odpowiedz Link
pia.ed Wrocily ... ... ... 12.09.07, 20:25 Teraz jest po jednym bocianie w kazdym gniezdzie ... Ten na wiezy kosciola ewangielickiego stale lezy! I znow nie moge sie nadziwic, ze tam jeszcze tak jasno! Godzina jest przeciez 20 25. www.pfalzstorch.de/bilder/live1.html Odpowiedz