doral2 09.02.06, 08:57 Kiedy skończy sie nasz koszmar z dojazdami?? Gmina wykupowała grunty na Strażackiej i co dalej?? A my stoimy w niekończacych sie korkach w Ząbkach i na Marsa. Że tez mieszkańcy Ząbek jeszcze nie zaprotestowali... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anzo Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać 10.02.06, 10:07 słyszałem, że były na tę inwestycję pieniądze, ale chyba poszły na kampanię bliźniaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać 13.02.06, 10:51 qrde, czy naprawdę nikt nic nie wie na temat tej parszywej ulicy??? Nikt nic absolutnie nie słyszał? :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
userid zrób to sama 13.02.06, 11:13 korzystaj z wyszukiwarki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=23986942&a=23986942 ;) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: zrób to sama 13.02.06, 11:36 userid napisał: > korzystaj z wyszukiwarki: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=23986942&a=23986942 > ;) > pzdr Ten watek już dawno zostal przeczytany i zdechł własną śmiercią. Ja szukam NOWYCH wieści, jeśnie nie zauważyłeś/aś. Ale dzięki za dobre chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
userid Re: zrób to sama 13.02.06, 11:44 Tu masz ostatnie dane tego zamówienia: www2.uzp.gov.pl/pokaz4oldwebsite?recordId=og_229_53773_2005 To co z tym zrobisz zależy już tylko od Twoich dobrych chęci. pzdr ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qmata Re: sie dzieje 14.02.06, 22:12 Zarząd dzielnicy Rembertów wniósł o przyśpieszenie prac nad budową ulicy Nowozabranieckiej od Gwarków do Chełmżyńskiej. A wiecie dlaczego? Ponieważ kiedy wypadek ciężarówki na Płowieckiej sparaliżował całą dzielnicę to wtedy właśnie członkowie w/w zarządu dowiedzieli się że skrzyżowanie marsa/płowiecka nie ma objazdu. (a może po prostu wcześniej miało tylko ktoś zamurował) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qmata Re: sie dzieje 14.02.06, 22:17 jeszcze p.s: i generalnie całe szczęście że ta amunicja się wysypała bo gdyby nie to dowiedzieliby się ( tzn zarząd)o tym (tzn o braku objazdu) w momencie zamknięcia tego skrzyżowania (marsa/płowiecka) w związku z budową trasy siekierkowskiej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dema22 Re: sie dzieje IP: 193.201.167.* 15.02.06, 10:33 qmata świtanie napisałaś?es !!! . Dla członków Zarządu Rembertów to pewnie cały świat - tu mieszkają, pracują - i po co maja wyruszać w "daleki świat" np. na Wiatraczną. Czy rondo Marsa/Plowiecka bedzie calkowicie nieprzejezdne podczas modernizacji tego skrzyzowania? Odpowiedz Link Zgłoś
qmata Re: sie dzieje 17.02.06, 22:48 Tego niestety nie wiem. W stanowisku zarządu jest tylko napisane: "Prace trwające nad przebudową skrzyżowania spowodują zamknięcie i przekierowanie części ruchu komunikacyjnego w inną część kwartału miasta" - dość enigmatyczne nieprawdaż? Szczególnie tym kwartałem miasta mnie zażyli...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doral 2 Re: zrób to sama IP: 213.241.35.* 15.02.06, 10:43 tyle to my juz wiemy od dawna....szukamy nowych wieści, a nie przeterminowanych i bez rozstrzygnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doral2 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: 213.241.35.* 15.02.06, 10:42 No nareszcie jakieś informacje konkretne!!!! Kochani o to własnie Remebertów walczy!!! Może by tak podpuścic jeszcze mieszkańców Ząbek??? Kupą zawsze raźniej a i może władze kaczystanu zaczną się z nami liczyć i WRESZCIE coś zrobią z tym cholernym dojazdem. Przyznam szczerze - gdyby mnie przyszło mieszkać na skrzyżowaniu w Ząbkach, to z całą pewnościa zmusiłoby mnie to po pewnym czasie do strzelania do przejeżdżających pojazdów. Tam można umrzeć na ołowicę, pylicę płuc, astmę, alergię i zatrucie spalinami. Doprawdy, nie wiem jak ci biedni ludzie tam wytrzymują.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dema22 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: 193.201.167.* 01.03.06, 11:34 W dniu 1 marca 2006 r odbędzie się sesja rady dzielnicy REMBERTÓW, gdzie podjęta ma zostać uchwała dot: „zbudowania w trybie pilnym ciągów komunikacyjnych dających możliwość dojazdów z dzielnic Rembertów, Wawer i Wesoła do centrum Warszawy alternatywnych do węzła ulic Marsa, Płowieckiej i Ostrobramskiej”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski? Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: *.alcatel.pl 01.03.06, 12:41 Trzeba podziękować żołnierzom za wypadek na skrzyżowaniu Marsa-Płowiecka, bo naocznie udowodnili brak wyobrażni ludzi odpowiedzialnych za komunikację w tej części Warszawy. Trwa już przebudowa tego węzła a dróg objazdowych brak. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać 01.03.06, 13:43 Moga się sesjować i uchwalać....niby co moga zbudować na nie swoim terenie? O Strażackiej mówi się już od paru ładnych lat, już nawet grunty wykupowali i co? i nic...dalej nic :( Ale swoja drogą ciekawe, co uchwalą...jutro będę sprawdzać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy? Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:23 Czy może czegoś dowiedziałeś się, co ustalono "w tym temacie"? Czy może są jakieś przecieki z tej sesji? Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać 06.03.06, 09:37 Qrde, ani pary z geby nie puścili...nie ma protokołu i nie wiadomo co uchwalili...pewnie jak zwykle wielkie NIC... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dema22 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: 193.201.167.* 09.03.06, 11:58 Otrzymałam ulotkę , że w dniu 12 marca (niedziela) o godz, 16 tej w Szkole Podstawowej przy ul. Paderewskiego 45 odbędzie się zebranie Rady Osiedla „Stary Rembertów” z mieszkańcami, w którym przedstawiona zostanie m.in. informacja Burmistrza Dzielnicy Rembertów dotycząca dojazdu do Centrum Warszawy w czasie przebudowy ul. Marsa. Poruszony będzie napewno problem przedłużenia Strażackiej – szkoda ale niestety nie mogę pójść na te zebranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy? Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:53 Czy ktoś był na tym spotkaniu - jeżeli tak niech nie znęca nad nami i zdradzi trochę szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dema22 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: 193.201.167.* 17.03.06, 10:39 Przeczytajcie to: www.sulejowek.pl/index.php?cmd=prezydent&opt=wykaz&kategoria=all&szukaj=&page=10 proponuję abysmy pisali e-maile do Urzędu Gminy Rembertow ponaglające do działań w tym zakresie i żądające jasnych informacji kiedy ta inwestycja zostanie przeprowadzona. Podaje kontakt do Urzędu Gminy Rembertow: ratusz@warszawarembertow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ked Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 21:36 Myślę, że zasypywanie urzędu w Rembertowie jest dobrym pomysłem - zacznę to regularnie robic. Natomiast jak można sprawdzic, czy z tego zamówienia "Warszawa: opracowanie projektu budowlanego i projektu wykonawczego modernizacji ulic Zabraniecka - Strażacka na odc. ZUSOK - Chełmżyńska - etap I" w Urzędzie Zamówień Publicznych coś wynika lub wyniknie? W poniedziałek chyba trochę podzwonię, bo widzę że w tym kaczolandzie to tylko spiski i walka z wrogami, zmiast coś rzeczywistego zrobic dla miasta. Jakie bezmózgowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ked Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:00 Moi drodzy! Mam jeszcze jeden pomysł: wkrótce zacznie się koncert życzeń przed wyborami samorządowymi!! Myślę, że mieszkańcy Rembertowa, Ząbek, Targówka, czy Wawra na każdym spotkaniu z potencjalnymi samorządowcami powinni upominac się o ten remont ulicy Strażackiej. Jeżeli dziesiątki osób zacznie się upominac o tę sprawę, może wreszcie przebijemy się przez ten mur biurokratycznego betonu. Dla naszych głosów są w stanie wiele zrobic (głównie przed wyborami niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać 30.06.06, 09:42 wczoraj coś zaczęto robić na Strażackiej!!!!...podobno tylko kawałek, ale jednak...od strony Chełmżyńskiej spychacz wyrównywał doły i nawet jeden robotnik z łopatą był.... Odpowiedz Link Zgłoś