Dodaj do ulubionych

Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać??

09.02.06, 08:57
Kiedy skończy sie nasz koszmar z dojazdami?? Gmina wykupowała grunty na
Strażackiej i co dalej?? A my stoimy w niekończacych sie korkach w Ząbkach i
na Marsa. Że tez mieszkańcy Ząbek jeszcze nie zaprotestowali...
Obserwuj wątek
    • anzo Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać 10.02.06, 10:07
      słyszałem, że były na tę inwestycję pieniądze, ale chyba poszły na kampanię
      bliźniaków :)
      • doral2 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać 13.02.06, 10:51
        qrde, czy naprawdę nikt nic nie wie na temat tej parszywej ulicy??? Nikt nic
        absolutnie nie słyszał? :((((
        • userid zrób to sama 13.02.06, 11:13
          korzystaj z wyszukiwarki:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=23986942&a=23986942
          ;)
          pzdr
          • doral2 Re: zrób to sama 13.02.06, 11:36
            userid napisał:

> korzystaj z wyszukiwarki:
            > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=23986942&a=23986942
            > ;)
            > pzdr

Ten watek już dawno zostal przeczytany i zdechł własną śmiercią. Ja szukam
            NOWYCH wieści, jeśnie nie zauważyłeś/aś. Ale dzięki za dobre chęci.
            • userid Re: zrób to sama 13.02.06, 11:44
              Tu masz ostatnie dane tego zamówienia:
              www2.uzp.gov.pl/pokaz4oldwebsite?recordId=og_229_53773_2005
              To co z tym zrobisz zależy już tylko od Twoich dobrych chęci.
              pzdr
              ;)
              • qmata Re: sie dzieje 14.02.06, 22:12
                Zarząd dzielnicy Rembertów wniósł o przyśpieszenie prac nad budową ulicy
                Nowozabranieckiej od Gwarków do Chełmżyńskiej. A wiecie dlaczego?
                Ponieważ kiedy wypadek ciężarówki na Płowieckiej sparaliżował całą dzielnicę to
                wtedy właśnie członkowie w/w zarządu dowiedzieli się że skrzyżowanie
                marsa/płowiecka nie ma objazdu. (a może po prostu wcześniej miało tylko ktoś
                zamurował)
                pozdrawiam
                • qmata Re: sie dzieje 14.02.06, 22:17
                  jeszcze p.s: i generalnie całe szczęście że ta amunicja się wysypała bo gdyby
                  nie to dowiedzieliby się ( tzn zarząd)o tym (tzn o braku objazdu) w momencie
                  zamknięcia tego skrzyżowania (marsa/płowiecka) w związku z budową trasy
                  siekierkowskiej....
                  • Gość: dema22 Re: sie dzieje IP: 193.201.167.* 15.02.06, 10:33
                    qmata świtanie napisałaś?es !!! . Dla członków Zarządu Rembertów to pewnie cały
                    świat - tu mieszkają, pracują - i po co maja wyruszać w "daleki świat" np. na
                    Wiatraczną.
                    Czy rondo Marsa/Plowiecka bedzie calkowicie nieprzejezdne podczas modernizacji
                    tego skrzyzowania?
                    • qmata Re: sie dzieje 17.02.06, 22:48
                      Tego niestety nie wiem. W stanowisku zarządu jest tylko napisane: "Prace
                      trwające nad przebudową skrzyżowania spowodują zamknięcie i przekierowanie
                      części ruchu komunikacyjnego w inną część kwartału miasta" - dość enigmatyczne
                      nieprawdaż?
                      Szczególnie tym kwartałem miasta mnie zażyli......
              • Gość: doral 2 Re: zrób to sama IP: 213.241.35.* 15.02.06, 10:43
                tyle to my juz wiemy od dawna....szukamy nowych wieści, a nie przeterminowanych
                i bez rozstrzygnięcia.
    • Gość: doral2 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: 213.241.35.* 15.02.06, 10:42
      No nareszcie jakieś informacje konkretne!!!! Kochani o to własnie Remebertów
      walczy!!!
      Może by tak podpuścic jeszcze mieszkańców Ząbek??? Kupą zawsze raźniej a i może
      władze kaczystanu zaczną się z nami liczyć i WRESZCIE coś zrobią z tym
      cholernym dojazdem.
      Przyznam szczerze - gdyby mnie przyszło mieszkać na skrzyżowaniu w Ząbkach, to
      z całą pewnościa zmusiłoby mnie to po pewnym czasie do strzelania do
      przejeżdżających pojazdów. Tam można umrzeć na ołowicę, pylicę płuc, astmę,
      alergię i zatrucie spalinami. Doprawdy, nie wiem jak ci biedni ludzie tam
      wytrzymują....
      • Gość: dema22 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: 193.201.167.* 01.03.06, 11:34
        W dniu 1 marca 2006 r odbędzie się sesja rady dzielnicy REMBERTÓW, gdzie
        podjęta ma zostać uchwała dot:

„zbudowania w trybie pilnym ciągów komunikacyjnych dających możliwość dojazdów
        z dzielnic Rembertów, Wawer i Wesoła do centrum Warszawy alternatywnych do
        węzła ulic Marsa, Płowieckiej i Ostrobramskiej”.
        • Gość: Ciekawski? Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: *.alcatel.pl 01.03.06, 12:41
          Trzeba podziękować żołnierzom za wypadek na skrzyżowaniu
          Marsa-Płowiecka, bo naocznie udowodnili brak wyobrażni ludzi
          odpowiedzialnych za komunikację w tej części Warszawy.
          Trwa już przebudowa tego węzła a dróg objazdowych brak.
        • doral2 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać 01.03.06, 13:43
          Moga się sesjować i uchwalać....niby co moga zbudować na nie swoim terenie? O
          Strażackiej mówi się już od paru ładnych lat, już nawet grunty wykupowali i co?
          i nic...dalej nic :(
          Ale swoja drogą ciekawe, co uchwalą...jutro będę sprawdzać..
          • Gość: Ciekawy? Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:23
            Czy może czegoś dowiedziałeś się, co ustalono "w tym temacie"?
            Czy może są jakieś przecieki z tej sesji?
            • doral2 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać 06.03.06, 09:37
              Qrde, ani pary z geby nie puścili...nie ma protokołu i nie wiadomo co
              uchwalili...pewnie jak zwykle wielkie NIC...
              • Gość: dema22 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: 193.201.167.* 09.03.06, 11:58
                Otrzymałam ulotkę , że w dniu 12 marca (niedziela) o godz, 16 tej w Szkole
                Podstawowej przy ul. Paderewskiego 45 odbędzie się zebranie Rady Osiedla „Stary
                Rembertów” z mieszkańcami, w którym przedstawiona zostanie m.in. informacja
                Burmistrza Dzielnicy Rembertów dotycząca dojazdu do Centrum Warszawy w czasie
                przebudowy ul. Marsa.
                Poruszony będzie napewno problem przedłużenia Strażackiej – szkoda ale niestety
                nie mogę pójść na te zebranie.
                • Gość: Ciekawy? Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 21:53
                  Czy ktoś był na tym spotkaniu - jeżeli tak niech nie znęca nad nami i zdradzi
                  trochę szczegółów.
    • Gość: dema22 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: 193.201.167.* 17.03.06, 10:39
      Przeczytajcie to:
      www.sulejowek.pl/index.php?cmd=prezydent&opt=wykaz&kategoria=all&szukaj=&page=10
      proponuję abysmy pisali e-maile do Urzędu Gminy Rembertow ponaglające do
      działań w tym zakresie i żądające jasnych informacji kiedy ta inwestycja
      zostanie przeprowadzona.
      Podaje kontakt do Urzędu Gminy Rembertow:
      ratusz@warszawarembertow.pl
      • Gość: Ked Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 21:36
        Myślę, że zasypywanie urzędu w Rembertowie jest dobrym pomysłem - zacznę to
        regularnie robic. Natomiast jak można sprawdzic, czy z tego
        zamówienia "Warszawa: opracowanie projektu budowlanego i projektu wykonawczego
        modernizacji ulic Zabraniecka - Strażacka na odc. ZUSOK - Chełmżyńska - etap I"
        w Urzędzie Zamówień Publicznych coś wynika lub wyniknie? W poniedziałek chyba
        trochę podzwonię, bo widzę że w tym kaczolandzie to tylko spiski i walka z
        wrogami, zmiast coś rzeczywistego zrobic dla miasta. Jakie bezmózgowie!!!
        • Gość: Ked Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:00
          Moi drodzy! Mam jeszcze jeden pomysł: wkrótce zacznie się koncert życzeń przed
          wyborami samorządowymi!! Myślę, że mieszkańcy Rembertowa, Ząbek, Targówka, czy
          Wawra na każdym spotkaniu z potencjalnymi samorządowcami powinni upominac się o
          ten remont ulicy Strażackiej. Jeżeli dziesiątki osób zacznie się upominac o tę
          sprawę, może wreszcie przebijemy się przez ten mur biurokratycznego betonu.
          Dla naszych głosów są w stanie wiele zrobic (głównie przed wyborami niestety).
          • doral2 Re: Strażacka - jak długo jeszcze będziemy czekać 30.06.06, 09:42
            wczoraj coś zaczęto robić na Strażackiej!!!!...podobno tylko kawałek, ale
            jednak...od strony Chełmżyńskiej spychacz wyrównywał doły i nawet jeden
            robotnik z łopatą był....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka