Dodaj do ulubionych

Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej?

IP: *.aster.pl 31.01.08, 11:57
Witam!

Obecnie zastanawiamy sie do jakiej przychodni zapisac nasze maluchy (syn rok i 7 mc-y i corcia - 5 dni :-) ) Jak na razie zastanawiamy sie nad przychodnia przy ul. Ostrołęckiej 4. Czy mozecie sie podzielic uwagami i opiniami na temat tej przychodni? I na temat lekarzy pediatrów tam pracujących. Ktorego polecacie, ktorego wybrac? Za wszelkie cenne uwagi i opinie z gory ogromne podziekowania!!!

Szczesliwi rodzice Michalka i Julci :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ryba Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? IP: *.chello.pl 31.01.08, 14:54
      nie zapisuj się tam, masakra nie przychodnia
      • Gość: ktosik Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 22:20
        Dlaczego masakra?? Ja chodzę na Ostrołęcką z Synkiem od pół roku,
        jesteśmy tam częstymi "gośćmi", bo Bartuś choruje, jestem
        zadowolona. Z pierwszej przychodni uciekłam po 2 miesiącach, tutaj
        jest wg mnie ok. Jak wszędzie zdarzają się "wpadki" - jednej lekarki
        nie polecam!!! Nazwisko mogę podać na maila. Ze swojej prowadzącej
        jestem bardzo zadowolona, czytałam zreszta wiele pozytywnych opinii
        na jej temat w necie.
        • Gość: MacJan Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? IP: *.aster.pl 02.02.08, 16:27
          Ktosik, a moglabys podac nazwisko tej lekarki prowadzacej Twojego Bartusia?
          Jesli jestes z niaj zadowolona i jesli jest dobra, to srobowalibysmy u niej.
          Nasz meil: misiakidwa@vp.pl

Z gory WILKIE DZIEKOWANIA! :-)
        • Gość: albert Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? IP: *.play-internet.pl 04.11.13, 07:59
          jest ok to sprubój się dodzwonic od rana kiedy twoje dziecko się bardzo rozchoruje i zapisac je na wizyte.Panie pielegniarki maja wszystkih gdzies ja stałem pod jej okienkiem i dzwoniłem a ona piła kawe i olewała telefon szczerze mówie to oficjalnie pierd...... taka przychodnie chyba że hcecie dziecko usmiercic poprzez brak opieki medycznej
        • monasz2 Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? 16.12.13, 19:30
          To stary wątek ale może mi ktoś polecić pediatrę na Ostrołęckiej? Muszę przenieść dziecko z Saskiej, bo już nie mogę tam wytrzymać, nikt nic nie wie. Ostatnio lekarka zapytała mnie co ma robić, nie wiedziała czy moje dziecko ma zapalenie ucha czy nie...
          A może ktoś zna jakiegoś dobrego pediatrę w Enel Medzie? Będę wdzięczna.
          • Gość: a Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.13, 00:45
            Na Saskiej źle? To na Ostrołęckiej będzie gorzej. Unikaj pani P. Jeśli w ogóle zdołasz się umówić na wizytę.
            Dobrze wspominam Saską sprzed lat. Zwłaszcza dr.Zawadzką.
      • artelhoff2000 Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? 13.06.24, 11:00
        Masakra, masakra, na Ostroleckiej 4 w przychodni masakra /A bylismy na Saskiej 61 na pobranie krwi i Karolek tam dzisiaj ze mna sie udal, bo tam spokojnie, kultura i starszy pan rozdaje numerki, 30 numerkow!! /A tu u was byla gruba baba, pani Dorota byla b. krzykliwa i niemila, że wlasnie dlatego ludzie chodza po innych przychodniach/-Ale to po pierwsze, po drugie tu na Ostroleckiej 4 stoi stary facet, pan Krzysio, nic nie robi, a jest bardzo wścibski i kreci, że tam zajete, co nieprawda, bo staruszek do toalety czekał, a ja pilnuje Karolka, ktorego przychodnia tresuje, aby na 11.00 i on tak rozumie, ze gabinet zabiegowy czynny od 11.00,a jest czynny od 8.00/-tu pusto, a popoludniami nikogo nie ma! /Ale ten staryfacet tak zaczepia wscibsko ludzi podnoszac im cisnienie, więc jaki sens ma ten gabinet zabiegowy??!!!! //Potem ludzi prawie, albo. calkiem nimogo nie ma, bo takie tu chamstwo, że do skutku walczyc z chamstwem trzeba!!!!! A te panie wszystkie, ktore nic nie robia, po co one tu laza i zaglądają, ktore nic doslownie nie robia, a wchodza i wychodza klucze przekrecajac!!!!!! /A czy one tu mieszkaja, gdy pacjentów nie ma!????!!!! Tam na Saskiej, no rewelacyjnie, pan pr, ydatny i sie interesuje, aby ludzie dostali sie na badanie, a tu taki dziad, a do kogo!!! /Karolek schowal sie w toalecie, a ja do kogo!!! /Ten facet przeszkadza, zaczepia ludzi i powinien byc zwolniony z takich funkcji na 3/4,czy 7/8 etatu!!! To trzeba sprawdzic, bo widze, ze tu mafia bab pasożytów zerujacych z podatkow podatników! /Nie chcemy takiej przychodni i zobacz ile skarg na to dziadostwo!!! Siedza baby i nic nie robia, albo udaja, że pracują ////Tam czarnula w okienku bronila calej waszej przychodni i co???? Trzeba wywalić takiego kogoś, kto tylko przeszkadza! Dzisiaj trafila kosa na kamień i co??? /Okazalo się, że ludzie wszyscy maja orzeczenie o niepelnosprawnosci, więc po co czlowiek jest wscibski i pyta sie o to, o co nie trzeba! /To jest pewnie dozorca, wiec jest to facet bez obycia, ktoremu przychodnia daje zarobic!! /A jakie plotkarki, jedna pod oknem stoi i co slycha, a że octem pachnie, a Mareczek Roszkowski, sasiad mowi :kupuj mi octu, ja bede sprawdzac te baby, jak lubia gadac, nic nie robic, no kumoterstwo!!! I one sa takie pielegniarki, ze nawet nie wiedza do czego ocet spozywczy sluzy!??? /O czym mowa??? /Zgadzam sie z licznymi negatywnymiopiniami, co do tej przychodni, to jest dziadostwo, trzeba to zmienic!!! /Tam na koncy straszne smiechy, bo pielegniarki kawe pija, a gabinet zabiegowy zawsze zamkniety, toaleta tez zawsze zamknieta, wiec staruszka na gore winda!!
        • artelhoff2000 Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? 24.06.24, 16:05
          Madakraadakra i prywatny folwark/-zawlaszczaja przychodnie dla swoich celow!!!! Te babki z rejestracjj, co zapisują, uwaga, bo one bardzo pilnuja tajemnicy lewych etatów, no masakra, bo zamiast pomagać, to przeszkadza, tam jakis facet stoi i robi dezinformacje, a jeszcze ludzi nielotrzebnie zaczepia!!!!! Tam połowę zwolnic, wymienić w rejestracji, bo tak nie może być, a dalismy do prokuratury, że baby tam łażą i zamykaja się w pokojach, gdy kompletnie nikogo nie ma, maja pogaduszki, smiechy aż z konca korytarza dochodzą!!!! No, prosze tam wejść po 14.00 na 20 minut i zobaczyc!!!!!
          • artelhoff2000 Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? 24.06.24, 16:06
            Masakra
    • szaser Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? 01.02.08, 08:09
      Nie zapiszesz się telefonicznie, jak chcesz do lekarza, to musisz
      wyczić, czy twój przyjmuje dzisiaj i stanąć w kolejce od 5 rano.
      Jak nie ma twojego lekarza, to do innego nie zapiszą. Skasowali
      przepisywanie recept na kartkę, bez wizyty.
      Jak ostatnio miałem grypę, to musiałem iść poobok prywatnie na
      Omulewską za 60 zł.
      Dziwne zasady przyjęć nie na godzinę, ale na numerek na daną
      godzinę, tzn. numerki się powtarzająnp. od 1 do 5 na 14.00 od 1 do 5
      na 15 itd.,
      Najgorzej, że w pobliżu nie masz wyboru.
      • Gość: ktosik Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 21:39
        Cooo???Chyba mówimy o 2 różnych przychodniach... Na Ostrołęckiej w
        poradni dla dzieci (tam są dwie - dla dzieci i dla dorosłych - z
        osobnym wejściem) dzwonisz rano i się zapisujesz. Dzwonię zawsze ok.
        8.00 i nigdy nie zdarzyło mi się, żeby nie było wolnych miejsc, dwa
        razy tylko musiałam pójść do innego lekarza, bo u naszej prowadzącej
        lekarki nie było już "numerków". Zapisy są np. "drugi numerek na
        14.00", czyli ok. 14.10. Nigdy ni czekałam przed gabinetem dłużej
        niż 15 minut, a to już sporo. Raz byłam bardzo zaniepokojona stanem
        dziecka wieczorem, zadzwoniłam, połączono mnie z gabinetem lekraskim
        i lekarz kazał przyjsć bez zapisów. Miałam też taką sytuację, że
        rano zobaczyłam coś bardzo niepokojącego, dzwoniłam, było zajęte i
        po prostu "zapakowałam" dziecko i poszliśmy/pobiegliśmy bez zapisów -
        przyjęto mnie bez problemu.

Zaraz wyślę maila
        • Gość: AW Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? IP: *.acn.waw.pl 03.02.08, 20:31
          Opinia poprzednia ewidentnie była o przychodni dla dorosłych.
          Mieszkam obok i jeśli zdarza mi się wychodzić z domu bardzo rano, to
          rzeczywiście widać tam o 5.00 koczujących ludzi. Przychodnia w mojej
          opinii fatalnie zarządzana, a niektórzy lekarze poniżej krytyki
          (lekarka nie chciała dać mojemu mężowi zwolnienia mimo złamanego
          palca, odsyłała go od chirurga do ortopedy, a tam mówili mężowi, że
          to ona powinna wypisać zwolnienie, trwało to kilka dni).

Natomiast przychodnia dla dzieci to zupełnie inna bajka. Miłe
          lekarki i pielęgniarki. Nie ma problemu z przyjęciem, nawet jak nie
          ma lekarza prowadzącego albo nie udało się zapisać rano. Nie ma
          problemu ze skierowaniami do specjalistów. Co prawda nie udaje mi
          się dodzwonić, ale, jak pisałam, mieszkam obok i schodzę rano po
          prostu. Nie zdarzyło mi się chyba, żeby mi się nie udało zapisać
          dziecka.
          • Gość: ktosik Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 22:07
            Dobrze, że uświadomiliście mnie z tą przychodnią dla dorosłych, bo
            sama jestem zapisana gdzie indziej i rozważałam możłiwość zmiany ;-)
    • Gość: swoj Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.08, 21:15
      ja z pełna odpowiedzialnoscia tylko jedna pania doktor polecam dr
      Bruhl ( mówimy o przychodni dla dzieci ). Chodze z dziecmi juz 11
      rok do niej i nigdy nie pomylila sie w postawieniu diagnozy. Sama
      przychodnia nie jest rewelacyjna ale tylko ten lekarz w moim
      mniemaniu zasluguje na miano LEKARZA Z POWOŁANIA a takich teraz jak
      na lekarstwo - niestety.
      • Gość: Simon Roznie to z nimi bywa!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.08, 21:38
        No widzisz w takim razie o Bruhlowej sa skrajnie rozne opinie...

A ktorego z lekarzy polecacie dla doroslych?
        • szaser Re: Roznie to z nimi bywa!!! 04.02.08, 21:56
          dobrzy już wyjechali, albo przeszli do prywatnych!
          Zresztą należałem i na Ostrołęcką i na Kickiego, dokładnie takie
          samo g....
          W większości zachorowań korzystam za 60 pln w prywaTNEJ, BEZ
          ZAPISÓW, BEZ REJONÓW ITP.
          • Gość: ktosik Re: Roznie to z nimi bywa!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.08, 22:04
            Simon, czy możesz rozwinąć swoją wypowiedź nt. dr Bruhl?
            • skorpionica11 Re: Roznie to z nimi bywa!!! 15.02.08, 20:25
              dziecieca przychodnie polecam na ostroleckiej
              a z przychodni dla doroslych dobrzy intern.odeszli do innych
              przychodni.
              Polecam nowa przychod.i sie zapisalam nie dawno na Kobielskiej w
              blokach jest na przeciwko poczty
              tj.przych.prywatna-wspolpracujaca z NFZ wiec za leczenie sie nie
              placi jak ktos ma ubezp.
              (mimo iz mam troszke dalej to sie oplaca)
              • Gość: Kinia51 Re: Roznie to z nimi bywa!!! IP: *.npgo.pl 19.02.08, 14:03
                A możesz jakoś dokładniej zlokalizować tą przychodnię? W którym
                miejscy na Kobielskiej, bo jakoś nie kojarzę poczty.
                • skorpionica11 Re: Roznie to z nimi bywa!!! 19.02.08, 20:02
                  Gość portalu: Kinia51 napisał(a):

> A możesz jakoś dokładniej zlokalizować tą przychodnię? W którym
                  > miejscy na Kobielskiej, bo jakoś nie kojarzę poczty.

ul.Kobielska 13

zlokalizowalam dokladnie ,rodowity grochowianin bedzie kojarzyl te
                  osiedle :) moge dodac ze jest tez tam na osiedlu przedszkole
    • Gość: ex Taka sobie. IP: *.chello.pl 17.02.08, 13:34
      • artelhoff2000 Re: Taka sobie. 13.06.24, 11:44
        Dzisiak Karol, ktorym sie opiekuję wybral się na badanie krwi na Saska 61 i co? /-bardzo milo, pan w korytarzu wydaje numerki, a w gabinecie wielki ruch, tam wes, lo, wyszlo, pr, es, lo cale mnostwo pielegniarek, wszystkie zadowolone i uśmiechnięte, gdy tu na Ostroleckiej 4 odwrotnie ze wszystkim, stoi, tez stala kolejka na zewnatrz od 5.00 rano i tylko niektorzy na pobranie krwi wchodzili, ale do lekarza ciezko bylo sie dostac, bo tam bylo tylko kilkanascie numerkow!! /Co sie zmieniło??? /Tam ten wasz cieć chyba ma ciagle prace:ludzi bezczelnie zaczepia i czy czlowiek musi mu sie tlumaczyc, ze ja opiekuje się Karolkiem niepelnosprawnym????????? forum.gazeta.pl/forum/w,292,75098629,75098629,Co_sadzicie_o_przychodni_na_Ostroleckiej_.html?p=177762132
    • Gość: stanisława Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.14, 12:55
      Jedna przepisuje antybiotyk , ktorego nie posiada zadna apteka w warszawie , trzeba zamawiac, a leki najdrozsze juz więcej do niej nie pojdę
      • artelhoff2000 Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? 13.06.24, 11:46
        Tak, ze dzisiaj byliśmy na Saskiej 61 i tam bardzo milo i kulturalnie, sa ludzie, pracownicy bardzo kompetentni!!!!! forum.gazeta.pl/forum/w,292,75098629,75098629,Co_sadzicie_o_przychodni_na_Ostroleckiej_.html?p=177762350
    • artelhoff2000 Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? 24.06.24, 15:55
      One, te kobiety chytrze zawlaszczaja przychodnią, o np. od god, iny 14.00,gdzie chytrze sprzataczka sprzata i aby np. do toalety nikt nie wchodzil! Babki zamykaja sie tampo pokojach, nic nie robią, a na koncu jakiej dlugotrwale smiechy, bo maja tu prywat y folwark!!! Tam na wejsciu po prawej stronie do zabiegowego ustawić kamerę, jak czesto jest pielegniarka w zabiegowym, bo jej tam zwykle nie ma i bywalo tak, że jak byla to jedna i ta sama!!!! /Trzeba czekac na pieleg iarke z zabiegowego, ale nie wiadomo, kiedy przyjdzie i mówi, ze trzeba poczekać!!!! Dobrze, czekamy raz i dwa, co czasem trwa i trwa!!!! /////Ale to nie wszystko, bo toaleta TOALETA!!!!!! Kilka razy jakas babcia nas sie pytala, czemu tu zamknieta toaleta, albo gdzie jeszcze jest toaleta, bo to na gore schodamstaruszka iść musii, lub fatygować sie windą jechać!!! //Ale jest brak informacji, wiec babcia i ludzie pytaja sie kogomolwiek o toalete, a tam sprzataczka sprzatnela i zamk ela i wara!!!! //A jeszcze takiego dziada postawia, który mówi, a tam prosze nie wchodzic, bo tam jakas babcia naprawde czekala, gdy w toalecie tez byl ktoś!!!!!! ///Taki cieć to jestktoremu mogltu dać etat za nic nie robienie, no przeszkadzanie i zaczepianie ludzi!!!!! ///Te baby kierowniczki w okularach zolzy sprawdzic, sprawdzic wszystko co kto tu pracuje, bo my nie chcemy takich rydzykowych mafii bab praskich!!!
    • artelhoff2000 Re: Co sadzicie o przychodni na Ostrołęckiej? 24.06.24, 16:25
      Ciekawe, co robi ta pani Kwiatkowska na górze!!!?? /-Pełno kart pacjenta i nikt nie czeka i ona na nikogo nie czeka! /-Czy to lekarka korekta, co ona robi, bo tu kobieta u niej byla, to ta powiedziala:ale ja pani nie znam, a karta pacjenta jest i zamiast wziąć się do roboty i cokolwiek, czy zbadac, czy co, to ona kompletnie nic//-A gdyby pacjentka zemdlala, albo umarla, to te dwie baby brzydkie, a stare, a podobne do siebie, czy cos biegając by tu zaradzily, bo one tak bardzo pilnuja tajemnic przychodni!!!! Kto tu pracuje i co, na caly etat ten dziad przed szatnią, ktory chcial zostac może kierownikiem przychodni????? //Taki dziad zaczepia ludzi, bo przychodnia jest prywatnym folwarkiem jego i tych babek z recepcji!!!!!!! Dajemy wiadomosc tu na Krypska i dPROKURATURY, aby ktoś zajrzał do etatów poszczegolnych pracowników i cos zrobil, bo ostatnio wszyscy pracownicy starej daty brani są pod lupę !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka