Dodaj do ulubionych

tworzenie postu

17.11.09, 10:14
czy kiedyś nie było tak, że Tab przenosił z okna edycji postu na "wyślij"? Teraz przenosi z tematu do okna edycji, ale dalej już na ten górny moduł forum. Mogłoby wrócić, bo było wygodne.
Obserwuj wątek
    • tylko.tu Re: tworzenie postu 17.11.09, 10:53
      czyzby jednak nastapil progres ? pisalem kiedys, bodajze do siwej, ze dobrze
      byloby przestawic 'tabindex' w nieco innej kolejnosci, zeby ludzie nie gubili
      sie po tych 'ulepszeniach'. najlepiej byloby, gdyby w ogole wylaczac to dla tych
      przyciskow, bo sa raczej stanowczo rzadziej uzywane niz okienka tematu, tresci i
      przycisk 'wyslij'. byc moze to tylko 2% postow ? :))
      • anaiss Re: tworzenie postu 17.11.09, 11:20
        to chyba jakieś przeoczenie, bo jeśli nie edytujesz tematu, to zaznaczasz od razu okno treści postu i naturalnym jest, że następnym działaniem jest wysłanie postu, ewentualnie jego podgląd, a w tym momencie (tzn. po zakończeniu edycji) tab wyrzuca na główną portalu bez wysłania postu.
        • mp00h Re: tworzenie postu 24.11.09, 14:08
          Możecie sprawdzić czy o to chodziło ;]
          • anaiss Re: tworzenie postu 24.11.09, 20:34
            o, super
            i jaka ekspresowa reakcja :)
            dzięki
          • Gość: poi Re: tworzenie postu IP: *.aster.pl 25.11.09, 00:34
            czyzby pan technolog ? osobiscie nie uzywam bbcode, wiec nie wiem jak dziala z
            przyciskami formatujacymi. w kazdym (pomijajac bbc) jest juz ok, co zreszta
            napisala anaiss.

ps. 'podglad' juz jest nie wazny ? :)
            • mp00h Re: tworzenie postu 25.11.09, 11:49
              chyba jest tak jak miało być ;]

Podglądanych postów jest niewiele:
              tylko.tu napisał:
              > byc moze to tylko 2% postow ? :))
              (wiem że to było o czymś innym :P)
              • anaiss Re: tworzenie postu 25.11.09, 11:58
                działa jak powinno :)
            • anaiss Re: tworzenie postu 25.11.09, 11:55
              Ja akurat stosunkowo rzadko korzystam z podglądu – najczęściej przy wklejaniu linków, by sprawdzić czy są w całości i czy nie przykleiły się do tekstu.
              • tylko.tu Re: tworzenie postu 25.11.09, 12:43
                nie patrz pod swoim katem. patrz ogolniej. ja rowniez bardzo rzadko z tego
                korzystam (takze najczesciej przy linkach), ale na oko moze wydawac sie, ze
                wielu uzytkownikow moze uzywac podgladu przed wyslaniem. jednak jak napisal
                mp00h jest ich niewielu, wiec pewnie nie oplaca sie tego robic.
                • anaiss Re: tworzenie postu 25.11.09, 15:18
                  Na oko (wnioskując po ilości błędów językowych, które zawierają niektóre posty) może się wydawać, że niewielu użytkowników korzysta z funkcji podglądu postu przed wysłaniem.
                  • tylko.tu Re: tworzenie postu 25.11.09, 16:25
                    sluszna obserwacja.
      • wariant_b :))) 17.11.09, 11:23
        tylko.tu napisał:
        > byc moze to tylko 2% postow ? :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka