jan-w Re: Czy tylko ja 08.12.09, 22:47 Z wklejaniem gdzie? Fotoforum? Fora z BBCodem? Wizytówka? Link Zgłoś
nessie-jp Re: Czy tylko ja 08.12.09, 22:55 Wejdź na testowe, załóż wątek i spróbuj wkleić, to się zobaczy. Link Zgłoś
zbyfauch Re: Czy tylko ja 08.12.09, 23:00 Znalazłem "przyczynę". Obrazek muszę wkleić w drugim wierszu. Ale purkła??? Link Zgłoś
nessie-jp Re: Czy tylko ja 08.12.09, 23:02 U mnie nie wychodzi wstawianie bezpośrednio w tekście kodu [img] Link Zgłoś
zbyfauch Re: Czy tylko ja 08.12.09, 23:13 No cóż, będę wklejał w drugim wierszu. Pierwszy poświęcę jakiejś intencji, może idei? Na przykład, żeby wszystkim było dobrze albo żeby pokój na świecie był. Link Zgłoś
nessie-jp Re: Czy tylko ja 08.12.09, 23:19 No najwyraźniej. Albo żeby dać w kość forumowiczom, którzy za cały post wklejali tylko obrazek, a niech im będzie gorzej. Udogodnienie takie ;) Także pomoc naukowa w postaci niebieskiego kwadracika nie działa, gdy się wkleja w pierwszym wierszu. Cóż... Link Zgłoś
rajmund.s Re: Czy tylko ja 09.12.09, 09:25 Dodam, że nie potrzeba przenosić się do drugiej linii. Wystarczy w pierwszej dać spację lub jakikolwiek inny tekst przed bbcodem obrazka. Jak na mój gust to niech informatycy sprawdzą procedurę wyszukiwania i obsługi pierwszego wystąpienia znaku [. Pozdrawiam. Link Zgłoś
brezly Nawiasem mowiac to i tak sa czary mary 09.12.09, 11:36 Mam 50% skutecznosci we wklejaniu obrazkow. W pozostalych przypadkach pokazuje sie link do obrazka, ktory jest "polaktywny". Znaczy: jak go prawomysznac (no co?) to sie pokazuje opcja "pokaz obrazek". Co ciekawe, im paskudniejszy obrazek (polityk, brzydkie zwierze czy co tam) tym wieksza szansa ze sie wklei :-) A vox populi poucza ze najpierw trzeba najpierw wykasowac to " co sie pojawia w okienku dialogowym" bo "z tym nie idzie" . Znaczy "BBCode nie wydaje" :-DD Czy jest jakies wyjasnienie tej magii? Link Zgłoś
siwa Re: Czy tylko ja 09.12.09, 12:41 Błąd jest oczywisty i potwierdzony. Naprawiamy, jutro rano powinno być już ok (serwery muszą się po poprawkach restartować, a to robią w nocy). Link Zgłoś
marii51 Re: Czy tylko ja 09.12.09, 20:54 Sto lat! opiekunce naszej, bo już mi się "szyja "przerosła od szukania:)napraw img341.imageshack.us/img341/4155/2ebwqxu.png Link Zgłoś
zbyfauch Jakby co... 10.12.09, 15:28 naprawili. O czym informując podziękowania w matczyne Siwej rączyny składam. Niechaj słąko przychylne będzie Ci. Link Zgłoś
wedrowiec2 Nie naprawili, albo znów popsuli:( 10.12.09, 19:00 Nie ma obrazków:( forum.gazeta.pl/forum/w,1,104105040,104190261,Re_Obrazek.html Link Zgłoś
nessie-jp Re: Nie naprawili, albo znów popsuli:( 10.12.09, 19:47 Hm, mnie się wklejają jak ta lala... W pierwszym wierszu, z przycisku, z łapki... Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Nie naprawili, albo znów popsuli:( 10.12.09, 20:21 Nie działa:( Ani obrazki, ani gify. Ani z imgeshack, ani z tinypic:( forum.gazeta.pl/forum/w,1,104105040,,Obrazek.html?v=2 Link Zgłoś
nessie-jp Re: Nie naprawili, albo znów popsuli:( 10.12.09, 20:36 A czy możesz sprecyzować po kolei, co i jak robisz? Ja wpisuję ręcznie nawias kwadratowy, potem słowo IMG, zamykam nawias kwadratowy, wklejam adres obrazka (czyli ciąg zaczynający się od słowa http, a kończący na słowie .jpg). Zamykam znacznik IMG (nawias kwadratowy, ukośnik, IMG, nawias kwadratowy). I widzę ten obrazek w wątku testowym... Przeglądarka FF. Zaraz spróbuję wkleić to samo z przycisku. Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Nie naprawili, albo znów popsuli:( 10.12.09, 20:56 Sprawdzałam na forum testowym. Obrazki widac, gdy kody wpisuję ręcznie. Kopiowanie gotowych adresów powoduje dopisanie do nich innych elementów skryptu. Mam przeglądarkę IE. To nie tylko mój problem. Na niektórych forach, niezaleznie od rodzaju przegladarki i adresu serwera, na którym jest zdjęcie wszyscy uzytkownicy cierpią:( Link Zgłoś
nessie-jp Re: Nie naprawili, albo znów popsuli:( 10.12.09, 21:01 A spróbuj skopiować z tagiem z Fotoforum. Tinypic może stosować po prostu inny format znaczników, niż tutejsze forum, stąd problemy. Spróbuj kopiować z Tinypic tylko "goły" adres obrazka (od http do .jpg) i wklejać za pomocą niebieskiego przycisku nad treścią posta (oczywiście kasując "domyślne" http które już tam jest). Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Nie naprawili, albo znów popsuli:( 10.12.09, 21:15 Już wiem, gdzie leży problem. Imageshack i tinypic w adresach wpisują duże litery IMG. Poprawienie na małe wystarczy do pokazania się obrazka:( Link Zgłoś
nessie-jp Jednak to jest błąd forum 10.12.09, 21:19 To jest jednak błąd skryptu forum. Wpisanie ręczne wielkich liter również uniemożliwia wstawienie obrazka. Widocznie programiści poprawili, ale nie do końca Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Jednak to jest błąd forum 10.12.09, 21:23 Miejmy nadzieję, że admini przeczytają jeszcze raz ten wątek i wyciągną wnioski z naszych dociekliwych analiz;) Link Zgłoś