jureek Re: poprawiło się co nieco 02.09.10, 11:52 Najważniejsze, że oznaczane są znowu wątki przeczytane. Wygląd i kolory nie różnią się wiele od poprzedniej wersji, więc nie ziębi mnie to, ani nie grzeje. Brakuje mi natomiast funkcji zmiany sortowania na poziomie forum i wątku, oraz opcji wyboru przy wyszukiwaniu z poziomu forum. Jura Link Zgłoś
non.ens Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 11:55 Przy sortowaniu "od najnowszego" posty się zlewają, nie da się tego czytać. Zrzut: img819.imageshack.us/img819/2826/beztytuu1sj.jpg Link Zgłoś
polazrski Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 12:01 Mnie sie nie zlewa. Zmniejszylem jedynie kontrast i jasnosc ekranu, i wszystko jest jak trza.;) Link Zgłoś
roza_am Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 12:04 Poproszę o: * przywrócenie daty+ godziny ostatniego postu w danym forum w widoku kategorii. * wyraźniejszą czcionkę w okienkach sortowania/wyszukiwania. * oddzielenie wątków przyszpilonych od reszty. * naprawienie wyglądu wstępniaków forów. * naprawienie wyglądu okienka kategorii (dłuższe nazwy podzielone są na 2 linie, nie wszystkie się mieszczą na widoku, a po prawej stronie pozostaje puste miejsce) * wyodrębnienie boksu z linkiem do FoF na stronie głównej forum. Opcja pt. "ostatni watek" jest fajna. Ale już inne dyskusje czasami dobierane są od czapy. Link Zgłoś
roza_am Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 12:39 Jeszcze jedno. Zamiast odnośników do poszczególnych stron wątku, praktyczniejsze byłoby szybkie otwieranie danego wątku w wersji od najnowszego (bardzo mało długich wątków nadaje się do czytania stronami, w takich przypadkach te cyferki z boku tylko przeszkadzają). A już zupełnie idealna byłaby możliwość wyboru opcji oglądania (czy w drzewku, czy od najnowszego) dla każdego wątku osobno. Link Zgłoś
roza_am Jeszcze o ramkach kategorii 02.09.10, 14:02 A konkretnie o przycisku "więcej" na dole ramek. Otóż działa on losowo, np.: - na dziecku działa prawidłowo - rozwija całą listę danej kategorii, - na Lobbystkach prowadzi do tego forum, które aktualnie jest używane, - na Gazeta.pl (czyli tutaj) z dowolnego forum prowadzi do FoF. Link Zgłoś
Gość: co za dno Nawet Stylish nie pomaga :( IP: *.xdsl.centertel.pl 02.09.10, 12:05 Po ustawieniu sobie wyświetlania forum w stylish, rozwala wszystkie strony na gazeta.pl! W poprzedniej wersji tego nie było! Specjalnie to robicie? Link Zgłoś
jarotka.net Re: Nawet Stylish nie pomaga :( 02.09.10, 12:13 Dno, ja nic nie widzę wszystko jest nieczytelne- te litery jakies malutkie, nawet się pisać nie da, a czytania wątków się odechciewa. Link Zgłoś
super222 Re: wątki ze szpilką 02.09.10, 12:15 ...zlewają się z innymi na stronie. Mój wątek ze szpilką był moją dumą. Prowadziłam go od stycznia bieżącego roku, jest bardzo aktualny na dalsze miesiące. Skąd forumowicze mają wiedzieć, że jest on drogocenny? Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 12:13 Mam - rozdzielczość 1280 x 800 - Firefoxa z adblockiem - ustawiony styl Duże litery W tej chwili - litery są dużo mniejsze niż poprzednio (ciągle mam ochotę się zalogować) - jeśli powiększam je przez CTRL + , forum się rozjeżdza , bo ramki są "sztywne" - literki w okienku do pisania są za małe. - nazwy for ulubionych nachodzą na siebie i widać tylko pierwsze słowa, są napisane zbyt dużą czcionką / mają za małe okienko - nie widać całej kategorii Lobbystki w okienku poniżej ulubionych - wchodzenie na kolejną (np. 3 stronę wątku) to fajny pomysł, ale nie działa prawidłowo. Mam wątki ustawione na 300 postów (wolałabym więcej) . Wątki widzę tak: DALIA 1|2|3 (224) butters77 Jeśli klikam na trójkę, przenosi mnie na pierwszą i jedyną stronę wątku. Link Zgłoś
lambert77 Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 12:14 A ja żem myślał, że to moi admini coś mi grzebali w kompie :) a to gazeta dała ciała. Póki jestem niezalogowany to forum wygląda jeszcze jak cie mogę ale jak już się zaloguję to jest jakiś koszmar. Zrobiliście to specjalnie czy po prostu coś wam nie wyszło?? Link Zgłoś
beatrix-kiddo Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 12:15 Pewnie ktoś już o tym pisał (nie przejrzałam całego wątku), ale: 1) brak odstępu między przyszpilonymi wątkami a resztą 2) przy opcji "wyświetl wszystkie wypowiedzi w wątku" lecą "ciurkiem", posklejane, ciężko odróżnić jedną od drugiej. Link Zgłoś
lambert77 Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 12:17 przed chwilą zmieniłem styl na klasyczny i jest zdecydowanie lepiej. To chyba taki prezent od gazety z okazji napadu Niemiec na Polskę :) Link Zgłoś
magdalaena1977 Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 12:20 beatrix-kiddo napisała: > Pewnie ktoś już o tym pisał (nie przejrzałam całego wątku), ale: > 1) brak odstępu między przyszpilonymi wątkami a resztą okropność ! Link Zgłoś
jul-kaa Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 12:19 w wątku wypowiedzi różnych osób nie są oddzielone światłem co sprawia, że się zlewają. Link Zgłoś
premeda Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 12:22 Ratunku ja chcę starą wersję!!! Link Zgłoś
lee_a Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 12:26 wnioskuję o powrót do poprzedniego layoutu - ja mam naprawdę słaby wzrok!!!! Link Zgłoś
ave.duce Poproszę "przerwę" pomiędzy "gwoździami" 02.09.10, 12:28 a pierwszym zwykłym wątkiem. I "podkładkę" > jak było przed "ulepszeniem". Link Zgłoś
ave.duce Poproszę "przerwę" pomiędzy "gwoździami" 02.09.10, 12:58 a pierwszym zwykłym wątkiem na szerokość jednego postu. I "podkładkę" > jak było przed "ulepszeniem". Link Zgłoś
jaga_22 Re: Poproszę "przerwę" pomiędzy "gwoździami" 02.09.10, 13:05 Dlaczego nie ma przerwy między pinezkami,a pierwszym postem,zamiast coś polepszyć,to wszystko w kupie.:( Link Zgłoś
ave.duce Poproszę "przerwę" pomiędzy "gwoździami" > jeszcze 02.09.10, 18:27 raz. ps. za "podkład" > thanX. Link Zgłoś
annkys Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 12:30 badziewie, stanowczo za małe literki, nie mam problemu ze wzrokiem, ale te drobiny to już przesada. poza tym za mały odstęp pomiędzy końcem posta a tytułem, jedno na drugim naściubione. Protestuję. Wiem, że to nic nie da, bo zmiany są konieczne i inne takie tłumaczenia usłyszymy, ale chcę wyrazić swój sprzeciw. Link Zgłoś
nuova Re: nie podoba się ! 02.09.10, 12:31 -Odpowiedz i Odpowiedz cytując sa jedno pod drugim - mam nadzieję, że to wróci do pozycji, że są obok siebie. -czcionka w oknie posta jest mikroszkopijna! do poprawy. -Ulubione fora - panuje tu bezkrólewie - jak kolumny to kolumny, a nie jakaś pozioma organizacja wg alfabetu. Na razie te niedogodności zauważyłam. Link Zgłoś
boazeria Re: nie podoba się ! 02.09.10, 12:36 jeja juz myslalam ze cisnienie wysokie i tak mnie oczy bola... a to jednak nie! po prostu zmienili wyglad forum co za beznadzieja! glowa mnie boli od tych maluskich literek- po cholere to zmieniaja??? Link Zgłoś
mateuszwierzbicki podoba się ! 02.09.10, 12:41 a jak oblać tekstem logo/obrazek forum? Teraz tekst pzresłania forum jest pdo obrazkiem i po prawej stronie obrazka jest "światło". forum.gazeta.pl/forum/f,33778,LISTA.html Link Zgłoś
nuova Re: nie podoba się ! 03.09.10, 11:07 nuova napisała: > -Odpowiedz i Odpowiedz cytując sa jedno pod drugim - mam nadzieję > , > że to wróci do pozycji, że są obok siebie. > -czcionka w oknie posta jest mikroszkopijna! do poprawy. > -Ulubione fora - panuje tu bezkrólewie - jak kolumny to kolumny, a nie jakaś > pozioma organizacja wg alfabetu. - dlaczego Ulubione są nanoskopijną czcionką? oczy mnie bolą od wgapiania sie w monitor... :( Zróbcie coś [czytaj: powiększcie] z czcionką! Link Zgłoś
ananke666 Po zalogowaniu wygląda jak kupa! 02.09.10, 12:48 Przed zalogowaniem się jako tako, może być jak dla mnie. Po zalogowaniu - jak strona sprzed piętnastu lat. Jakbym adblockiem wszystko poblokowała. Wyłączyłam adblock - i co - dalej gorzej niż forum kafeteria. Wylogowuję się - wygląd wraca do normy - o co chodzi??? Link Zgłoś
ananke666 Pomocy! 02.09.10, 14:38 Niech mi ktoś pomoże... po zalogowaniu forum wygląda tak: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/11c51981e514d95e.html za nic nie wiem, co z tym zrobić! Po wylogowaniu się wygląd wraca do normy... Link Zgłoś
siwa Re: Pomocy! 02.09.10, 15:12 Wyczyść pamięć podreczną przegladarki. Masz nie wczytane style. Link Zgłoś
aniuta75 Re: Pomocy! 02.09.10, 16:00 Robiłam już to z 10 razy. Nie pomaga jak łatwo się domyślić :D. Link Zgłoś
aniarudi83 Re: Pomocy! 03.09.10, 01:03 Mam dokładnie ten sam problem. Cache i ciastka powywalane. Obie przeglądarki pootwierane na nowo wielokrotnie. Dla pewności restart systemu. I co? I nic! Nadal po zalogowaniu jedna wielka sieczka, wszystko w jednej kolumnie i rozjechane jak żaba, style jak się nie ładowały tak się nie ładują. Testowane na Ubuntu 9.04 - Jaunty Jackalope, kernel 2.6.28-19, w przeglądarkach: Opera 10.61, FF 3.6.8. Link Zgłoś
jan.kran Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 12:53 To już naprawdę drobiazg w stosunku do tego calego bałganu ale zegarek wam sie zaciął:PPP Nadal u mnie stoi 9.56 jako ostatni wpis na sronie głównej FoF a jest jakby trochę później:PPP To kolejny dowód dla mnie że jednak coś się wam chrzani:)))) Link Zgłoś
polazrski Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 13:07 Z tymi zegarkami byl zawsze problem,wiec nie widze problemu.;) Link Zgłoś
roza_am Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 13:35 Ula, bo wpisy na FoF nie są sortowane defaultowo wg ostatniego postu, tylko wg daty założenia wątku. Zgadzam się, że to bez sensu. Link Zgłoś
kadfael Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 13:03 Zawsze miałam w ustawieniach zaznaczone duże litery, bo jak czcionka jest większa lepiej sie czyta. Mam to nadal zaznaczone w ustawieniach, ale literki są o wiele mniejsze - noż kurczę - źle się to czyta! Link Zgłoś
le.chujarek mam pytanie 02.09.10, 13:15 w związku z tym iz w widoku wątku na dole strony pojawiła sie opcja losowo polecanych watków mam pytanie o sens polecania do czytania wątków zarchiwizowanych. owszem, mozna sobie przy okazji poszerzyć horyzonty, ale zachęcanie do czytania forum bez możliwości odpowiedzi moze rodzić u czytelników frustrację ;) Link Zgłoś
le.chujarek i jeszcze jedno 02.09.10, 13:20 umieszczanie kilku przykładowych wątków w widoku podkatalogu forum to straszne bałaganiarstwo. odnaleźć forum które szukam w takim burdelu wcale nie jest łatwo w ogóle moim zdaniewm najgorzej wyszła strona główna + katalogi kto będzie miał siłę sie przez to przebijać? Link Zgłoś
t-tk Re: i jeszcze jedno 02.09.10, 13:28 Ja mam problem z tym, że wątki na forum nie są jeden pod drugim, a mają dodatkowy niepotrzebny odstęp. pl.tinypic.com/view.php?pic=qnjwbm&s=7 Screen robiony parę godzin temu ale sytuacja wygląda tak samo, na trzech przeglądarkach Opera/Chromium/Firefox, mimo kasowania cache i innych zabiegów data ostatniego postu nie jest w linii z tytułem tylko obniżona o linijkę, zupełnie niepotrzebnie. Link Zgłoś
ez-aw Re: i jeszcze jedno 02.09.10, 13:33 Przede wszystkim brak odstępu między wątkami przyszpilonymi a pierwszym wątkiem. Odstęp między kolejnymi odpowiedziami w danym wątku jest za mały (praktycznie nie ma odstępu). Przez to jest to wszystko bardzo nieczytelne. Link Zgłoś
zielonatosia Re: i jeszcze jedno 02.09.10, 13:29 lepsze wrogiem dobrego, tylko, że to nowe to badziewie. uwagi: 1) nie ma oddzielonych wątków przyszpilonych od wątków normalnych - efekt- nic nie widać 2)poszczególne wątki się rozjeżdżają- zamiast być czytelniej jest nieczytelnie 3)czcionka za duża nie podoba mi się ta zmiana a najgorsze jest to, że modyfikacja do poprzedniego wyglądu jest niemożliwa:( Link Zgłoś
l.george.l Kolor linku w wątku 02.09.10, 13:24 Kolor linku w wątku na moim ekranie nie różni się od koloru tekstu. By go zlokalizować trzeba macać myszą po tekście niczym analfabeta paluchem. Link Zgłoś
giwi Re: Kolor linku w wątku 02.09.10, 14:19 W klasycznej był czerwony, teraz jest niebieski, ale to będzie na pewno zmienione. U mnie w Operze widac wyraźnie różnice w kolorach. Może wyczyść ciastka? Link Zgłoś
solaris31 Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 13:32 ja chcę stare forum!!! i stara stronę główną!!! teraz, żeby cos na pisać w e-dziecku, muszę się przeklikać na e-dziecko, żeby coś skrobnąć na e- matce, muszę się wrzucic w e-rodziców. kiedyś wszystko to było na jednej głównej stronie , było dobrze i komu to przeszkadzało do cholery??? prawa strona jest w ogóle niewykorzystana, jeśli już, to za duża! czy nie można dać na jedną strone więcej forów? Link Zgłoś
duchess85 Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 13:36 Przyłączam się do prośby o stary layout! Ten jest beznadziejny:/ Link Zgłoś
misiania Re: Katastrofalny layout nowego forum 02.09.10, 13:46 szara, cienka czcionka zlewa się z tłem. oczy bolą patrzeć, aż nie chce się czytać postów Link Zgłoś
adra_19 Nic nie widać! 02.09.10, 13:36 Litery są za małe, posty zlewają się w jedną całość, nazwy ulubionych forów najeżdżają na siebie. Czy osoby projektujące nowy layout oczu nie mają? Widać, że na pewno nie korzystają z forum, bo by takiej fuszerki nie przepuścili. Jestem zniesmaczona. Link Zgłoś
helena_5 porażka! 02.09.10, 13:39 1. Drodzy techniczni czy jak wam tam - zanim coś uruchomicie, to sprawdźcie na wszystkich dostępnych wyszukiwarkach (tylko ostatnie pełne wersje), bo Internet Explorer to nie jest jedyna istniejąca opcja. 2. Rozjazd (odstęp kilometrowy) między tytułami wątków - źle się to czyta! 3. Ulubione fora/wątki w tabelce? Wygląda to jak wersja testowo-uproszczona dla wolniejszych połączeń. BYŁO LEPIEJ. 4. Lista najaktywniejszych forów: forum.gazeta.pl. Naprawdę nie można tej listy jakoś zgrupować? Zrobić zakładki sekcjami (tak chyba było), a nie taka lista wszystko o wszystkim. Tu znowu trzeba szukać ctr+F, jak czegoś Ci potrzeba, za dużo wyrazów. Link Zgłoś
iberia.pl znowu zapomnieli,że 02.09.10, 13:47 lepsze wrogiem dobrego....po uja bylo to zmieniac???? Link Zgłoś
the_dzidka Re: znowu zapomnieli,że 02.09.10, 13:57 Prawy panel z lista Ulubionych i forów jest za duży, sprawia, że źle się czyta posty. Przy sortowaniu "od najnowszego" NIE MA ODSTĘPU MIĘDZY POSTAMI!! całośc nieczytelna i beznadziejna. Ja się nawet juz nie pytam "dlaczego zmieniono...", bo i tak twórcy nowego layoutu użytkowników mają w doopie i są najmądrzejsi. A jakby czegoś nie zjebsuli, nie dostaliby premii. Pocałujcie się w nos, ważniaki! Link Zgłoś