Dodaj do ulubionych

PLUSY nowego forum

03.09.10, 16:35
Ponieważ w wątku o katastrofalnym układzie raczej takie informacje zginą, proponuję spisać listę rzeczy, które są zrobione dobrze, żeby technikom nie wpadło do głowy ich zmienić :)

1. Wreszcie opisane wyraźnie w komentarzach style CSS głównego układu forum
Obserwuj wątek
    • d.o.s.i.a Re: PLUSY nowego forum 03.09.10, 16:40
      Podoba mi sie strona startowa i lista forow. Uwazam, ze to zdecydowanie najlepsza zmiana - cos co
      kiedys wywalili z poprzedniej wersji. To co bylo uprzednio bylo beznadziejne, chociaz czlowiek sie
      przyzwyczail.

Skorek i innych nie komentuje, bo nie uzywam i malo mnie obchodza. Inne detale takowoz. Forum
      sluzy mi do czytania i pisania, a nie do ustawiania bajerow. Dlatego podstawowa funcjonalnosc,
      taka jak wielkosc czcionki jest dla mnie najwazniejsza.
    • wacikowa 2na plus 200 na minus 03.09.10, 17:50
      Brawa.
      • nessie-jp Re: 2na plus 200 na minus 03.09.10, 18:02
        Ej no, ale ja wpisałam 6 plusów w jednym poście, a ludzie w wątku minusowym
        powtarzają zarzuty :) Wysoki sądzie, proszę o wyrozumiałość :) Zgadzam się, że
        sposób wprowadzania zmian (czyli to, co się wczoraj działo) wołał o pomstę do
        nieba, ale nie przesadzajmy, nie jest tak tragicznie. Spójrz na rzeczy pozytywnie.
        • wacikowa Re: 2na plus 200 na minus 03.09.10, 20:00
          Dwa głosy na plus 200 albo nawet więcej na minus.
          Nadal tragedia.:)
    • zbyfauch Re: PLUSY nowego forum 03.09.10, 19:55
      Jakoś mnie te Wasze plusy, takoż minusy nie przekonują. Ja naprawdę nie widzę
      istotnej różnicy. Jedynie lista forów trochę się różni od poprzedniej ale to
      kwestia trzech "skroli" w dół i z powrotem i wiadomo, co gdzie.
      Ta chryja jest dla mnie kompletnie niezrozumiała.
      Czy Wy nie macie większych problemów?
    • skiela1 Re: PLUSY nowego forum 03.09.10, 21:43
      Drastycznych roznic nie widze.
      Po prostu trzeba sie oswoic, bo nie wszedzie mozna trafic.
      Np.na to forum wczoraj mozna bylo wejsc przez gazeta.pl,a dzisiaj pomoc.pl:-)
      Rozumiem,ze te wszystkie poprawki zajma troche czasu,a my z zasady bardzo
      niecierpliwi jestesmy.

Podoba mi sie trzcionka-jest wieksza i bardzo wyrazna.
      Kolory tez ladne i wyraziste.
      Na moje forumowe potrzeby to wystarczy.

• wedrowiec2 Re: PLUSY nowego forum 03.09.10, 22:46
      Pomijając brak szpilek i sprawy o których pisałam w wątku jęczącym, zauważyłam, że część osób
      chyba ciągle widzi forum w wersji przejściowej, z wątkami itd, przyklejonymi do lewej strony okna (nie
      mam zrzutu tego wyglądu, ale chyba wiadomo o co chodzi). Inaczej nie można wytłumaczyć
      przeraźliwego lamentu znanych mi z rozsądku osób.
      Może umieścić jakąs informację np. w nagłówkach forów dla ogółu forumowiczów, którzy nawet nie
      wiedzą o FoF?
      • nessie-jp Re: PLUSY nowego forum 03.09.10, 22:49
        Do tego, co napisałeś, dodam jeszcze, że niektóre skórki nie są gotowe. Np.
        zielona jest w dalszym ciągu zabugowana, więc odstępy między wątkami są
        przeraźliwe, czcionka malutka, posty w wątku zlewają się ze sobą. Powinni (moim
        zdaniem) wrzucić wszystkim skórkę klasyczną tylko z rzeczywiście zmienionymi
        kolorami
        • wedrowiec2 Re: PLUSY nowego forum 03.09.10, 23:04
          Mam wrażenie, że u mnie odstępy nie uległy zwiększeniu. W każdej skórce mam takie same
          Tu przykład z zielonej i53.tinypic.com/orovwl.jpg
          ps. ja jestem TA wedrowiec. Na forum jestem od początku i już zbyt późno na zmianę nicka;)
          • nessie-jp Re: PLUSY nowego forum 03.09.10, 23:20
            U mnie w klasycznej skórce odstępy są mniejsze (jeśli uznać, że te z twojego
            screena to 2x, to u mnie jest 1,5x)

> ps. ja jestem TA wedrowiec.

A, pardon :)
        • ave.duce Re: PLUSY nowego forum 05.09.10, 22:10
          Chcę, żeby mi było zielono, ale nie "klasycznie" ;)
    • maleate Re: PLUSY nowego forum 04.09.10, 11:19
      Fajne fora odkrylam na glownej przez to przetasowanie. Jakos tak wygodniej mi
      sie porusza po tym(chociaz brakuje mi gdzies nawigacji po glownych kategoriach
      jak juz sie wlezie w kategorie)

Forum jest blade - to fakt ale przez to wydaje sie byc czyste.
      Z tego co widzialam, to zmiany zauwazyli glownie posiadacze jakichs dziwnych
      skorek( bylo nie grzebac;))

• brezly Re: PLUSY nowego forum 04.09.10, 19:20
      Przy moich ustawieniach to ono sie specjalnie nie rozni od tego co bylo. To jest
      plus.
      Wreszcie mam przyzwoite odstepy miedzy tytulami watkow i wiele wiecej mi do
      szczescia nie trzeba.
      Gdyby jeszcze forum zielone bylo znowu zielone, to juz bym nie mial o co drzec
      klawiatury :-)

Aha, mam Firefoxa 3.6.8.
    • wariant_b Re: PLUSY nowego forum 06.09.10, 13:26
      nessie-jp napisała:
      1. Wreszcie opisane wyraźnie w komentarzach style CSS głównego układu forum
      • Gość: of Re: PLUSY nowego forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 15:05
        wariant_b napisał:

> nessie-jp napisała:
        > 1. Wreszcie opisane wyraźnie w komentarzach style CSS głównego układu forum --
        > duży plus (szkoda, że skórki nadal pozbawione opisów)
        >
        > Jeszcze raz powolutku, bo nie skojarzyłem, o co Ci chodzi z tymi komentarzami d
        > o css.
        >

Może chodzi o to że teraz jest wyraźnie opisane które wpisy czego się tyczą?
        • nessie-jp Re: PLUSY nowego forum 06.09.10, 15:08
          > Może chodzi o to że teraz jest wyraźnie opisane
          > które wpisy czego się tyczą?

O to mi właśnie chodzi. Nie przypominam sobie, żeby przedtem było to tak dokładnie skomentowane. Ale ostatni raz oglądałam gazetowe style przy okazji poprzedniej zmiany CSS-ów, więc niewykluczone, że te komentarze dodano wcześniej. Jakkolwiek by nie było, dobrze że są.
          • wariant_b Re: PLUSY nowego forum 06.09.10, 16:35
            nessie-jp napisała:
            > O to mi właśnie chodzi.

Chyba OK, jeśli masz na myśli rozdzielenie komentarzami poszczególnych grup.
            Wydaje mi się, że kiedy poprzednio zaglądałem, również podział był.
            A ja próbowałem się doszukać komentarzy co jest co na poziomie linii.
            Żeby domyślić się, co oznaczają symbole, których akurat nie ma na stronie.
    • fettinia Re: PLUSY nowego forum 06.09.10, 23:07
      oo szpilki sie odznaczaja wreszcie:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka