Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawcow!

19.04.12, 21:59
Zawsze kiedy wchodzila na watki/posty kolor odczytanych watkow zmienial sie z barwy niebieskiej na fioletowa. Tym czasem od 2 dni mam problem. Odczytane watki i posty pozostaja w dalszym ciagu w kolorze niebieskim, jakby nie byly czytane.
Jest to bardzo uciazliwe w odpisywaniu na kolejne posty.
W czym jest problem? Bardzo prosze o szybka pomoc
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 19.04.12, 22:13
      Sprawdź, czy nie wyłączyłaś akceptacji ciasteczek (plików cookie) w przeglądarce
      Albo nie zaznaczyłaś czyszczenia historii, choć nie ejstem pewna, czy to też ma związek.
      • zjawa1 Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 19.04.12, 22:20
        A gdzie moge sprawdzic czy ,,nie zaznaczyla czyszczenia historii"?
        W google przegladane tresci zaznaczaja sie na fioletowo?!
        • zjawa1 Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 19.04.12, 22:53
          Ok. Sprawdzilam wszystko w porzadku. Opcje sa odpowiednio ustawione!
          • zjawa1 Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 19.04.12, 22:56
            Zapomnialam dodac z ciasteczkami i historia wszystko ok natomiast w dalszym ciagu zamias fioletu zostaje blekit?!!!!!!!!!!!!!!
    • stefan4 Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 19.04.12, 23:07
      zjawa1:
      > Zawsze kiedy wchodzila na watki/posty kolor odczytanych watkow zmienial sie z
      > barwy niebieskiej na fioletowa. Tym czasem od 2 dni mam problem. Odczytane
      > watki i posty pozostaja w dalszym ciagu w kolorze niebieskim, jakby nie byly
      > czytane.

Nie zmieniałaś ostatnio komputera/systemu/przeglądarki/konfiguracji? Bo to nie brzmi jak problem forumowy. Sprawdź gdzie indziej, poza Imperium GW, czy też tak jest. Np. wpisz do okienka góglowego hasło ,,eciepecie'' i kliknij na pierwsze trafienie
      • zjawa1 Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 19.04.12, 23:28
        Nic nie zmienialam! W Google mam fioletowo zaznaczone to, co przegladalam tylko na tym forum od 2 dni mam problem:(
        • marrant Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 20.04.12, 23:08
          Przez ostatnie kilka dni testowany był system utrzymywania sesji(zalogowania) pomiędzy serwisami i to może mieć wpływ na zapamiętywanie odwiedzanych wątków. To nie jest związane tylko z forum i ma na celu usunięcie problemów wielokrotnego logowania.

forum.gazeta.pl/forum/w,299,134871536,134872083,Re_Problemy_z_logowaniem.html
          Tu podawałam instrukcję czyszczenia ciasteczek w najpopularniejszych przeglądarkach, bo to w nich znajdują się tymczasowe informacje tego typu. Jeżeli problem się powtórzy pomimo usunięcia pamieci tymczasowej i ciastek - napisz proszę na forum@agora.pl
      • mika_p Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 20.04.12, 15:06
        Mówisz, Stefanie, że kolor linków nie zależy od ciasteczek? Mnie się wydawało, że tak.
        I nie sugeruj, że zasugerowałam czyszczenie, bo wręcz odwrotnie ;)

Tak się zastanawiam, czy to nie jest jakiś problem z wczytanym css, może wciśnięcie wiele razy F5 raz za razem by pomogło?
        No i w sumie najważniejsze,w jakiej przeglądarce tak się dzieje?

Bo u mnie w archaicznym FF linki się kolorują bez problemów
        • stefan4 Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 20.04.12, 17:20
          mika_p:
          > Bo u mnie w archaicznym FF linki się kolorują bez problemów

U mnie w FF zaraz po instalacji nowej wersji się nie kolorowały. A jak się poprawi wartość jednej z tysięcy zmiennych komfiguracyjnych, to już się zakolorują. Więc na ogół nie przeglądarka, tylko konfiguracja.

Ale skoro u Zjawy1 w innych programach się kolorują, to to jest inny przypadek i ja się przestaję wtrącać. Co będę Marrantowi chleb odbierał...

- Stefan
          • mika_p Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 20.04.12, 18:34
            Marrant.
            Marrant jak Mercedes i Dolores.
            Nie: Marrantowi.
            • marrant Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 20.04.12, 23:09
              i inne wenezuelskie seriale;)
            • stefan4 Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 21.04.12, 13:56
              mika_p:
              > Marrant.
              > Marrant jak Mercedes i Dolores.

Merced to łaska, już w tej formie jest po hiszpańsku rodzaju żeńskiego.

Dolor to ból, po hiszpańsku (jak i po polsku) męski; zaprawdę, nie wiem, dlaczego stał się rdzeniem imienia żeńskiego.

Marrana... tfu, Miko, jak mogłaś mi sugerować, że ta ksywa też jest pochodzenia hiszpańskiego, a fe! Żeby nie grzeszyć brakiem szacunku do Instancji Zwierzchniej, poszukajmy lepiej w innych słownikach.

Marrant to zabawny, w argot, francuskiej gwarze knajackiej. To jest przymiotnik w rodzaju męskim; posiada oczywisty żeński odpowiednik: marrante
              • jan-w Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 21.04.12, 23:06
                Mercedes to nie tylko imię żeńskie, ale także (znacznie szerzej w naszym kraju znana marka samochodów). Nie mówisz chyba: "ta mercedes"?
                A ogólnie - wystarczyło przeprosić za pomyłkę, zamiast brnąć dalej.
                • zjawa1 marrant :( 21.04.12, 23:52
                  Wykonalam wszystkie, zalecane czynnosci i niestety nadal mam ten sam problem:( Rozumiem, ze mam wyslac meila?
                  • stefan4 Re: marrant :( 22.04.12, 00:56
                    zjawa1:
                    > Wykonalam wszystkie, zalecane czynnosci i niestety nadal mam ten sam problem:(

Tak na wszelki wypadek, skoro masz Ogniolisa...

Wpisz do okienka z adresem odwiedzanych stron nieadres
                        about:config

i naciśnij ENTER. Dostaniesz ostrzeżenie przed popsuciem konfiguracji; zaakceptuj je. Ukaże Ci się witrynka z mnóstwem parametrów konfiguracyjnych przeglądarki. W okienko ,,Filter'' wpisz
                        visited

i naciśnij ENTER. Liczba parametrów powinna na tyle zmaleć, żeby dały się już odczytać bez spędzania nad nimi całej nocy. Interesuje Cię parametr
                        layout.css.visited_links_enabled

On powinien mieć wartość ,,true''. Jeśli ma ,,false'', to najedź na niego myszą i kliknij podwójnie, to go powinno zmienić na ,,true''.

Spróbuj, a nuż pomoże. Chociaż jeśli wszystko jest dokładnie tak, jak dotąd twierdziłaś, to szansa jest nikła...

- Stefan
                  • marrant Re: marrant :( 22.04.12, 18:39
                    Tak, wyślij proszę.
                • stefan4 Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 22.04.12, 00:35
                  jan-w:
                  > Nie mówisz chyba: "ta mercedes"?

Pytasz mnie, czy Miki? Ja nie mówię ,,ta mercedes'' , stać mnie tylko na ,,to unibike''.

jan-w:
                  > A ogólnie - wystarczyło przeprosić za pomyłkę, zamiast brnąć dalej.

Mialeś ciężki dzień, prawda? Rozumiem, mnie też się zdarza...

- Stefan
                  • jan-w Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 22.04.12, 15:47
                    Nieumiejętność przyznania się do błędu i nietaktu. Brak polemiki merytorycznej, zamiast niej zbaczanie z tematu. Z takimi dyskusja nie ma sensu. Miłośnik PIS domyślam się? ;-)
                    Z mojej strony EOT.
                    • stefan4 Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 22.04.12, 17:27
                      jan-w:
                      > Miłośnik PIS domyślam się? ;-)

Kulą w płot.

- Stefan
                    • Gość: = Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco IP: *.aster.pl 22.04.12, 20:02
                      Kiedyś (jakichś kilka lat temu ?) już to podnosiłem, ale (bodajże bartoszcze) kompletnie nie zrozumiał :) Jest niejakie prawo Goodwina ( pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_Godwina ). Poprzednim razem stwierdziłem, że na naszym poletku odpowiednikiem Hitlera i nazizmu jest PIS itd. Twierdzę tak nadal :)

Miłego wieczoru życzę.
              • mika_p Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 22.04.12, 01:15
                Dobry byłby z ciebie węszyciel spisków, szukasz trzeciego dna, tam gdzie jest tylko pierwsze, Stefanie :)
                Marrant jak Demeter, Nel, Elizabeth :P
                • stefan4 Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 22.04.12, 10:46
                  mika_p:
                  > Dobry byłby z ciebie węszyciel spisków, szukasz trzeciego dna, tam gdzie jest
                  > tylko pierwsze

Jaka Ty jesteś prozaiczna...

mika_p:
                  > Marrant jak Demeter, Nel, Elizabeth

To są nieadekwatne przykłady, one są z innych bajek niż Marrant.

O każdym z tych imion coś da się powiedzieć, nawet o Nel, choć to dziwactwo zostało zmyślone przez pewnego dawnego autora komiksów w odcinkach od razu jako imię angielskie. Imię Grażyna też zostało zmyślone, przez jednego antycznego wierszokletę z Białorusi, ale informacja, że grâžùs oznacza po litewsku ,,piękny'', trochę wyjaśnia, skąd on wytrzasnął taką zbitkę głosek.

Elżbieta kończy się na ,,-a'', więc nie ma problemów z jej odmianą. W języku pochodzenia też kończy się na ,,-a'': Elzeba lub Eliszeba. Co potem wyczynili z nią Anglicy, to już nie nasz problem
                  • marrant Re: Prosze o pomoc techniczna moderatora i znawco 22.04.12, 18:43
                    Jeżeli można, to prosiłabym lingwistykę zamieśc gdzie jej miejsce - to jest internet, mogę być i onym jeżeli komuś zależy - to tylko nick/login. Powstał nawiasem pisząc od Marran
                    • zjawa1 No, nareszcie:))) 23.04.12, 10:10
                      Dzis wlaczylam komputer i o dziwo zaczelo dzialac:):)
                      Dziekuje wszystkim za pomoc i rady. Teraz przynajmniej juz wiem na przyszlosc, czego moze dotyczyc problem i co ewentualnie zrobic.

P.s Pewnie winny temu jest Kaczynski:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka