28.03.15, 18:49
Wiem, że jest napisane, żeby pisać na maila, ale właśnie nie mogę, bo problem jest tego typu, że gdy chcę uaktywnić sobie pocztę, to wyskakuje komunikat, że wykryto nietypową aktywność na koncie, na które chcę wejść i google każe mi podać numer telefonu (a nie chcę). Czy to normalne?
Obserwuj wątek
    • kornel-1 Re: Poczta 30.03.15, 08:09
      sid-15 napisała:

> Czy to normalne?

Nienormalne. Ale takie czasy (1984).
      Przeczekaj. Za jakiś czas system przestanie się domagać weryfikacji telefonicznej.

Kornel
      • sid-15 Re: Poczta 30.03.15, 19:13
        Czyli niedasię tutaj mieć poczty bez inwigilacji? Trudno...
        • stefan4 Re: Poczta 31.03.15, 01:27
          sid-15:
          > Czyli niedasię tutaj mieć poczty bez inwigilacji?

No, nie da się. Ale na co Ci poczta GW? I tak przychodzą na nią tylko tony spamu.

- Stefan
        • kornel-1 Kłamstwa 31.03.15, 08:02
          sid-15 napisała:

> Czyli niedasię tutaj mieć poczty bez inwigilacji? Trudno...

Mnie najbardziej boli posługiwanie się kłamstwem o "wykryciu" jakiejś tam "nietypowej aktywności". W rzeczywistości większość z nas prawie nie używa gazecianego konta, ja może wymieniłem przez 10 lat kilka e-maili z innymi osobami (poza szanowną administracją forum).
          Nie ma więc mowy o "nietypowej aktywności". Chyba że chodzi o spam dostarczany do naszych skrzynek przez Gazeta.pl. W takiej sytuacji rozsądne byłoby, aby Google zablokowały dostęp Gazeta.pl do naszych kont. Ale wówczas weryfikacji powinno się poddawać nie nas lecz portal. To ostatnie stwierdzenie jest (IMHO) zawsze obowiązujące.

Kłamstwo powinno być zastąpione przez uczciwsze stwierdzenie: "Drogi użytkowniku: chcemy kontrolować społeczeństwo, a ponieważ nie jesteś wyrzutkiem społecznym i korzystasz z internetu tudzież z komórki, chcemy Cię lepiej identyfikować. Konto na gazeta.pl mogłeś założyć anonimowo, ale chcemy wiedzieć jak się naprawdę nazywasz i gdzie mieszkasz. Podaj nam swój telefon albo wypad!".

Kornel
          • sid-15 Re: Kłamstwa 31.03.15, 17:08
            Albo chociaż tak po prostu, może bez nadmiernej szczerości, ale i bez ściemy: chcesz mieć pocztę, to podaj numer telefonu bo tak.
    • kino.mockba Re: Poczta 30.03.15, 20:30
      Ja też chcę uaktywnić pocztę na tym koncie, a ciągle mi przeglądarka wraca do strony logowania:/
    • bartoszcze Re: Poczta 30.03.15, 23:14
      Normalne o tyle, że Google wprowadził to kilka miesięcy temu i najwyraźniej nie odpuszcza.
      forum.gazeta.pl/forum/w,299,155618226,,Zrobcie_cos_z_tymi_telefonami_google_.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,299,156053694,,Prosze_o_pomoc.html?v=2
      • sid-15 Re: Poczta 31.03.15, 17:06
        Ach tak, czyli to spiseg międzynarodowy? Okej, okej, przeżyję bez poczty.:)
    • skiela1 Re: Poczta 31.03.15, 17:24
      Od kilku dni moja poczta gazetowa nie dziala.
      Pokazuje sie taki napis
      "The page isn't redirecting properly"
      • kornel-1 Re: Poczta 31.03.15, 22:30
        skiela1 napisała:

> Od kilku dni moja poczta gazetowa nie dziala.
        > Pokazuje sie taki napis
        > "The page isn't redirecting properly"

Spróbuj na początek IE zamiast FF

k.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka