Dodaj do ulubionych

[o portalu] Chrome żre gazetę

28.08.15, 14:19
Nie wiem czy to kwestia zmian na portalu, czy kwestia zmian w Chrome, ale od niedawna zacząłem zauważać, że Chrome (najaktualniejszy) zaczyna rozdymać niektóre swoje procesy do niebotycznych rozmiarów (zdarzyło mi się nawet zobaczyć w przerażeniu proces rzędu 1 GB pamięci). Prześledziłem trochę i wychodzi na to, że zjawisko pojawia się wyłącznie w przypadku niektórych stron na portalu. Dziś nawet przyuważyłem na gorącym uczynku i zarejestrowałem:
fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ff/bg/z4hd/1ug9J1p5hJ6WsI2obX.jpg
Żeby mieć pewność, zacząłem zamykać pozostałe okna (drugi najbardziej pamięciożerny proces to był Facebook). Zanim dobrze skończyłem, urosło jeszcze:
fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ff/bg/z4hd/kv0pWD8mpPAXl4MZuX.jpg
Dla porządku kontrolnie otwarłem z powrotem pozostałe okna i zamknąłem "winowajcę". Wynik dość wymowny (nawet jeżeli świeżo otwarte karty nie zdążyły się jeszcze "porozpychać" w pamięci)
fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ff/bg/z4hd/jllw8dNbSrauCmMgXX.jpg
Chwilę później zauważyłem zresztą podobne zachowanie przy czytaniu tekstu o rządowym planie dot. ochrony zdrowia psychicznego, fotoforum zresztą też mi się zaczynało solidnie nadymać.

Zostawiam Wam do testowania. Win7, Ch44.0.2403.157. Jakby jeszcze jakieś dane były potrzebne to postaram się pomóc.
Obserwuj wątek
    • inocom Kto używa Chrome :) 30.08.15, 23:26
      Chyba tylko chromi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka