28.07.05, 11:37
Czy ktoś wie jak mozna wyleczyc bielactwo albo jakość to zatuszowac pomożcie
prosze.
Obserwuj wątek
    • magdalena268 Re: bielactwo 28.07.05, 13:18
      jest masc w aptece podobno skuteczna 15 ml kosztuje 40 zl.plamy znikaja na
      jakis czas. leczenie? rozne metody, nie wszystkie skuteczne...naswietlania
      itp.nie smaruj samoopalaczem bo pogorszysz sprawe, plamy nie sa rowne i trudno
      tak rozsmarowac preparat by ja pokryl rownomiernie.
      • klonek121 Re: bielactwo 28.07.05, 14:44
        magdaleno 268 a czy wiesz jak ta masc sie nazywa napisz prosze.
        • magdalena268 Re: bielactwo 28.07.05, 15:42
          Klonku nie wiem niestety jakas nazwa na litere "D" i to krotka nazwa.Zapytaj w
          aptece, farmaceuta powinien wiedziec to jest w ogole chyba jakas nowosc.Plamki
          maja znikac na jakis czas ale ich nie likwiduje zupelnie, niestety.Powodzenia!
          • jsolt Re: bielactwo 28.07.05, 16:06
            magdalena268 napisała:

> Klonku nie wiem niestety jakas nazwa na litere "D" i to krotka nazwa.Zapytaj
            w
            > aptece, farmaceuta powinien wiedziec to jest w ogole chyba jakas
            nowosc.Plamki
            > maja znikac na jakis czas ale ich nie likwiduje zupelnie, niestety.Powodzenia!

maść Drula - smaruje się rano i wieczorem, kuracja trwa nawet i kilkanaście
            miesięcy, i nie zawsze jest do końca skuteczna; te miejsca trzeba absolutnie
            chronić przed słońcem - czyli codziennie oprócz maści smarować również kremem z
            filtrem blokującym (co najmniej SPF 30) co 2-3 godziny. Ja się też męczę, z tym
            że z przebarwieniami (ciemnymi). Powodzenia:)
            • klonek121 Re: bielactwo 28.07.05, 22:39
              Dziękuje Wam za porady sprobuje tej masci moze mi pomoże ale jakby ktos jeszcze
              wiedział o jakims wspaniałym lekarstwie to prosze napiszcie bo te plamki sa
              brr, pozdrawiam wszystkich.
              • klonek121 Re: bielactwo 29.07.05, 15:05
                odświeżam
    • amadobo Re: bielactwo 29.07.05, 15:28
      Maść na receptę - Curatoderm. Kosztuje 69 zł za tubkę. Jest to de facto
      specyfik na łuszczycę, jednak jego skutkiem ubocznym jest pigmentacja.
      Smaruje się \cieniutko!\ wieczorem, po umyciu a następnie na drugi dzień
      wystawia posmarowane miejsca na światło słoneczne \najlepiej w pólcieniu, bo
      plamy bielacze łatwo oparzyć\. Podobno lepiej skutkuje w przypadku niezbyt
      starych plam, jednak i na te starsze nie zaszkodzi spróbować.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka