klonek121 28.07.05, 11:37 Czy ktoś wie jak mozna wyleczyc bielactwo albo jakość to zatuszowac pomożcie prosze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdalena268 Re: bielactwo 28.07.05, 13:18 jest masc w aptece podobno skuteczna 15 ml kosztuje 40 zl.plamy znikaja na jakis czas. leczenie? rozne metody, nie wszystkie skuteczne...naswietlania itp.nie smaruj samoopalaczem bo pogorszysz sprawe, plamy nie sa rowne i trudno tak rozsmarowac preparat by ja pokryl rownomiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
klonek121 Re: bielactwo 28.07.05, 14:44 magdaleno 268 a czy wiesz jak ta masc sie nazywa napisz prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena268 Re: bielactwo 28.07.05, 15:42 Klonku nie wiem niestety jakas nazwa na litere "D" i to krotka nazwa.Zapytaj w aptece, farmaceuta powinien wiedziec to jest w ogole chyba jakas nowosc.Plamki maja znikac na jakis czas ale ich nie likwiduje zupelnie, niestety.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
jsolt Re: bielactwo 28.07.05, 16:06 magdalena268 napisała: > Klonku nie wiem niestety jakas nazwa na litere "D" i to krotka nazwa.Zapytaj w > aptece, farmaceuta powinien wiedziec to jest w ogole chyba jakas nowosc.Plamki > maja znikac na jakis czas ale ich nie likwiduje zupelnie, niestety.Powodzenia! maść Drula - smaruje się rano i wieczorem, kuracja trwa nawet i kilkanaście miesięcy, i nie zawsze jest do końca skuteczna; te miejsca trzeba absolutnie chronić przed słońcem - czyli codziennie oprócz maści smarować również kremem z filtrem blokującym (co najmniej SPF 30) co 2-3 godziny. Ja się też męczę, z tym że z przebarwieniami (ciemnymi). Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
klonek121 Re: bielactwo 28.07.05, 22:39 Dziękuje Wam za porady sprobuje tej masci moze mi pomoże ale jakby ktos jeszcze wiedział o jakims wspaniałym lekarstwie to prosze napiszcie bo te plamki sa brr, pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
amadobo Re: bielactwo 29.07.05, 15:28 Maść na receptę - Curatoderm. Kosztuje 69 zł za tubkę. Jest to de facto specyfik na łuszczycę, jednak jego skutkiem ubocznym jest pigmentacja. Smaruje się \cieniutko!\ wieczorem, po umyciu a następnie na drugi dzień wystawia posmarowane miejsca na światło słoneczne \najlepiej w pólcieniu, bo plamy bielacze łatwo oparzyć\. Podobno lepiej skutkuje w przypadku niezbyt starych plam, jednak i na te starsze nie zaszkodzi spróbować. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś