Dodaj do ulubionych

dlaczego mam adblocka

26.08.16, 01:51
Otworzylem jeden z tekstow, a tu zajawka - wyglada na to, ze korzystasz z adblocka...dzieki reklamom.....rozwijac ...serwis
-
Otoz bez adblocka korzystanie z waszego serwisu jest niemozliwe. probowalam na tablecie i trwalo to 30 sekund. NIE DA SIE czytac.
Czytam na PC i wylaczam wszystko, co sie da. W ten sposob troche trace, ale reszta jest OK.
Ja rozumiem, ze koszty.... Mama mowila, chciwy traci dwa razy. To o was.
Ja moge czytac SMH czy The Age darmo, tylko specjalne uslugi sa dla placacych.
The Australian kosztowal mnie na 13 miesiecy 300 dolarow, ale dostalem w tym czytadlo Samsung 8 calowe. Teraz miesieczny abonament to 24 dolary, mniej niz polowa mojego godzinowego dochodu.
Poza tym, na moje wpisy reaguja inni i generuja wam ruch w interesie, macie wiecej klikniec. A ja sie nie upominam o dzialke.
To tyle, u nas sloneczny poczatek weekendu, zima sie konczy.
BTW - poprzez biblioteke mam dostep do drukowanej formy GW.
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: dlaczego mam adblocka 26.08.16, 08:41
      Nie wiem jak na tablecie, ale na pececie się da. Tylko samoodtwarzające filmy są nie do zniesienia, reklamy - czasem.
      • chmielotryg11 Re: dlaczego mam adblocka 27.08.16, 00:03
        Oczywiście, że się da, jak się ma Adblocka i jeszcze np. uBlocka. Inaczej to kaszana.
        A na samoodtwarzające się filmy jest bardzo skuteczny sposób. Nie trzeba nic kombinować w ustawieniach przeglądarki czy wyłączać dźwięku.
    • marrant Re: dlaczego mam adblocka 29.08.16, 14:03
      Przyjęłam do wiadomości. Nikt nie zmusza do wyłączenia nakładek i programów blokujących reklamy. Redakcje o to proszą i... tyle.
      Ja ze swojej strony mogę tylko ostrzec, że w wypadku programów ingerujących w serwis - nie gwarantujemy prawidłowego działania stron.
      • stefan4 Re: dlaczego mam adblocka 01.09.16, 16:15
        marrant:
        > Nikt nie zmusza do wyłączenia nakładek i programów blokujących reklamy.
        > Redakcje o to proszą i... tyle.

No, ale po co takie niedorzeczne prośby? Czy naprawdę ,,redakcje'' (pluralis maiestatis) wierzą, że jeśli zaczną namawiać użytkowników do wykłucia sobie oka albo odrąbania przedramienia, to ktoś na to pójdzie? Gdybyście trzymali nachalność Waszego spamu reklamowego w jakichś rozsądnych ryzach, to nikt by nawet nie pomyślał o żadnym blokowaniu. Ja założyłem sobie Adblocka tylko po to, żeby móc czytać ten portal, do reszty internetu jest mi niepotrzebny.

marrant:
        > Ja ze swojej strony mogę tylko ostrzec, że w wypadku programów ingerujących
        > w serwis - nie gwarantujemy prawidłowego działania stron.

Prawidłowo to ten serwis działał 15 lat temu. Już od dawna nikt niczego w nim nie gwarantuje, więc groźba cofnięcia gwarancji jest pusta.

- Stefan
        • kornel-1 Re: dlaczego mam adblocka 03.09.16, 16:22
          stefan4 napisał:
          > No, ale po co takie niedorzeczne prośby?

Trzeba poczekać na aktualizację Adblocka, który zacznie wycinać te prośby ;-)

Kornel
          • Gość: = Re: dlaczego mam adblocka IP: 217.17.129.* 06.09.16, 16:52
            A to ciekawy pomysł jest :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka