Dodaj do ulubionych

Znowu forum się sypie

07.07.20, 10:48
Konkretnie emama. Przekierowania "nie znaleziono strony", zacinanie się przy publikowaniu postów, wszystko to, co było kilka dni temu.
Zróbcie z tym w końcu porządek na stałe!
Obserwuj wątek
    • pade Re: Znowu forum się sypie 08.07.20, 12:22
      Do kogo trzeba napisać, żeby uzyskać jakiś odzew?
      • wariant_b Re: Znowu forum się sypie 08.07.20, 12:56
        pade napisała:

> Do kogo trzeba napisać, żeby uzyskać jakiś odzew?

Mailowo na forum@agora.pl lub pomoc@agora.pl. Pocztą tradycyjną na adres:
        Agora S.A., ul. Czerska 8/10, 00-732 Warszawa lub telefonicznie do Łodzi: 426316090

Z tym, że oni już wiedzą o problemie od dłuższego czasu i pracują nad jego rozwiązaniem.

Na szczęście problem nie pojawia się w wszystkich i z taką samą częstotliwością.
        Wydaje się być dedykowany dla konkretnej osoby/grupy, więc podejrzewam, że ma związek
        z deklaracją RODO i doborem wyświetlanych reklam. Zawsze można liczyć na lepszy dzień.
        U mnie ostatnio jakby mniej tego typu zdarzeń (obym nie wykrakał).
        • kalllka Re: Znowu forum się sypie 08.07.20, 13:58
          Na iod Agora / trzeba pisać by zgłaszać problem/ Nawet jeśli dostaniesz automatycznie wygenerowana odpowiedz, wiesz ze problem doszedł pod adres.
          Problem jest głęboki i od lat chodzi o statystyki, tak jak domniemywa awariant/ wariant b, przerabiane na cudze kopyto, przez gazetowe reklamy.

• wariant_b Re: Znowu forum się sypie 08.07.20, 20:51
            kalllka napisała:

> Na iod Agora / trzeba pisać by zgłaszać problem

Daj znać, jeśli nawiążesz kontakt i IOD-em nie będzie nikt ze znanych nam administratorów.
            Jak chodzi o RODO i ochronę danych osobowych jest dużo ciekawostek do omówienia.
        • wariant_b Re: Znowu forum się sypie 08.07.20, 21:01
          > U mnie ostatnio jakby mniej tego typu zdarzeń (obym nie wykrakał).

Wykrakałem - komunikat i powrót do strony głównej gazety pojawia mi się
          w najbardziej niedorzecznych miejscach np. zamiast wyników wyszukiwarki.

(tym razem laptop, kolejna instalacja tej samej przeglądarki FF, stąd inne ciasteczko,
          więc pewnie jestem różną osobą, jeśli chodzi o dane osobowe, niż na kompie.
          Zobaczymy, co mi się pokaże jak nacisnę WYŚLIJ - ten wątek czy strona główna gazety)
          • wariant_b Re: Znowu forum się sypie 08.07.20, 21:04
            Ha, intuicja mnie nie myliła - post został wysłany, pomieliło długo i pokazała się strona gazety.
            Brawa dla informatyków.
    • snajper55 Re: Znowu forum się sypie 09.07.20, 02:06
      pade napisała:

> Konkretnie emama. Przekierowania "nie znaleziono strony", zacinanie się przy pu
      > blikowaniu postów, wszystko to, co było kilka dni temu.
      > Zróbcie z tym w końcu porządek na stałe!

Ale to jest właśnie na stałe. :D

S.
    • kasi.aa Re: Znowu forum się sypie 09.07.20, 13:39
      To niestety większa awaria, która dotyczy całego portalu, nie tylko forum. Szukamy przyczyny, dlatego bardzo Was proszę o cierpliwość. Będę wracała do tego wątku, jak tylko pojawią się jakieś nowe informacje w tym temacie.
    • kasi.aa Re: Znowu forum się sypie 14.07.20, 14:09
      Zostały wprowadzone poprawki - prośba o info, czy ten problem nadal występuje na forum?
      (jeśli tak, to gdzie: mobile czy desktop i jaka przeglądarka)
      • wariant_b Re: Znowu forum się sypie 14.07.20, 16:54
        kasi.aa napisała:

> Zostały wprowadzone poprawki - prośba o info, czy ten problem nadal występuje na forum?
        > (jeśli tak, to gdzie: mobile czy desktop i jaka przeglądarka)

A można zapytać, jaka była przyczyna i jakich konkretnie przeglądarek dotyczyła?
    • wariant_b Re: Znowu forum się sypie 31.07.20, 09:56
      O, komunikaty 404 wróciły.
      Chyba ktoś się za nimi stęsknił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka