Dodaj do ulubionych

Forum Swiat

14.07.22, 14:16
Dlaczego moderator na FS od pewnego czasu, usuwa moje posty ? Zaznaczam, ze nietykieta nie jest zlamana.
Obrazajace posty niektorych forumowiczow, niestety nie sa usuwane, a zglaszalam juz kilka razy.
Zauwazylam, ze nie tylko moje posty znikaja, inni forumowicze rowniez skarza sie na moderatora.
Moderator, z FS zrobil sobie prywatna wlasnosc, zupelnie nie stosuje sie do regulaminu Gazety.pl
Szykanuje niektorych forumowiczow notorycznym usuwaniem postow, a robi to w bardzo niegodziwy sposob, nie pozwala na odpowiedz. Gdzie jest tu zachowana wolnosc slowa ?
Jestem bardzo zniesmaczona zachowaniem moderatora.
Z gory dziekuje za uwage.
Obserwuj wątek
    • kasi.aa Re: Forum Swiat 14.07.22, 16:46
      Wpis musiał łamać Regulamin. Napisz proszę w tej sprawie na forum@agora.pl
      • senioryta13 Re: Forum Swiat 14.07.22, 20:38
        kasi.aa napisała:

> Wpis musiał łamać Regulamin. Napisz proszę w tej sprawie na forum@agora.pl

Dziekuje za szybka odpowiedz.
        Nigdy nie dostalam zawiadomienia, ze post zlamal regulamin, a nigdy nie zlamal, a posty znikaja bez zadnego sladu, jak by nigdy nie byly wyslane. Moderator urzadzil sobie z publicznego forum prywatna 'piaskownice' i usuwa posty wedlug swego widzimisie.
        To podchodzi juz pod afere. Bardzo prosze sie tym zainteresowac, bo takie zachowanie, niestety rzutuje na caloksztalt gazety.pl.

Nie wiem gdzie jest to forum@agora.pl
      • senioryta13 Re: Forum Swiat 14.07.22, 20:43
        kasi.aa napisała:

I jeszcze jedno.
        Kto jest moderatorem FS ?
        Osoba niestety nie ujawnila sie.
      • senioryta13 Re: Forum Swiat 14.07.22, 20:50
        kasi.aa napisała:

Osoba, piszaca pod nickiem:
        wykrywacz_klamcow czesto awanturuje sie, bardzo ubliza forumowiczom , lamie netykiete, jakby to forum nalezalo do niego i o dziwo, jego posty nie znikaja. Cos tu niestety nie gra.
        Bardzo prosze o wyjasnienie.
        • kasi.aa Re: Forum Swiat 15.07.22, 09:16
          Na forum publikowane są wszystkie wpisy, nie ma premoderacji. Aby wpis łamiący regulamin został usunięty, musimy o nim wiedzieć. W tym celu należy kliknąć w "zgłoś" (kliknąć muszą co najmniej 2 osoby) lub przysłać zgłoszenie pocztowe drogą email, pod adres forum@agora.pl
          To samo dotyczy usuniętych wpisów: podaj proszę link do wątku, w którym został usunięty Twój wpis, wraz z treścią (orientacyjnie) - wszystko wyjaśniamy pod adresem forum@agora.pl
          • senioryta13 Re: Forum Swiat 15.07.22, 13:50
            kasi.aa napisała:

> To samo dotyczy usuniętych wpisów: podaj proszę link do wątku, w którym został
            > usunięty Twój wpis, wraz z treścią (orientacyjnie) - wszystko wyjaśniamy pod ad
            > resem forum@agora.pl

Bardzo dziekuje za zainteresowanie.
            Oto przyklady tylko z wczorajszego dnia (watki):

1. "Mamy spodziewac sie nowej wojny" -
            - wszystkie moje wpisy zostaly usuniete.
            2. "Myslalem, ze wyrzuca go wczesniej" -
            - odpowiadalam pytaniem na post bmc3i , mniej wiecej tak: ' czy to dobrze czy zle......",
            szwampuch58 odpowiedzial mi 'Dobrze'.
            Tylko mojego postu brak.
            3. "ONZ niczym kardynalowie watykanscy" -
            - moj post: "no prosze bardzo, nawet ONZ o tym pisze a moderator usuwa posty" .
            To juz jest trzeci post, az 2x w poprzednie dni zostal usuniety.

Sladu nie ma po moich postach , ze cokolwiek pisalam, ani powiadomienia, ze post zostal usuniety za zlamanie regulaminu.
            Moderator jest na tyle zlosliwy, ze mnie nie pozwala na odpowiedz, tym bardziej, jesli ktos napisal do mnie nie zgadzajac sie z moja opinia. Czasami kilka razy probuje odpowiedziec, jednak bez rezultatu, moje posty znikaja.
            Bardzo prosze zajac tym sie problemem. W zasadzie, w tej chwili, ja juz nic nie moge napisac i to na zaden temat, wszystko gdzies znika. Tak nie funkcjonuje publiczne forum.
            Z gory dziekuje.
          • senioryta13 Re: Forum Swiat 17.07.22, 19:31
            Dzisiaj oczywiscie wszystkie moje posty rowniez ponownie zniknely bez sladu. Te same watki ktore wymienilam powyzej plus jeden nowy:
            1. "Trudne zycie Rosjan".
            Moj nowy watek " Vice" zostal rowniez usuniety w calosci.

Bardzo prosze cos z tym zrobic, to jest forum publiczne, a nie prywatne, gdzie
            'ktos' zlosliwie moze usuwac posty. Tym bardziej, ze osoba ta, dziala z ukrycia, nikt nie zna jego nicku. Nie jest to uczciwe, a podciagam to pod zwykle tchorzostwo.
            Bardzo prosze o reakcje. Nie lamie netykiety jak niektorzy forumowicze, ich ublizajace / obrazajace posty jednak pozostaja nietkniete, pomimo uzywania funkcji 'zglos'.
            Jestem bardzo zniesmaczona funkcjonowaniem publicznego polskiego forum.
            • snajper55 Re: Forum Swiat 18.07.22, 01:10
              senioryta13 napisał:

> Bardzo prosze cos z tym zrobic, to jest forum publiczne, a nie prywatne

Mylisz się. To są prywatne fora. Ich właścicielem jest Agora S.A.

S.
              • senioryta13 Re: Forum Swiat 18.07.22, 14:24
                snajper55 napisał:

> senioryta13 napisał:
                >
                > > Bardzo prosze cos z tym zrobic, to jest forum publiczne, a nie prywatne
                >
                > Mylisz się. To są prywatne fora. Ich właścicielem jest Agora S.A.

Czy na agorze sa prywatne fora tak zwane zamkniete? Odpowiem za ciebie , tak . Czy na tzw. zamkniete forum moga wszyscy wejsc? Nie, tylko uprzywilejowana grupka osob, a na pozostale, tzw. publiczne fora moga wejsc wszyscy i w takim wlasnie kontekscie problem zostal ujety.
                A co sadzisz w takim razie o moderatorze, ktory, nie stosuje sie do regulaminu i netykiety, a urzadza sobie wlasne polowanko na posty i wedlug swojego widzimisie je usuwa ??
    • senioryta13 Re: Forum Swiat 20.07.22, 20:12
      Napisalam skarge do agory, na adres podany przez Kasie, nie otrzymalam zadnego powiadomienia, ze w ogole otrzymano list ode mnie.
      • wariant_b Re: Forum Swiat 20.07.22, 23:42
        senioryta13 napisał:

> Napisalam skarge do agory, na adres podany przez Kasie, nie otrzymalam zadnego
        > powiadomienia, ze w ogole otrzymano list ode mnie.

Widocznie informatykom w tej firmie autoresponder nie jest znany, choć adres forum@agora.pl
        funkcjonuje jak dziennik podawczy i powinien automatycznie potwierdzać przyjęcie zgłoszeń.

Jako ciekawostkę dodam, że na poczcie gazetowej zdarzyło mi się, że zwrotka mailera
        np. w przypadku błędnie podanego adresu, potrafiła wylądować w folderze SPAM.
      • senioryta13 Re: Forum Swiat 05.08.22, 23:49
        Jest juz wszystko w porzadku.
        Odpowiedz otrzymalam , kwestia zostala zalatwiona pozytywnie.
        Bardzo dziekuje.
        • senioryta13 Re: dyzurny znowu w akcji 13.08.22, 18:35
          senioryta13 napisał:

> Jest juz wszystko w porzadku.
          > Odpowiedz otrzymalam , kwestia zostala zalatwiona pozytywnie.
          > Bardzo dziekuje.

Niestety, euforia trwala krotko, posty nadal znikaja, moze nie e takiej ilosci co wczesniej, ale znikaja.
          • senioryta13 Re: dyzurny znowu w akcji 22.09.22, 06:36
            senioryta13 napisał: > senioryta13 napisał:
            > > Jest juz wszystko w porzadku.
            > > Odpowiedz otrzymalam , kwestia zostala zalatwiona pozytywnie.
            > > Bardzo dziekuje.
            >
            > Niestety, euforia trwala krotko, posty nadal znikaja, moze nie e takiej ilosci
            > co wczesniej, ale znikaja.

Niestety, dziesiaj lub wczoraj , ponownie zostaly usuniety moje posty z watka :
            forum.gazeta.pl/forum/w,50,174131952,174131952,Australczycy_najbogatszymi_ludzmi_na_Swiecie.html?t=1663820427#p174136378
            bardzo prosze o wyjasnienie.
            • kasi.aa Re: dyzurny znowu w akcji 22.09.22, 11:08
              Prawdopodobnie mowa o usunięciu ataków personalnych, wtedy usuwane są wszystkie wpisy z takiej "dyskusji". Jeśli nie o to chodzi, napisz proszę ze szczegółami (o jaki konkretnie wpis chodzi) pod adres pomoc@agora.pl
              • senioryta13 Re: dyzurny znowu w akcji 24.09.22, 11:52
                kasi.aa napisała:

> Prawdopodobnie mowa o usunięciu ataków personalnych, wtedy usuwane są wszystkie
                > wpisy z takiej "dyskusji". Jeśli nie o to chodzi, napisz proszę ze szczegółami
                > (o jaki konkretnie wpis chodzi) pod adres pomoc@agora.pl

Niestety, nie kolekcjonuje wpisow.
                Napisalam, jaka Australia jest droga, a osoba ukrywajaca sie pod nickiem , wykrywacz-klamcow ,
                zaatakowala mnie, wiec grzecznie poradzilam, aby wybrac sie na wycieczke, a jak wiemy podroze ksztalca.
                Niestety, tego typu ataki (niegrzeczne) sa non stop. Dlaczego tylko nie usunac agresywnych postow wykrywacza ?
                Wykrywacz-klamcow, niestety , atakuje wszystkich, ktorzy maja inny poglad niz jego wlasny.
                • wariant_b Re: dyzurny znowu w akcji 24.09.22, 14:01
                  senioryta13 napisał:

> Napisalam ... a osoba ukrywajaca sie pod nickiem ... wiec grzecznie poradzilam ...

Moja rada:

Jeśli widać, że wpis wydaje się nieregulaminowy i ktoś próbuje wszcząć pyskówkę na forum,
                  najlepiej post zgłosić i nie odpowiadać w ogóle. Ale jeśli nie możemy się powstrzymać,
                  to zamiast odpowiadać, lepiej własne zdanie wyrazić jako odpowiedź na post tytułowy, a więc
                  w innej gałązce wątku. Moderatorzy zwykle wycinają nieregulaminowy post wraz z gałązką
                  odpowiedzi, bo te i tak byłyby poza kontekstem albo wręcz zawierają cytaty z wyciętego tekstu.

Jedyny problem jest taki, że dopóki post nie zostanie wycięty to potencjalnie jest regulaminowy.
                  • senioryta13 Re: dyzurny znowu w akcji 20.10.22, 09:14
                    tak, problem jest tylko w tym , ze dyzurny na Forum Swiat wedle swojego widzimisie wycina posty , bardzo czesto grzeczne, a swoje wyzwiska zostawia. Jesli chodzi o moje posty, pyskowka absolutnie nie wchodzi w rachube , a jednak posty sa i tak usuwane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka