Dodaj do ulubionych

To jest SPAM!!!

20.12.04, 17:29
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=18742921&a=18742921
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=18742921
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=18742921

Ładnie to tak!?
Obserwuj wątek
    • giwi Re: To jest SPAM!!! 20.12.04, 18:13
      To nie spam, tylko crosspost - jeden wątek widoczny na kilku forach. Wszędzie są
      te same posty.
      • goniacy.pielegniarz Re: To jest SPAM!!! 20.12.04, 19:35
        giwi napisała:

> To nie spam, tylko crosspost - jeden wątek widoczny na kilku forach. Wszędzie są
        > te same posty.

Wiem, że są widoczne te same posty, ale jak ktoś wrzuci ciekawy post na Kraj i
        go skasujecie, to tłumaczycie to często tym, że jest on już na innym forum. No
        więc zwyczajna przyzwoitość nakazywałaby, żebyście sobie wybrali jedno forum, na
        którym dacie ten post, a ci, którzy go nie przeczytają, bo akurat na to forum
        nie zaglądają, nie powinni Was przecież interesować, jak we wcześniejszych
        przypadkach. Czy się mylę?
        • giwi Re: To jest SPAM!!! 20.12.04, 20:15
          Informacje administracji powinny docierać do maksymalnie dużej ilości
          forumowiczów. Nie wiem, co w tym nieprzyzwoitego.
          • goniacy.pielegniarz Re: To jest SPAM!!! 20.12.04, 20:31
            giwi napisała:

> Informacje administracji powinny docierać do maksymalnie dużej ilości
            > forumowiczów.

No to najlepiej powysyłajcie do wszystkich maile z tą bombową informacją, bo
            zaśmiecanie każdego forum to może być za mało. Albo najlepiej walnijcie taką
            wielką reklamę na całą stronę ekranu, którą zwykle zamyka się znakiem "x". Piszę
            "zwykle", bo akurat u Was często wciśnięcie "x" oznacza tyle, że nie zamyka to
            reklamy, a wręcz przeciwnie, otwiera nową stronę.

> Nie wiem, co w tym nieprzyzwoitego.

Oczywiście. Żadna władza nie widzi nic nieprzyzwoitego w tym, że nie stosuje się
            do standardów, których wymaga od tych niżej.

• jureek Re: To jest SPAM!!! 21.12.04, 10:39
            giwi napisała:

> Informacje administracji powinny docierać do maksymalnie dużej ilości
            > forumowiczów. Nie wiem, co w tym nieprzyzwoitego.

Oczywiście, że nia ma niczego nieprzyzwoitego w reklamowaniu własnych serwisów.
            Nieprzyzwoite jest natomiast wykorzystywanie do tego forum, nieprzyzwoite jest
            stosowanie podwójnych standardów wobec siebie i użytkowników i wreszcie
            nieprzyzwoity jest brak zaznaczenia w tytule wątku, że chodzi o reklamę.
            Pozdrawiam
            Jura
    • Gość: jaa_ga Re: Kurczę... IP: *.acn.waw.pl 20.12.04, 19:47
      ...zainstalował się błyskawicznie, ale za to za chiny znaleźć go nie mogę:))
      • giwi Re: Kurczę... 20.12.04, 20:18
        Powinien być na dolnej listwie w postaci ikonki (biała albo czerwona, gdy sciąga
        wiadomości)
        • Gość: jaa_ga Re: Kurczę... IP: *.acn.waw.pl 20.12.04, 21:25
          Znalazłam. Jest. Czerwona, choć wyczytałam wszystko,
          a podobno ma blednieć...spróbuję się oswoić he he
          • niech Re: Kurczę... 20.12.04, 21:55
            A ten program wymaga polaczenia z siecia? Bo ja aktualnie nie posiadam.
            PS. Zainteresowala mnie ta informacja o krospostach (czy to ma cos wspolnego z
            postkrostami?). To ja sobie zaloze kilka.
        • jaa_ga Re: Kurczę...muszę tutaj prosić o radę... 20.12.04, 21:59
          Jest jakiś problem z wysłaniem maili do wiadomka i redakcji...
          Będę wdzięczna za pomoc:)

Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony przez
          serwer. Odrzucony adres e-mail to: „wiadomek@gazeta.pl”. Temat 'Linki w oknie
          nieaktywne...', Konto: 'poczta.gazeta.pl', Serwer: 'smtp.poczta.gazeta.pl',
          Protokół: SMTP, Odpowiedź serwera: '550 Brak rekordu SPF/MX nadawcy lub brak
          poprawnej autoryzacji SMTP!', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera:
          550, Numer błędu: 0x800CCC79

Nie można wysłać wiadomości, ponieważ jeden z odbiorców został odrzucony przez
          serwer. Odrzucony adres e-mail to: „redakcja@gazeta.pl”. Temat 'wiadomek -
          problem', Konto: 'poczta.gazeta.pl', Serwer: 'smtp.poczta.gazeta.pl', Protokół:
          SMTP, Odpowiedź serwera: '550 Brak rekordu SPF/MX nadawcy lub brak poprawnej
          autoryzacji SMTP!', Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 550,
          Numer błędu: 0x800CCC79

O jaki "brak rekordu SPF/MX nadawcy" chodzi? smtp mam ok.

Przepraszam, że tutaj, jeszcze raz:)
          • niech Re: Kurczę...muszę tutaj prosić o radę... 20.12.04, 22:04
            Wysylasz list ze strony www?
            • Gość: jaa_ga Re: Kurczę...muszę tutaj prosić o radę... IP: *.acn.waw.pl 20.12.04, 22:39
              Te akurat z www. Klikam w aktywny link z mailem do niewiadomka he he
              Wyskakuje mi okno mojego outlooka (mam tu jaa_gę). Tak wysłałam pierwszy.
              Drugi - wpisałam redakcja@gazeta.pl

Efekt jest jaki jest.

Czy nie powinno się wysyłać z www?
              Po zmianie komputera przede wszystkim o takim ułatwieniu marzyłam: wejść na
              jakąś stronę i móc ew. wysłać bezp. maila...
              • Gość: jaa_ga Re: Ups...pomyliłam... IP: *.acn.waw.pl 20.12.04, 22:42
                Przepraszam, nie piszę z www. Z Outlooka.
                A w ogóle - to się już chyba nie nauczę nigdy tego...
                • Gość: piecyk gazowy Re: Ups...pomyliłam... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.12.04, 23:01
                  poczta.gazeta.pl/img/poczta/p/out12.gif
                  poczta.gazeta.pl/poczta/1,50580,1829326.html
                  • niech Re: Ups...pomyliłam... 20.12.04, 23:11
                    Jesli chcesz zeby twoj list doszedl - uzyj formularza poczty na stronie www.
                    Najlepiej kliknac na dowolny login w watku - otworzy ci sie okno z pustym
                    listem - ale i ty w tym momencie musisz byc zalogowana. Jesli chcesz uzywac
                    outlooka musisz wlaczyc na nim autoryzacje. Ale - niestety - to nadal nie da ci
                    100% gwarancji ze nie dostaniesz juz takiej informacji jak powyzsza. A wiec
                    jesli masz wlaczona autoryzacje a taka odpowiedz dostalas - cierpliwie
                    poczekaj. Jesli problem sie powtorzy - pisz do administracji. Oczywiscie via
                    strona www.
                    • jaa_ga Re: Ups...pomyliłam... 20.12.04, 23:20
                      Dzięki, Niechu:)
                      Cała poczta gazetowa płynie mi do Outlooka, więc nie mogłam wiedzieć,
                      że coś zmienili... teraz "uwierzytelniłam serwer" i listy poszły.
                      PS. Zajrzę z ciekawości na gazetową:)
                  • jaa_ga Re: Ups...pomyliłam... 20.12.04, 23:16
                    Dzięki, piecyku:)
                    PS. Od kiedy serwer wymaga uwierzytelnienia? Od dzisiaj?
                    Bo jeszcze wczoraj lub przedwczoraj odbierałam wszystko bez tej opcji...
                    Newslettery przychodziły mi na Outlooka bez problemu. Dzisiaj rano też...
                    • Gość: piecyk gazowy Re: Ups...pomyliłam... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.12.04, 23:23
                      jaa_ga napisała:

> Dzięki, piecyku:)
                      > PS. Od kiedy serwer wymaga uwierzytelnienia? Od dzisiaj?
                      > Bo jeszcze wczoraj lub przedwczoraj odbierałam wszystko bez tej opcji...

Ale uwierzytelnianie SMTP jest potrzebne do wysyłania. :-)
                      • Gość: jaa_ga Re: Ups...pomyliłam... IP: *.acn.waw.pl 21.12.04, 00:10
                        I wszystko jasne:))
                        Z wysyłką zawsze był problem he he
                        PS. Spec z Ciebie, piecyku, podziwiam Twoją wiedzę na Komputerach:)
                        W e s o ł y c h
                        Ś w i ą t
    • jabbur Re: To jest SPAM!!! 21.12.04, 12:40
      Nie przesadzaj proszę.

To jest jednorazowa informacja o gwiazdkowym prezencie
      dla naszych użytkowników. Chyba nie dziwi Cię, że używamy
      portalu gazeta.pl w celu informowania o nowych rzeczach
      w portalu gazeta.pl? :]

Pozdrawiam,
      JA
      • yes2ktos To jest brak dobrych obyczajow 21.12.04, 15:58

Mnie juz nic nie zdziwi na tym portalu. Jednak pozwol ze zapytam p.Jabbur a
        gdzie dobre obyczaje ? czy one nie dotycza redakcji ?
        W tytule postu powinno byc (crosspost) aby kazdy kto sie wpisuje mial swiadomosc
        ze jego wpis bedzie czytany rowniez na innych forach.
        To juz dawno stwierdzony fakt ze admini olewaja netykiete.
      • goniacy.pielegniarz Re: To jest SPAM!!! 21.12.04, 16:03
        jabbur napisał:

> Nie przesadzaj proszę.
        >
        > To jest jednorazowa informacja o gwiazdkowym prezencie
        > dla naszych użytkowników. Chyba nie dziwi Cię, że używamy
        > portalu gazeta.pl w celu informowania o nowych rzeczach
        > w portalu gazeta.pl? :]

To trzeba było walnąć to na tym forum zamiast spamować kilka innych. Ale, jak
        już pisałem, jako władza na tym forum nie widzicie nic nieprzyzwoitego w
        nieprzestrzeganiu standardów, których wymagacie od innych.
        Wrzuciliście to na przykład na Kraj. Zacytuję więc Twoją koleżankę Giwi:
        "Co to ma wspólnego z krajem?"
        • jabbur Re: To jest SPAM!!! 21.12.04, 16:42
          Wątek został umieszczony tam, gdzie jest większe
          niż przeciętne prawdopodobieństwo, iż o Wiadomku dowie się
          osoba zainteresowana różnego sortu aktualnościami.
          Dlatego też jest na Kraju czy Sporcie, a nie na eDziecku ;]

Pozdrawiam,
          JA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka