Dodaj do ulubionych

Prastare dzieje forum

07.05.05, 23:50
Chcialbym zobaczyc jak wygladalo Forum Legnica na samym poczatku. Znalazlem taki oto watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=112&w=1 i zastanawiam sie jak dojsc do innych z tego okresu i pozniejsze. Cofajac sie dochodze do piatej strony wstecz i pozniej nic nie ma:( Jest jakis sposob aby wejsc glebiej? Dzieki bardzo za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • jk Re: Prastare dzieje forum 08.05.05, 00:03
      musisz użyć wyszukiwarki i tak znaleźć interesujące cię wątki (słowo kluczowe,
      szukany rok, itd.)
      niestety nie da się "cofać" strona po stronie do wszystkich wątków jakie się
      pojawiły na danym forum...
    • warka_strong Re: Prastare dzieje forum 08.05.05, 00:03
      Sugerowałbym użycie wyszukiwarki [według kryteriów "autor", temat", "treść"] z zaznaczonym ustawieniem wyboru na interesujący rok [według obecnych ustawień jest to rok 2001].
    • olus_stad Re: Prastare dzieje forum 08.05.05, 11:29
      Zrobilem tak jak radziliscie. Wpisalem 'Legnica' w tresci i zaznaczylem rok 2001 i znalazlo mi kilkadziesiat postow. Szkoda tylko, ze nie da sie po nich wedrowac jak po forum, jesli wiecie o co mi chodzi:) Dzieki raz jeszcze za rady:)

Aaa i pytanie mam na koniec. Lopatologicznie doszedlem do tego, ze:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html[to fragment dotyczacy, ze link jest do postu]?f=112[to fragment dotyczacy ktore forum]&w=1[to najprawdopodbniej numer watku] , wiec dlaczego jezeli wpisze w=2 to nie ma takie watku/postu a jak wpisze np w=1000 to jest informacja, ze 'Wątek o numerze 1000 został przeniesiony na forum: 54.' Wiecie o co tu chodzi?
      • jk Re: Prastare dzieje forum 08.05.05, 15:07
        olus_stad napisał:

> Aaa i pytanie mam na koniec. Lopatologicznie doszedlem do tego, ze:
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html[to fragment dotyczacy, ze link jest do
        > postu]?f
        > =112[to fragment dotyczacy ktore forum]&w=1[to najprawdopodbniej numer watku] > ,
        > wiec dlaczego jezeli wpisze w=2 to nie ma takie watku/postu a jak wpisze np w=
        > 1000 to jest informacja, ze 'Wątek o numerze 1000 został przeniesiony na
        > forum: 54.' Wiecie o co tu chodzi?

nie wszystkie wątki "zostają" na forum, na którym zostały założone, czasem muszą
        zostać usuniętę albo przesunięte na inne forum - stąd pewnie brak ciągłości w
        numeracji :)
      • tebe Re: Prastare dzieje forum 09.05.05, 13:37
        W pewnym momencie numery wątków zaczęły dotyczyć całego forum.
        Baza zawsze podaje, że przeniesiony, jak jej się numer nie zgadza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka