Dodaj do ulubionych

E-booki- program do czytani

IP: *.n4u.krakow.pl / 192.168.0.* 30.08.03, 20:35
Mam małe pytanko, czy istneiej jakiś porogram który odczytywał by treść
książek elektronicznych ????
Obserwuj wątek
    • Gość: aas Re: E-booki- program do czytani IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.03, 20:39
      adobe acrobat professional
      • Gość: jopek Re: E-booki- program do czytani IP: *.n4u.krakow.pl / 192.168.0.* 30.08.03, 20:41
        Ale chodzi mi o czytanie dzwiękowe- czy jest taki program który przetwarzaby
        tekst na dzwiek
        • Gość: dfdfdf Re: E-booki- program do czytani IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.03, 23:05
          tekst na dzwiek?
          nie mam pojecia
          o czyms takim nie slyszalam
        • Gość: Paweł Wimmer Re: E-booki- program do czytani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 11:00
          Adobe Reader, Microsoft Reader - oba obsługują dźwiękową syntezę angielskich
          tekstów.
    • Gość: piecyk gazowy Re: E-booki- program do czytani IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 14:55
      W Win XP w Panelu sterowania jest syntyzator mowy (angielskiej). Ale jak pod
      to „podpiąć” np. tekst z Worda, nie wiem (ale na pewno się da).
    • Gość: Pawko Re: E-booki- program do czytani IP: *.fenix.com / 192.168.1.* 31.08.03, 20:15
      Mam Adobe Acrobat Reader v.6.0. Otwierasz jakis plik pdf. Nastepenie View, read
      out laud. Ale czyta tylko po angielksu. I slabo mu to wychodzi.
      • Gość: Michal Re: E-booki- program do czytani IP: *.home.cgocable.net 02.09.03, 06:49
        Firma ELAN, kilka lat temu wydala kilkanascie programow do czytania tekstu. Te
        kilkanascie programow to wlasnie wersje jezykowe w tym wersja polska. Polski
        tekst czytal elektroniczny RADEK. Czytal naprawde znakomicie oczywiscie
        rowniez slowa z polskimi znakami. Mozna bylo wpisac kazdy tekst i on doskonale
        przeczytal. Mozna bylo za pomoca "copy" i "paste" wkleic b.dlugi tekst (np. z
        listu lub ksiazki elektronicznej) a Radek pracowicie czytal.
        Po awarii komputera, zniknal mi program, zniknely mi rowniez namiary na
        producenta i dystrybutorow. Na razie moje poszukiwania w wyszukiwarkach nie
        powiodly sie. Byla to firma wydaje mi sie francuska. Pamietam strone startowa
        tego programu: niebieska obwodka, po lewej stronie miejsce na wklejany tekst,
        po prawej ludzkie usta w czerwonym kolorze. Uzywalem tego programu dlugi czas.
    • Gość: Michal Re: E-booki- program do czytani IP: *.home.cgocable.net 02.09.03, 07:03
      tempo.elan.fr/interactive_en.asp Jest to strona , gdzie mozna
      wyprobowac Radka.
      • Gość: Michal Re: E-booki- program do czytani IP: *.home.cgocable.net 02.09.03, 07:09
        Ps.I stamtad rowniez sciagnac program.
        • Gość: Marek Re: E-booki- program do czytani IP: *.home.cgocable.net 02.09.03, 07:34
          Sciagnalem, Zaistalowalem, dziala znakomicie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka