Dodaj do ulubionych

Forum prywatne

23.10.05, 12:07
chcialbym stworzyc prywatne forum "austria turystycznie".Forum mialoby sluzyc
potencjalnym turystom i gosciom.Nie chce wykluczyc z tego forum organizatorow
wyjazdow organizowanych jak i kwaterodawcow z austrii.Jak okreslana jest
granica informacji i samoreklamy?
Z powazaniem
Piotr
Obserwuj wątek
    • w.s2 Re: Forum prywatne 23.10.05, 12:34
      Witaj.

Poruszany przez Ciebie problem jest dość specyficznej natury. Ja sugerowałbym, aby swego rodzaju "linią graniczną" stanowiła kwestia tego czy post, w którym pojawia się informacja o konkretnej ofercie jest odpowiedzią na czyjeś pytanie. Jeżeli tak, to stanowi on informację. Jeżeli zaś post z ofertą otwiera wątek i ma cechy oferty reklamowej, wówczas zastosowanie ma punkt 6 "Regulaminu Forum Gazeta.pl":
      forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html
      Pozdrawiam.
      • Gość: Piotr Re: Forum prywatne IP: *.adsl.highway.telekom.at 23.10.05, 13:00
        Dzieki za szybka odpowiedz.Zrozumialem to tak, ze np.ja moge udzielic informacji
        dot.regionu, moich kwater tylko gdy ktos w poscie mnie o to ewentualnie poprosi.
        Bedzie w takim wypadku reklama gdy nazwe watek "Wszystkie informacje
        dot.Europasportregion Zell am See - Kaprun u mnie" i nie podam swojego adresu
        www liczac na zapytania bezposrednio na forum.Musze jakos poinformowac
        ewentualnie jakos tego potencjalnego forumowicza o mozliwosci zadawania mi jakis
        pytan.
        Jak moge odpowiedziec np.na pytanie czy nie znam atrakcyjnych cenowo kwater a
        takie sam oferuje?
        Moze bylaby wyjsciem jakas oplata reklamowa dla tych informatorow, ktorzy
        informuja z racji prowadzonej dzialalnosci turystycznej?
        • w.s2 Re: Forum prywatne 23.10.05, 13:43
          Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Moze bylaby wyjsciem jakas oplata reklamowa dla tych informatorow, ktorzy
          > informuja z racji prowadzonej dzialalnosci turystycznej?
          >
          Owszem jest taka możliwość:
          serwisy.gazeta.pl/linki/0,52960.html
          • Gość: Gosc Piotr Re: Forum prywatne IP: *.adsl.highway.telekom.at 23.10.05, 17:44
            Tak ale nie chodzi tutaj typowo o reklame za ktora placi sie za tydzien, czy za
            text jak to pod podanym linkiem wyglada.Chodzi mi o taka informacje ciut moze
            reklame na forum.
            Im leprze beda informacje tym wiecej bedzie zagladajacych na to forum, Wasze
            forum gazety.pl.
            Moze wyjsciem byloby nawet wciagniecie tegoz forum gazety.pl na wlasny homepage.
            Bardzo chetnie to zrobie.
    • tebe Re: Forum prywatne 24.10.05, 09:32
      Jeśli zakładając forum jasno podasz, kim jesteś i nie prowadzisz tam systemu
      informowania o ofertach, tylko piszesz o regionie i odpowiadasz na pytania
      zainteresowanych to nie musi to być reklama.
      • zellamsee1 Re: Forum prywatne 24.10.05, 10:35
        Dziekuje tebe.Forum ktore powolalem do zycia znajduje sie w TURYSTYCE tam w
        forach prywatnych jako AUSTRIA TURYSTYCZNIE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka