02.04.06, 19:36
Mam to konto juz kilka lat i nigdy nie dosiegly mnie spamy-reklamowki. Myslalam, ze to filtry poczty
gazetowej tak dobrze dzialaja i czulam sie bezpieczna.
Od kilku dni kiedy otwieram skrzynke, zawsze mam jakies reklamy - dzis m.in. z yahoo.
Czy jest jakas mozliwosc bronienia sie przed nimi - zawiadomienia o spamie itp.? Czy musze za
kazdym razem wszystkie po jednym usuwac?
Wiem z doswiadczenia z inna poczta, ze to swinstwo ma tendencje do mnozenia sie - nadawcy
sprzedaja je nastepnym.
Prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: spam 02.04.06, 19:58
      A włączyłaś filtr antyspamowy w poczcie? Do mnie co prawda od kilu dni mimo
      włączonego filtru, też dociera spam i mam nawet podejrzenia gdzie tkwi problem.
      Myślę jednak że skuteczniejsze jest wysyłanie żródła wiadomości wprost przez
      "kontakt z nami" na stronie poczty, albo pomoc@gazeta.pl
      • efedra Re: spam 02.04.06, 21:16
        jan-w napisał:

> A włączyłaś filtr antyspamowy w poczcie? Do mnie co prawda od kilu dni mimo
        > włączonego filtru, też dociera spam i mam nawet podejrzenia gdzie tkwi problem.
        > Myślę jednak że skuteczniejsze jest wysyłanie żródła wiadomości wprost przez
        > "kontakt z nami" na stronie poczty, albo pomoc@gazeta.pl

Myslalam, ze ten filtr jest wlaczany przez gazete. Nie tylko nie wlaczalam, ale nawet nie wiem, jak sie to
        robi.
        Ale te dwie drogi, ktore podajesz, sprobuje wykorzystac.
        Dziekuje,
        e.
        • jan-w Re: spam 02.04.06, 21:21
          Opcje/właściwości poczty/antyspam
        • jabbur Re: spam 02.04.06, 23:09
          To jest inna blokada. Tutaj możesz ręcznie ustawić kogo chcesz zablokować.
          • kropka Re: spam 02.04.06, 23:37
            coś nie działa w tym antyspamie. Nadal dostaję jakieś idiotyzmy z róznych
            adresów mimo ustawienia na 5.
            A wczesniej nic nie dostawałam :(
            • jan-w Re: spam 03.04.06, 10:05
              5 to najmniejsza czułość.
          • efedra Re: spam 03.04.06, 00:13
            jabbur napisał:

> To jest inna blokada. Tutaj możesz ręcznie ustawić kogo chcesz zablokować.

Ja nie chce zablokowac KOGOS. To jest za kazdym razem inna firma albo osoba.
            Po prostu leje sie spam - i widze, ze nie tylko ja mam ten problem.
            e.
          • jan-w Re: spam 03.04.06, 07:53
            Można tam również włączyć antyspam i jego czułość od 5 do 1.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka