Dodaj do ulubionych

Administrator forum prywatnego

16.10.06, 09:01
Czy można zrobić tak, że administrator forum prywatnego daje uprawnienia
administratora iluś tam osobom ale sam pozostaje superadministratorem, tzn. w
razie czego może im te uprawnienia odebrać itp?
Obserwuj wątek
    • giwi Re: Administrator forum prywatnego 16.10.06, 09:19
      Administrator na swoim prywatnym forum może robić wszystko co chce.
      • kataryna.kataryna Re: Administrator forum prywatnego 16.10.06, 10:05
        giwi napisała:

> Administrator na swoim prywatnym forum może robić wszystko co chce.

Czyli, na przykład, mogę dać uprawnienia administratora kilku osobom, one wtedy
        mogą to co ja - zapraszać, banować, wycinać. Ale jak mi się nie spodoba sposób w
        jaki to robić to mogę im te uprawnienia administratora odebrać, tak? Bo nie wiem
        jak rozumieć takie coś: tam gdzie się wpisuje nicka kogoś kogo chce się zrobić
        adminem jest taki guziczek "nadaj prawa właściciela". Nie wiem co to znaczy.
        • giwi Re: Administrator forum prywatnego 16.10.06, 10:16
          Możesz prawa odebrać w każdej chwili. Jeśli komuś nadasz prawa właściciela, to będzie on mógł robić to wszystko, co Ty, z wyjątkiem skasowania forum.
        • chiara76 Re: Administrator forum prywatnego 16.10.06, 13:39
          kataryna.kataryna napisała:

> giwi napisała:
          >
          > > Administrator na swoim prywatnym forum może robić wszystko co chce.
          >
          >
          >
          > Czyli, na przykład, mogę dać uprawnienia administratora kilku osobom, one
          wtedy
          > mogą to co ja - zapraszać, banować, wycinać. Ale jak mi się nie spodoba
          sposób
          > w
          > jaki to robić to mogę im te uprawnienia administratora odebrać, tak? Bo nie
          wie
          > m
          > jak rozumieć takie coś: tam gdzie się wpisuje nicka kogoś kogo chce się zrobić
          > adminem jest taki guziczek "nadaj prawa właściciela". Nie wiem co to znaczy.
          >
          >

jest jak piszesz...w każdej chwili możesz kogoś wypisać z listy współadminów i
          po kłopocie.
          • sceptyk Dialogi na cztery nogi /nt 16.10.06, 23:14

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka