kataryna.kataryna 16.10.06, 09:01 Czy można zrobić tak, że administrator forum prywatnego daje uprawnienia administratora iluś tam osobom ale sam pozostaje superadministratorem, tzn. w razie czego może im te uprawnienia odebrać itp? Link Zgłoś Obserwuj wątek
giwi Re: Administrator forum prywatnego 16.10.06, 09:19 Administrator na swoim prywatnym forum może robić wszystko co chce. Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Administrator forum prywatnego 16.10.06, 10:05 giwi napisała: > Administrator na swoim prywatnym forum może robić wszystko co chce. Czyli, na przykład, mogę dać uprawnienia administratora kilku osobom, one wtedy mogą to co ja - zapraszać, banować, wycinać. Ale jak mi się nie spodoba sposób w jaki to robić to mogę im te uprawnienia administratora odebrać, tak? Bo nie wiem jak rozumieć takie coś: tam gdzie się wpisuje nicka kogoś kogo chce się zrobić adminem jest taki guziczek "nadaj prawa właściciela". Nie wiem co to znaczy. Link Zgłoś
giwi Re: Administrator forum prywatnego 16.10.06, 10:16 Możesz prawa odebrać w każdej chwili. Jeśli komuś nadasz prawa właściciela, to będzie on mógł robić to wszystko, co Ty, z wyjątkiem skasowania forum. Link Zgłoś
chiara76 Re: Administrator forum prywatnego 16.10.06, 13:39 kataryna.kataryna napisała: > giwi napisała: > > > Administrator na swoim prywatnym forum może robić wszystko co chce. > > > > Czyli, na przykład, mogę dać uprawnienia administratora kilku osobom, one wtedy > mogą to co ja - zapraszać, banować, wycinać. Ale jak mi się nie spodoba sposób > w > jaki to robić to mogę im te uprawnienia administratora odebrać, tak? Bo nie wie > m > jak rozumieć takie coś: tam gdzie się wpisuje nicka kogoś kogo chce się zrobić > adminem jest taki guziczek "nadaj prawa właściciela". Nie wiem co to znaczy. > > jest jak piszesz...w każdej chwili możesz kogoś wypisać z listy współadminów i po kłopocie. Link Zgłoś