Gość: ~B. IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 31.07.05, 22:43 Potrzebuję namiar na fajne cempingi w okolicy Dubrownika.Za wszelkie informacje dziękuję.Orientacyjne ceny za rozbicie namiotu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosiath Re: Chorwackie kempingi IP: *.zarzad.rudzka.com.pl 01.08.05, 09:06 www.eurocampings.pl/pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamia68 Re: Chorwackie kempingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 09:35 Bylismy w 2001. Kemping nazywa się Prapratno. Wjeżdżając na półwysep Peljesac, w miejscowośc Ston, przejeżdzacie ston i skręt po lewej stronie drogi , stromo w dół. Nad cudową zatoką, piaszczysta plażą (!!!!) , znaleźliśmy namiary w internecie i sprawdziliśmy. Na zadupiu, w gaju oliwnym, korty tenisowe nad samym morzem. Do Dubrownika chyba ok. 20 km. Polecam gorąco. Byliśmy bardzo zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Chorwackie kempingi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 09:04 Mnie się ten kam nie do końca podobał, pięknie wygląda z drogi, położony w urokliwej zatoczce, w gaju oliwnym, można rozbijać się na malutkich skałkach (jak ktoś lubi i ma młotek), cykady tak grają że spać nie można. Ale brzydka plaża brudne sanitariaty i atmosfera mega kampu, no chyba, że rozbijesz się na samym końcu ale wtedy do plaży daleka. Przyznam, że ja wybrałam ten kamp słuchającz dobrych rad forumowiczów i wyniosłam się z tamtąd na drugi dzień. Polecam (kilka wątków dalej też o tym wspominałam) camp malutki Divna w okolicy Trpanj (jest drogowskaz przy drodze jadąc do T. - jakieś 3km przed po lewej stronie - ale od drogi trzeba przejechać jeszcze ok. 5 min przez przepiękne górskie serpentynki). Jeśli nie zdecydujesz się na nocleg myślę, że warto zobaczyć - krąży opinia że Divna to najpiękniejsza plaża w Ch., pod którą ja się podpisuję. Mogę przesłać zdjęcia i z Propratno i z Divnej na priva. pozdr. Oczywiście wakacjując tam byłam w Dubrowniku (ok 100km) i we wszystkich innych miejscach, które warto zdoaczyć - polecam przejeżdżkę drogą do Crkvic. Pozdr. Misia Odpowiedz Link Zgłoś
beniu11 Re: Chorwackie kempingi 04.08.05, 22:38 Jeśli Ci to nie sprawi kłopotu to prześlij mi te zdjęcia.Będę bardzo wdzięczny.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Chorwackie kempingi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:06 ok, postaram sie w ciągu weekend'u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uta Re: Chorwackie kempingi IP: *.lukas.com.pl 01.08.05, 14:24 Witaj, jeśli lubisz małe kameralne campy to polecam Ci Camp pod Muslinom w Orasacu, jakieś 10 km od Dubrovnika- taniutki, czyściutki, dla mnie bomba. Jesli wolisz większe, bardziej turystyczne miejsca to całą rzeszę zwolenników ma camp Rudine też w Orasacu, ponoć numer jeden w Chorwacji- nie wiem, nie byłam, bo pierwszy był Pod Muslinom i tam zostałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Chorwackie kempingi IP: *.crowley.pl 03.08.05, 22:44 W zeszlym roku bylismy w Orasacu na tym kempingu - warunki sanitarne super - nigdzie nie bylo tak czysto. Chociaz jest blisko drogi, to mozna znalezc miejsce gdzie halas nie dociera. Poza tym prawie wszystkie stanowiska pod namioty sa w cieniu drzew. Znalazlam nawet ich namiar mailowy: Auto Camp "Pod maslinom" bozo@orasac.com BTW: W tym roku tez wybieramy sie do Chorwacji... Odpowiedz Link Zgłoś