Dodaj do ulubionych

Infinity Ward o współpracy z Microsoftem

19.09.09, 23:36
$$$$$$$$$ sweeeeeet
Obserwuj wątek
    • evelan_pl Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 19.09.09, 23:54
      czy wg was czasowe DLC na wyłączność mają jakikolwiek sens?
    • doomny Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 00:06
      W USA wszystko ma sens, przede wszystkim Halo.
    • tytacz Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 00:11
      W tej generacji nic nie ma sensu wink.

Zakończenia w postaci DLC.
      Czasowe exclusivy.
      Miliardy dodatków do jednej gry.
      Rosnące ceny gier.
      Poprzedni lider na dnie tabeli big_grin.

Ta generacja jest dziwna i mi się nie podoba. Wolałem jak nie było neta w konsoli tongue_out.
    • doomny Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 00:22
      @tytacz
      To chyba nie chcesz doczekać następnej. Cyfrowa dystrybucja i takie tam...
    • bolo-yeung Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 00:39
      Doskonale cię rozumiem tytacz, naprawdę doskonale. Mnie też ta generacja konsol zwyczajnie "śmierdzi". Ja jestem tylko ciekaw jak będzie wyglądała następna. Czy mam się cieszyć z dłuższego panowania tej generacji czy nie. W poprzedniej generacji sprzętu było jakoś fajniej, jakoś tak bardziej hmmm konsolowo (?)
    • ale_baniav2 Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 00:46
      doommy ahhaha dobre!

tytacz@ racja

doommy@ racja!

evelan_pl@ nie

tytacz nie jestes sam mi tez sie nie podoba ale co poradzić wazne że są takie perełki jak U2, FM3 ,GT5, MW2?
    • ale_baniav2 Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 01:08
      Hmm bole-yeung

Ja mam optymistyczne podejscie jezeli ta generacja ma trzymac 10 lat, to mają zamiar robickonsole z jakies 6/7 lat! i teraz musi być FHD 60klatek ni ma bata.

Od next gen wymagam

Jakość wykonania produktu ala PS3 WII ( nie psuje sie)
      Oczojebną grafe
      Zajebiste gry
    • sormo Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 01:08
      ale_baniav2: Dokładnie, trzeba przecierpieć te durnoty żeby móc pograć w te kilka (-naście) perełek które się pojawiły/pojawią na obecnej generacji. PS2 to ostatnia prawdziwa konsola sad

A co do tematu, nie kapuje co MS sobie myślał przed wydaniem kasy na tego czasowego DLC, to raczej oferta skierowana jedynie dla ludzie którzy posiadają obydwie konsole, a patrząc po tych wszystkich sajtach i forach (nie tylko polskich) to niezbyt duża liczba w porównaniu do fanbojów smile
    • pankrytyk Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 01:14
      chce zauwazyc ze m$ ma ogromny problem, mianowicie majac wlasne marki podbija do IW, placi za czasowe exy itp itd. oni po prostu nie maja nic swojego co potrafi zakasowac konkurencje, zauwazyliscie to??? sony kasuje wlasnymi markami, nintendo marianem i zelda a m$ halo i co wiecej? x360 juz kuleje w sprawie exow , uncharted2 zamiata, reszta projektow od sony pokazuje mega pazury. m$ na grach multi dlugo nie pociagnie. ile moga oni placic za czasowe exy skoro developerom oplaca sie wypuscic dany tytul na konkurencyjnej konsoli?
    • ale_baniav2 Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 01:22
      pankrytyk@ trudno sie nie zgodzic, ale M$ ma kase której SONY niema ,Wii ma nawet za duzo
    • bolo-yeung Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 01:41
      Nie Wii tylko Nintendo bania. Ot taka subtelna różnica wink A ty pankrytyk mocno przesadzasz, M$ ma całkiem sporo świetnych ex'ów o których konkurencja może sobie co najwyżej pomarzyć. Generalnie exy to kwestia gustu ale mnie np. exclusivy na X'a podobają sie tak samo jak te na PS3 i jakoś nie widzę przewagi tego drugiego. Jak ktoś woli exy na PS3 to jego sprawa ale niech nie gada że na X'a nie ma fajnych exclusivów bo to nieprawda. PS. Tego posta sponsorowało słówko exclusiv oraz literka X big_grin
    • najlepszy_najber Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 01:52
      pankrytyk@ m$ jako pierwszy, powtarzam jako pierwszy, zabrał sony gry które były głownie kojarzone z playstation-devil may cry, final fantasy, tekken i niedawno metal geras solid, choc mgs juz zawitał na pierwszym xboxie, napisałes ze m$ ma tylko halo, ma jeszcze geras of war tongue_out ale te halo wystraczy aby ludzie kupowali xboxy, zadna strzelanka na ps3 nie zajdzie tak daleko jak halo, killzone miał niby sprzedawac ps3 a niestety tak sie nie stało. ps3 to jest japonska konsola i na niej nie maja parwa królowac strzelaniny, na playstation zawsze królowały gry rpg, których na ps3 jest na razie jak na lekarstwo, nawet samo sony dało wyrwac sobie FF XIII. A co do exów, to m$ ma forze 3, alan wake, mass effect 2, left for dead 2, splinter cell conviction...moze tylko jedna gra jest od samego m$ ale ich stac aby kupywac od innyc gry, sony niestety nie stac i raczej nigdy nie bedzie stac, taka jest prawda, zreszta kiedys sony powiedział ze lepeij dac 50 mln $ na zrobie nowej gry niz na exluzywne dodatki do gta 4, i dzieki tej strategi starcili tekkena, final fantasy, metal gear solid, 3 gry dla których ludzie kiedys kupywali playstation.
    • ale_baniav2 Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 01:58
      najelpszy_najber@

Popieram!

nolo-yeung jest 01:57 mozna sie pomylić chodzilo mi o wielkie N
    • mm-gl Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 01:58
      Widzę że wielu boli to ze MS potrafi się dogadać z wieloma firmami i takie tytuły jak Splinter Cell, Mass Effect czy DLC GTA IV powstają na Xa i PC, a Sony jest w tyle. Boli to, że Sony albo tego nie chce, albo nie potrafi.
      @pankrytyk - "x360 juz kuleje w sprawie exow, m$ na grach multi dlugo nie pociagnie?" Widzę że w marketingu jesteś lepszy od speców MS. Jakoś pomimo niezbyt dobrej opinii samej konsoli idzie im nadzwyczaj dobrze. A te ciągłe teksty w każdym temacie, o U2 jak to nie wymiata przypominają mi hype z KZ2. Jak KZ2 zamiotło wszyscy pamiętają. Życzę tym razem lepszego "pozamiatania".
    • sormo Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 02:13
      mm-gl: Raczej nikogo nie bolą tego typu czasowe exclusivy na dlc, mnie dziwią natomiast postawy takich firm jak Ubisoft czy EA, które robią exy na konsole MS, Namco, Square czy Capcom z dość prostej przyczyny (zysk,w 6 generacji niepodzielnie dominowało PS2, nie dziwne że można było wydawać na nie exy od 3-paty, w 7 sytuacja jest odmienna) zrezygnowało z exów na konsolę. Chyba obydwie firmy musiały dostać od MS sumę która zrekompensowała im ilość kopii sprzedanych na PS3, a popatrzmy: na X0 może w ekstremalnym przypadku zejść 30 mln egzemplarzy danej gry, dodając do tego PS3 (20 kilka) otrzymujemy ponad 50mln. Oczywiście tak się nigdy nie stanie, przyjmując jednak że takiego SCC kupi na X0 1.5mln posiadaczy tej konsoli to można założyć że na PS3 zeszłoby jakieś 1.3mln, wydając grę tylko na konsolę MS tracą kupę pieniędzy co może sugerować że pieniądze które im zapłacili były horrendalne.
    • mm-gl Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 02:18
      @sormo - komentarz naprawdę na poziomie. Masz rację, tyle że kogo za to winić? Chyba nie MS, które jak każda firma na rynku walczy o klienta.
    • rirek1236 Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 03:01
      ''Jak KZ2 zamiotło wszyscy pamiętają''
      kazdy swietny shooter powinien zamiesc :] szczegolnie z taka grafika choc halo 3 ma lepsza, co nie?
    • edwslo Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 06:17
      Ale specjalne ps3 w barwach Modern Warfare 2 to bym przygarnal sad
    • lethaldoze Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 07:56
      Nie powinno być czasowej wyłączności DLC na jakąś konsolę, jeśli jakaś gra wychodzi na jedną konsolę to normalne, ale takie wydawanie DLC śmierdzi i to bardzo.
    • rezor11 Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 08:23
      Przepraszam bardzo jako przyszły użytkownik konsoli M$ chciałem sie zapytac jak to jest z tym HD DVD ?? wiem że na stacie było tak samo reklamowane jak Bluray Sony lecz do dzis nie wiem co sie stało bo gry np jak Halo3 ODST wydane na 2 plytach lub inne gry które pewnie też nie zostaną zapisane na 1 płycie (FFXIII) troszke mnie boli ponieważ gdzie te HD DVD które miało zamiescic podobna ilosc danych co Bluray ? moze mi ktos opowiedziec w tym temacie co sie stało z tym nosnikiem czy to była tylko reklama czegos czego nie ma ?
    • sormo Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 08:30
      MS wydał do xboxa jedynie przystawkę która umożliwiała odczyt filmów na HD-DVD (co przy głośności konsoli wydaje się dość idiotyczne ale..), jak jednak wszyscy wiemy format upadł. Nigdy nie planowali zmieniać DVD9 jako domyślnego formatu dla gier co owocuje opisanymi przez ciebie przypadkami.
    • sormo Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 08:33
      mm-gl: No cóż, może i nie MS bo to raczej naturalne że z racji braku zbyt dużej liczby wewnętrznych studiów podkupują exy u multplatformowych wydawców, raczej tych ostatnich. Ciekawią mnie jednak metody giganta z Redmont, kto widział "prawdziwą historię internetu" (odcinek o netscape) ten wie do czego piję big_grin
    • hidden_pl Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 09:10
      Ja do ważnych exów zaliczyłbym jeszce Forze,chociaż fanem ścigałek nie jestem
    • szczurekpb Re: Infinity Ward o współpracy z Microsoftem 20.09.09, 09:18
      najlepszy_najber - no i jeszcze w przyszłym roku Fable 3 będzie smile
      I co bardzo prawdopodobne - Gears of War 3.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka