Dodaj do ulubionych

Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves

• j_uk_dev Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 16:50
      "w u2 grafa swieta ok zgodze sie (ale nie tak swietna jak na pc)" - a jak wygląda grafika z U2 na PC? wink - taka mała uszczypliwość, a teraz do rzeczy. Onanizm rozdzielczościowo-teksturowy to zjawisko znane i przyjemne dla wielu, tak przyjemne, że niemal połowa komentarzy pod recenzją powinna trafić chyba do osobnego artykułu ( może polygamia zrobi jakieś porównanie kiedyś, nie wiem ) wink

Jedyne porównanie jakie mi przyszło do głowy, to Uncharted porównanany z Uncharted 2 oraz to, jak wiele może się zmienić wraz z wiedzą programistów bez potrzeby zmiany czegokolwiek w samej platformie. Pierwszy Uncharted potrafił nieźle przycinać np. w dżungli, ale nie tylko ( zresztą miał wyłączony v-sync ), drugi działa o wiele lepiej oferując jeszcze więcej. Do mnie to porównanie bardziej przemawia. Mała ewolucja w 2 lata wink
    • brutetzki Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 18:00
      @akira23
      Jak ktoś wyżej zauważył, sami pececiarze wieszali psy na tym tytule.

@j_uk_dev
      Mi też bardziej odpowiada takie porównanie. Choć nie oszukujmy się. Między U2 i U3 nie będzie takiego przeskoku.
    • akira23 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 19:01
      Czy ktokolwiek wieszał psy na Crysisie jeśli chodzi o grafe, nie znam nikogo takiego, a tutaj mowa tylko i wyłącznie o grafice....nie fabule,gameplayu i innych składaowych .
    • szym1985 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 19:55
      @herr_cules - ani jedna osoba nie napisała tutaj, że Crysis nie ma najlepszej grafiki - czytaj ze zrozumieniem.
      Sam pamiętam, jak kupiłem sobie dla niego kartę 8800GTX za 1400zł... i ciął niemiłosiernie. Teraz mam w tej cenie konsolę i nie martwię się zupełnie. Nie ustawiam detali (w Crysisie bawiłem się tym 2 godziny, po czym zacząłem grać i po tym wszystkim już mi się grać nie chciało) i mam świadomość, że ta gra jest zaprojektowana dla mojego sprzętu. Wkładam płytkę i wsiąkam. A że grafika gorsza - trudno, nie zależy mi - dla mnie wystarczy, aż nadto.
      P.S. współczuję siedzenia w biurze w soboty
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 20:42
      tylko jakoś nie bardzo chcieli przyznać wprost, że Uncharted jest słabszy.
      ja wiem że duma posiadaczy ps3 by na tym ucierpiała, ale cóż, dziwne to że niektórzy nie potrafią stawić czoła rzeczywistości.
      co do konsol, to prawda że są wygodniejsze, ale jeszcze nie zwariowałem żeby wydawać 1,6k na 2 gry na ps3 które mnie interesują(konsola + dwie gry). Xbox360 bardziej mnie kusi(więcej gier które mnie interesują:FableII, FableIII, Alan Wake, GearsofWar2, Halo ODST i Reach) ale poczekam na Alana Wake i Natala to wtedy może się skuszę na stałe. Na razie jak mam ochotę zagrać w jakąś grę to pożyczam konsolę i interesującą mnie grę od kolegi. Jak to ktoś wyżej powiedział - żeby przejechać się z np. Krakowa do Mysłowic nie muszę przecież kupować autobusu.
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 20:44
      co do siedzenia w biurze w soboty: to było przygotowywanie prac na poniedziałek, żeby się w ten poniedziałek wcześniej wyrwać wink
    • dzierzba-pustynna Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 22:10
      To mnie również rozbawia jak się piszę, że nie kupię konsoli dla dwóch gier. To na czym w tej chwili grasz? Na pc? A co na nim ostatnio takiego wspaniałego wyszło. Zachęć jakimś głośnym, wysoko ocenianym tytułem. W tym roku na takim ps3 wyszło już kilka takich gier.
    • nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 22:18
      herr cules

"tylko jakoś nie bardzo chcieli przyznać wprost, że Uncharted jest słabszy.
      ja wiem że duma posiadaczy ps3 by na tym ucierpiała"
      naprawdę myślisz, że ludzie nie zdają sobie sprawy tego jak wygląa Crysis??? Jak poczytasz ze zrozumieniem wcześniejsze komentarze zobaczysz sporo mówiących o tym, że silne pcty generują grafikę dużo lepszą niż ps3. Popełniasz również podstawowy błąd logiczny myśląc, że posiadaze konsol nie mają komputerów zdolnych pociągnąć Crysisa pod dx10. Ja mam 2 komputery, nawet na laptopie mogę zagrać w Crysis pod dx 10, nie mówiąc o komputerze stacjonarnym. Wiem jedno poza grafiką dostępną tylko dla nielicznych (trzeba nie lada sprzętu by zobaczyć Crysis w sensownej pod dx 10, tu podziękował Billowi za "wspaniałą zasobożerną Vistę". Wolę ps3, komputery są do pracy (oraz do Total War i Footbal Manager)
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 22:41
      @nathandrake
      czy ja napisałem gdzieś ze wszyscy posiadacze ps3 czy tam xboxa nie posiadają mocnych kompów?

@dzierzba-pustynna
      tak gram na pc smile po co mi konsola która będzie zbierać kurz? pograłbym w te 2 gry które mnie interesują i ciepnął ją w kąt. mówię - żeby przejechać się z jednej dzielnicy miasta do drugiej nie muszę kupować autobusu smile
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 22:42
      @nathandrake
      a ja wole grac na pececie smile
    • dzierzba-pustynna Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 22:46
      @herr-cules
      Na ps3 jest ponad 550 tytułów. Gracze grający na pc chcą, żeby wam wymieniać tytuły dla których warto kupić konsolę (i zazwyczaj nic nie jest w waszym guście). Zabawmy się na odwrót, co w ostatnich latach na pc wyszło tak wspaniałego i ile tego było, że warto wrócić grac na komputer..
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 22:56
      "Na ps3 jest ponad 550 tytułów" - i co z tego jak mnie interesują dokładnie dwa big_grin ? moze byc ich nawet 2500, co z tego? smile
      "co w ostatnich latach na pc wyszło tak wspaniałego i ile tego było, że warto wrócić grac na komputer" - a jakie gry cie interesują? i w ogóle czemu chcesz zebym cie przekonywal do powrotu na lono pc?
    • nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 22:58
      herr cules widzę, że nic w temacie już nie masz do powiedznia więc nie offtopuj.
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 23:03
      nathandrake jakos offtop toczy sie radosnie od niemal polowy komentarzy i mozna z tym zyc, wiec dlaczego ja mam przestac?
    • dzierzba-pustynna Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 23:12
      Twierdzisz, że z bazy ponad 550 tytułów interesują ciebie tylko dwa (I ja mam w to uwierzyć? Zapoznałeś się z tą biblioteką tytułów?). Dla mnie jest to ignoranckie stwierdzenie. Więc proszę podaj mi w ostatnich latach jakieś głośne tytuły wyłącznie na pc i ile ich było? Bo ja chcę wrócić do grania na pc ale zachęć mnie czymś ale nie grą na poziomie 80 parę procent, bo takich jest pełno na konsolach. To mają być wielkie hity.
    • fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 23:15
      "nathandrake jakos offtop toczy sie radosnie od niemal polowy komentarzy i mozna z tym zyc, wiec dlaczego ja mam przestac?"

Bo zakręciłeś się w swojej fanbojskiej spirali.

Naprawdę dziwie się sobie że z tobą polemizowałem, w końcu TY WIDZIAŁEŚ U2 TYLKO NA SCREENACH i FILMIKACH a próbujesz wmówić swoje rację osobom które grały w obie gry (Crysis, U2), trochę to smutne, wygląda to tak jakbyś wyznawał boga Cryteka. Zanim podejmiesz znowu temat grafiki U2 zagraj w tę grę.
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 23:20
      he? ale ja cie wcale nie mam ochoty zachecac. po co mi to? czy ja jakis prorok czy mesjasz jestem ze bedziesz sie mnie jak wyroczni sluchac? masz swoj rozum to sam sobie wybieraj platforme smile
      ja wybralem pc smile i tak - dokladnie 2 gry mnie interesuja z oferty ps3 - God of War3 i Heavy Rain, bo Bad Company2 wyjdzie na pcsmile cała reszta mnie nie intersuje, bądź z czystej ciekawości pogram przez chwilę jak pożyczę ps3. i tyle... tak ciężko to zrozumieć?
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 23:27
      fuudimitzu oczywiscie ze zagram smile jak tylko znajomek kupi gre, pobawi sie chwile to z ciekawosci pozycze i sie pobawie smile i tak smile widzialem u2 na screenach i filmach tylko... i wcale nie wyglada to jakos masakrycznie slicznie...
    • dzierzba-pustynna Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 23:35
      Ale ja chcę żebyś mi pomógł skoro gracze pc uzależniają kupienie konsoli tylko od gier zaczynających się powyżej 90% na metacritic ( tak często można odbierać ich wypowiedzi) to ja również stawiam takie kryterium i chcę usłyszeć o takich hitach na pc (tylko na niego) w ostatnich 3 latach i ile ich było?
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 23:40
      dobrze mogę Ci pomóc smile
      jakie gry lubisz? smile
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 23:42
      ale konkretnie gatunkowo:rpg? strategie? a może MMO?
    • dzierzba-pustynna Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 23:48
      To naprawdę nieważne, to muszą być prawdziwe hity powyżej 90% na metacritic tak od 2006 roku. Upgrade komputera trochę kosztuję chcę zobaczyć ile jest takich gier w takim przedziale czasowym na wyłączność dla pc.
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 00:06
      a to sie nie dogalismy... ty po prostu linka do metacritic chciales smile prosze
      www.metacritic.com/
      idę spać smile znudziles mnie
    • fatality002 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 00:53
      Skoro Cie tylko Heavy Rain i God of War III interesują to po co tak piszesz w wątku o grze, która Cię nie interesuje? Po co wchodzisz to z butami i chcesz pokazać, że Crysis jest technicznie lepszy? Tylko technicznie lepszy jest IMO i to nie wiele... a to tak naprawdę kropla w morzu.
    • xbot-0 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 04.10.09, 08:51
      Dla mnie jest jasne Uncharted 2 ma najładniejszą grafike

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka