Dodaj do ulubionych

State of Decay - symulacja offline

25.08.14, 23:29
Mam konkretne do osób, które grały: na dniach stanę się posiadaczem tytułu, PC, czysta wersja bez DLC i jedynie zastanawiam się nad tym co dzieje się ze światem, kiedy grę wyłączamy a potem odpalamy po 2-3 dniach? Albo dłużej?

Bo czytałem, że wszystko się jakoś nadal symuluje i np. możemy wyłączyć SoD z 5 kompanami a włączyć i żywych będzie tylko 3.
Czy to autentycznie widać, a bardziej czy przerwy dla gracza, który ma kupę życia i pracy poza grami, przeszkadzają?
Można się narobić, nazbierać zasobów a potem po włączeniu mieć albo zgliszcza albo Alamo?
Obserwuj wątek
    • derpster Re: State of Decay - symulacja offline 25.08.14, 23:59
      "Q: My game did not save! Why did it not save?
      Q: How come I can't make it save when I want to?

A: State of Decay is a persistent world game. What that means is that time continues to pass when you are not online.

If you left:

- your community in pretty good shape, morale wise, and
      - cars in parking spaces near your base and food in the kitchen,
      - weapons in need of repair in the lockers near your workbench,
      - and sufficient time has passed,

You will come back and find that people are happy, repaired cars and weapons, and possibly some new stuff from the things your survivors did while you weren't there. Their lives continue, as independently as you saw them living when you were online.

If you left:

- Morale sliding, and
      - Too many infestations (please note, we're ACTIVELY working on a change where we reduce how much square footage is considered in this calculation to make it a little less...insane...), and
      - Vaguely ominous warnings about someone looking sick, and
      - Not enough beds for people to sleep in,

You will come back to find the s*** has hit the fan.

It continues on the path you set.

PLEASE NOTE: The pace of progression slows the longer you are offline. If you are offline for one day, you will see a pretty sizable chunk of change. If you are offline for two, you'll see a bit more than that. But the difference between a week and a month is minor. We expect that our players are adults, and adults sometimes need to be away from a game for months at a time."
      • lordbart Re: State of Decay - symulacja offline 26.08.14, 00:11
        Dzięki. To chyba najpierw przejdę TWDSE02 a potem pokręcę się w SoD. Mimo wszystko liczę, że nie będzie tak straszno suspicious
        • grydladoroslych Re: State of Decay - symulacja offline 26.08.14, 08:41
          lordbart napisał(a):

> potem pokręcę się w SoD. Mimo wszystko liczę, że nie będzie tak straszno

Zazdroszczę, jakiś czas temu pozbyłem się x360 na korzyść PS4 i State of Decay to jedyna gra, za która tęsknię. Wg mnie jednak tam jest mega strasznie smile
          • lordbart Re: State of Decay - symulacja offline 04.09.14, 16:52
            grydladoroslych napisał(a):
            > Wg mnie jednak tam jest mega strasznie smile

Ale straszno, że się bałeś w nocy biegać po artykuły pierwszej potrzeby czy straszno z gameplay'a?
            Bo dla mnie (po 38h) persistent world game nie przyniósł jakiś wymiernych strat, ale jednak zmusił do grania co wieczór, czego nie lubię za bardzo.

Gra ma genialny pomysł i byłaby przecudowna, gdyby nie tony głupot, bugów graficznych i niezrozumiałych rozwiązań, których nadal jest masa pomimo, że twórcy cały czas wprowadzają jakieś poprawki. To m.in. zniechęciło mnie do sięgania po DLC, a przez moment miałem ochotę na to z wojskiem.

Nie mniej ciąg TWDSE04 (serial) - SoD (gra) - obecnie TWDSE02 (gra) syci moją chwilową potrzebę trupów wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka