Dodaj do ulubionych

Cyberpunk Crysis

• han_solo_79 Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 15:01
      @Viii "Panie Serafinie, Crysis Warhead ma akcję poprowadzoną z równą swadą co w CoD 4: MW. Scena z topieniem Wietnamca się kłania"

A ja se zrypałem kolejność fabularną, bo najpierw zagrałem w Warheada a dopiero później w Crysisa, no i przez jakiś czas niektórych rzeczy nie kminiłem po co i dlaczego (to tak a'propos, że gra nie ma fabuły).
    • alienisko Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 15:07
      To prawda, że w Crysisie zabrakło tego czegoś z Far Cry'a. Nie ma tej przestrzeni, którą oferowała 1 gra Cryteka. W FC sposobów na przejście danej lokacji, obejście jej, było dużo dużo więcej.

Crysis jest bardziej ograniczony.

Mnie w Far Cry za to rozczarowała końcówka. Na kilometr wieje brakiem koncepcji. Bezsensowna nudna rzeźnia wink
    • mathiuss Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 15:23
      Crysis jest bardzo dobry, a Crysis warhead wrecz zajebisty. Jesli sie komus nie podoba- jego sprawa, ale nie rozumiem w ogole tej nagonki. Z naprawde dobrej gry narzekacze docenili tylko silnik, reszte olewajac, przy czym tą resztą jaraja sie w przypadku innych produkcji.
    • Gość: shalick Re: Cyberpunk Crysis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 15:40
      @alienisko - niby sposobów na przejście każdego poziomu mniej, ale i tak sporo. W porównaniu z większością gier, gdzie daną scenę można przejść tylko w jeden sposób to i tak nieźle.

Swoją drogą - podobnie jak pierwszy Far Cry, Crysis ma dość słabą końcówkę. Przypadek, czy polityka firmy? "Hej panowie! Zróbmy grę z rewolucyjnym silnikiem i otwartymi lokacjami, ale postarajmy się spieprzyć ostatnie kilka poziomów jak tylko potrafimy!"
    • crov Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 16:14
      Jeju! Super rzecz może z tego być! Dzięki Sławku za info, bo pewnie inaczej bym na to nie trafił, jako że Crysis i jego scena moderska dotychczas mnie nie interesował.
    • crov Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 16:14
      "The influences we're drawing from are (in no particular order) Blade Runner (both the movie and the Westwood PC game), Deus Ex, Neocron, Tarantino dialog/action, and Cowboy Bebop."

I jak tu się nie zakochać? smile
    • Gość: beny85 Re: Cyberpunk Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 16:17
      Obawiam się, że po prostu narzekanie na crysisa stało się bardzo modna i przy każdym napomknięciu o tytule wypada wspomnie jaki to był "przeciętny" pomimo świetnej technologii. Ja się bawiłem przy obu wyśmienicie...skafander dawał radę.
    • Gość: maden Re: Cyberpunk Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.09, 16:43
      jaki tam cyberpunk...
      ja bym powiedział, że to po prostu chińska dzielnica i tyle ;P
    • Gość: TBS Re: Cyberpunk Crysis IP: 79.162.169.* 08.10.09, 18:27
      Crysis moim skromnym zdaniem jest takim chłopcem do bicia dla recenzentów. Spodziewali się bóg wie czego i się zawiedli. Teraz gra tylko przez to cierpi zyskując status "w miarę dobrej".
      Warto pamiętać że równo z Crysisem na PC wyszły także Gears of War, Call of Duty 4 i kilka innych świetnych gier. To również przyczyniło się do tego że grę Cryteku traktuje się obecnie głównie jako benchmark.
    • Gość: crysi91 Re: Cyberpunk Crysis IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.09, 19:01
      a ja tam zakochalem sie w Crysis-ie i Far Cry 2 :p
      za ten ogrom siwata, grafike i nieskonczenie wiele mozliwosci na podejscie wroga tongue_out nie mam tam jakiejs wytyczonej drogi, moge zajsc wroga od tylu, walic w niego od frontu, wyeliminować wszystkich cicho lub efektowne a to jest naprawde piekne cudowne!!!!!!
    • Gość: Gość Re: Cyberpunk Crysis IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.09, 19:23
      Crysis nie jest taką złą grą. Kiedy wychodził, ustanowił nowe standardy. Na pewno nie można powiedzieć o nim, że to była nieudana gra. Zapewne sporo z tych, którzy ją krytykują, nigdy nie mieli możliwości pograć w nią na +30fps lub też grali na minimalnych detalach i z tej racji wkur... sie na resztę, która gra sobie spokojnie na High detail. Nie przeszli na tyle gry, by ją ocenić...
      Jeśli chodzi o ogół: grafikę, fabułę, grywalność... to i tak do tej pory nic nie przebije HL 2.
    • sunrrrise Re: Cyberpunk Crysis 08.10.09, 20:07
      O, i kolejny powód MW modzie by zakupić Crysisa, którego cena oscyluje na poziomie 40zł. Chyba trzeba będzie na allegro zajrzeć, 40zł nawet za benchmark (z zasłyszanych opinii), który można ciekawie zmodować można daćsmile
    • Gość: niomek Re: Cyberpunk Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 00:09

"08.10.09, 12:57
      Gość: K.
      Crysis się skończył.
      08.10.09, 12:59
      Gość: czesiek
      sam sie skonczyles"
      Heh niezłe smile a taki mod, spoko, spoko, Blade Runner na CryEngine 2, fajno.
    • Gość: slawek73 Re: Cyberpunk Crysis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 08:28
      zgadzam się z przedmówcami - crysis wymiata. Nie rozumiem tego krytykowania fabuły. Niby, ze co? nudna? Bzdury. Motyw z obcym statkiem krytym we wnetrzu góry bardzo fajny. Te zapadajace sie zbocza góry w oddali, cos potęznego wisi w powietrzu, wnetrze statku - jedna wielka niewiadoma (bo tak naprawdę nie wiemy do czego obcy zmierzaja)...Fajne. A CoD 4? czym sie tam kurde jarać? kolejny zły facet do wyeliminowania, wszystko za raczkę, po sznurku...zero satysfakcji ze zrobienia misji...nic.
      Ale nie, Cod cacy a crysis be. Pieprzenie i tyle.
    • Gość: dsa Re: Cyberpunk Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 08:48
      Koleś w Crysis'a nigdy nie grał! Ja całe wakacje spedziłem przed kompem! Tryb kampani jest świetny a do tego dochodzi grafika i tryb multiplayer! W co on gra?! W Raymana 2?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka