Dodaj do ulubionych

Monotonność w Grach

IP: *.petrus.pl 10.10.09, 15:22
Jak sami możecie stwierdzić, coraz więcej gier komputerowych jest poprostu monotonne.
Dajmy na przykład taki rodzaj gier jak samochodówki, oprócz nowych samochodów i torów nic się nie zmienia. dajmy takowego Grida, jest jak dla mnie jedną z lepszych gier tego typu, i chwała jej za to, ale nowy NFS Shift, to wiern kopia tego co w gridzie zostało zrobione, tylko lekko odświeżona wersja, Po co mamy dostawać to samo ale ulepszone, jak pierwowzór był niemal idealny .? A dajmy taką gre jak Operation Flashpoint 2, bardzo ciekawy tytuł, super realistyka, osobiście mi się podoba, ale jestem wiernym fanem call of duty, i przejście pomiędy tytułami daje lekki niesmak, tu moje zastanowienie, jeśli podoba mi się realizm OF2 to dlaczego podoba mi się cod ? Gry opierają się nba tych samych schematach, i tych samych uzasadnionych skryptach, Pamiętacie może coś nowego w świecie gier ? mało tego było i można wyliczyć na palcach,
Powiedzmy Taki Mirro Edge, jest orginalny i mi się podoba, ale kolejne gry pod ten sam wzór będą tylko porównywane do mirrora, dlaczego tak jest,? nikt nie potrafi zrobić czegoś nowego.
Kilka lat temu jak zaczynąłem swoję historie w świecie gier, była to naprawdę fajna zabawa, dzisiejsze gry opierają się na tym co było. Każdy może sobie zadać to samo pytanie, po co mam wydawać 100 zł na nową grę, jak kilka lat temu była taka sama ale lepsza.? Takich przełomowych gier, naprawdę jest mało. Powiedzmy taki Assassins Creed 2. Jest ktoś moje tą grą zainteresowany ? ma oferować to co jedynka tylko lepsze rozwiązania, i to kolejny dowód odświerzania kotletów. z każdą kolejną grą, gram coraz mniej, albo gam na siłę, aby tylko zobaczyć napisy końcowe. Sens w grach komputerowych stracił swoją wartość kilka lat temu, i jaki jest w tym wszystkim sens ? nie ma nic nowego, bo wszystko już było. Wszystko jest Monotonne, oparte na tym co już widzieliśmy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michi16 Re: Monotonność w Grach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 17:30
      Eeee mylisz sztampowość z monotonnością... To że gry są robione podobnie nie
      oznacza wcale że nie możemy się przy nich dobrze bawić, a chyba idea grania to
      fun prawda? Więc nie rozumiem co powtarzalność ma do tego że grasz coraz
      częściej? Chyba nie powinno mieć to związku prawda? ;] Ja gram żeby się
      odstresować, jeśli gra posiada fajny gameplay, nawet niech będzie on wtórny, z
      jakiejś innej pozycji to zagram, czemu? Bo dopóki mogę to nazwać rozrywską nie
      przeszkadzają mi takie szczegóły smile
    • nessie-jp Re: Monotonność w Grach 12.10.09, 19:39
      Bo w gry gramy dla przyjemności, a jak mawiał inżynier Mamoń...

Nie zawsze mam ochotę na jakieś innowacje, zwłaszcza, że w przypadku innowacji
      nigdy nie wiadomo, czego się spodziewać (no bo o to chodzi, prawdaż). Jeśli mam
      niewiele czasu i chcę się odstresować, to siadam do gry, którą już znam na
      pamięć albo do gry, która jest oparta na tym samym dokładnie schemacie, który
      już znam na pamięć.

Za to samo lubimy seriale telewizyjne
    • Gość: ;( monotonność czy monotonia, oto jest pytanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.09, 20:15
      "nie ma nic nowego, bo wszystko już było."

jak ja uwielbiam takie puste frazesy. to powiedz mi - w którym roku wynaleziono Ostatecznie Ostatnią Nową Rzecz?

"Wszystko jest Monotonne, oparte na tym co już widzieliśmy."

ujmę to tak - nie widzę w tym nic złego gdy spotykam coś znajomego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka