domekzkart Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 17:29 Grałem w demko i moim zdaniem jest słabiutkie... Myślę, że goście zrobili słabą gierke, jednak dali do niej muzykę dla fanatyków (którą sam bardzo lubię) + Jacka Black'a i liczą, że ludzie to kupią. Słychać było tyle fanatycznych opini, że gra jest ROCK'owa i musi być zaj.... bo takich gier brakuje. Sam szczerze mówiąc liczyłem, że będzie ciakawa. Jednak musze przyznać, że wolałbym kupić sobie samą muzykę, nie wiem czy chciałoby mi się bezmyślnie siekać w kółko siekierą (do tego w dość głupawy sposób) żeby poleciało kilka fajnych kawałków. Ja sobie daruje. Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 18:09 oldpeter: On gra tylko w symulatory lotnicze na kilka monitorów, strategie które wykorzystują każdy klawisz na klawiaturze i każdego 3d marka. Jest wrogiem gier które sprawiają przyjemność podczas grania. Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 18:13 To miała być odpowiedź do kali005 Odpowiedz Link Zgłoś
kriegaffe Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 18:34 Gra jest niesamowita. Świetny humor i dialogi - to Jack Black, który nigdy nie zawodzi i Schafer (Monkey Island anyone??) rządzą. Muzyka i klimat to kwestia gustu, mi trafiły w dziesiątkę. Co do grafiki, to zupełnie nie rozumiem narzekań. Design jest bardzo cartoon'owy, prawda, ale w swojej kreskówkowej kategorii wymiata. Animacje twarzy, tekstury, klimatyczne otoczenie i efekty pogodowe - to wszystko stoi na conajmniej bardzo dobrym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
kali005 Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 19:18 oldpeter - na pieca, oczywiscie ze sa tansze, porownaj cene nfsa i innych nowych gier (nie fear i crysis) na konsole. Odpowiedz Link Zgłoś
adamus7856 Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 20:51 Sorry ale to przesada z ta piekną oprawą - po tym co zobaczyłem w demie byłem naprawde zniesmaczony - juz God of War na PS2 był od tego o niebo ładniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
seruch Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 20:52 Juz mozna kupic w sklepach. W MM maja za 199zl. Odpowiedz Link Zgłoś
hitting_bruce_pl Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 21:35 Kupiłem dziś tę gre i zaraz się przekonam ile jest prawdy w tym co tu piszecie. Kupiłem po zapoznaniu się z demem. Oprawa jakoś mnie nie odrzuciła. Bohater fajny. Humor świetny. Historia... inna. I to jest uważam plus tej produkcji. Nie jakiś tam powalony superhiper soldier zmutowany czy nie. (moze miec super kostium ) Normalnie koleś który wpada do innego wymiaru czy cos. I nie ze spluwą tylko z ukochaną gitarką i z muzyczką której poświecił całe życie. Ehhh.... Ide grać. Potem się odezwe. Odpowiedz Link Zgłoś
unknown301 Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 21:37 @adamus "Sorry ale to przesada z ta piekną oprawą" Oprawa, myślę że jeżeli ktoś tak mówi o BL, to nie ma na myśli poziom techniczny grafiki a właśnie desing, który wymiata. Tą grę po prostu ocenia się w 40% za klimat, w 20% za muzykę (a klimat i muza są genialne) no i w reszcie za mechanikę, czy rozgrywkę, która nie każdemu musi ci się podobać (jeśli nie podoba ci się klimat, to wiadome że gra ci się ogólnie też nie spodoba). Więc nie widzę sensu porównywania tej gry z typowymi siekankami, czy U2, tylko dlatego że wychodzą w podobnym terminie... Odpowiedz Link Zgłoś
hitting_bruce_pl Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 22:14 Zgadam się z przedmówcą. Odpowiedz Link Zgłoś
seruch Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 22:53 @unknown301 od jakiegos 2003 roku mozna napisac w Polsce dizajn i to juz nie bedzie wiesniaczenie sam dizajn gry zajebisty btw Odpowiedz Link Zgłoś
kazyl Re: Recenzja: Brütal Legend 14.10.09, 23:40 Kur... ale pier.... strasznie panowie!!!!! Gra jest zrobiona dla koneserów obleśnego humoru i dobrej metalowej muzy!!! (Jak ktoś zapier... żuchwą na dyskotece to raczej nie dla niego BL) Grafika? jest fajna i idealnie pasuje do klimatu gry!!! Odpowiedz Link Zgłoś
davidian_filth Re: Recenzja: Brütal Legend 15.10.09, 02:52 Megadeth - nie megadeAth jesli sie nie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszart Re: Recenzja: Brütal Legend 15.10.09, 13:47 czytajac recenzje odnioslem wrazenie, ze ocena troche na wyrost. Odpowiedz Link Zgłoś
seruch Re: Recenzja: Brütal Legend 15.10.09, 19:57 @kazyl Chyba mylisz jakosc grafiki (do ktorej ktos tam sie przyczepil) z dizajnem graficznym. Jedno z 2 niewiele ma wspolnego. Przyklad: kupa psia moze byc tak pieknie wykonana az zabierze ci dech w piersi, te wszystkie szczegoly wow itd kontra kotlet ktory wyglada jak gowno. Odpowiedz Link Zgłoś
cicone_youth Re: Recenzja: Brütal Legend 16.10.09, 23:01 weźcie mi powiedzcie - kim jest ten cały rozdmuchany Joe Black? Odpowiedz Link Zgłoś
unknown301 Re: Recenzja: Brütal Legend 16.10.09, 23:45 Wpisz po prostu Jack Black, albo Tenacious D w Google czy YouTube... Jak dla mnie ekstra, grę powinienem mieć w poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
hitting_bruce_pl Re: Recenzja: Brütal Legend 17.10.09, 17:54 Nie żałuje ani jednej złotówki!! Gra się świetnie. Kurcze co rusz mnie zaskakują twórcy Brutala. Humor, Humor i jeszcze raz humor. Podejście do tematu tak inne, że szukać podobnej gry niesposób. POLECAM i zapraszam, Piotr... yyy....HittingBruce. Odpowiedz Link Zgłoś
bastian44 Re: Recenzja: Brütal Legend 17.10.09, 18:04 Przeszedłem demko i jeestem pod warazeniem. Jak czytalem zapowidzi to wszystko wydawalo mi sie raczej chaotyczne i bezsensowne. Pozytywnie sie rozczarowale! niesamowite jak fajnie moze sie grac w grze w takiej dziwnej/dziwacznej konwencji. mi gralo sie na tyle fajnie ze nie zauwazylem zeby jakis graficznych mankamentow. Jak uda mi sie wysuplac kase to kupie. Jak nie to pewnie jak stanieje. Aha dodam ze lubie mocniejsza muze(choc nie tylko) ale fanem heavy metalu nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
spoko998 Re: Recenzja: Brütal Legend 21.10.09, 10:13 Recenzent dał ciała na maxa!!. Pierwsze 20% gra bardzo dobra, humor, muza rewelacyjna im dalej tym gorzej od połowy gry tylko humor i muzyka trzyma gracza. Gra skacze grafika ładna ale szarpie jak bym miał kartę S3Triow Xpudle. Panie Tadku proszę skończyć grę i do niej wrócić np za 2 tygodnie wtedy zrozumie Pan swój błąd w ocenie. Max ta gra powinna dostać 3. Bez tego humoru to po prostu crap! Uważam że wszystkie Pana recki są extra i punktacja wyważona ale kiedy gra ma problem z płynnością to może dostać tylko max 3 punkty bo to jednorazowa przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś