Dodaj do ulubionych

Tryb scenariusza w Tekken 6

28.10.09, 01:02
Piszę o samej grafice bo gameplayu jeszcze nie zgłębiłem w wystarczającym stopniu, aby się o nim wypowiadać (grałem z 3 godzinki u kumpla). Grafika to koszmar, a design aren to już w ogóle szkoda gadać kłania się porażka co się zowie Soul Calibur 4. To już Dead Or Alive 3 z Xboxa 1 wygląda lepiej niż nowy Tekken który na każdym niemal kroku pokazuje pełną gamę tekstur wykorzystywanych w grach na PSP + tragiczny brak wygładzania krawędzi wraz z zaawansowaną geometrią przebijanego podłoża lub szkła godną PSX 1. Virtua Fighter 5 rozwala graficznie tekkena na kawałki i to drobniutkie (różnica mniej więcej jednej generacji konsol). Gdzie się podziały czasy gdy bijatyki od Namco wyznaczały nowe standardy i opuszczały graczom koparki do ziemi i nie ma co mówić o tym że gra wyszła na automatach w 2007r bo jak by im się chciało to powtórzyliby sytuację analogiczną do konwersji Soul Calibura na Dreamcasta który masakrował gały a automat generował grafikę na poziomie PSX 1 i jakoś dało się zrobić dużo lepszą wersję na DC. Jednym zdaniem graficznie w tej generacji VF5>BB>SF4>DOA4>SC4>T6 a i tak Soul Calibur 1 i 2 rozwalają resztę.
Obserwuj wątek
    • frezer_pl Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 01:18
      no to niezły klops wygląda na to ze bede musia zostać przy SC4, grafika jak z poprzedniej generacji
    • anonim1979 Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 01:31
      @ber18

Bo gra chodzi w 1024×576 bez AA na normalnych ustawieniach.

"Konwersja" jest auomatu w którym siedzi po prostu PS3 i jak, poza nielicznymi wyjątkami, japońscy deweloperzy kompletnie nie mogą sobie z nią poradzić.
      Przynajmniej skoro gra powstała na i z myślą PS3 i nie można tłumaczyć słabości/multipatłfusa wink tym że konwersja z X360 smile

Co prawda jak wyłączymy motion blur (wygładzanie ruchu efektem rozmycia) to na X360 chodzi w 1365×768 (i X360 robi supersampling do 1280x720) a na PS3 zyskuje 2xAA do swoich 1024×576 ale i tak technicznie jest słabo...
    • skw.arek Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 01:32
      Teczken skończył się już daaawno temu. Moja rada: zapomnijcie na dobre o tej super-kultowej serii, to już przeszłość. Tak samo jak Street Fightery, Mortal Kombaty i Soul Calibury... Jedynie serie Virtua Fighter oraz Dead or Alive trzymają jeszcze klasę. No i dwuwymiarowy BB także jest godny polecenia smile Ech a mnie się marzy odrodzenie takich mordoklepek jak pierwsze Toshindeny, Killer Instinct, Fighting Vipers czy zapomniany lecz arcyświetny Last Bronx... To były dopiero bijatyki a nie taki szajs co nam dzisiaj wciskają crying
    • skw.arek Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 01:36
      Że o całkowitym braku współczesnych chodzonych nawalanek (nie slasherów!) nie wspomnę...
    • kazyl Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 08:32
      Nie rozumiem uncertain Soul Calibur 4 wygląda bardzo dobrze a nowy Tekken wygląda katastrofalnie sad mam nadzieje że grywalność pozostanie.
    • qsay Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 08:44
      ja kupuje bo jestem: a) fanem serii b) nie mam juz T5 a nie oplaca mi sie kupywac DRO c)nie mam zadnej dobrej bitki na obecny sprzet
    • arczikun Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 09:18
      Niedość, że graficznie ubogo bardzo, to grywalnie też nie do końca świetnie, jak powinno być....
    • emce05 Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 09:49
      A jednak średnia ocen na metacritic to jak narazie 89 z czego 88 dał IGN i Game Informer i 90 IGN AU. Nawet Gametrailers dało w swojej wideorecenzji 8.4 więc aż taki najgorszy to ten Tekken chyba nie jest.
    • crazysztof69 Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 10:10
      ja tam tekken'a biore jak każdą inną część w ciemno... w tekkenie chodzi tylko o vs i practice. Można też zaliczyć arcade/ghost do samotnego playera. scenario, hmmm... ja tam nie jestem do tego jakoś optymistycznie nastawiony (najlepsze było force z T4)...

a właśnie - wie ktoś jak wygląda w t6 sprawa ONLINE? bo jak to ma być lag show znany z t5dr do ja dziękuję uncertain
    • dannymich Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 11:19
      na to właśnie czekałem w Tekkenie przez tyle lat, aby dodano bieganie po lesie i klepanie miśków po ryjach uncertain, nie wierzyłem w ciemnowidztwo na temat nowego Tekkena, ale to co zobaczyłem na powyższym filmiku rozwaliło mnie na łopatki, grafa na poziomie "god hand" z ps2, wspomniane wcześniej miśki jako przeciwnicy... co k...... ma być (pandę i "drewienko" jeszcze jakoś byłe w stanie zdzierżyć w poprzednich odsłonach), a końcówka filmu mówi wszystko o tym co zaobaczyłem jeden wielki FAIL!!!. Mam nadzieję, że tryb single da rade, chociaż z każdym nowym materiałem tracę nadzieję... Lipa panie Lipauncertain
    • screwbalski Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 12:11
      Tekken był fajny w latach 90.
    • screwbalski Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 12:11
      Tekken był fajny w latach 90.
    • solokazama Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 12:11
      w tekkenie skupiono sie na postaciach, ich wyglad bije wszystkie postacie z innych fighterow, widzialem i gralem (mam gre juz u siebie gralem tez na automacie arcade w lodzi).
    • screwbalski Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 12:12
      Ten podwójny post to chyba nie moja wina.
    • jasiubc Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 12:45
      no tak bo w bijatykach najważniejsza jest grafika. . . ;x
    • morosn Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 13:08
      @skw.arek, dodałbym jeszcze Thrill Kill, i WTC: Shaolin Style. smile
    • slimza888 Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 14:07
      Czy to jest film z wersji na psp ?
    • barracudo Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 17:47
      Grałem i powiem szczerze , że tryb Scenario Campaign to jedna wielka pomyłka. tryb Arcade graficznie prezentuje sie (jak na moj niewygorowany gust) niezle. Niestety , jestem bardzo rozczarowany 6 - ta czescia Tekkena. Osobiscie nie kupilbym jej za wiecej niz 60 zl.
    • hellium Re: Tryb scenariusza w Tekken 6 28.10.09, 18:02
      sorry ale mordoklepka to nie jest gra z rozbudowaną fabułą, wielkim światem gdzie można wszędzie chodzić i wieloma innymi czynnkiami rozbudowanych produkcji. to są tylko dwie postacie i arena, i żeby taką grafike stworzyć na odpierd... to jest wstyd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka