Dodaj do ulubionych

Demon Soul's - Centrum Pomocy

04.11.09, 00:16
Jakiś czas temu gra Demon soul's stała się nieco bardziej dostępna, co spowodowało że
już wielu graczy z naszego kraju cieszy się ta produkcją (w tym ja).

Ale jak wiadomo DS to gra dość trudna, często wymagająca używania sztuczek itp.

Zakładam ten temat by każdy kto potrzebuje pomocy z ta grą (jakimś jej elementem)
zgłaszał to tu a inni na pewno postarają się jakoś pomóc

devil
Obserwuj wątek
    • radek.zaleski Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 04.11.09, 00:32
      nie znam tej gry, ale Twój awatar wzbudza zaufaniedevil
      • szczepan600 Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 04.11.09, 00:40
        polecam zapoznać się z tytułem (jeśli masz ps3 bo to ex.) Gra jak na razie pojawiła się
        tylko w Azji i USA i trzeba ją ściągać (ale na allegro też jest tongue_out ) Ogółem RPG klasyczny jak
        wielu mówi a w psxExtreme określili ją jako 'Grę dla ludzi żyjących w królestwie Hardcoru"

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=13432

link do opisu na gry-online

• radek.zaleski Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 04.11.09, 00:41
          jeszcze kilka dni i opanują wszyscy linkowanie na tym nowym forumindifferent
          • szczepan600 Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 04.11.09, 00:58
            jak wiesz jak zrobić by link był hiperłączem to powiedz bo dopiero zauważyłem że tego
            mojego trzeba by kopiować smile
    • toread Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 08.11.09, 00:52
      Mam tę grę, ale jeszcze nie odfoliowałem, za dużo ciekawych rzeczy dookoła.
    • expat Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 08.11.09, 14:55
      forum.polygamia.pl/index.php/topic,1956.0.html
      tu masz sporą porcję na temat DS
      • wachu Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 08.11.09, 16:25
        Przecież jest taki temat na normalnym forum w dziale Dyskusje...
    • szczepan600 Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 08.11.09, 17:24
      Ok! Temat coś się nie rusza ale to pewnie przez nowe forum (specjalnie pisze na nowym
      gdyż trzeba je zapełnić)

Miło ze redaktorzy wyświetlili temat jako news (Jak dla zwykłego Micha-Gracza to dużo dla
      mnie znaczyło i odwalacie kawał dobrej roboty tak na marginesie)

ok więc powiem tak. Nie jestem specem od Demon Souls. nie przeszedłem tej gry
      (jeszcze) ale powiem że nie jest tak trudna jak mówią/piszą więc nawet bardziej niedzielni
      gracze nie powinni się tej pozycji bać, bądź co bądź postanowiłem napisać tu parę rad i
      faktów, które mogą się przydać (sprawdzone na własnych błędach)

1. Rozwijajcie wszystkie statystyki. Jasne inwestycja w witalność i siłę to świetny pomysł
      ale na krótka metę jak sie okazało z czasem będzie to przeszkadzać gdyż im wyższy
      poziom tym więcej płacimy za "ulepszenie" któregoś z atrybutów postaci, ale nagle
      dostajecie broń której nie możecie użyć bo zapomnieliście o zręczności, choćby jakiś miecz
      który wymaga 14 zręczności a wy macie 10 (i co że macie siłę na 20 jak wasz miecz to
      popierdółka) a każdy poziom już kosztuje 10.000 dusz, da się to nabić bez problemu w
      dalszych światach ale teraz będzie trzeba iść przez nie z jakimś słabym mieczykiem ale
      uniknie się tego jeśli z początku porozwijamy postać równomiernie do porządnego stanu
      (około 16 zręczności zapewnia możliwość użycia 75% broni w grze)

2. Nie używajcie Dusz demonów. po zabiciu każdego demona dostajecie unikalną dusze
      którą można użyć raz. po użyciu do waszego konta dochodzi jakaś ilość zwykłych dusz
      (około 7-10 tysięcy za słabe demony i wyżej) na początku to fajny dodatek dla świeżego
      gracza ale potem skumacie że to był błąd. Z czasem okaże się że dusze można
      wykorzystać inaczej np. za dusze jednego z demonów można mieć unikatowy Cud
      którego nie kupisz za zwykłe dusze, ja osobiście sam już straciłem dostęp do jednego z
      takich fajnych cudów bo do "regeneracji", a byłby bardzo przydatny, zaufajcie mi.

3. Nie zabijajcie żadnego z NPC... czemu? ONI NIE WRACAJĄ!!! jeśli zabijesz w grze
      sprzedawcę, kowala, lub jakiegoś rycerza "fabularnego"... oni nie ożyją. Uważajcie na
      każdy ruch, nawet nie machnijcie mieczem bo ich przypadkiem traficie a oni was zaatakują
      i już nie przestaną póki sami nie zginą.
      Dla przykładu.
      Właśnie otrzymałem nowy ciekawy cud. Wielki wybuch z dusze arcy-demona. "super"
      pomyślałem.
      Wypróbowałem od razu nowe cacko (parę kroków od handlarza) siła rażenia była tak
      duża że uszkodziłem Handlarza, i dwóch zwykłych NPC. zaczęli atakować, próbowałem
      wszystkiego by przestali, trwało to 3 dni w końcu postanowiłem ich zabić. I co? Teraz nie
      ma Handlarza cudami (które stanowiły ważną część mojej strategii gry) nie mogę ich
      zmieniać i utknąłem z jednym zupełnie mi nie przydatnym. Z tego co wiem postacie wrócą
      wraz z nową grą (z nowa postacią) lub wraz z New Game+ która jest możliwa po przejściu
      gry, ale bez cudów czy czegoś innego trudno teraz będzie nieprawdaż? Czasem gdzieś w
      etapach znajdziecie odpowiednik ów NPC (w 2-1 jest drugi kowal a w 1-3 drugi handlarz
      czarami) ale o drugim handlarzy cudów to już nikt nie słyszał tongue_out

4. wykorzystujcie każda okazje. Często wróg jest ponad nasze siły, lub ponad naszą
      sprawność w obsłudze pada (częste uskoki itp. dla niektórych mniej-wprawnych graczy są
      ciężkie) dlatego moja rada to żebyście wykorzystali każdy patent by przeżyć. jeśli znacie
      miejsce gdzie boss się zablokuje i możecie go nawalać... Róbcie to! Jeśli wiecie jak zabić
      jakiegoś wielkiego bydlaka ukrytkiem, nie w otwartej walce... Róbcie to! Róbcie wszystko
      by było łatwiej. sam nalazłem parę łatwych rozwiązań wielu problemów. Wy też wiele
      znajdziecie jak tylko skumacie całą mechanikę gry i swoich wrogów. Niektórzy mówią ze to
      oszustwo, ale w końcu to nie kody to nic na co sama gra by nie pozwoliła, więc ja
      przykładowo nie widzę w tym nic złego... to zwykły spryt.

To chyba takie najważniejsze które przychodzą Mi do głowy. w sumie to jest tego dużo
      więcej. a jeśli chcecie jakiś typowych przykładów lub opisów przejścia bossów, dajcie znać
      (nie znam wszystkich ale co wiem to powiem.) znam też dość fajny sposób ,łatwego
      nabijania dusz (ryzyko śmierci 5%) który do poziomu 70 wystarczy zupełnie by dopasić
      postać... chcecie go poznać... dajcie znać.

Sorry za ewentualne błędy ale jak się człowiek śpieszy to się Demon cieszy haha. (to też
      dobra zasada do gry… wszystko róbcie rozważnie i powoli, czasem lepiej pomyśleć 2 razy
      nad taktyką, niż zbierać swoje flaki jako duch)
      • wachu Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 08.11.09, 17:56

ok więc powiem tak. Nie jestem specem od Demon Souls. nie przeszedłem tej gry
        (jeszcze) ale powiem że nie jest tak trudna jak mówią/piszą więc nawet bardziej
        niedzielni
        gracze nie powinni się tej pozycji bać, bądź co bądź postanowiłem napisać tu
        parę rad i
        faktów, które mogą się przydać (sprawdzone na własnych błędach)

No zobaczysz na NG+ i wyżej jaka jest łatwa

1. Rozwijajcie wszystkie statystyki. Jasne inwestycja w witalność i siłę to
        świetny pomysł

witalność ok, ale siła to nie za bardzo, bo dzieki niej możesz nosić lepsze
        rzeczy, obrażeń aż tak nie zwiększa

da się to nabić bez problemu w
        dalszych światach ale teraz będzie trzeba iść przez nie z jakimś słabym mieczykiem

Na samym początku w 1-2 można wyrwać dobrą broń, w 1-1 jedną z najlepszych
        tarcz

ja osobiście sam już straciłem dostęp do jednego z
        takich fajnych cudów bo do "regeneracji", a byłby bardzo przydatny, zaufajcie mi.

Nie straciłeś, w NG+ znowu możesz zdobyć duszę demona

Nie zabijajcie żadnego z NPC...

Jeśli nie zabijesz NPC Silent Chief to będzie zabijał każdego NPC w Nexusie,
        zabijając Ostrave dostajesz klucz który jest potrzebny do dojscia do Old King
        Doran

ale bez cudów czy czegoś innego trudno teraz będzie nieprawdaż?

Dla wojownika w NG0 wystarczy skill z Tower Knight'a

To chyba takie najważniejsze które przychodzą Mi do głowy. w sumie to jest tego dużo
        więcej. a jeśli chcecie jakiś typowych przykładów lub opisów przejścia bossów,
        dajcie znać
        (nie znam wszystkich ale co wiem to powiem.) znam też dość fajny sposób ,łatwego
        nabijania dusz (ryzyko śmierci 5%) który do poziomu 70 wystarczy zupełnie by dopasić
        postać... chcecie go poznać... dajcie znać.

Albo użyjcie google, demonssouls.wikidot.com

Pzdr.
        • szczepan600 Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 08.11.09, 18:29
          No i się coś ruszył smile
          Bardziej doświadczony kolega wyjasnił pare spraw.
          Owszem z tymi NPC przesadziłem bo w końcu sam też zdobyłem klucz od ostravy big_grin

jaką tarczę masz na myśli w 1-1? Kolega tez podal dobry adres do skarbnicy na temat DS
          ale nie każdy zna angielski (z tad ten temat by każdy mógł zapytać i usłyszec odp. po
          polsku.)

Z tym silent chiefem nie wiedziałem (jak ich pozabija to gdzie się ulepszać? tongue_out )

aha Wachu jak już widac grasz w Ng+ więc powiedz czy jest w grze jakis inny handlarz
          cudami? bo w sumie przydał by mi się big_grin W sumie to miałem nadzieję ze jak przejde raz
          to będzie trudniej, bo NG0 nie stawia przedemną wyzwania.

pozdro,.
          • wachu Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 08.11.09, 19:06
            jaką tarczę masz na myśli w 1-1? Kolega tez podal dobry adres do skarbnicy na
            temat DS
            ale nie każdy zna angielski (z tad ten temat by każdy mógł zapytać i usłyszec
            odp. po
            polsku.)

Chodzi mi oczywiscie o Purple Flame Shield, która znajduje się wraz z super
            pierscieniem Great Strength w 1-1 gdzie leżą sobie 2 smoki, tego czerwonego
            bardzo łatwo można ubić w 1-2 (jakies 100 strzał), co dodatkowo daje pkt i dusze

Z tym silent chiefem nie wiedziałem (jak ich pozabija to gdzie się ulepszać?

W NG+
            http://polygamia.pl/polygamia_forum/s,3051,102485291,102694446.html?rep=1
            aha Wachu jak już widac grasz w Ng+ więc powiedz czy jest w grze jakis inny handlarz
            cudami? bo w sumie przydał by mi się

Do cudów masz jeszcze Saint Urbain, którego ratujesz w 4-2

W sumie to miałem nadzieję ze jak przejde raz
            to będzie trudniej, bo NG0 nie stawia przedemną wyzwania

W NG0 bedzie trudno z ostatnim bosem (ma taki atak że Ci level odbiera)
            • wachu Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 08.11.09, 19:07
              Ehh, szkoda że sie nie da tutaj edytować, może zagramy dzisiaj coś online?
              (jeśli się bedzie dało)
        • tiamat Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 09.11.09, 12:21
          Jeśli chodzi o zabijanie przez Silent Chiefa innych NPC to wystarczy nie wypuszczać go z
          windy, no chyba że Chcesz ubić na koniec lucyfera czy jak on sie tam zwie, wtedy należy
          wypuścić SC na wolność. Kolejna sprawa, dusza naszej postaci może mieć kolory pure
          black i pure white oraz odcienie od pure b. do pure w. Skrajne kolory daja dodatkowe
          korzyści pod postacia pewnych bonusów (zdaje się że w statach) i dostępie do pewnych
          broni, kolor duszy zmieniamy ubijając black phantomy(pure white), zabijając NPC-w i
          innych graczy będąc w formie black phantoma (pure black). Na koniec kolory krain, tak
          samo jak w przypadku duszy, kolory krain są od pb-pw zmieniają się gdy giniemy w formie
          cielesnej odpowiednią ilość razy (pure black), gdy ubijemy kolejnych 2-3 bossów danej
          krainy bez zgonu po drodze i z minimalną ilością wizyt (nie wiem dokładnie ile ale po kilku,
          kolor krainy staje sie neutralny) pomiędzy bosami w tym miejscu gdzie wchodzimy do
          wszystkich krain (sry sciana dawno juz nie grałem i nie pamiętam jak to miejsce sie
          nazywa).

ps. jeśli kolor duszy jest pw. nie trzeba zabijać Ostravy dla klucza, sam go oddasuspicious
    • ico72 Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 08.11.09, 20:15
      Szkoda ze wersja USA jest duzo łatwiesza od Azjatyckiejsad.Jakos gram w nia bez przekonania, a azjate przeszedłem 2 razy
      • wachu Re: Demon Soul's - Centrum Pomocy 08.11.09, 21:42
        ico72 napisał(a):

> Szkoda ze wersja USA jest duzo łatwiesza od Azjatyckiejsad.Jakos gram w nia bez
        > przekonania, a azjate przeszedłem 2 razy

Wersja USA różni się od Azjatyckiej tylko tym, że jest naprawione kilka
        bugów.sciana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka