Witajcie
Jak wiadomo właśnie wychodzi ( w USA) Nowy, wspaniały tytuł jakim jest God Of War:
Collection, ale czy na pewno taki nowy i wspaniały?
Przyjrzyjmy się sprawie.
GoW:C to nic innego jak dobrze nam już znane przygody Kratosa, czyli GoW 1 i GoW2 w
podniesione do 720p
Na płytce znajdziemy również demko GoW3.
I teraz tak. Cena ów Gry (gier) wynosi w Ultimie 199zł. Niezły grosz, prawda? Na
pocieszenie powiem że na allegro sprytni handlarze/ściągacze z USA cenią sobie płytkę na
150zł-180zł czyli nie co lepiej.
Nasuwa się pytanie czy chcecie płacić za gre w którą już zapewne większość grała jak za
pełnoprawny tytuł na ps3? W sumie to Uncharted 2 (chyba grę roku na ps3) można
kupić za 140zł (a w sklepach 160).
Co jeszcze ciekawego jest w tej sprawie to, to ze z ps3 znika wsteczna kompatybilność i
nagle pojawiają nam sie odświeżane kotlety na płycie BD i zapowiadane sa następne.
Dziwne? Może od początku taki był zamiar?
Zdaję sobie sprawę ze to brzmi jak głupia teoria spiskowa i raczej wielu z was mi racji nie
przyzna... ale zobaczmy.
jak to się ma cenowo:
Gow1+Gow2 na ps2 kosztują razem max 100-120zł (gow jest nadal w cenie)
GoW: c kosztuje (weźmy cenę najniższą) 150zł
+ koszty wysyłki (no chyba że kupujecie w sklepie osiedlowym)
Tylko 30-50 zł różnicy a w zamian dostajemy ulepszone wersje świetnych tytułów.
Ale czy wszyscy tego chcą?
Wypowiadajcie się co myślicie o takim "marketingu" czy to wyłudzanie kasy (tanie
naciąganie, nazwijcie jak chcecie) czy gratka dla ludzi którzy nie grali w starsze tytuły i
fanów którzy naturalnie kupią nowa płytkę (choć mają już te z ps2) bo to jest w 720p
Może myślicie ze wersja jest za uboga jak na taką cenę? Może uważacie to za zwykłą stratę
czasu z strony ludzi tworzących ów tytuł.
Ja się przyznam ze dałem się kupić i GoW:C leci do mnie jak na skrzydłach

ale jestem
fanatycznym fanem i nie warto na mnie patrzeć

Osobiście uważam ze powinni tez tam
upchnąć Chain of olimpus (ja wiem ze to z psp i by wyglądało chu.... ale w sumie byłby to
smaczny dodatek... prawda?) Wtedy była by to cała wczęsniejsza trylogia na jednej
płycie BD.
Wszystkie opinie mile widziane