Dodaj do ulubionych

Devil May Cry 4 w CDA

IP: *.152.157.145.dsl.dynamic.eranet.pl 22.11.09, 13:25
Pełna wersja

PEGI: 16+

Devil May Cry 4 PL

Gatunek: akcja

Recenzja w CDA: 08/08

Ocena w CDA: 8+

Średnia ocen w sieci: 80% (18 recenzji)

Wymagania sprzętowe: Windows XP/Vista (obsługuje DirectX 10), procesor 3 GHz, 512
MB RAM, grafika 256 MB, SM 3.0

Prawdziwa perła dla miłośników dynamicznych gier akcji. Znawców gatunku
przekonywać nie trzeba, bowiem na PC najnowszy Devil May Cry nie ma w zasadzie
konkurencji, na dodatek usuwa wszystkie grzechy poprzednika. Jest nie tylko bardziej
przystępny dla niedzielnych graczy, ale i modelowo przeszczepiony na blaszaki
(doskonała optymalizacja pozwala na płynną rozgrywkę nawet na słabszych
maszynach). Dzięki silnikowi znanemu z Lost Planet oferuje fantastyczną oprawę
audiowizualną, doskonałe animacje i kapitalny wygląd lokacji.

Do gry dołączyliśmy poradnik dotyczący głównie (acz nie tylko) walk z bossami.

24.11.2009 to zwykły dzień – ale nie dla fanów CD-Action, którzy już wtedy będą mogli
cieszyć się prezentem od świętego Mikołaja. A jest nim grudniowy numer pisma –
zapakowany w srebrny worek, odczuwalnie grubszy niż ostatnio, zawierający dodatkowe
prezenty i masę ciekawych tekstów oraz doskonałą pełną wersję gry. Co prawda w
efekcie kosztuje troszkę drożej (16.99 zł) ale za chwilę zobaczycie, że będą to bardzo
sensownie zainwestowane pieniądze.

Grudniowy CDA to 16 stron więcej, a oprócz samego pisma (i płyty DVD) w opakowaniu
znajdziecie też Kalendarz Gracza 2010, będący jednocześnie mousepadem. (Starsi
stażem czytelnicy pamiętają zapewne podobny prezent jakieś 2 lata temu, ale ten jest
dużo lepszej jakości pod każdym względem). Wygląda to tak, że macie funkcjonalny
mousepad (przyczepna guma od dołu, przezroczysta twarda plastikowa okładka od
góry), a jednocześnie kalendarz z wyrywanymi (kredowymi) stronami, zilustrowanymi
grafikami z nadchodzących w 2010 gier.

Obserwuj wątek
    • radek.zaleski Re: Devil May Cry 4 w CDA 23.11.09, 09:43
      z jednej strony to doskonała okazja dla czytelników i graczy. taka gra w tak
      niskiej cenie - super.

zastanawiam się jednak, ile osób kupuje jeszcze CDA, żeby _poczytać_.
      • Gość: dyde Re: Devil May Cry 4 w CDA IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.09, 11:07
        To jest niestety dobre pytanie smile
      • Gość: afr Re: Devil May Cry 4 w CDA IP: *.ghnet.pl 24.11.09, 08:44
        Jeszcze tacy sie znajduja smile Ale w sumie czemu sie dziwic ze sie tacy znajduja, skoro z czytaniem czegokolwiek to obecnie problem... Kiedys w cdactionie wlasnie byl felieton o tym ze w 85 roku bodajze, jeden z redaktorow zdobyl ksiazke "Wladca PIerscieni", co bylo wielkim wydarzeniem i graniczylo z cudem. Puenta byla taka ze moze i mogli sobie wtedy wyobrazic ze nadejda takie czasy, kiedy wszystkie ksiazki beda latwo dostepne, ale nie sa w stanie pojac i to przerasta ich wyobraznie, ze tych ksiazek nikt nie chce kupowac i czytac...
        • wincenty.okon Re: Devil May Cry 4 w CDA 25.11.09, 15:46
          ja się nie dziwię skoro książka kosztuje najczęściej wiecej niż gra/film czy
          płyta z muzyką.
          Po drugie kiedyś nie było internetu i takiego tempa życia.
          Dziś człowiek musi wiedzieć szybko i potrzebuje meritum a nie bzdetów.

Ja ksiązki czytałem w wieku młodzieńczym, dziś tylko specjalistyczne i naukowe
          do pracy i dla edukacji.

Taka prawda, a CDA w sensie czytelniczym to nędza. Nawet w WC nie chce mi sie
          tych słabych tekstów pisać. W gazecie samie reklamy i zamiast tekstu screeny, a
          po recenzji gry dalej nic o niej nie wiem.

Wzorem dla mnie jest PSX Extreme, otwórzcie CDA i to czasopismo i porównajcie
          ilość tekstu, a wkońcu za tekst się płaci nie?
      • rob1979 Re: Devil May Cry 4 w CDA 26.11.09, 08:49
        Całe mnóstwo... było nie było nadal jest to najpoczytniejsze pismo o PC grach w
        Polsce... Ma też wiele przewag nad portalami growymi w internecie - choćby fakt,
        że można je sobie poczytać w WC...
        • radek.zaleski Re: Devil May Cry 4 w CDA 26.11.09, 10:00
          najlepiej sprzedające nie równa się najpoczytniejsze.

gdyby było inaczej, to najpopulaniejszą gazetą w kraju byłaby gazetka Biedronki czy coś w
          tym stylu.
          • rob1979 Re: Devil May Cry 4 w CDA 26.11.09, 10:43
            Nie jesteś w stanie ocenić z jakich pobudek ludzie KUPUJĄ CDA (bo to, że kupują
            jest faktem)... Papierowe czasopisma dla wielu ludzi są bezkonkurencyjne więc
            twoje sugestie jakoby CDA sprzedawało się tylko dzięki "pełniakom" wyglądają
            raczej małostkowo i mało profesjonalnie - tym bardziej, że jesteś z konkurencji wink
            pozdrawiam
            • don_wroc_love Re: Devil May Cry 4 w CDA 26.11.09, 12:12
              Papierowe czasopisma dla wielu ludzi są bezkonkurencyjne więc twoje sugestie
              jakoby CDA sprzedawało się tylko dzięki "pełniakom" wyglądają
              > raczej małostkowo i mało profesjonalnie - tym bardziej, że jesteś z konkurencji
              ---
              ja CDA kupuję BAAARDZO żadko, ale jeśli już to tylko dla pełnych wersji. Mam
              kilku znajomych którzy kupują regularnie, ale też tylko dla pełniaków.. szczerze
              powiedziawszy nie znam nikogo, kto kupowałby tą gazetę stricte do poczytania i
              nie interesowały by go pełne wersje, więc moim zdaniem to co mówi Radek ma sens wink
              • rob1979 Re: Devil May Cry 4 w CDA 26.11.09, 13:44
                No to właśnie poznałeś - cześć! Robert jestem wink
                Ja też znam parę osób, które w ogóle nie są zainteresowane pełniakami a
                czasopismo kupują żeby poczytać - pośmiać się w autobusie albo w korku, recenzję
                w łóżku przed snem zgłębić... to kto ma BARDZIEJ rację smile
                Zresztą ja nie o tym... Chodzi mi o to, że to nieładnie tak obsmarowywać, było
                nie było, lepszą i zdecydowanie bardziej doświadczoną konkurencję... smile
                • radek.zaleski Re: Devil May Cry 4 w CDA 04.12.09, 15:27
                  hej, jakie obsmarowywanie? o tym mówią badania rynkowe. to wiedza powszechnie
                  znana, podobnie jak to, że część ruchu w internecie bierze się z Google'a (czyli
                  jest dosyć przypadkowa).
          • e-e Re: Devil May Cry 4 w CDA 28.11.09, 18:06
            Jest w tym trochę racji. Kupowałem CD regularnie, nawet miałem przez pewien czas prenumeratę. W końcu jednak zrezygnowałem. Obecnie kupuję w zasadzie tylko dla gier. Oczywiście jak już kupię, to przejrzę, ale nie ma na czym zawiesić oka. Informacje są podawane z opóźnieniem w stosunku do tego, co można znaleźć w Internecie. Recenzje nie są dobrze napisane, brakuje im czegoś. Straciły dawny polot i humor. Zamiast tego pełno neologizmów, dowcipów w nawiasach, suchych faktów o mało interesujących rzeczach (liczba i rodzaje broni, pojazdów itd.) lub silenia się na oryginalność w stylu "pamiętnik bohatera gry".. Moim zdaniem za mało subiektywnych odczuć dotyczących grywalności. Nie wiem czy to ja się zmieniłem, czy pismo, ale przestało mnie interesować. Wciąż jest to chyba najlepsze branżowe pismo w Polsce, ale szukając informacji o grach wolę sprawdzić trio Gamecorner+Polygamia+Gry-Online, a informacji o sprzęcie - portale tematyczne i fora dyskusyjne.
            • nocny007 Re: Devil May Cry 4 w CDA 02.12.09, 01:55
              Kupuję głównie po to, żeby poczytać, interesujące mnie gry pojawiają się rzadko,
              ale faktycznie recenzje są zbyt krótkie i za mało w nich emocji. Zupełnie, jakby
              ekipa redaktorów się postarzała i gry przestały ich kręcić. Od recenzji oczekuję
              wyraźnych opinii, z którymi mógłbym zgodzić się lub nie, ale przynajmniej byłaby
              to jakaś dyskusja.
              Z drugiej strony od podgrzewania atmosfery jest GC, więc można uznać, że
              świetnie się uzupełniają (suche, ale rzetelnie zbadane fakty tam i emocjonalne
              komentarze tutaj).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka