Dodaj do ulubionych

Guitar Hero pytania

10.05.10, 13:38
Witam, noszę się z zamiarem kupna gry Gutar Hero i mam następujące pytania.
Którą część polecacie ! Jestem fanem muzyki Rockowej a w szczególności klasycznego rocka
(guns`n`roses, acdc, led zeppelin), wiem że jest część Guitar Hero III Legends of Rock ale nie
jestem pewien czy czasem nie wyszła później jakaś bardziej rozszerzona wersja, w której
mogę znaleźć więcej tego typu utworów. Drugie pytanie dotyczy już samego sprzętu, czy na
padzie gra się dość komfortowo ? Być może dokupię gitarę ale chciałbym wiedzieć czy gra na
padzie jest również przyzwoita i czy sprawia przyjemność. Podzielcie się waszymi
doświadczeniami, pozdrawiam ! piwo
Obserwuj wątek
    • junior_sqa Re: Guitar Hero pytania 31.05.10, 13:27
      To tak: <br />
      Na padzie pograsz tylko w GH:3 (ale do końca nie jestem pewien) Od GH4 pad nie
      jest obsługiwany. Jest coś takiego jak połączenie GH:1 GH:2 GH:3 GH:80's - Zowie
      sie Greates HIts lub Smash Hits (ale w to też tylko na gitarce pograsz). Polecam
      zobaczyć set utworów z Rock Banda bo tutaj też jest cała masa dobrej muzyki. A
      gitarę kupisz już za 120-130zł i to oryginalną od Rock Banda (czasem tez
      zdarzają się i od GH w takich cenach).
    • radek.zaleski Re: Guitar Hero pytania 31.05.10, 14:26
      1. rozważ zakup Rock Banda - znajdziesz więcej piosenek w sklepie online.
      2. tylko gitara. granie na padzie nie ma sensu.

coletrain napisał(a):

> Witam, noszę się z zamiarem kupna gry Gutar Hero i mam następujące pytania.
      > Którą część polecacie ! Jestem fanem muzyki Rockowej a w szczególności klasyczn
      > ego rocka
      > (guns`n`roses, acdc, led zeppelin), wiem że jest część Guitar Hero III Legends
      > of Rock ale nie
      > jestem pewien czy czasem nie wyszła później jakaś bardziej rozszerzona wersja,
      > w której
      > mogę znaleźć więcej tego typu utworów. Drugie pytanie dotyczy już samego sprzęt
      > u, czy na
      > padzie gra się dość komfortowo ? Być może dokupię gitarę ale chciałbym wiedzieć
      > czy gra na
      > padzie jest również przyzwoita i czy sprawia przyjemność. Podzielcie się waszym
      > i
      > doświadczeniami, pozdrawiam ! piwo
      • arczx Re: Guitar Hero pytania 01.06.10, 15:30
        Również polecam Rock Band, znajdziesz wiele piosenek w twoim typie ( znacznie więcej niż w
        Guitar Hero... szczególnie w częściach późniejszych od III ). Co do gry na padzie, ściągnij sobie
        demko GH ( nie wiem czy posiadasz X360 czy PS3, na PSStore wiem że jest demko GH
        Aerosmith ) i zagraj na padzie, jest taka możliwość ale jak dla mnie mija się to z celem dobrej
        zabawy na stojąco. Posiadałem i Rock Band i GHWT. Moim zdaniem Rock Band lepszy.

Pozdrawiam
    • kam_ Re: Guitar Hero pytania 02.06.10, 09:39
      Z ciekawości zagrałem sobie w GH na padzie. Powiem tak - samemu odpada. Jeśli
      masz jedną gitarę i chcesz zagrać w dwie osoby, to jeszcze ujdzie, ale grać tak
      na co dzień chyba mija się z celem. Gra się w to trochę jak w Amplitude, ale
      jeśli nie chcesz kupować gitary, to na prawdę - kup sobie PS2 i Amplitude, która
      jest doskonałą grą. smile

Na poważnie - na dłuższą metę GH/RB bez gitary nie ma sensu. Ale Ci, co znają
      Amplitudkę raz na jakiś czas mogą pograć. IMO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka