Dodaj do ulubionych

Nowe smoki

23.05.10, 21:45
3-4 bredy maja byc wypuszczone. Ja wysiadam, juz ostatnio bylo ciezko zdobyc.
Podobno TJ pracuje nad "umozliwieniem zdobycia" przez wszystkich.
Obserwuj wątek
    • tetraaa Re: Nowe smoki 23.05.10, 21:58
      sa nowe smoki ?
      • aganoreg Re: Nowe smoki 23.05.10, 22:01
        Beda "na dniach", TJ twierdzi, ze jeszcze w maju. Znowu sie bede do was usmiechac wink
        • vixiak Re: Nowe smoki 23.05.10, 22:22

Połapię, co się da i gdzie się da smile
          A miałam się teraz uczyć... ech.
          • aganoreg Re: Nowe smoki 23.05.10, 22:44
            Licze po cichu, ze znowu bedzie obsuwa w czasie smile
            • senseeko Re: Nowe smoki 24.05.10, 10:56
              aganoreg napisała:

> Licze po cichu, ze znowu bedzie obsuwa w czasie smile

Ja też liczę, bo w tej chwili czasu nie mam za grosz.
              Jakby ktoś mógł połapać na wszystkie moje konta (traktując zapasowe jak magazyny
              z ktorych potem można innym rozdawać) to byłoby fajnie.
              Za "zapasowym" są wprawdzie 3 jaja - te 3 pierwsze w sygnaturce, ale gdyby się
              pojawiły nówki, a potrzebne byłoby miejsce, to można je wszystkie wypuścić (z
              wyjątkiem czarnego jaja, bo może będzie alt. Jak się wykluje i nie alt, to też
              mozna wyrzucić.)
              • senseeko errata 24.05.10, 10:58
                Żle powiedziałam - na "natrectwie" Zapasowe jest puste i na senseeko też jest miejsce. W razie czego mozna upychać też na "dopolowań" ale to na krótko.
    • rennya Re: Nowe smoki 25.05.10, 08:31
      no niech pracuje, pracuje, bo co z nowych jaj jak trzeba polowac jak na
      kwiat paprociuncertain
    • loola_kr sa! 26.05.10, 09:01
      widziałam dwa rodzaje jajek, udało mi sie pare złapac ale tylko zielonych:
      https://dragcave.net/image/n4IJ/1.gifhttps://dragcave.net/image/r0Vn/1.gif
      This egg is a lush green hue.
      • lenkaaa Re: sa! 26.05.10, 09:30
        Nosz kurna a moje konto jak zwykle zapchane. Chyba pojde lowic na zapasowym.
        • lenkaaa Re: sa! 26.05.10, 09:34
          bylam ale nic w tej chwili sie nie pokazuje, pustki przed jaskinia...
          • lenkaaa Re: sa! 26.05.10, 09:53
            te zielone maja 3 rozne wzory: ciekawe czy z kazdego wyjdzie inna wersja smoka ?
            https://dragcave.net/image/4KMp.gifhttps://dragcave.net/image/XqHo.gifhttps://dragcave.net/image/9K1f.gif
            Pozostale sa tylko w pojedynczej wersji:
            https://dragcave.net/image/gICo.gif
            https://dragcave.net/view/Q32K
            • lenkaaa Re: sa! 26.05.10, 09:54
              ostatni obrazek mi nie wyszedl...https://dragcave.net/image/Q32K.gif
            • loola_kr Re: sa! 26.05.10, 10:44
              tak własnie wydawało mi się, że trzy sa zielone.
              A jakie sa opisy do tamtych dwóch?
              • lenkaaa Re: sa! 26.05.10, 11:10
                Nie mam pojecia, bo jeszcze zadnego dzis nie widzialam.
                • senseeko Re: sa! 26.05.10, 11:17
                  O 11 były tylko nówki, ale co z tego skoro i tak nei dało się żadnego złapać?
                  TJ sobie w kulki leci.
                  Chyba sobie odpuszczę tę zabawę w ogóle, jak tak dalej pójdzie.
                  Przy tych niezielonych pisało, ze łączy w sobie dawn and dust czy jakoś tak.
                  Chyba pokręciłam.
                  W sumie wszystko jedno i tak się nie dają złapać.
                  • loola_kr Re: sa! 26.05.10, 11:20
                    no cięzko łapać... zielone nawet mi sie udało (ale zaraz rano jak było 150 osób)
                    a teraz juz nie...
                    • senseeko Re: sa! 26.05.10, 11:23
                      loola_kr napisała:

> no cięzko łapać... zielone nawet mi sie udało (ale zaraz rano jak było 150 osób
                      > )
                      > a teraz juz nie...

No to szkoda czasu. Niech sobie TJ te jajka wsadzi nie powiem gdzie
                      • lenkaaa Re: sa! 26.05.10, 11:30
                        ja widze pustke caly czas przed jaskinia, nic sie nie pojawia. Na forum jedno
                        nazywaja dusk/down jedno zielone a to ostatnie pomaranczowe (with scales)
                        podobno sie wcale nie pojawia, jeszcze nikt nie widzial. Wiec spekuluja, ze moze
                        to alt, albo, ze moze powstaje z rozmnozenia tylko np Magi i Scales (ten
                        wezowaty). Ktore to sa Magi ? Pokazcie obrazek.
    • loola_kr opisy 26.05.10, 11:28
      zielone jak wyżej, taki sam opis do wszystkich

https://dragcave.net/image/hgqL/1.gif
      This egg displays the colors of both dawn and dusk.

https://dragcave.net/image/Q32K/1.gif
      This egg appears to be covered in scales.

tego ostaniego nie widziałam w ogóle w jaskini.
      • lenkaaa Re: opisy 26.05.10, 11:35
        i to ostatnie podobno powstaje tylko z rozmnozenia. Zobaczcie jaki wpis
        znalazlam na forum:

QUOTE (Salamiwaffel @ May 26 2010, 05:20 AM)
        "HAS ANYONE TRIED TO BREED GOLD + DEEP SEA DRAGONS to get the new orange eggs???

I noticed one of TJs eggs has the Code "G0LD" and one has "FISH", and the new
        egg has the same description as the deep seas ..
        but I can't try at the moment cause my golds all have recently bred ...."

They're magi x blue

Tylko ja nie wiem ktory jest magi a ktory jest blue.....
        • loola_kr Re: opisy 26.05.10, 11:40
          moje złoto mogłoby spróbować ale czy ten deep see to ten pierwszy wodny?

a to pomarańczowe nie może być z bredowania bo nie ma rodziców:
          dragcave.net/view/Q32K
          • lenkaaa Re: opisy 26.05.10, 11:46
            jeszcze nikt na forum nie potwierdzil, ze z breedowania powstaja. Na razie
            probuja i nic nie wychodzi. Deep sea to chyba ten:
            https://dragcave.net/images/jngQ.gif a Magi to ktore sa ???
          • lenkaaa Re: opisy 26.05.10, 11:48
            loola_kr napisała:

>
            >
            > a to pomarańczowe nie może być z bredowania bo nie ma rodziców:
            > dragcave.net/view/Q32K

a gdzie je znalazlas, czyje ono ? Jest chore, bo wszyscy pewnie na nie klikaja,
            he, he
        • loola_kr Re: opisy 26.05.10, 11:44
          miałam tylko jedno złotko gotowe do rozrodu ale z niebieskim wodnym odmówiło.
          • lenkaaa Re: opisy 26.05.10, 11:51
            Nie, to nie zlote, tylko magi i niebieskie. Jedni pisza, ze niebieskie deep sea
            a inni, ze niebieskie wezowate (to pierwsze wodne)

tu cytat:

QUOTE (lincoln6echo @ May 26 2010, 04:40 AM)
            Well, if it's so, I'm in trouble because my Deep Sea male refused my Magi female
            and the Deep Sea Female refused my Magi Male... blink.gif

Don't worry! The breeding is actually between WaterxMagi (the serpent one,
            not the deep sea)
            • loola_kr Re: opisy 26.05.10, 12:14
              bo tam wyżej w cytacie było złote...
              nie wiem które to magi, na wszelki wypadek spróbowałam z pomarańczowym i wyszło
              wodne jajo.
            • loola_kr oho! 26.05.10, 13:44
              magi to chyba pomarańczowy bo jest wysyp wodnych i pomarańczowych jaj big_grin
              • mariolka55 no więc z głupa z bredowałam ,po czytaniu Was i 26.05.10, 14:57
                wyszło od kopa big_grin

https://dragcave.net/image/3b0v/1.gif
                • lenkaaa Re: no więc z głupa z bredowałam ,po czytaniu Was 26.05.10, 15:37
                  WOW !!! gratulacje ! To tez lece probowac !
                  • lenkaaa Re: no więc z głupa z bredowałam ,po czytaniu Was 26.05.10, 15:45
                    no niestety, wyszly mi 2 niebieskie wodne, ale nic to, zatrzymam je sobie,
                    przydadza sie do dalszych prob rozmnozenia.
                    • mariolka55 Re: no więc z głupa z bredowałam ,po czytaniu Was 26.05.10, 16:43
                      czyli miałam szczęście ze mi wyszło?
                      • lenkaaa Re: no więc z głupa z bredowałam ,po czytaniu Was 26.05.10, 16:53
                        MYSLE, ZE MIALAS SUPER SZCZESCIE! Na razie chyba tylko tobie jedynej na forum
                        sie to udalo !
                        • senseeko Re: no więc z głupa z bredowałam ,po czytaniu Was 28.05.10, 14:39
                          lenkaaa napisała:

> MYSLE, ZE MIALAS SUPER SZCZESCIE! Na razie chyba tylko tobie jedynej na forum
                          > sie to udalo !

Mnie też się udało!
                          https://dragcave.net/image/tu5b.gif
                          • senseeko A ja sie tak zastanawiam... 30.05.10, 11:52
                            ...bo pomaranczowe miały dostać funkcję przenosin i na razie ni hu,hu - a może to te nowe z magów i wodnych dostaną tę zdolność?
                            Długo jeszcze TJ będzie się z tym szczypał?
    • tetraaa Re: Nowe smoki 26.05.10, 15:05
      Nawet latwo sie lapie, pomaranczowych nie widzialam ;x
      • lenkaaa Re: Nowe smoki 26.05.10, 15:38
        a ja ile razy zagladam to nic nie ma !!! O pelnej godzinie lapiecie czy kiedy
        ??? bo ja juz glupia jestem...
        • vifxen Re: Nowe smoki 26.05.10, 15:46
          breed mi nie wyszedł, smoki odmówily posluszeństwa zupełnie, czekam
          teraz na pełną godzinę...

Kto wie? może się uda? big_grin
        • tetraaa Re: Nowe smoki 26.05.10, 15:47
          sa co 5 minut chyba ze 3... a o pelnej duzo smile
          • tetraaa Re: Nowe smoki 26.05.10, 15:49
            w ap tez czesto sa ;]
            • lenkaaa Re: Nowe smoki 26.05.10, 15:53
              sprobuje cos na drugie konto zlapac, moze sie ktos potem zlituje i mi przeniesie...
              • tetraaa Re: Nowe smoki 26.05.10, 16:28
                I jak ? mi na dragcave.net/user/puninka3 udalo sie zlapac wszystkie
                rodzaje smile
                • lenkaaa Re: Nowe smoki 26.05.10, 16:40
                  przez 15 minut odswiezalam i nie zobaczylam ani jednego CB, skandal !!!!
                  Widzialam 2 AP, ale sie nie daly zlapac.
                  Skad one sie biora w AP ? Ludzie je wyrzucaja ??? Nie rozumiem...
                  • golab444 Re: Nowe smoki 26.05.10, 16:46
                    Przed jaskinią to trzeba już wcześniej na nie czyhać bo za szybko znikają :p W
                    ap ty jak były od 11 to już 5 godzin minęło to może już wyrzucali.
                    Jak coś to mogę komuś połapać bo już zapchałam moje wszystkie konta ;/
                    • lenkaaa Re: Nowe smoki 26.05.10, 16:55
                      zaraz ci napisze na priva haslo do mojego drugiego konta, ok ? Polapiesz mi ?
                      • vifxen Re: Nowe smoki 26.05.10, 18:31
                        Ja też Ci mogę wysłać? miejsca pełno, a zdolności żadnych wink
    • lenkaaa WYKLULY SIE !! 26.05.10, 17:00
      Lush green

https://dragcave.net/image/4KMp/1.gifAww... It's a cute baby dragon. It seems to enjoy sunbathing.

down/dusk

https://dragcave.net/image/gICo/1.gifAww... It's a cute baby dragon. Its dark colors resemble the night.

https://dragcave.net/image/eRbU/1.gifAww... It's a cute baby dragon. It has the colors of a bright summer day.

scales

https://dragcave.net/image/Q32K/1.gifAww... It's a cute baby dragon. It enjoys playing in shallow water.
      • mariolka55 u mnie można się rozgościć 26.05.10, 18:30
        na mariolce i marzena11 smile
        haslo bez zmiansmile
        • aganoreg Re: u mnie można się rozgościć 26.05.10, 19:42
          u mnie tez, ale juz chyba za pozno... Moze ktos rozmnozy wink
          • rennya za późno? 26.05.10, 20:08
            to już więcej nie będzie??

a tak wogóle - to czas się na DC obrazić: na tyle srebra i złota w
            zasobach - ani jednego szlachetnego jajauncertain że nie wspomnę o
            breedowaniu jaja pomarańczowegouncertain
            • golab444 Re: za późno? 26.05.10, 20:17
              ok popróbuje połapał smile Lenka narazie tylko 1 jajo złapałam, musiałam wyjść i
              dopiero przed chwilą wróciłam
              • golab444 Re: za późno? 26.05.10, 20:36
                Za dużo tych kolorowych się nawinęło i 1 papierek w ap. Jak go chcesz to weź go
                sobie smile. Jutro mogę albo potem jeszcze połapać te zielone smile
                • golab444 Re: za późno? 26.05.10, 20:46
                  Vifxen narazie złapałam 1 jajo, i hatchlinga :p nie wiem czy go chcesz, jak nie
                  to go wypuść.
                  Jak coś to dam rade jeszcze dużo złapać jak coś to jeszcze Tetra pomoże smile
                  • aganoreg Re: za późno? 26.05.10, 21:02
                    Golab, polecam sie wink
                    • lenkaaa Re: za późno? 26.05.10, 21:13
                      Golab, bardzo ci dziekuje ! Za papier tez ! Jak mi sie miejsce zwolni, to
                      poprosze Age o przeniesienie ma moje glowne konto.
                    • loola_kr aga 26.05.10, 21:40
                      jak chcesz zielone to bierz z violladamore, innych mi sie nie udało złapać...
                      tam są 4 jaja, jak ktoś jeszcze chce to proszę.
                      • aganoreg Re: aga 26.05.10, 21:48
                        Dzieki! Nie wiem, czy Golab teraz na moim koncie nie siedzi wink to poczekam do
                        jutra smile
                        • golab444 Re: aga 26.05.10, 22:18
                          hehe to chyba już smile Aga złapały mi się tylko te kolorowe ;/ jak coś to mogę
                          jeszcze potem połapać albo jutro te zielone smile
                          Mariolka złapałam na mariolka55 bo to było wolne smile jak coś to na marzene też
                          mogę połapać smile
                          • aganoreg Re: aga 26.05.10, 22:25
                            Dzieki! Ja na denacie zlapalam dwa zielone, wiec dzieki, Loola - ale moze ktos
                            inny bedzie potrzebowal smile
                            • vixiak Re: aga 26.05.10, 22:27
                              Ja nie mam ani jednego z nowych sad
                              Próbowałam, kiedy tylko mogłam, ale miałam dziś za dużo zająć. I za
                              wolnego neta.
                              • loola_kr Re: aga 26.05.10, 22:37
                                vixiak - to weź ode mnie zielone smile
                                golab - gdyby Ci sie chciało złapać mi kolorowe to byłoby cudnie!
                                Na loli jest miejsce i na Smokach martusi2 tez jest. hasło takie samo wszędzie.
                              • aganoreg Re: aga 26.05.10, 22:37
                                Ja dopiero teraz usiadlam. Do tego jest przesuniecie czasu i "pelna godzina"
                                jest 15 po.

Ma ktos pomaranczowego na wymiane? wink

Aha, jeszcze cos. Od jutra mam goscia, wiec naprawde bede miala malo czasu.
                                Zalozcie prosze watek przenosinowy i wpisujcie wszystkie prosby, zebym nie
                                przegapila czegos, ok? Postaram sie codziennie zajrzec.
                                • golab444 Re: aga 26.05.10, 22:46
                                  Ok to połapię jeszcze smile
                                  Pomarańczowe mi nie wyszły ;/ na pomocniczych kontach też nie, chyba będzie je
                                  trudniej zdobyć
                                  • golab444 Re: aga 26.05.10, 23:06
                                    Mariolka masz jeszcze na marzenie pare jajek :0 myślałam że na mariolce masz
                                    same zielone ;/
                                    Lola masz na smoki martusi i smoki martusi2 jeszcze jajka smile
                                    • loola_kr Re: aga 26.05.10, 23:27
                                      Dzięki!!! kiss
                                      jak Ty to robisz? shock
                                      • senseeko A mi ktoś połapie? 26.05.10, 23:53
                                        Próbowałam dziś ale nie udało mi się ani jednego sad
                                        Nie wiem czemu tak.
                                        forum.gazeta.pl/i/16/forum/podglad.gif
                                        Jakby ktoś chciał mi połapać, to tego paskowca z senseeko można wypuścić (jajo)
                                        gdyby brakło miejsca. Tak samo gdyby były jakieś jaja na zapasowych kontach, tez
                                        wszystkie jaja i niezamrożone pisklaki mozna wyrzucić i zapełnić konto
                                        nówkami. Akurat nie mam tam żadnych ważnych jaj.
                                        • golab444 Re: A mi ktoś połapie? 27.05.10, 07:08
                                          chciałam ci połapać ale teraz puszczają z innymi jajkami i przypadkiem złapałam
                                          brązowego ;/ chciałam jeszcze na inne konta ale był problem z logowaniem się sad
                                          Mogę potem jeszcze połapać
                                          • djhubertus96 ja chyba też mam szczęście.... 27.05.10, 09:28
                                            Bo mi też się udało wybreedować pomarańczowe jajo big_grin
                                            https://dragcave.net/image/KNXH.gif

a mi może ktoś połapać? plisss... smile
                                          • senseeko Re: A mi ktoś połapie? 27.05.10, 09:30
                                            golab444 napisała:

> chciałam ci połapać ale teraz puszczają z innymi jajkami i przypadkiem złapałam
                                            > brązowego ;/ chciałam jeszcze na inne konta ale był problem z logowaniem się sad
                                            > Mogę potem jeszcze połapać
                                            Dzięki!
                                            Widzę, że tam jednak coś złapałaś.
                                            Zaraz zrobię miejsce na senseeko, paskowca wypuszczę a brązowe spróbuję przenieść na konto dziecka (w ramach ćwiczeń praktycznych) i jeszcze bym prosiła, gdybyś miała chwilkę na łowy, o dopełnienie.

(dopisek - a nie. Brązowy dopiero za trzy godziny zdolny do wypuszczenia. Ale jedno miejsce wolne na senseeko zrobiłam.)
                                            • vifxen Re: A mi ktoś połapie? 27.05.10, 11:35
                                              Dziękuję ślicznie! Pod wrażeniem jestem big_grin
                                              • golab444 Re: A mi ktoś połapie? 27.05.10, 13:42
                                                smile
                                                Senseeko złapałam jeszcze na dopolowan jajka ale przypadkiem tez tego weżowatego
                                                sad jak coś to możesz go potem wypuścić
                                                • mariolka55 Re: A mi ktoś połapie? 27.05.10, 14:05
                                                  dzięki gołąbku kiss
                                                  to ja mogę sobie po 2 zabrać,a reszta dla innych?
                                                  bo jak jest duzo chętnych to po jednym wezmę

a jak jest z tymi zielonymi? z każdego rodzaju jajka inny smok czy takie same?
                                                • senseeko Re: A mi ktoś połapie? 27.05.10, 21:52
                                                  golab444 napisała:

> smile
                                                  > Senseeko złapałam jeszcze na dopolowan jajka ale przypadkiem tez tego weżowateg
                                                  > o
                                                  > sad jak coś to możesz go potem wypuścić

Dzięki Gołąbku!
                                                  Te wężowate są śliczne, zachowam go i przeniosę, jak tylko zrobi się miejsce.
                                                  Jakby było potrzebne miejsce na łapanie, to jeszcze calkiem puste jest konto "zapasowe" i "natrectwolapania"
    • rennya szok! mam 2 jaja nowe! 27.05.10, 19:03
      udało mi się... jestem pod wrażeniem... w drugiej próbie łapania...
      aaa...
      • senseeko Re: szok! mam 2 jaja nowe! 27.05.10, 22:15
        Mi tez się udało! O takiego:
        https://dragcave.net/image/Of4q.gif
        • aganoreg Re: szok! mam 2 jaja nowe! 27.05.10, 23:06
          Fakt, jakos sie daje plus poprzenie. Szkoda, ze miejsca nie ma.

Rennya, nie rob nic z nowkami na kontach popiromanowych, ok?
          • aganoreg Rennya 28.05.10, 00:03
            Zlapalam ci cos na trojce, jak nie chcesz to wyrzuc.
            • rennya Re: Rennya 28.05.10, 17:29
              chcę nie wyrzucę
              na dodatkowych tez nie ruszam - chyba że coś sama złapię lub
              wybredujęsmile
          • senseeko Re: szok! mam 2 jaja nowe! 28.05.10, 15:17
            aganoreg napisała:

> Fakt, jakos sie daje plus poprzenie. Szkoda, ze miejsca nie ma.
            >

Na zapasowym, natrectwie i asasynxl jest sporo miejsca.
            Wszystkie jaja z natrectwa mozna wypuścić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka