zly_truten 04.06.10, 17:24 Jak wyzej www.lotro.com/news/709 Jestem ciekaw co z tego wyjdzie, gra troche przystopowala ostatnio, ale moze system mikrotranzakcji sprowadzi ja znow na wlasciwy tor. Oby... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawira Jakie f2p ;o 09.06.10, 11:09 Turbine jest bardzo chciwe i to raczej hybryda f2p oraz p2p. Do tego spodziewaj się itemków w shopie dających bonusy do statystyk jak w DDO :p. Odpowiedz Link Zgłoś
rufusabbysinian ...No... Nawet jeśli to hybryda...to co tego? ^^ 09.06.10, 14:15 ...W sumie, to dopóki się nie jest hardkorowym graczem typu WOWnerd, to można sobie fajnie nawet w taką hybrydę pograć. Ja zawsze do takich gier podchodzę na luzie, bo szybko mnie nudzą. Dlatego nie przeszkadza mi posiadanie gorszej postaci tylko dlatego, że nie kupuję jakiś bonusowych przedmiotów. ...I choć LOTRO jakoś mnie nie ciągnie, to DDO czeka, aż będę miał na tyle czasu, żeby go przetestować. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_tom_1 Re: dla zainteresowanych MMO - LOTRO free to play 09.06.10, 14:07 przejście na f2p nie oznacza rozwoju tytułu tylko podłączenie respiratora Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: dla zainteresowanych MMO - LOTRO free to play 09.06.10, 15:59 czy ja wiem? drugie najpopularniejsze MMO na świecie, Runescape, od początku był częściowo F2P Odpowiedz Link Zgłoś
tom_tom_1 Re: dla zainteresowanych MMO - LOTRO free to play 09.06.10, 16:16 Nie wiem jak wygląda sprawa z Runescape, ale z tego co wyczytuję z zachodnich forów (for?) -IGN na przykład - porzucenie abonamentu na rzecz f2p ma opinię ostatniego manewru wydawcy przed pull-da-plug. Nie musi to oznaczać nieuchronnej śmierci tytułu, zawsze pozostaje jakieś tam grono wiernych fanów. Nie mniej zmiana systemu finansowania oznacza "tąpnięcie" i przeważnie brak perspektyw na poważny rozwój (expansion packi). notabene 1 tier Warhammera Online (1-10lvl) tzw. endless trial - jest za darmo. Mamy na forum WARa w IGN sporą grupę antyfanów, którym marzy się zamknięcie WARa i sprzedanie licencji jakiejś poważnej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
zly_truten Re: dla zainteresowanych MMO - LOTRO free to play 09.06.10, 16:16 DDO po wprowadzeniu f2p przezywa druga mlodosc wiec moze z LOTRO bedzie podobnie. Poza tym konkurencja nie spi, dodatek do WoW-a juz tuz, tuz a przyszly rok to premiera Star Wars: The Old Republic wiec Turbine musi dzialac. Mam nadzieje, ze ta cala zmiana modelu biznesowego nie odbije sie mocno na nowych aktualizacjach do gry bo ostatnio nie bylo z tym najlepiej. Moze na E3 Turbine pod skrzydlami WB zaskoczy nas czyms jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
worinberg F2P 09.06.10, 17:37 W tym wypadku sądzę że się mylisz. Akurat DDO również gra Turbine odżyła po przejściu na F2P, wcześniej była w stanie agonalnym, a teraz rozkwita. Odpowiedz Link Zgłoś
galadh Re: dla zainteresowanych MMO - LOTRO free to play 09.06.10, 19:23 jest to na pewno niezły pomysł jeśli chodzi o nowych graczy - nie trzeba będzie się przejmować płatnościami, przynajmniej przez chwilę. Da to też możliwość wypróbowania samej gry. Według organizatorów tej całej akcji nic praktycznie nie zmieni się dla starych graczy - jak nie wykupią subskrypcji to będą mogli i tak grać, choć w nieco ograniczonym zakresie (nie to, co teraz - nie kupujesz = nie grasz). Niepokoi mnie jedna rzecz - nadal nie wiedzą, co zrobić ze starymi graczami i z tym, do czego oni już teraz mają dostęp. W zmianach jest powiedziane, że wstęp na niektóre tereny + pakiety questów będą osobno płatne. Starzy gracze mają 2 opcje - albo będą mieli wszystko po staremu i nic się dla nich nie zmieni, albo okaże się, że pomimo tego, że kupili grę kiedyś w przeszłości, to dostęp do tego wszystkiego, do czego już mieli, nagle znika i trzeba go niejako kupić jeszcze raz. Ale że sami producenci jeszcze nie dogadali się, co z tym fantem zrobić, pozostaje nam tylko czekać (i mieć nadzieję - nie uśmiecha mi się płacenie kolejny raz za coś, co już miałam). Jakoś mam mieszane uczucia co do tej zmiany na f2p. niepokoją mnie również wszystkie te przedmioty, które będzie można za nowy system punktowy kupić. jestem w stanie pogodzić się z takim poszerzaniem możliwości konta (np dodatkowe loot bagi, dodatkowe sloty na zdolności - ale tylko jako upgrade z konta ograniczonego do tego, za które się normalnie płaci, czyli nic nad to). Ale już wszystkie przedmioty, które będą sztucznie podnosiły statystyki (czyli kupuję punkty za normalną kasę a potem kupuję coś wypasionego, co z nędznej postaci nagle zrobi wymiatacza) - to mi się zupełnie nie podoba i mam nadzieję, że aż tak nie będzie to wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
azifafello LOTRO 10.06.10, 00:29 Ja mam tylko taki komentarz: www.cad-comic.com/sillies/20100604 Odpowiedz Link Zgłoś