Dodaj do ulubionych

Microsoft 3D

31.08.10, 00:21
Droga Redakcjo,

Nie pamiętam, czy pisaliście o tym, ale jak nie, to może warto się
zainteresować??wink
W sumie był chyba news, na co czeka Microsoft z 3D, ale to jednak nie to samo.
Tutaj oryginał:
arstechnica.com/microsoft/news/2010/06/microsoft-develops-lens-for-3d-displays-without-3d-glasses.ars
A tu bardziej po Polsku:
www.wyobrazsobie.pl/video/sprzet-video/2010/06/3d-wedlug-microsoft.aspx
Hmm, z tego wynika, że nie tylko 3DS wprowadził 3D bez okularów... Tylko
ciekaw jestem, czemu tylko Microsoftowe obyło się bez jakiegokolwiek
głośniejszego Echa??(Nie wiem, być może wtedy nie wchodziłem szczególnie na
komputer)
Obserwuj wątek
    • fynal Re: Microsoft 3D 31.08.10, 01:55
      łał... brzmi interesująco, już nie mówiąc o samym 3D, ale 4 obrazy 2D oddzielne dla każdej
      osoby ? To brzmi super, jeden telewizor, bezprzewodowe słuchawki i 4 osoby naraz
      oglądają co innego: jedna gra na konsoli, druga ogląda film z Bluray-a, trzecia wiadomości
      w TV, a czwarta łazi po necie dzięki podłączonemu komputerowi... to brzmi naprawdę
      futurystycznie ;>
    • sora_no_iro. Re: Microsoft 3D 31.08.10, 12:37
      Bez echa, bo tylko na przenośnej konsoli ma to sens. Kąt widzenia, który udało się osiągnąć mówi wszystko. MS nie jedyny próbuje osiągnąć 3d bez okularów. Są już przecież pierwsze modele. Jednak tragiczne pole widzenia 3d, powoduje że nie ma to sensu. Ludzie narzekają że do 3d dla kilku osób, trzeba dokupić dodatkowe pary okularów. W 3D bez oprawek na nosie wygląda to tak, że dla każdego widza, przydałby się osobny tv. Ponadto ta technologia jest dużo droższa. 3D bez okularów istnieje od dobrych paru lat, ale przez swoje ograniczenia, które na dzień dzisiejszy są nie do obejścia, ma zastosowanie na małych ekranach aparatów cyfrowych, czy teraz w nowym ds i to wszystko na co stać tą technologię dzisiaj. Sama soczewka od ms też nie jest rozwinięciem/usprawnieniem dostępnej techniki. Jest czymś nowym, na dodatek sprawiającym wrażenie jeszcze bardziej ograniczonego rozwiązania. Dlatego przez długi jeszcze czas będzie tylko ciekawostką, o ile prace nie zostaną przerwane.
      • vaderpl Re: Microsoft 3D 31.08.10, 22:37
        obie technologie różnią się od siebie jak Pies od Kota wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka