Dodaj do ulubionych

Dragon Age, pytania

03.09.10, 18:26
Cześć, widziałem w media dość taniego DA, więc myślałem, by nadrobić
zaległości i sobie sprawić, jednak mam dwa pytania. Po 1, słyszałem, że gra
jest strasznie przereklamowana, to prawda? Po 2, posiadam PS3 wiec gra poleci
na tą platformę, podobno Framerate w tej wersji jest tragiczny, rzeczywiście
jest tak źle? Maksymalną granicą chrupania, jest u mnie GTA IV, tutaj będzie
jeszcze gorzej? Nie chcę wydać kasy na grę, która będzie dla mnie po prostu
nie grywalna... Dzięki za odp i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • toread Re: Dragon Age, pytania 03.09.10, 18:51
      Grałem na 360 i mi się podobało. To znaczy dla mnie jest nieco za długa, ale
      bawiłem się dobrze. W sumie polecam.
      • mac1a Re: Dragon Age, pytania 03.09.10, 19:42
        Ja też grałem na Xboxie i ogólnie uważam, że nie jest to gra na konsole. Widok zza pleców w
        walce się w ogóle nie sprawdza, na PC jest widok z góry i można wszystko o wiele lepiej
        ogarnąć. Jestem wielbicielem oldskulowych RPGów, ale od tej gry jakoś się odbiłem, mniej
        więcej po 30h gry. Chaotyczna walka i w sumie nijaka fabuła - to mi się zdecydowanie nie
        podobało. A co do wersji na PS3 to nie słyszałem narzekań na optymalizację- nawet w
        recenzjach noty wersji na konsolę Sony są minimalnie wyższe.
    • 6ciopak mi się nie podoba 13.09.10, 20:55
      Ja grałem na xboxie i mi się nie podobało. Chciałem grać złodziejem, ale chyba nie umiem. Tam się tylko walczy. Od jednego bossa do drugiego przebijając się przez hordę.
    • yupikpl Re: Dragon Age, pytania 13.09.10, 21:52
      Za aktualną cenę naprawdę warto.
      Mam wersję na x360 + przebudzenie + wszystkie dlc. Też słyszałem o początkowych
      problemach w wersji PS3. Było sporo narzekań, że Bioware nie spieszy się z
      patchem, więc kupiłem na x360 (mam obie konsole).
      Generalnie polecam podstawkę + przebudzenie. Co do DLC, to są bardzo nierówne,
      więc warto poczytać więcej zanim się je kupi.
      Gra ma tylko jeden problem ale za to poważny - przegięci magowie. Jeżeli masz
      dwóch dobrych magów w zespole to nawet na najwyższym poziomie trudności nie jest
      tak trudno. Chcesz mieć prawdziwe wyzwanie, powód do wyrywania włosów i kupna
      nowego pada po roztrzaskaniu swojego o ścianę? Graj bez magów big_grin

Jeżeli mam być szczery, to bardziej przypadł mi do gustu Mass Effect 2, a
      Demon's Souls zjadł DA na śniadanie wink
      • 5mieszek Re: Dragon Age, pytania 13.09.10, 22:09
        Nie kupuj DA na konsole. To jak granie w pilke nozna pilka do koszykowki. Na
        konsole jest BARDZO obnizony poziom trudnosci (coz, konsolowy Nightmare to w
        dniu premiery byl PieCykowy Normal - pozniejsze patche to troche wyrownywaly -
        ulatwiajac gre na PC), no i nie bedziesz mogl wlaczyc modow (chocby takiego
        smiesznego, i po jego wlaczeniu naprawde wprawiajacego w zadume "czemu Bioware o
        tym nie pomyslalo" moda umozliwiajacego psu bycie piatym czlonkiem druzyny).

Chyba ze masz PieCyka tak slabego, ze nawet DA ci nie pojdzie, lub wersja na
        konsole jest naprawde przeceniona - tyle ze jak wkrecisz sie w gre, mozesz
        zalowac, ze jednak tych modow nie uruchomisz.
    • cyniczne_oko w DA sterowanie lepsze jest pod PC 17.10.10, 12:04
      jesli grales w WoW'a to poczujesz sie wrecz jak w domu. Na konsole jest to o wiele
      trudniejsze. Mam obie wersje i o ile normalnie PS3>PC tak tu jest odwrotnie.

A jesli chodzi o sama fabule to gra jest dobra, dawno nie bylo RPG o takiej skali. Jak dla
      mnie to jest to "must have" dla kazdego rolpejowca wink
      • vaderpl Re: w DA sterowanie lepsze jest pod PC 17.10.10, 13:06
        NA pc troszkę ciekawiej się gra ,widok z góry pomaga smile Jednak gram na ps3 tongue_out
    • rob1979 Polecam 17.10.10, 18:21
      Jeśli cena to 69 zł to kupuj... pod warunkiem, że kiedyś zagrywałeś się w
      PCtowe RPgi smile To taki ostatni chyba przedstawiciel starego dobrego RPG z
      dziesiątkami współczynników i statystyk... To taki RPG, w którym zły rozwój
      postaci może poważnie utrudnić jej ukończenie smile (chyba, że lubisz przełączać
      na easy po 3 przegranych potyczkach z rzędu).
      Z wygody zakupiłem wersję PS3 i jak już pozbierałem się z podłogi na widok
      WSTRĘTNEJ grafiki (tak na oko to wygląd sugeruje, że gra powstała w 2005 roku)
      to szczerze pokochałem tę grę... mam już na liczniku ponad 40h godzin grania i
      absolutnie mi się nie nudzi... Jak na pierwszego RPGa w jakiego gram na
      konsoli jest nieźle (mówię o sterowaniu) ale potrafię sobie wyobrazić, że
      myszki i widoku izomatrycznego nic nie zastąpi... Z tego tez powodu na konsoli
      ZWYCZAJNIE MUSI BYĆ ŁATWIEJ.
      Tak czy inaczej - polecam. Jeśli lubisz długimi minutami zastanawiać się czy
      punkty rozwoju przeznaczyć na siłę czy kondycję a w pracy masz czas, żeby na
      forum sprawdzić jak czym różni się parametr PANCERZ od parametru OBRONA to
      jest to gra dla Ciebie... Jeśli natomiast podoba ci się droga jaką zmierza
      trylogia Mass Effect to odpuść sobie smile Nie dasz sobie z nią rady...
      • lubiemajonez Re: Polecam 17.10.10, 21:28
        Już grałem i przeszedłem, gra wspaniała, pokochałem ją big_grin Dropy w ogóle nie
        przeszkadzają, linia fabularna uniwersum i rozwój postaci czysty MIÓD. Polecam
        nawet największym sceptykom, piękna gra.
    • lacha234 Re: Dragon Age, pytania 17.10.10, 19:26
      Dragon Age tylko na PC
      • korowi0w Re: Dragon Age, pytania 04.11.10, 14:48
        lacha234 napisał(a):
        > Dragon Age tylko na PC

Nie zgadzam się. Zacząłem grać na PC, ale jakoś już chyba się przyzwyczaiłem do
        większego ekranu i kupiłem kopię na Xboxa. Obawiałem sie trochę negatywnych
        opinii które czytałem, ale gra się świetnie. Przy aktualnych cenach nic tylko
        kupować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka