Dodaj do ulubionych

Pro Evolution Soccer 2011 a instalacja dema

15.09.10, 18:44
Witam, zauważyliście jaka zła jest instalacja dema od Konami?
Rok temu było podobnie. Lecz możliwe, że Was problem nie dotyczył. Ja mam dyski małe jak na to ile mam na nich plików i co z nimi robię więc dobrze znam wariacje w jakie Konami nas wprawia.

Pobrałem Demo PRO EVOLUTION SOCCER 2011. Swoją drogą, co pisałem w innym wątku, dlaczego do cholery nie można "po ludzku" wejść na stronę producenta gry i pobrać z niej demo? Dlaczego?! Wszędzie dema są dostępne tylko nie tam gdzie szukałby ich normalny człowiek. Borykają się po jakichś gamershellach i innym serwisach a na stronie OFICJALNEJ nawet nie ma twitta, że takowe jest dostępne! Co to za nowa polityka wśród twórców gier.

No dobra, wróćmy do sedna...

Co dziwne to to że to głupie demo działa tak:
- potrzebuje 1.3GB wolnego miejsca bo tyle waży. Włączasz instalację, ona tworzy inny plik w systemowym Tempie (folderze plików tymczasowych) na który potrzeba kolejne 1.3GB! No ale z racji że temp mam na innym dysku niż systemowym, bo na nim nie mam miejsca na nim i sobie go zmieniłem, to instalacja poszła dalej. I tutaj debilizm bo pomimo tych 2-ch punktów instalacje chce tym razem 2.5GB wolnego miejsca koniecznie na dysku systemowym! No to reasumując... chcąc instalować wszystko na jednym dysku potrzeba nam ponad 5 GIGA do instalacji... DEMA GRY! Czy świat oszalał? Oczywiście po instalacji, co normalne, pliki z tempa znikają i problemu już nie ma. Na co im tyle miejsca wolnego potrzeba do instalacji?

Mówię... pewnie nawet na to uwagi nie zwracacie bo macie mnóstwo wolnego miejsca na dyskach. Ja nie mam, więc dało mi się to we znaki. Abstrahując już od tego, że dokładnie tak jak w przypadku zeszłorocznego dema, ta ich instalka się ścina jak oszalała (i to nie tylko na moim sprzęcie bo sprawdzałem gdzie indziej). Człowiek nawet myśli, że się komputer zawiesił. W tym roku, jak widzę, mamy powtórkę z rozrywki.

Poradziłem sobie z tym tak, że na laptopie (z Vistą) zainstalowałem demo i zainstalowane pliki gry zgrałem na kartę SD i u mnie na kompie (Win XP) zadziałało. O dziwo. Konami wie jak psuć krew innym użytkownikom i skutecznie to czyni
Obserwuj wątek
    • bunch Re: Pro Evolution Soccer 2011 a instalacja dema 15.09.10, 18:44
      To jest wiadomość testowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka