Dodaj do ulubionych

MoH open beta wasze wrażenia

05.10.10, 09:44
Graliscie już w MoH open betę? Jakie wrażenia?

Moje poniżej:

Kunar. Początek był trudny. Wybiegam, czapa nie wiadomo skąd, respawn i tak ze trzy
razy. Cholera, znowu bedzie jak w becie BF BC2, ciagle ginę, wrogowie jacyś trudno
zabijalni itd. Potem odrodziłem sie w innym miejscu, widzę wroga, strzelam i on (o dziwo!)
po krótkiej seri pada, granatnik , kolejny leży. Jezu, mamy nadal BF BC2 (grafika,
bronie), ale w przeciwnika już nie trzeba wywalić całego magazynka! Cooool! Niestety
ma to też swoje złe strony, bo przeciwnicy też bez problemu mnie załatwiają, szczególnie
snajperzy na tak małej mapie dają się we znaki (nawet dla MW2 ta mapka byłaby mała,
nie wspominając o BF BC2). Generalnie gra się o niebo lepiej niz w BF BC2, jak ktoś się
sparzył na tej grze, proponuję spróbować tej bety póki dostępna, moim zdaniem jest
spora poprawa jeżeli chodzi o system trafień i optymalizację, postać nadal nieco drętwa
(porównuję do MW2), ale jest lepiej niż w becie BF BC2.
Druga mapa (Góry Shahikot) dużo większa, umiejscowienie w górach bardzo ciekawe,
zdobywanie lub bronienie punktów też interesująco wygląda, pod warunkiem, że nie
trafiamy na zespoły debili, którzy punktów nie zdobywają ani nie bronią, ale grają jak w
TDM i liczą fragi.

Generalnie beta MOH mnie pozytywnie zaskoczyła (opinie z zamknietej bety były w
większości fatalne, te powyżej też raczej pochlebne nie są), jeszcze raz się przekonałem,
że nie ma co patrzeć na opinie innych, tylko samemu spróbować. Jedyny minus jak dla
mnie, to jest brak pojazdów w becie. Będą w podstawoej wersji gry?
Obserwuj wątek
    • i.sadhu Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 12:22
      Ta mała mapa jest jak dla mnie fatalna. Jak jest sporo osób i zaczyna się
      naparzanie z moździerzy itp, to nie można zrobić jednego kroku żeby nie oberwać.
      Nawet najlepsi gracze giną często i gęsto. Nie lubię takich nawalanek.

Mapa w górach jest znacznie lepsza. Tutaj już trzeba się wykazać taktyką i
      chociaż minimalną umiejętnością współpracy. Przeżyłem kilka heroicznych akcji
      obronnych i przyznaję, że były emocjonujące. Co ciekawe, atakujący odradzają się
      przy swoich kompanach na froncie i to niemal natychmiast po śmierci, natomiast
      obrońcy czekają kilka sekund i odradzają się w bazach. Dodaje to impetu
      atakującym i jest dobrym rozwiązaniem.

Gra jest nawet nawet, strzela się fajnie, grafika jest ładna itp itd.
      Mankamentem jest to, że TO WSZYSTKO JUŻ BYŁO. Po kilku godzinach grania czuję
      się już lekko znudzony i nie wiem, czy jeszcze uruchomię betę.
    • nacho66 Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 12:32
      Latwosc zabijania (i giniecia) jest tym co juz po kilku sekundach uznalem za
      spora wade. Bardziej niz jakikolwiek inny element czyni to z gry pole do
      fragowania bardziej niz do gry zespolowej. No i nie daje przywilejow tym, ktorzy
      potrafie celnie strzelac, co w BC jest elementem waznym
    • devdd Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 12:34
      moje wrazenie: pogralem z godzine... musialbym sie zmuszac do grania dalej a na tym to nie polega? W beta BC2 po prostu wsiaklem, nawet jak mialem k/d ratio na poziomie 5/20 to i tak sprawialo frajde. W MOH wszystko mnie wku...,
    • martrzyk Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 12:45
      Y jedna sprawa co do BC2 (gram od samej premiery), faktycznie wkurzajace bylo to
      zabijanie.. pol magazynka, ale od tego jest tryb hardcore w ktorym zabijanie przypomina to
      z MoH'a wlasnie (ale to tak na marginesie).

Co do bety zeby ot nie było, jakos mnei nie ciagnie po tym co zobaczylem w pierwszej
      becie, a bylo naprawde kiepsko.
    • freefallin Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 12:56
      Ja mam podobne odczucia jak poprzednicy. Postać jest drętwa na tyle jak by była przylepiona do ziemi, lekko ociężała, chaos , wszędzie chaos , fakt to wojna ale tutaj nie ma szans na trochę kombinacji, taktyki. Lepiej jest na tej dużej mapie ale nieznacznie. Po drugie widoczność, grałem na full detalach, hd ble ble ble wink itd i chyba jestem ślepy albo inni mają wyłączone bajery i naprawdę wtedy jest łatwiej, bo przez ten pył czasem nic nie widać, nieraz ktos koło mnie stał i nie miał pojęcia że jestem obok, ja przez spory czas też o tym nie wiedziałem :p. Bronie standard, strzela się tak w miarę ale też jakoś mało dynamicznie. Najważniejsze jednak że rzeczywiście ja juz tą grę mam w postaci BC 2 i MW2, Gdybym nie zagrał chyba bym w ciemno kupił, teraz chyba zrezygnuję ;/
    • rhinox_pl MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 13:49
      Mi osobiście nawet podoba się ten balans ale wrażenia estetyczne są średnie. Ta gra jest
      brzydka w porównaniu do BC2. No i 2 mapy które tam są są trochę niedopracowane,
      szczególnie ta mniejsza. Jest sporo miejsc gdzie można wejść i się zablokować co
      owocuje wracaniem się. Gdzie tu flow w tych mapach smile. No i oczywiście animacje śmierci i
      ragdoll, dawno takich kołtunów nie widziałem :]
    • staquan Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 13:59
      Kunar. Moim zdaniem mapa jest ciekawa; mała, ale sporo w niej zakamarków. Góry
      Shahikot - Często po kilku sekundach od respawnu można zaliczać niespodziewany zgon
      od karabinu snajperskiego, jeśli dodać do tego lekką zamieć śnieżną utrudniającą
      widoczność to można przeżyć lekki stres. Zauważyłem, że niektóre animacje
      upadającego przeciwnika wyglądają dziwnie.
      Gra, podobnie jak CoD MW, nie mobilizuje do taktycznej rozgrywki zespołowej (trzeba się
      samemu zmobilizować), bo każdy może prowadzić własną wojnę i wyjść na tym lepiej.
      Trochę szkoda. Mimo, że rozwiązania typu defibrylator w BBC2 są mało realistyczne to
      jednak wprowadzają do klas konkretne umiejętności zespołowe, które mając wpływ na
      wynik całej rozgrywki, jednocześnie punktują pojedynczego żołnierza.
    • drake84pl Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 14:13
      Ktoś gdzieś napisał że MoH to:
      "tak jak by MW2 i BC2 mieli nieślubne dziecko które podczas porodu upadło na głowę"
      i to stwierdzenie w zupełności oddaje moje wrażenia z BETY (zamkniętej jak i otwartej).

MW2 ma swoje zalety a BC2 swoje zaś w MoH twórcy chcieli połączyć mocne strony obydwu tytułów, niestety połączenie to nie za bardzo im wyszło.
      Wyżej wymienione tytuły są od siebie za bardzo różne aby można było je sobie od tak połączyć, to jak jedzenie śledzia z czekoladą (co wcale nie znaczy że nie jest to możliwe). Bo np. kto chciałby połowiczne zniszczenia w MoH (tu jakiś murek tam jakaś deska) jak w BC2 są one bardziej zaawansowane, albo za małe mapy (i wolniejsze tempo) na grę typu "Rambo i do przodu" jak w MW2 zostało to osiągnięte do perfekcji, takie zabiegi to niepotrzebne cofanie się w tył (oby BF3 nie poszło w tym kierunku).

Jedyną nadzieję dla Medal of Honor pokładam w kampanii dla pojedynczego gracza która ma realnie przedstawiać klimat i poczynania żołnierzy na Irackim froncie (oby tylko podołali temu wyzwaniu) bo nie okłamujmy się MW2 i BC2 w singlu było fajne ale przebajerzone.
      • whocareswho Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 14:29
        Fakt, chyba załozeniem twórców było połączenie obu marek i to miała być zaleta tej gry.
        Tymczasem z komentarzy widzę, że dla fanów MW2 gra jest za bardzo drętwa i trąci BF,
        natomiast dla miłosników BF to jest za bardzo arkadowa strzelanka ala MW2. Czyli to, co
        miało byc atutem, staje się wadą tej gry, i to dyskwalifikuje ją zarówno w oczach jednych
        jak i drugich. Ironia losu, ciekawie jakie będą sprzedażesuspicious
      • strzyka_w_kolanie Nie Irackim froncie... 05.10.10, 16:28
        ...tylko afgańskim. To po pierwsze, po drugie to na "realność" to bym nie liczył tak jak na fun w
        multiplayerze.

Średnia, przehypowana gra, ot nic nowego na growym rynku A.D.

..
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/we/ia/qsz1/wmfAJsYCB5bJ9v3i7A.jpg
    • shakiinc Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 14:49
      Wrażenia raczej średnie, postacie są zbyt kruche zdecydowanie za łatwo zginąć czy też kogoś ubić, grafika choć ładna czasem utrudnia orientacje (szczególnie na mapce w górach), mapki są klaustrofobiczne w zasadzie po 15 minutach grania wiedziałem gdzie spodziewać się przeciwnika. Ogólnie gra przypomina uboższą wersję BFBC2, co do CoDa MW2 nie grałem więc nie mam porównania tongue_out
    • nicolai0 Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 16:50
      Mi się dość podoba.

Szybsza od BC2, wolniejsza od MW2 - akurat pode mnie.

Wadą jest brak większej konieczności współpracy, jak ktoś już tu wspominał.
      Można co prawda przejmować punkty taktyczne, ale jakoś szczególnie nie jest to
      opłacalne - lepiej rzeczywiście wychodzi się fragując w pojedynkę. Ale może to
      dopiero początki takie.

Umykają mi też trafienia. Ogólna zadyma, wymiana ognia - podgląd na statystyki,
      a tam już 4 zabitych. Nawet nie zauważyłem kiedy smile W pierwszej becie ten
      czerwony pasek po trafieniu jakoś bardziej się w oczy rzucał. A także to, że
      zdobyłem killstrajka. Zdarza mi się nie wykorzystać go, bo nawet nie zauważyłem,
      że już mogę.

Sama wielkość (niewielkość?) map bardzo mi odpowiada. Dużo się dzieje i nie
      trzeba się ganiać jak w BC2.

Snajperzy na mapce w górach to utrapienie. Trzeba dobrze zadymić teren, by
      zdobywać cele misji. Po stronie talibów na tej mapce najlepiej faktycznie grać
      snajperem. Multum fragów gwarantowane.

Ale preorder jednak zamówiłem.
    • ozovich Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 17:39
      Gówno straszne, moim zdaniem. Ale może jestem za stary na takie granie. Grałem
      może z godzinę, pokonał mnie brak jakiegokolwiek recoila czy braku możliwości
      celnego strzelania w ruchu. Nie wspominając o durnych trybach ze zmiennymi
      spawnami, gdzie wrogowie pojawiają się ni z gruchy ni z pietruchy za plecami.

/delete z dysku i czekam dalej na ARMA2: PR.
      • ozovich Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 17:41
        Dodam tylko, że BC2 mi się podobało. Głównie ze względu na możliwości techniczne
        pozbywania się kamperów razem z całym budynkiem czy wrażenia wizualne z walk w
        dżungli. Bo pod względem poziomu gameplaya to jest to samo, tylko że tutaj nawet
        tej garstki pojazdów z BC2 nie ma.

IMHO porażka.
        • i.sadhu Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 20:54
          @ Ozovich

Zapraszam do wzięcia udziału w kampanii fabularnej w Arma 2: OA, organizowanej
          przez klan CFOG. Każdy może wziąć udział, stworzyć swojego żołnierza i brać
          udział w misjach nastawionych na jak największy realizm. Początek kampanii już w
          ten piątek! Misje rozgrywane są w piątki w nocy, w tygodniu przeprowadzamy
          szkolenia. Zapraszam wszystkich zainteresowanych. Podaję link pod którym znaleźć
          można więcej szczegółów: cfog.pl/kampania/jawbreaker/.

Zapraszam!!
          • ozovich Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 22:34
            Dziękuję za zaproszenie, w CFOGu grałęm przez spory odcinek czasu. smile

Natomiast interesuje mnie bardziej competetive, bo moim zdaniem ARMA2 pod
            względem AI jest kompletnie żałosne, przez co granie drużynowe, nawet jeśli ze
            świetnymi ludźmi i z niespotykanym poziomem teamplayu, też takie jest. Versus na
            pubach to strata czasu, versus ustawiony już trochę lepiej ale i tak to jeszcze
            nie to. Czekam na ARMA2 PR z nadzieją, że uratuje versus multi w ARMA. smile
            • i.sadhu Re: MoH open beta wasze wrażenia 06.10.10, 00:02
              Nieźle, gdzie się człowiek nie obejrzy tam weterani CFOGa smile Na GC jest co
              najmniej kilka osób, które grały lub wciąż grają coopy w CFOG.

Szkoda, że nie przyłączysz się do kampanii... AI w Armie faktycznie bywa słabe,
              ale zdarzają się rozgrywki gdzie potrafi pozytywnie nas zaskoczyć wink

Moim zdaniem Arma jest doskonałą platformą do grania drużynowego, a jeśli zdolny
              missionmaker "ustawi" AI jak należy, to misje stają się bardzo ciekawe.

Pozdrawiam!
    • tarizzle MOH 05.10.10, 19:40
      Po filmikach byłem bardzo, ale to bardzo napalony. W becie wystarczyła mi
      godzina, żeby dojść do wniosku, że ta gra nie warta jest nawet 50 zł. Nie mam
      nawet zamiaru tego udowadniać, bo szkoda mi czasu na przeciągły monolog.
      Napisze tylko że DICE bardzo traci w moich oczach i jest to kolejna firma,
      której produkty przestaje kupować w ciemno.
    • elcidx Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 19:49
      Dla mnie ta gra też nie jest warta 50 zł.
      Ale skoro dostanę ją za darmo to czemu nie smilesanta
    • namef89 Re: MoH open beta wasze wrażenia 05.10.10, 23:48
      a zwrociliscie uwage na bronie? dlamnie sa beznadziejne kazda strona ma swoj
      odpowiednik np AK47 jest taki sam jak M4A1, odglosy broni tez sa za bardzo
      zbajerzone co mnie odrzuca, w CS 1.6 juz to lepiej brzmi i ten podzial na klasy
      rowniez mi sie nie podoba, ogolnie gra jak dlamnie jest zbyt chaotyczna gram
      ciagle w CoD4 i CoD5 darowalem sobie MW2 ale mam nadzieje ze Black Ops wprowadzi
      odrobine swiezosci (szczegolnie podoba mi sie Custom broni). A co do Medal of
      Honor to wedlug mnie wyszla przecietnie, grafa 8/10, dzwiek 6/10 , grywalnosc 6+/10
    • i.sadhu Re: MoH open beta wasze wrażenia 06.10.10, 00:49
      Aż kupiłem przed chwilą Battlefield Bad Company 2. Pamiętam, że beta
      zajebiaszczo mi się podobała, a niedługo wyjdzie ciekawy dodatek. MoH jest
      kiepski...
      • vdgg Re: MoH open beta wasze wrażenia 06.10.10, 08:00
        Powiem tak... wyszedł z tego niezły symulator ASG ......sciana
        • ozovich Re: MoH open beta wasze wrażenia 06.10.10, 21:08
          Mam nadzieję, że koledze chodzi o symulor ASG tylko pod względem recoila broni.
          Bo pod każdym innym to MoH bardziej przypomina Kłejka. wink
    • w_head Re: MoH open beta wasze wrażenia 06.10.10, 08:23
      Po 2 dniach zakończyłem moją przygodę z beta MOH. Szkoda mi słów, tak liczyłem,
      że MEDAL się odrodzi, ale przecież mogłem się spodziewać, że jeśli weźmie to w
      swoje łapska DICE to na pewno będzie to niemożliwe. I zaiste - optymalizacja gry
      fatalna, nawet na minimalnych szczegółach okropnie chrupie momentami. Bronie i
      ich recoil? Jakiś żart... Poruszanie się - drętwota, animacje drętwe, ogólny
      chaos w górach (nic nie widać). Generalnie to taki gorszy brat BC2, który się
      naoglądał MW2 i chce spróbować pobrykać. Taki twór, który nie wie w którą stronę
      się przechylić uncertain Miłośnicy BC2 na pewno to kupią, ale po 2-3 miesiącach wrócą
      do BC2 na 100%, bo tak naprawdę dostaną od MOH jedynie tą samą motorykę gry,
      fizykę i nic więcej.
      Dlaczego EA nie pomyślało i nie dało tej reaktywacji tego znaczacego tytułu dla
      RESPAWN?? Wtedy sukces byłby gwarantowany, a tak MOH pada na cyce po raz kolejny.
      NIe mam złudzeń,że do czasu premiery szwedzi coś poprawią, gdyż tak naprawdę
      płyty DVD już się powinny tłoczyć, aby zdążyć na półki na 15-go. A mam gdzieś
      czekanie potem 2 miesięcy na to, że oni wszystko zbalansują, spatchują i poprawią sad
      Gra się pewnie sprzeda, bo tak naprawdę rynek amerykański ją kupi (my Polacy to
      jesteśmy promil pewnie). Na szczęście za moment mamy COD:BO, który jeśli
      zawiedzie, to na pewno nie w takim stopniu jak dzieło partaczy ze Szwecji...
    • w_head Re: MoH open beta wasze wrażenia 06.10.10, 10:31
      Zapomniałem dodać o odgłosach broni (ktoś już to wyżej pisał). O ile w BC2
      wydawało mi się, że bronie brzmią zbyt cicho i jakoś tak jakby były
      przytłumione, to w MOH wszystko jest odwrotnie - giwery są debilnie za głośne i
      nienaturalne wg mnie. M4 z tłumikiem brzmi, jakbym jakąś 2 m rurę założył na
      lufę... dramat uncertain
    • kwadrat005 Re: MoH open beta wasze wrażenia 06.10.10, 10:42
      single bedzie wypas na maxa, widac to po grafice, animacjach postaci, krajobrazach i ogolnie gameplay to sugeruje. tylko ten recoil ....
      multi mnie nie interesuje, od multi mam bc2 smile
      • easyheadshot Re: MoH open beta wasze wrażenia 06.10.10, 11:04
        Nie da się Was czytać ...typowe polskie narzekactwo! Podziękujcie DICE ,że dała Wam
        możliwość zagrania w Betę i wyrobienia sobie opini. Świetnie,że nie kupicie gry bo w
        multi będzie dziwaków . Ja też gram zarówno w BC2 jak i w MW2 i nie widzę w tym nic
        dziwnego ...następna dobra (podkreślam dobra - nie wybitna,wspaniała etc) strzelanka
        na pewno sie przyda i ja na 100% ją sprawdzę w pełnej wersji .
        w_head pisze o "gó...anych odgłosach broni" - które to akurat zostały ocenione
        najwyżej przez wszystkich recenzentów ...

później pojawiają się "partacze ze Szwecji"... - szkoda komentaować i wdawać się w
        polemikę z 13stolatkiem dla którego BC2 to dzieło tych własnie "partaczy" .widzę
        chłopcze ,ze zakochałeś się za mocno w MW2 ale może żeby cię uspokić zaproponuje
        parę strzałów prosto w ten twój kamperski łeb w multi?
        Marzę o tym ,żeby tacy"partacze " mieli swoje studio także w Polsce ale przecież to
        niemożliwe bo potrafimy tylko narzekać na wszystko wokół ...najlepiej anonimowo z
        ciemnego pokoiku...
        • w_head Re: MoH open beta wasze wrażenia 06.10.10, 12:15
          @easyheadshot

Po pierwsze 13 lat miałem 21 lat temu smile
          Po drugie również zagrywam się w MW2 i BC2 (już teraz o wiele mniej). Zakochać
          się to za dużo powiedziane, ale produkty IW jakoś zawsze od początku były niemal
          perfekcyjnie przygotowane od strony technicznej i merytorycznej (że tak to
          nazwę). Może nie pamiętasz premiery BC2 i problemów związanych z tą grą? Potem
          miesiąca łatania (albo i dłużej). I przy MOH beta widać dokładnie, że zanosi się
          na to samo. Więc dlatego nazywam ich partaczami, czy się to Tobie podoba czy
          nie. To jest moje zdanie, a Ty mozesz mieć swoje, prawda?
          Pewnie jesteś za młody, żeby pamiętać MOH:Allied Assault i wspaniałe multi,
          które miała ta gra. Każde późniejsze odsłony serii chciały dorównać miodności
          tamtej rozgrywki, ale żadnej się nie udało. MOH wyciekający z rąk DICE również
          sobie nie poradzi z legendą... niestety. I nad tym ubolewam po prostu.
          A ty zakup sobie tą gre w preorderze i ciesz się z niej smile Ja nie mam zamiaru i
          mam do tego prawo. A wątek tego forum właśnie nakłania nas do wyrażania swoich
          opinii na temat tej BETY (dla mnie akurat, i nie tylko jak czytam - słabej).

P.s. Nie nawidzę grać snajpą, nie gram w ciemnym pokoju - nie przerzucaj swoich
          przyzwyczajeń na innych tongue_out

P.s 2 - możesz przytoczyć mi cytaty, albo dać linka z opiniami tych
          "recenzentów" o odgłosach broni? Zresztą i tak średnio mnie obchodzi ich zdanie,
          bo mam swoje smile
          • whocareswho Re: MoH open beta wasze wrażenia 06.10.10, 13:36
            Fakt, założyłem wątek, bo byłem ciekawy opinii o becie MoH zarówno fanów BC2 jak
            MW2 (czyli między innymi mniesmile. Nie ma o co sie dziwić, że beta niektórych wrurza na
            maksa, mi generalnie pasuje, ale czasami też miałem ochotę odpuścić sobie rozgrywkę.

Po drugim dniu sporo osób odblokowało sobie inne bronie (głównie lepsze snajperki,
            shotguny) i momentami gra się fatalnie. Najpierw cię koszą jednym strzałem od razu po
            respawnie, a potem giniesz od ostrzału moździerzowego/nalotu/hellfire sciana.
            Zadziwiający też jest zasięg shotguna, ostatnio jeden mnie z takiego załatwił jednym
            strzałem z drugiego końca mapyshock. Najbardziej opłacalną strategią jest siedzenie w
            jednym z kilku miejsc na mapie (już połapałem jakichsuspicious) i kampienie ze snajperką (czego
            nie znoszę niestety).

Pewnie jeszcze pogram do końca bety, ale i tak nie zmieniłem zdania - kupię BO a nie
            MoHa.

PS Na Steamie do 10 .10. 2010 50% obniżka obu map packów do MW2. Miałem nie
            kupować od krwiopijców, ale chyba się skuszęuncertain
    • marcinno11 Re: MoH open beta wasze wrażenia 06.10.10, 20:25
      Mam BF BC2 i porównując go do MoH to: odrzut jest troszeczke za mały chociaż
      umożliwia to szybszą rozgrywkę i jest wieksze prawdopodobieństwo (porównując do
      BF) że gdy wybiegnie ci 2 kolesi to jako tako poradzisz sobie. Minusem jest to
      że chociaż gre stworzyła ta sama firma co BF to budynki nie są do zniszczenia,
      ale uniemożliwia to chociaż robienie samych ruin na mapie i wykonywania zadań
      jak np. na mapie góry Shahikot niszcząc przyczółki granatnikami i bazookami. Nie
      wiem czy kupie tą grę tylko po pograniu w betę gdzie nie ma w pełni pokazanej
      gry może gdy ujrzę ją u kolegi to pójdę do TESCO w celu zakupu gry ale to tylko
      moje zdanie, także proponuje zagrać w bete nic nie tracimy a możemy się
      zdecydować czy kupić czy nie.smile
    • mathiuss Re: MoH open beta wasze wrażenia 07.10.10, 17:58
      Gralem w pierwsza (ona chyba byla zamknieta) bete i nawet mi sie podobalo,
      dlatego bronilem tej gry. Owszem, byly bugi i bledy, ale nic czego nie daloby
      sie spatchowac/naprawic.
      Pogralem chwile w otwarta bete i niestety nie jest tak rozowo.
      Po pierwsze w ogole nie dodali odrzutu broni. Po drugie postacie maja zbyt malo
      zycia. Po trzecie mapki sa strasznie male, a w dodatku pelno nan nich
      kamperskich miejscowek. Polaczyc te 3 punkty i mamy katastrofe. Decyzja o takiej
      mechanice gry nie byla chyba przemyslana, z jednej skrajnosci w postaci BC2,
      gdzie zeby zabic goscia trzeba 7-8 kul Dice poszlo w druga, zero recoila i malo
      zycia.
      Po czwarte znow mapki- tak slabych jak w tej becie dawno nie widzialem. Mapa w
      gorach- atakowac jest strasznie ciezko (przynajmniej na pierwszy punkt, potem
      jest lepiej), wszedzie pelno snajperow, w dodatku zawiewajacy wciaz snieg
      utrudnia orientacje i zaslania widok (stoja sobie goscie z przeciwnych druzyn
      obok siebie i sie nie widza wzajemnie, widzialem juz kilka takich sytuacji). Do
      punktu docelowego prowadzi ze 2 waskie drozki, ktore latwo obstawic. No ale ta
      mapa nie jest najgorsza, bo ta druga do conquesta to jest dopiero porazka. Zbyt
      duzo ludu, zbyt maly obszar. Jak jedna strona jest silniejsza to blokuje drugiej
      stronie wyjscie z respa. Rodzisz sie i zaraz giniesz. Normalnie mogila. W BC2
      tez mozna tak gorsza druzyne zablokowac, ale to musza byc druzyny znaczsnie
      rozniace sie skillem. Tutaj po prostu kijowa jest mapa, a jeden dobry koles
      kampiacy w odpowiednim miejscu potrafi zatrzymac caly team.
      Dalej- animacje, dzwieki broni (strasznie dudni) itd.- to juz kazdy wymienial.
      Ja bym dodal strasznie nieczytelny hud- male literki, w ferworze walki nie widac
      czy sie kogos zabilo, a co gorsza nie wiadomo ze za killstreaka dostalo sie np.
      nalot.
      Ogolem- myslalem ze poprawia bledy i dostaniemy zajebista gre, taki BC2 w
      mniejszych rozmiarach, ktory pozyczyl troche dynamiki i mniejsza skale od Coda.
      Tymczasem okazuje sie ze zamiast zalet obu serii dostalismy ich wady. Nie sadze
      aby ta gra miala zagrozic CodBO, a ci co lubia BC2 to moze pograja chwile, ale
      szybko wroca do naprawde o wiele lepszego BC2, zwlaszcza ze wielkimi krokami
      nadchodzi dodatek Vietnam.
      Bronilem tej gry i mialem ja kupic pierwszego dnia, ale po tym co widzialem
      chyba odpuszcze. A przynajmniej ostroznie poczekam na recenzje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka