Dodaj do ulubionych

Prosba wielowatkowa

11.10.10, 17:14
Sluchajcie, znowu sie przeprowadzam i tym razem zdobycie normalnego netu w domu potrwa znacznie dluzej. Jakis dostep bede miala chocby w pracy, ale sami wiecie, jak to jest - nie zawsze, nie o kazdej porze, niewiele czasu. Sama nie wiem, jak to w tej mojej nowej pracy bedzie wygladac.

Wiec tutaj klade prosby:

1) Smoki. Jako ze niedlugo Halloween, mialabym prosbe o zlapanie nowych i przerobienie szczeniakow (beda zamrozone na gorze, czarne chyba najlepsze?) i jakiegos doroslego na zombie. Edycja, Tetraaa, Golab - da rade? Jesli jakies nowki sie pojawia (a watpie, zeby do listopada cos sie pojawilo) to tez poprosze.

2) Uni - tu prosba do Edycji: jesli zdarzy sie, ze nie bede miala dostepu dluzszy czas, kupilabys mi nowe jajka - te sezonowe i znaki zodiaku? Mysle, ze do konca listopada sie wyrobie z netem, ale nie potrafie przewidziec.

3) Howrse - tu prosba do Loli albo Lenki: czy zaopiekujecie sie moim koniem i osrodkiem? Trzeba na pewno bedzie przedluzac umowy, kupic sciolke, moze obsiac pole - mam nadzieje, ze tyle uda mi sie zrobic, ale wolalabym, zeby ktos trzymal reke na pulsie, skoro juz sie zaczelam w to bawic smile

Z gory dziekuje! Dajcie znac, czy moge przeslac hasla.
Obserwuj wątek
    • loola_kr Re: Prosba wielowatkowa 11.10.10, 17:28
      aga, ja bardzo chętnie smile ale żeby zaopiekować sie twoimi końmi potrzebujemy albo hasła albo upoważnienia od Ciebie (wtedy można się logować za pomocą mojego hasła i nie można skasować konta czy sprzedać koni)

P.S. czy dałabyś rade przenieść nówki z violladamore dla lenki? tam są 2 beżowe i 1 czarne.
      • aganoreg Re: Prosba wielowatkowa 11.10.10, 17:42
        Wysle ci haslo.

Sprobuje przenoszenia wieczorem, musze sprawdzic czy sie nic nie wiesza.
        • loola_kr Re: Prosba wielowatkowa 11.10.10, 17:55
          dzięki!!!
          to od jutra zaglądać do twoich koni?
          • aganoreg Re: Prosba wielowatkowa 11.10.10, 18:00
            Jeszcze nie, od soboty dopiero. Dzieki!
            • loola_kr Re: Prosba wielowatkowa 11.10.10, 18:42
              dobrze, nie ma sprawy. tylko sie zastanawiam czy nie lepiej byłoby z tego konta łączonego? jak wrócisz to to wycofasz upowaznienie... jak myslisz?
              • aganoreg Re: Prosba wielowatkowa 11.10.10, 19:19
                loola_kr napisała:

> dobrze, nie ma sprawy. tylko sie zastanawiam czy nie lepiej byłoby z tego konta
                > łączonego? jak wrócisz to to wycofasz upowaznienie... jak myslisz?

A mozesz z takiego konta przedluzac umowy, siac itp? To wtedy ok. Zielona jeszcze jestem, nawet nie wiem jak to zrobic big_grin
                • loola_kr Re: Prosba wielowatkowa 11.10.10, 19:44
                  te konta powiązane niedawno wprowadzili, z tego co czytałam to można siac, zajmować sie końmi itp, nie można sprzdac konia i zlikwidować konta. można w każdej chwili wycofać. Chodzi mi o to, żebyś Ty czuła sie bezpieczniej... bo były sytuacje włamań na konto (na Howrse angielskim) i nie chciałabym, żeby coś na nie było smile
                  • aganoreg Re: Prosba wielowatkowa 11.10.10, 19:54
                    OK, ale co trzeba zrobic? W pomocy jest tylko "skontaktuj sie z osoba...".

Jajka przeniose za 2 godziny (musi 5 godzin minac od zlapania)
                    • aganoreg Re: Prosba wielowatkowa 11.10.10, 19:57
                      Dobra, juz znalazlam smile Daj znac, czy masz aktywne.
                      • loola_kr Re: Prosba wielowatkowa 11.10.10, 21:12
                        tak mam, właśnie zajrzałam po uśpieniu dzieci smile
                        to od soboty zaglądam i doglądam smile
                        10 dnia będziesz się mogła zatrudnić jako instruktor jazdy to zatrudnię Cie u Ciebie, lekcje i prestiż pójdą Ci w górę. stajennego nie potrzebujesz, chyba, że chcesz.
                        • aganoreg Re: Prosba wielowatkowa 11.10.10, 21:19
                          A ja myslalam, ze stajenny musi byc, wiec sie tam zatrudnilam.
                          • loola_kr Re: Prosba wielowatkowa 11.10.10, 21:44
                            dobrze, że się zatrudniłaś bo na razie i tak nie mogłabyś gdzie indziej (ja tez się zatrudniłam smile). Stajenny jest dawany "od gry" na pierwsze 20 boksów, instrukotor bodajże na 30 boksów a kowal i rymarz po jednym na cały ośrodek niezależnie jak wielki (no ale oni dopiero dużo później bo trzeba mieć staż).
                            fajnie, że masz andaluza bo na nich zaczynam się znać smile
    • aganoreg Re: Dot. dragcave 12.10.10, 11:32
      Chcialam wyhodowac czarne mrozonki do zabijania i mi alt wyszedl sad Mozecie w przyszlym tygodniu sprobowac mi jakies wyhodowac? Nie wiem, czy bedzie mozna robic zombie, ale chce miec mozliwosc. Dzieki!
    • loola_kr aga 14.10.10, 19:12
      dałabyś rade przenieść ze smoków martusi na Lole wszystkie jaja oprócz tego pasiastego?
      Chyba, że ktos chce któreś z tych nowych to moge dać.
      Na Loli zaraz powinny sie wykluć i zamrożę jednego to będą 3 pisklaki.
      • aganoreg Re: aga 14.10.10, 23:22
        To zamrazaj, jutro ostatni dzien na przenosiny.
        • loola_kr Re: aga 15.10.10, 00:15
          zamrożone smile
          dziękuje bardzo! a ja od soboty doglądam twoje konie smile
          • aganoreg Re: aga 15.10.10, 10:15
            Przenioslam.

Czarnego nikt nie chce, to go wykluwam.
    • edycja_kopiuj_wklej Unicreatures 15.10.10, 14:59
      Czy jak bede do ciebie zagladac to lapac ci moze jakies noble czy exalty, puszczac misje czy technologie? Czy tylko poczekac na nowe 1listopadowe jajka?
      • aganoreg Re: Unicreatures 15.10.10, 18:22
        Jak bedziesz miala czas i ochote, to mozesz robic co chcesz smile Dwoch misji jeszcze nie moge robic, bo nie mam exaltow Lazuli i Yarra. Haslo na priva. Dzieki kiss
    • aganoreg Pozdrowienia :) 19.10.10, 15:24
      A zatem: internet mam w pracy i tymczasowym domu, ale ze pracuje od 8 do 21 to czasu niewiele. W pracy jak w przerwie na lunch zdaze, to moge kreaturki dokarmic czy potrenowac konie, zajrzec do smokow itd, ale nic wiecej. Wiec nadal prosze o lapanie smokow, przenosic nie dam rady. Jak mi sie sytuacja ustabilizuje, to dam znac.

A w ogole to nawet mi sie tu podoba wink
      • rennya Re: Pozdrowienia :) 19.10.10, 15:37
        o, jak miło, że masz się nieźlesmile
        czekamy na wielki kambeksmile
      • loola_kr Re: Pozdrowienia :) 20.10.10, 22:34
        Pozdrowienia!
        Ja codziennie zajmuje się końmi, trenuje je, OJem tez, skupuje kupy przerabiam na nawóź na razie czekam na plony smile
        • aganoreg Re: Pozdrowienia :) 21.10.10, 12:37
          Dzieki! Widzialam, ze klacz jest w ciazy big_grin mam nadzieje, ze sie pozniej polapie co i jak wink
          • loola_kr Re: Pozdrowienia :) 21.10.10, 16:34
            no, pomyślałam, że można ją rozmnożyć w trakcie trenowania, a źrebaka sprzedać.
            Idę kupować kupy i przerabiać big_grin
          • loola_kr aga 23.10.10, 22:06
            w notatniku zapisuje Ci co wydaje mi się przydatne akurat przyszło mi do głowy lub zauważyłam.
            • aganoreg Re: aga 23.10.10, 22:16
              Dzieki. Nie bylam pewna, czy mam zajac sie moimi konmi czy ty sie zajmiesz i cos tam porobilam.
            • aganoreg Re: aga 23.10.10, 22:34
              no tak, a gdzie ten notatnik?
              • loola_kr Re: aga 23.10.10, 23:24
                jak wejdziesz w poczte, ostatnia zakladka.
                • aganoreg Re: aga 24.10.10, 10:49
                  OK, znalazlam, ale jeszcze pare pytan smile

- co uprawiac, poza marchewka, rzepa i lnem? Zbierac od razu jak mozliwe, czy czekac?
                  - klacz nie moze brac udzialu w treningach, jak jest w ciazy?
                  - robic usg czy nie trzeba?
                  - jak zbiore plony, uprawiac nastepne cos czy dac odpoczac?
                  - czy warto/trzeba kupic krolika do boksu?

Dzieki smile
                  • loola_kr Re: aga 24.10.10, 18:47
                    1. marchewka jest tylko potrzebna do ośrodka dla koni, jak będziesz miec większą ilośc to można na jakiś czas przestać uprawiać.
                    2. Klacz nie może brać udziału w treningach w ostatnich dwóch miesiącach ciązy, tylko lekcje. W dniu porodu wyświetli ci sie komunikat, że trzeba wezwać weterynarza, trzeba na to kliknąć (ale klacz musi byc zarejestrowana w OJ), od razu po porodzie może trenować.
                    3. nie trzeba robić USG, szkoda kasy, ja nigdy nie robię.
                    4. pola odpoczywają jesienią i zima, dopóki można trzeba siac do oporu. ja sadze tylko len i rzepy bo na tym najlepiej sie zarabia.
                    Ale jak już sie trochę dorobię trzeba zacząć sadzić różne inne, żeby wyprodukować mieszankę zdrowotną.
                    5. królik w boksie podniesie prestiż OJ no i da dodatkowa marchew koniowi, który jest w tym boksie a to dodatkowe punkty energii więc warto. ja sie jeszcze nie dorobiłam, ale jak tylko będę miała to sobie kupię.
                    6. Ja żeby zarobić dla Twojego OJ kupowałam końskie łajno (limit 1000 dziennie) i robiłam z niego nawóz, nie wiem czy wiedziałaś o takim sposobie zarobkowania.
                    7. wystawiaj krycie twoim ogierkiem za 200-300E to coś zarobisz.
                    8. wystawie Ci krycie dla klaczy moim dobrym ogierem, to dobrze sprzedasz źrebaka (tamten tez jest bardzo dobry, z mojego drugiego konta). Od razu wystaw na sprzedaż tego źrebaka, powinien sie sprzedać za ok. 2000E (tylko zrób dobry opis typu: źrebak czystej krwi po wspaniałym 100 BLUP ojcu, ma wspaniały potencjał genetyczny - tutaj takie opisy działaja).

Czy mam sie zajmować Twoimi końmi czy juz jesteś?
                    • aganoreg Re: aga 24.10.10, 20:43
                      Dzieki, troche to skomplikowane wink

Jestem, ale dorywczo - tzn mam jakis internet w domu, w pracy lepszy, ale nie zawsze mam czas zajrzec do wszystkich miejsc. W sumie nie wiem, jak sie z Toba umowic - moze jednak na razie poprowadz?
                      • loola_kr Re: aga 25.10.10, 08:08
                        ja mogę zaglądać tak czy siak. Jak zobaczę, że konie "obrobione" to porobię nawóz.

może trochę skomplikowane na początek, potem wszystko coraz jaśniejsze wink no i zawsze łatwiej jak z czasem więcej kasy jest, nie ma dylematów co kupić big_grin
                      • loola_kr Re: aga 26.10.10, 20:35
                        urodziłam Ci ogierka, możesz go zostawić albo sprzedać. ale lepiej go sprzedaj. dam Ci krycie lepszym ogierem, będzie lepszy źrebak. jak popatrzysz w zakładkę geny to im więcej tym lepiej.
                        • aganoreg Re: aga 26.10.10, 23:09
                          Dzieki za urodzenie big_grin Jak sie troche ogarne to sprobuje go sprzedac (teraz czy jak bedzie mial 6 miesiecy?)
                          • loola_kr Re: aga 26.10.10, 23:37
                            a możesz go dorastac dzień po dniu i sprzedać go jak będzie miał 6 miesięcy. na polskim wolą kupować starsze, u większości marnie z punktami dorastania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka