kris172 sklepy z grami 12.01.11, 07:25 Witam, Chcialem dodac kilka swoich spostrzezen do tematu sklepow. Aktualnie kupuje gry w Warszawie, nie jestem nalogowym graczem ale orientuje sie w cenach choc sam ostatnio dokonywalem zakupu gier na Xbox 360 dobre polroku temu. W komentarzach czesto pojawia sie kilka znanych sklepow z Warszawy natomiast wszyscy wrzucaja na sieciowki (MM, Saturn, empik). Ja mam troche inne odczucia na ten temat. Jak wspomnialem gram ale nie nalogowo wiec absolutnymi nowosciami sie nie interesuje, kupje za to starsze tyluly i uwazam, ze sieciowki wcale nie odstaja od sklepow poktoju Mad Games. Kilka przykladow (sieciowka vs. Mad Games ): - ME 1 (saturn: 69pln vs. MG: 99pln) - ME 2 (empik edycja kolekcjonerska: 99pln vs. MG 149pln (zwykla wersja)) - Fable 2 (MM promo: 39pln vs. MG: 99pln). Wiem, ze to tylko kilka przykladow ale pokazuja one, ze nawet w sieciowce mozna znalesc cos dla siebie. Dlatego ja nie przekreslam sieciowek i nie wielbie bez granicznie sklepow stricte konsolowych Odpowiedz Link Zgłoś
darkstar Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 12.01.11, 16:54 Świat Gier - potwierdzam to, co już kilka osób tu napisało - są to ZŁODZIEJE i OSZUŚCI. Kilka lat temu byłem posiadaczem GBA i zakupiłem u nich nową Golden Sun. W domu okazało się, że nie działają sejwy (na GBA zazwyczaj oznacza to zepsutą baterię w karcie), w związku z czym skontaktowałem się ze sklepem i kazali mi grę odesłać. Żeby było krótko - nacięli mnie na 100-130zł (nie pamiętam dokładnie), gry nie odzyskałem do dzisiaj. Przez telefon mnie zbywano, a nawet BEZCZELNIE zasugerowano mi, iż ich TECHNIK stwierdził, że kart był ZALANY i nastąpiło to z MOJEJ WINY! W grę grałem w łóżku przez może dwie godziny, więc o ile się nie zesikałem z wrażenia, to nie wiem jak to mogło się stać. Odesłałem im nieużywaną (co to jest 2h gry?) nówkę. Wzięli moje pieniądze, do dzisiaj nie oddali mi ani gry ani forsy. Próbowałem coś straszyć policją, ale później dałem sobie spokój, a wyprawa do Warszawy kosztowała by mnie prawie tyle co gra, więc im odpuściłem. Niemniej jednak będę wszystkim do końca swoich dni (albo mam nadzieję - końca działalności tych złodziei) odradzał zakupy w tej melinie. Wiem, że niektórzy tam kupują osobiście, wtedy jeszcze można coś wskórać, chociażby obić mordę sprzedawcy jeśli ktoś lubi takie klimaty, ale przez Internet nie warto - TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD ŚWIATA GIER! *zadyszka* Natomiast warte polecenia są - Gekon - kupowałem parę razy wysyłkowo jak i w sklepie, przystępne ceny, nigdy nie było żadnych problemów. Ostatnio przerzuciłem się na Amazon UK - po tym jak wprowadzili darmową wysyłkę kurierską do Polski przy zakupie powyżej 25 GBP. To działa. Wyhaczyłem np. nową (w folii) Fallout: New Vegas za... 110zł. Przy zakupie dwóch-trzech gier Amazon nokautuje polską konkurencję pod względem cen. Z przesyłką też nie ma żadnych problemów. Szczerze polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
darkstar Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 12.01.11, 17:02 Odnośnie Fallouta - chodzi o wersję PS3, żeby ktoś nie pomyślał, że na PC ze względu na cenę. W Polsce kosztowała wtedy około 170zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOBLIN29 Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 14:32 W Łodzi polecam galaxy games studio jak na razie największy wybór gier oraz najniższe ceny wymiana bez żadnych opłat szczerze polecam i pozdrawiam ich całą załogę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciejas Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia IP: *.90.61.205.sttb.pl 06.03.11, 16:32 Podpisuje sie jeżeli gry w Łodzi to tylko GalaxyGamesStudio.Chyba najniższe ceny i KILLER wśród asortymentu nie wiadomo co wybrać www.galaxy-games-studio.pl Strona niedokonczona jeszcze ale jest zdjecie sklepu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zwirz Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 17.02.11, 19:55 Moje sklepy to: Play-Asia www.play-asia.com Plusy Sklepik zagraniczny z bardzo konkurencyjnymi cenami, fachowym supportem. Sklep bardzo zagraniczny bo siedziba w Hong-Kongu. Zamówiłem tam dokładnie trzy tytuły - dwa w wersji Region Free (okładki były jedna z wersji Jap, druga ANG) i jedną grę PAL. Wybór duży nawet bardzo duży i co najważniejsze tanio. Nówki za około 130 - 250zł w zależności jaka konsola i czy edycja kolekcjonerska czy nie. Przesyłki fachowo zapakowane i bez problemowo używają polskich znaków w adresach Minusy: Bardziej techniczne bo trudność w nawigowaniu po stronie i często brak towaru. Gram.pl sklep.gram.pl plusy: Wybór gier. Jak na sklep dystrybutora oferta jest duża i nie ogranicza się tylko do gier. Są gry na PS3, PC, DS, X360, PSP do tego sprzęt PC, możliwość kupienia DLC jak i wszelakiego rodzaju pre-paidów. Plus to także dedykowany sklepik Razera oraz Apple`a. Szybka i fachowa wysyłka, czasami paczki przychodzą przed premierą. Zamawiałem tam wiele gier i nigdy nie było większych problemów ze sklepikiem jak i supportem. Minusy: CENY!!! CENY!!!! CENY!!!! Jest drogo za drogo, ale wiadomo. Sklep CDP i może... Ale czasami przesadzają nie robiąc zniżek na Platinumy i Classic sprzedając je po cenach sugerowanych. Minusem dla mnie jest długość potwierdzenia zapłaty via kartą płatniczą - ostatnio około 1h im to zajęło. Media Markt Tak naprawdę zakupy robię tam sporadycznie, często jak jestem we Wrocławiu i akurat jestem przelotem przez jakąś galerie handlową. Minus to chyba głównie ceny i czasami tępa jak niezbędnik obsługa. Ale trafiają się kumate bestie które doradzą w zakupie. Saturn Wybór nijaki. Ceny troche z kosmosu, ale obsługa w Lubiniu przyjemna i kumata w sprawach konsolowych, growych i innych - przynajmniej ja na takiego typka trafiłem. Empik Zakupów growych tam nie robie bo mnie nie posrało aby wydawać fortune na gry którę mogę kupić taniej. Bardziej wykorzystywany do kupna książek / muzyki i filmów których nie mogę znaleźć nigdzie indziej. Ultima Jedyny (obok sklep.gram.pl) gdzie robie pre-ordery i kupuje czasami masowo tytuły. Fakt, cenami nie rozpieszczają ludzi, ale obsługą i dostępności tytułów już tak. Żadnych problemów z nimi nie miałem. Fachowy support ludzikowy, a pytania na temat tego czy jakiś produkt będzie dostępny są konkretne i co najważniejsze prawdziwe (pytanie o Phantasy Star Portable, odpowiedź że jeżeli jest w polskiej dytrybucji to na pewno będzie, tydzień później gra była w ich ofercie a ja dostałem informację o tym że gra jest w magazynach). To są główne sklepy (prócz złodzieja Empika) gdzie kupuje gry. Czasami korzystam z usług amazona lub sklepów z UK, ale są to jednorazowe zakupy i często jedne jedyne bo jest np. promocja na tytuł którego szukam lub tylko tam kupie poszczególne edycje jakiejś gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrEko Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.11, 16:36 Ja mogę polecić playergames. Jako że mieszkam w B-stoku i mają tam jeden ze swoich sklepów, to tam się głównie "stołuję". Ceny przystępne, obsługa miła, jak czegoś nie mają to można szybko domówić - trudno im cokolwiek zarzucić. A gdy chcę zamowic preordera, to skladam zamowienie na ich stronie, tzn playergames.pl i w dniu premiery odbieram osobiście. Jeszcze się nie zawiodłem. N.t ultimy sie nie bede juz rozpisywał, bo wszystkie główne zalety dobrze omówiono - także godny polecenia. Co do sprzedawców z Allegro to ogólnie jestem już do nich uprzedzony, pare razy dostałem nie to co zamawiałem (okładka była premierowa, dostawałem wydanie Classics, albo Platinum - wymienić nie mogłem choć miałem na to 10dni!! ), przez co staram się unikać zakupu w tym serwisie aukcyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
sandwolf Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 09.04.11, 10:25 Kupuje gry od kilku lat, kupowałem w różnych miejscach, moja opinia: ULTIMA niezłe ceny, czas dostawy jest ok. Zajmują się tym kilka lat i trzeba przyznać że robią to dobrze. Mają dobre umowy z dystrybutorami przez co mogą dawać ciekawe dodatki do gier i różne DLC. Szeroki wybór produktów. Czasami zdarzają im się wtopy, w stylu wystawiania produktu którego nie ma w magazynie, przez co wydłużają znacznie czas oczekiwania. Nie maja również nr tel na stronie przez co można kontaktować się tylko mailowo. Strona jak dla mnie jest ok, choć brakuje mi sporo funkcjonalności. Moja ocena 4+ GRAM Zaawansowana strona. Ceny mają trochę za wysokie, na pewno wyższe w stosunku do ultimy. Wkurza mnie że wystawiają grę w pre orderze i zmieniają jej cenę po jakimś czasie. Obsługa pogorszyła się po sprzedaży sklepu. Generalnie jest ok. Moja ocena 4 PLAYSPOT Zamawiałem tam kilka razy. Młody sklep, nie mają jeszcze takiej opinii na rynku jak poprzednicy.Co do cen to muszę przyznać że nie widziałem tańszych nawet na Allegro, niższe o jakieś 30-40 zł od poprzedników, tyczy się to przede wszystkim pre-orderów. Co do obsługi to nie mam zastrzeżeń, szybko i sprawnie odpowiadają na maila, gg, tel. Nie ma za dużo rozbudowanych gier o dodatki, ale jak ktoś ma wysokie oczekiwania od gier a nie od dodatków to jest ok. Moja ocena 5- ALLEGRO Kupowałem sporo gier przez allegro. Z allegro jak z allegro, czasem zdarzy się super promocja, ale zawsze trzeba uważać na sprzedawców, bo z tym rożnie bywa. Jak kupuje się ostrożnie to jest ok. moja ocena 4 Odpowiedz Link Zgłoś
sandwolf Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 09.04.11, 10:30 ULTIMA niezłe ceny, czas dostawy jest ok. Zajmują się tym kilka lat i trzeba przyznać że robią to dobrze. Mają dobre umowy z dystrybutorami przez co mogą dawać ciekawe dodatki do gier i różne DLC. Szeroki wybór produktów. Czasami zdarzają im się wtopy, w stylu wystawiania produktu którego nie ma w magazynie, przez co wydłużają znacznie czas oczekiwania. Nie maja również nr tel na stronie przez co można kontaktować się tylko mailowo. Strona jak dla mnie jest ok, choć brakuje mi sporo funkcjonalności. Moja ocena 4+ GRAM Zaawansowana strona. Ceny mają trochę za wysokie, na pewno wyższe w stosunku do ultimy. Wkurza mnie że wystawiają grę w pre orderze i zmieniają jej cenę po jakimś czasie. Obsługa pogorszyła się po sprzedaży sklepu. Generalnie jest ok. Moja ocena 4 PLAYSPOT Zamawiałem tam kilka razy. Młody sklep, nie mają jeszcze takiej opinii na rynku jak poprzednicy.Co do cen to muszę przyznać że nie widziałem tańszych nawet na Allegro, niższe o jakieś 30-40 zł od poprzedników, tyczy się to przede wszystkim pre-orderów. Co do obsługi to nie mam zastrzeżeń, szybko i sprawnie odpowiadają na maila, gg, tel. Strona jest ok, w miarę przejrzysta, brakuje jednak kilku funkcjonaliści.Nie ma za dużo rozbudowanych gier o dodatki, ale jak ktoś ma wysokie oczekiwania od gier a nie od dodatków to jest ok. Moja ocena 5- ALLEGRO Kupowałem sporo gier przez allegro. Z allegro jak z allegro, czasem zdarzy się super promocja, ale zawsze trzeba uważać na sprzedawców, bo z tym rożnie bywa. Jak kupuje się ostrożnie to jest ok. moja ocena 4 Odpowiedz Link Zgłoś
largo Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 27.04.11, 19:43 "Z allegro jak z allegro, czasem zdarzy się super promocja, ale zawsze trzeba uważać na sprzedawców, bo z tym rożnie bywa. Jak kupuje się ostrożnie to jest ok." Wiesz, mnie stwierdzenie "jak kupuje się ostrożnie to jest ok" nic nie mówi. Możesz kupować od kogoś kto ma zaledwie kilka komentarzy i to pozytywnych i trafić okazję a możesz kupić u kogoś kto ma xxxx samych pozytywów i się natniesz. Znaleźć okazje na aukcjach jest trudno ale jak już znajdziesz/trafisz to z reguły nie ma wiele czasu na zastanawianie się czy kupić czy nie, zwłaszcza jak jest tylko opcja "kup teraz". Jedyne co możesz zrobić to albo całkiem odpuścić albo popatrzeć co najwyżej na komentarze i oceny sprzedawcy i zalicytować zanim ktoś tą okazję sprzątnie Ci sprzed nosa. Sam tak ostatnio trafiłem na ebay, koleś w ciągu kilku dni wystawił 20kilka konsol (ps3 320gb slim i xbox360 slim) i oprócz kilku aukcji z "kup teraz", ludzie przelicytowywali się aby kupić te konsole (warte kilkaset zł więcej). Sprawdziłem sprzedawcę i miał tylko i wyłącznie 31 pozytywów, udostępnił opcję bezpiecznej płatności paypal więc zaryzykowałem zakup za 150 funtów. Czy to wałek? Nie wiem, zobaczę za kilka dni, najwyżej paypal odda mi kasę po wniesieniu roszczenia jeśli paczka nie dojdzie. Czemu to wszystko piszę? Do czego zmierzam? Do tego, że nie da się ocenić sprzedawcy jako systemu aukcyjnego więc Twoja ocena "4" tak naprawdę nic nie znaczy i nic nikomu nie powie. Musiałbyś podać konkretnego sprzedawcę, wtedy miałoby to sens. Odpowiedz Link Zgłoś
uzeq Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 23.05.11, 10:26 Ja ze swojej strony nie polecam skleu Game Over - w wakacje zamówiłem u nich kilka rzeczy, niestety jedna była zepsuta. Skontaktowałem się z nimi i kazali mi odesłać ten produkt. Tak więc uczyniłem... i słuch o nich zaginął. Nie zwrócili mi kasy, nie odezwali się więcej. Całe szczęście, że kupiłem rzecz za 30 zl, więc nie było mi aż tak bardzo szkoda tej kasy. Co do świata gier, to miałem jedną nieprzyjemność związana z nimi. Zamówiłem sobie kiedyś dwie gry, jedną mieli na składzie a drugiej nie. Przez tydzień zwodzili mnie za nos, że zaraz będą obie, że wszystko jest ok. W końcu się wkurzyłem i anulowałem tą grę której nie mieli. Ale potem już wszystko cacy lala, gra przyszła następnego dnia Także uważajcie na świat gier, nie zawsze mają na składzie to co mają na stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia IP: *.lublin.hypnet.pl 01.07.11, 19:59 mam pytanie co do sklepu zavvi.com, co mam podać w kolejnych linijkach adresu żeby było dobrze ? Odpowiedz Link Zgłoś
c_111 Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 27.06.16, 10:17 Nie wiesz , co robić w wolnym czasie? Przyjdź na tej stronie hotspot777.com/ , gdzie można provedeshy dobry czas. Odpowiedz Link Zgłoś
c_111 Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 29.06.16, 10:05 c_111 napisał(a): > Nie wiesz , co robić w wolnym czasie? Przyjdź na tej stronie hotspot777.com/ , gdzie można provedeshy dobry czas. Odpowiedz Link Zgłoś
c_111 Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 29.06.16, 10:04 Nie wiesz, co robić w wolnym czasie? Przyjdź do tej strony hazardowe-darmowe.com/ , gdzie można spędzić dobry czas. Odpowiedz Link Zgłoś
azazelangelus Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 05.07.16, 17:26 www.g2a.com/r/tygrys325 to dobry, znany sklep z kupą przecen Odpowiedz Link Zgłoś
mateus-z123456 Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 05.07.16, 20:45 Wcale nie jest tak łatwo znaleźć sensowny sklep z grami. Ja gry komputerowe kupuję tutaj: www.zadowolenie.pl/strefa-gracza/gry-na-pc. Zawsze mają to, czego chcę, więc jestem zadowolony No i ceny są bardzo sensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
kcsb Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 28.09.16, 13:10 Moim zdaniem najlepsze gry w najnizszych cenach kupicie tutaj : www.g2a.com/r/only-best-prices gwarancja szybkiej dostawy ! Odpowiedz Link Zgłoś
borys202 Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 22.11.16, 11:19 Wysyłka tego samego dnia do 18.30, bardzo dobre ceny. domsary.eu/gry/k-52031 Odpowiedz Link Zgłoś
borys202 Re: Sklepy z grami. Wasze opinie i doświadczenia 22.11.16, 17:27 Niedrogo, bezpiecznie i szybko. Wysyłka tego samego dnia do 18.30. domsary.eu/gry/k-52031 Odpowiedz Link Zgłoś