Dodaj do ulubionych

Znacie jakieś gry RPG-FPS?

30.10.10, 11:05
Witam!

Poszukuję jakiejś dobrej gry RPG-FPS.
Grałem w Borderlands - nudne
Chciałbym pograć w Fallout 3, ale nie znoszę horrorów, czyli Fallout New Vegas też
odpada. Alpha Protocol podobno jest beznadziejne.

Znajdzie się coś?
Obserwuj wątek
    • wicen Re: Znacie jakieś gry RPG-FPS? 30.10.10, 11:45
      Mnie się Alpha Protocol bardzo podobał, jeżeli stawiasz fabułę nad gameplay to
      polecam.
      Nie rozumiem w którym miejscu Fallouty to horrory big_grin.
      Oprócz tego polecam Deus Ex-y (szczególnie jedynkę, chociaż druga część nie jest
      tak zła jak mówią).
      Jeżeli przemógłbyś się z tym horrorami to Bloodlines i System Shock 2 są warte
      zagrania.
      • marcinj-pl Re 30.10.10, 12:04
        Dla mnie wielkie mutanty atakujące mnie w nocy na jakimś pustkowiu to horror.
        Wg tego co widziałem to Alpha Protocol to zwykła rozpierducha, która zbyt dużej frajdy nie
        sprawia
        • true_mayonez Re: Re 30.10.10, 12:44
          no to może stalker? mniej rpg, a zdecydowanie więcej fps. ale fallout to zdecydowanie nie horror, mutanty i ghule są odpowiednikami orków i goblinów i służą jak wszystkie potworuy do expienia big_grinbig_grin
          • marcinj-pl Re 30.10.10, 12:54
            O Stalkerze to już kompletnie nie ma co mówić. Ciemna lokacja + latarka + wyskakujący
            potwór = coś czego nie lubię.
            A w sprawie Fallouta, to jednak obawiam się, że to nie dla mnie. Bałbym się nawet zagrać
            w Half-Life 2, a co dopiero Fallout. Po prostu nie potrafię grać w takie ssssssssstraszne
            grywink Co innego, np., seria Gothic (nie licząc Arcanii, bo jej do serii nie zaliczam) - są tam
            jakieś potworki, ale są one raczej czymś normalnym.
            • marcinj-pl Re 30.10.10, 16:37
              Skoro nie ma żadnej innej gry tego typu, to mam pytanie: Który Fallout jest mniej straszny
              - 3 czy New Vegas?
              • ravwozniak Re: Re 30.10.10, 17:33
                No to może spróbuj Mass Effect. Ani nie straszny, a FPS. I crpg jednocześnie. Co
                do Fallout to polecam New Vegas. Mniej straszna bo lepsza wink.
                • marcinj-pl Re 30.10.10, 20:00
                  Właśnie zastanawiam się nad Mass Effect. Chyba zdecyduję się na część 2, bo podobno
                  lepsza. Niestety na XBoxa, bo komputer raczej za słaby
                  • kattoo Re: Re 30.10.10, 20:32
                    Wielka szkoda, że Fallouta z tak prozaicznego powodu odrzucasz, szczególnie w przypadku,
                    gdy noc możesz zwyczajnie przespać/przeczekać... Nie wiesz, co Cię omija.
              • nacho66 Re: Re 31.10.10, 21:18
                Nie kumam jak wogole mozna uzyc wyrazu 'straszny' w odniesieniu do Fallouta.
                Zrozumialbym to jeszcze gdybys napisal, ze masz 10 lat. Ale w takim wypadku nie
                mozesz grac w Fallouta z innych powodow (PEGI 18 - przemoc, hazard i narkotyki smile )

Wez pod uwage, ze w Mass Effect walczysz m. in. z wielkimi robakami !!
    • maribot Re: Znacie jakieś gry RPG-FPS? 30.10.10, 22:11
      "Który Fallout jest mniej straszny- 3 czy New Vegas?"
      New Vegas zdecydowanie. Nie dość, że mniej straszy to dodatkowo dużo lepszy.

"Wg tego co widziałem to Alpha Protocol to zwykła rozpierducha, która zbyt
      dużej frajdy nie sprawia "
      Błąd!
      Owszem Alpha Protocol może być rozpierduchą ale może być również bardzo fajną
      skradanką (wszystko zależy od gracza). Fabuła chociaż nie rewelacyjna to
      jednak wciąga i bije na głowę Mass Effecty i inne tego typu. Do tego świetne
      dialogi oraz wiele decyzji i konsekwencji.

Co do Mass Effect to pod względem fabularnym jedynka jest dużo lepsza (jest
      cały jeden zwrot akcji - o jeden więcej niż w części drugiej).
    • dawdawdaw9 Re: Znacie jakieś gry RPG-FPS? 31.10.10, 08:36
      A może w hellgate london zagraj .smile
      • marcinj-pl Re 31.10.10, 14:17
        Chyba spróbuję Fallout New Vegas. Dzięki. Oczywiście czekam na dalsze porady.
        Sprawdze co piszą o Hellgate London
    • mathiuss Re: Znacie jakieś gry RPG-FPS? 31.10.10, 14:29
      Moim zdaniem:
      -Fallout New Vegas- chyba wszystko juz zostalo powiedziane o tej grze, polecam
      -Mass effecty (1 bardziej rpg, 2ga bardziej strzelanina tpp, obie to bardzo
      dobre gry, mi sie lepiej gralo w dwojke)
      -System shock 2- gra swietna, ale to miejscami horror wiec raczej odpada
      -Bioshock (strzelanina z elementami rpg, rozwijasz postac dokupujac coraz nowsze
      plazmidy, ulepszasz je i bron, swietny klimat, niezla fabula)
      -Alpha protocol ma bardzo fajne dialogi i fabule, ale troche kiepska mechanike-
      jesli nastawiasz sie na dobra historie to go sprawdz, ale jesli gameplay jest
      dla ciebie najwazniejszy to ja bym odpuscil
      -Stalker Zew Prypeci- chyba najlepszy ze Stalkerow, no ale sa niektore motywy
      straszne, wiec pewnie nie podejdzie
      • marcinj-pl Re 31.10.10, 15:43
        Dzięki mathiuss za wyczerpującą wypowiedź. Bardzo chętnie zagrałbym w Bioshocka,
        podobno historia jest genialna, ale po filmikach widzę, że gra co chwilę straszy gracza,
        więc odpada...
    • pukacz80 Re: Znacie jakieś gry RPG-FPS? 31.10.10, 17:22
      en.wikipedia.org/wiki/Strife_%28video_game%29
      • marcinj-pl Re 01.11.10, 07:57
        Strife - ciekawa propozycja... Ciekawe czy można gdzieś jeszcze kupić tę grę (w pudełku)
    • dudde Re: Znacie jakieś gry RPG-FPS? 01.11.10, 08:59
      Arx Fatalis
    • gacorr Re: Znacie jakieś gry RPG-FPS? 01.11.10, 10:07
      Jeśli nazywasz Fallouta horrorem, to równie dobrze możesz tak nazywać serię Zmierzch...
      Dobrze Ci radzę zagraj.

A jeśli nie, to zdecydowanie polecam Dark Messiah of Might and Magic. Jest teraz do
      kupienia w CDA razem z naszym rodzimym całkiem sympatycznym NecroVision i
      przygodówką Sublustrum.
    • 4rci Re: Znacie jakieś gry RPG-FPS? 01.11.10, 16:49
      rozumiem cię chłopie - mam to samo i masa świetnych tytułów mi przeleciała obok
      nosa a dobija mi 20 na karku.

po prostu towarzyszowi a zarazem mojemu imiennikowi ^^' nerwy i wyskakujące
      stworzenia które nie sa ludzmi robią szybszy puls. Ja do tego w ramach bonusa od
      tego z "góry" mam cholerną arachnofobie i (TERAZ IDZIE ARMATA) do teraz nie
      przeszedłem diablo II bo 3 chap (wczesniej też pojawiły się pojedyncze sztuki
      pająków i mi robiły ciśnienie mimo że to stary i brzydki rzut izometryczny) to
      wiadomo co. I tak jak ty odpadły mi gry pokroju stalkera fallouta (niby może i
      horror jak zmierzch ale .... to łatwo się mówi u osoby której to nie rusza. Ja
      często obrazuje to co ja czuje z takimi tytułami na kimś kto ma klaustrofobie że
      : to tylko ciemny i zamknięty pokój - a mimo to organizm potrafi u takiego
      delikwenta czynić cuda) i paru innych fps tpp i slasherów. Jasne sytuacja może
      wydawać się dziecinna (w moim przypadku szczególnie) ale mi tam do śmiechu nie
      jest ^^', choć cały czas próbuje się powoli przełamywać nie jest łatwo (pamiętam
      jak oglądałem będac jeszcze młodym szczylem the thing za plecami brata i badania
      krwi po której członek ekipy się zamienił ... - miech bez spania - chore czyż
      nie ? ) . dobra wyżaliłem się teraz czas na odpowiedź

Spróbuj deus exa jeśli archaiczna oprawa ci nie przeszkadza choć może ci nie
      przypasować.
      Bioshocka nie skreślaj - i tu Moja rada na niepewnosc z niektórymi grami :
      spróbuj obejrzeć kogoś kto gra obok a potem sam próbować - ja tak sprawdzam
      niektóre tytuły których nie jestem pewien - i tak przekonałem sie do left 4 dead
      1 i 2 i alien swarma (dziwne bo niektóre stwory prawie jak pajęczaki ale jakoś
      mnie tak nie ruszają) - normalnie bym nie ruszył tych tytułów a teraz mam
      prawie najwięcej w nie przegrane na steamie.

Stalkera ci raczej nie polecę a co do fallouta to samo co z bioshockiem zobacz
      bestiariusz ,rozegraj partie z tymi które cie najbardziej przerażają z kimś i
      zobaczysz czy to gra dla ciebie

P.s - przepraszam za pogmatwanie, mam nadzieje że moje wypociny są choć
      troszkę zrozumiałe smirk
      • marcinj-pl Re 01.11.10, 17:02
        Dzięki za odpowiedź 4rci. Fallout: New Vegas kupię jutro i zobaczę co z tego wyjdzie.
        Jeśli mi się nie spodoba to zamienię się na coś innego na gametrade. Powiem wam
        później co sądzę o tej grze
    • marcinj-pl Re: 02.11.10, 18:00
      Dzisiaj nie udało mi się kupić F:NV, może w czwartek. Problem jest jeszcze w tym, że u
      mnie windows ma tylko 21GB miejsca, bo reszta zajęta przez linuxa. Będę musiał
      wszystkie gry odinstalować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka