saperr3 13.08.03, 11:40 Witam. Potrzebuję wskazówek jak należy skonfigurować system, aby móc wyświetlić fotografię pracownika na jakimś IT? Andrzej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoremio Re: Moduł HR - fotografia pracownika. 13.08.03, 14:32 Jaki release ? Na weekend zapytam kolege, speca HR, czy cos wie albo zeby sie zapytal dalej bo teraz jest, b.daleko, na projekcie, tzn. zagranica, a nie tu w okolicy - czyli, z Waszej perspektywy, tez zagranica :) Odpowiedz Link
amoremio Re: Moduł HR - fotografia pracownika. 13.08.03, 14:33 dopiero teraz mi podpadlo - co to znaczy "...na jakimś IT?", co masz na mysli ? Odpowiedz Link
saperr3 Re: Moduł HR - fotografia pracownika. 14.08.03, 10:29 Witaj Wersja systemu 4.6C. Pisząc 'IT' miałem na myśli InfoTyp np. Dane osobowe. Odpowiedz Link
saperr3 Re: Moduł HR - fotografia pracownika. 14.08.03, 13:05 A tak w ogóle to dzięki za odzew amoremio. Od jutra robię sobie długie wolne (trzeba trochę odSAPnąć :) to zajrzę pewnie tutaj dopiero za dwa tygodnie. Tak, więc nie zrażaj się moim długim milczeniem i podsyłaj mi wszelkie informacje, które pomogą rozwiązać mój problem. Z góry dzięki. Odpowiedz Link
amoremio Re: Moduł HR - fotografia pracownika. 14.08.03, 14:24 Zycze fajnego+zdrowego urlopu ! Best regards /-/ amoremio PS: Czy jedziesz moze do Saporo ? :) Albo do Sapotu ? :)) PA! Odpowiedz Link
saperr3 Re: Moduł HR - fotografia pracow. - przypomnienie 19.09.03, 15:31 Witaj amoremio. Widze, ze bardzo mocno udzielasz sie w innych watkach a mojej prosbie to juz sie zapomnialo ;) Ja to rozumiem, ze duzu milej jest dyskutowac z kobieta (pozdrowienia dla Pani em_es), ale facetowi tez moglbys pomoc :)))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
amoremio Re: Moduł HR - fotografia pracow. - przypomnienie 19.09.03, 17:07 Czy ja kiedykolwiek pisalam, ze jestem facetem ? Jestem piekna pulchna/rumianna/babka (z rodzynkami) ..... I nieladnie mnie podgladac ! Eeee, podczytywac w rozmowie z innymi :) Ok, stop. Jestem. Facetem. Niestety :) A nic mi sie nie zapomnialo. Tylko po prostu jeszcze nie udalo. Sprobuje w ten weekend. Ale codo rozwiazania Twojego problemu nic nie chce przesadnie obiecywac. pa, narazie Odpowiedz Link
amoremio Re: Moduł HR - fotografia pracow. - przypomnienie 23.09.03, 09:58 Moj kumpel sam tego wprawdzie jeszcze nie robil, tylko "sie kiedys komus przy tym przygladal". Tak ze info bardzo ogolne, niestety : Minimum wersja 4.6c (a wiec Twoja). Funkcja jest w zakresie standardu. Dosc maly naklad pracy (customizing). Ustawienie 'tylko w kilku' tabelach - ale glownie w jednej. Potem scanowanie i 'dowolna wielo- funkcyjna' administracja objektu. Dziala podobno 'dosc dobrze i bez wiekszych przygod'. Bardziej konkretnie - niestety ni ma. Sorry. Moze uda mi sie, w tym tygodniu, dowiedziec troche wiecej od innego "medrca HR". Jesli - to zglosze sie jeszcze raz. Odpowiedz Link
saperr3 Re: Moduł HR - fotografia pracow. - przypomnienie 25.09.03, 11:28 Dzięki za chęci wsparcia. Dokopałem się trochę informacji w necie i zaczynam się z tym sam męczyć. Może uda mi się jakoś przez to przebrnąć. Jak utknę w jakimś punkcie to będę się dalej podpytywać. Odpowiedz Link
krzysztof.kuczek Re: Moduł HR - fotografia pracow. - przypomnienie 03.10.03, 16:56 zobacz sobie to www.sap-basis-abap.com/saphr003.htm Odpowiedz Link
krzysztof.kuczek Re: Moduł HR - fotografia pracownika. 22.09.03, 11:13 Hej Jest to w standarcie od jakiejs tam wersji ale nie znam szczegółów, ale tak na szybko to dodaj sobie subscreen do infotypu wstaw tam kontrolke nawet html'a, tam zdjecie z pliku w zaleznosci od pernr.... Nigdny tego nie robiłem ale może tak można :) POzdro Krzsiek www.sapinfo.pl Odpowiedz Link