11.11.10, 13:14
Dobra, to mój pierwszy wpis na forum więc spróbuję się szybko uwinąć.

Mieszkam w UK i zamówiłem sobie Black Ops, które na mnie spokojnie czeka w Gamestation aż wrócę z urlopu. Recenjze jak narazie są mieszane (zwykle pozytywne, ale przewija się motyw 'to wszystko już było). Zastanawia mnie czy może jednak to nie jest taki wielki hit jakby Activision chciało bo z tego co pamiętam to w zeszłym roku po wydaniu zasypano nas niesamowitą ilością PR gadki (największy entertainment release wszechczasów itd.), teraz cisza a sprawdzam wszędzie (oprócz Machinima bo tam jest chyba największy fan-club COD na świecie). Czy wam też się wydaje, że jednak coś nie wyszło?
Obserwuj wątek
    • blademaster_pl Re: Black Ops 11.11.10, 13:30
      Wyszło Bardzo dobrze.Gram teraz w Singla i niemoge sie oderwac.Multi tez jest super.W multi jest spokojniej niz w MW2.W singlu jest wciagajaca Historia a w MW2 był tylko ciag dalszy MW.Jest roznorodnosc Misji.Vietnam,dzungla,Miasto,Zima i duzo wiecej.
      Gra jest bardzo dynamiczna wciagajaca i bedzie najlepsza strzelaninka tego roku moim zdaniem.
      Niema co porownywac Coda do MoHa bo MoH to Shit na kolkach big_grin
      • elemental Re: Black Ops 11.11.10, 17:41
        Ja się z tobą nie zgodzę w sprawie singla. No cóż pograłem koło 3 h i nie czuje żeby mnie ta gra porwała jak MW2 lub MW. Czuje się po części tak jak grając w MoH-a na singlu bez emocji (Misje mam w Vietnamie teraz) Może się rozkręci (w MW i MW2 singla zaliczyłem po 30 razy chyba i nadal bym mógł) . Co się tyczy multi to muszę przyznać , że zwolnienie tępa rozgrywki wyszło na plus.
        • blademaster_pl Re: Black Ops 11.11.10, 22:35
          Single w MW2 byl lepszy tu sie zgodze.Ale w Black Opsie tez jest wciagajacy i fajny ale nie az tak jak MW2.
          Mutli W Black Ops jest fajne ale troche mało map.
      • shokako Re: Black Ops 11.11.10, 17:58
        Jak ktoś ma wieczny hype na CoD i jest podatny na propagandę Acti to racja.. ta gra jest dla takich osób doskonałym FPSem.. a raczej oddzielnym gatunkiem gier. Prawda jest taka, że jakby nowy MoH wyszedł pod nazwą CoD to wszyscy by się nim zachwycali smile

Fajnie się grąło w MW, fajnie się grało jeszcze w MW2.. ale BO to znów to samo. Ile razy można kupować niemal tą samą grę? Już MoH na PC od 3 'pokoleń' jest zawsze zupełnie inną grą, inny engine, inny system gry, inny multi.. zawsze coś inne, nowego - nie ma się wrażenia "ja już w to grałem i za to zapłaciłem". A jeśli nowe gry CoD mają być tylko po to aby uzyskać jak największy lvl i odblokować wszystkie itemy to sciana
        • lagmanic Re: Black Ops 11.11.10, 18:10
          Niby tak ale się przyjemnie gra a nie jak w bc2 kosa działa kiedy się jej podoba biegniesz pól mapy po fraga po prostu gra dla tych co lubią szybko załatwić porachunki xD
          • shokako Re: Black Ops 12.11.10, 09:53
            MoH ma mały mapki smile i te same hitboxy :]
    • estevez Mi sie nie podoba 11.11.10, 18:29
      Ok 2 wieczor z rzedu probowalem sie przekonac grajac w multi ze znajomymi na ps3 no i "no go", po prostu nie podchodzi mi ta giera. Moze to po czesci dlatego, ze ciupie duzo w BFBC2 i te mikroskopowe mapy + kupa luda powoduja takie mega wariatkowo. W zasadzie frag srednio co 40 sekund. No i plynnosc na ps3 jakas taka srednia... Odpalilem potem Bfbc2 i roznica w grafice byla max wyrazna na niekorzysc BO - przestarzaly engine bez dwoch zdan. Bede ja trejdowal na MOHa + cos jeszcze...
    • blademaster_pl Re: Black Ops 11.11.10, 23:36
      Modern warfare 2 tez ma lepsze multi.Ale coz Treyarch uncertain
    • blademaster_pl Re: Black Ops 11.11.10, 23:37
      Z treyarchem chodzilo mi o COD:BO big_grin
    • soultimer Re: Black Ops 12.11.10, 00:01
      Niestety, znaleziono - jprawdopodobnie był obecny także w becie - bug, który rujnuje całą rozgrywkę.

To jest tak mocno przesadzony motyw, że w sumie psuje zabawę z grania - chcecie wiedzieć o co chodzi, poniżej materiał filmowy.

Być może lepiej nie oglądać, aby nie żałować wydanych pieniędzy.

www.collegehumor.com/video:1943497
      • shokako Re: Black Ops 12.11.10, 09:53
        Na stronach z haxami juz opublikowano parę bugów jak tam coś zrobić (wbijać punkty, czy poziomy) jest kilka i to mocnych, działają i na PC i na konsole -_-
        • blademaster_pl Re: Black Ops 12.11.10, 10:53
          Nie korzystam z bugow.I sie jeszcze niespodkalem by ktos siedzial na bugu.Ludzie graja normalnie.
          • maciej36 Black Ops 12.11.10, 11:20
            Mam kompletnie odmienne zdanie, to jest to na co czekałem od Modern Warfare ! Powyrzucali te cholernie idiotyczne perki typu komandos itp przez co rozgrywka jest rzeczywiscie świetnie zbalansowana. Mapy, mimo bugów jak juz ktoś narzekał (powiedz mi kolego gdzie ich nie ma ? w mw2 ?) są świetnie zaprojektowane i zrobione z pomysłem już na wstępie miażdżą te wrecz idiotyczne z poprzedniej części gry.Spowolnienie tempa rozgrywki na pewno wyszło grze na dobre i naprawdę nie mogę zrozumiec czego Wy wymagacie? To nie jest MoH czy BC tu gra jest od początku w multi zaprojektowana na akcje i mimo iz jest ona nieco wolniejsza jest to z korzyscią dla tego tytułu. Grafika to nie jest to czego akurat ja wymagam od tytułu a prawda jest taka że obecny COD wręcz zmiata wszystko ogromną grywalnością. Sam jestem zdziwiony gdyż nastawiałem się na kolejne gó... jak w przypadku Modern Warfare 2 a wyszlo... no naprawdę godnie!

Co do singla ktoś narzekał , że w poprzedniej części było lepiej. Jak lepiej ? Przede wszystkim kolego zwróc uwagę , że wszystko się tu trzyma kupy, może nie jest tak dynamicznie jak ostatnio ale z sensem i jestem przekonany ze treyarch wybrało bardzo dobry sposób przeprowadzania kampanii, ponieważ ma ten klimacik którego ostatniemu Codowi bardzo brakowało.

Az sam się dziwie że to pisze... smile
            • tpolomski Re: Black Ops 13.01.11, 10:35
              Gra wciąć cieszy się dużym zainteresowaniem, po prostu kampanie marketingowe już się skończyły ale prezentacje COD zostały

piwo
    • izi Re: Black Ops 12.11.10, 12:33
      Może kogoś zainteresuje- www.consolecup.pl <

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka