Dodaj do ulubionych

Wiktor Reznov (spoiler)

13.11.10, 18:08
SPOILER SPOILER SPOILER (ostrzegałem) Pytanie do jednostek które ukończył nowego CoD'a, kiedy zorientowaliście się, że Reznov jest wyimaginowany, czy może nie podejrzewaliście tego.Ja dowiedziałem się w dość niekonwencjonalny sposób, otóż w aktach można przeczytać, że Reznov miał brązowe oczy, a ma niebieskie.Podejrzewam, że jest to przeoczenie, chociaż nigdy nic nie wiadomo.Przy okazji zachęcam dyskusji na temat fabuły Black Opsa, gdyż trzeba przyznać, że jest przednia
Obserwuj wątek
    • blademaster_pl Re: Wiktor Reznov (spoiler) 13.11.10, 18:26
      Fabuła Black Opsa może być.Reszty nie czytać jak ktoś nie przeszedł gry big_grin

I nawet fajny pomysł że Mason ubzdurał sobie ze Reznov żyje chociaż zginął w Workucie.I jak sie przechodzi drugi raz to to wydaje sie dziwne że Reznov Rozmawia,pomaga znalesc wyjscie i pomaga zabijac wrogow chociaż już po Workucie powinno go nie być bo nie żyje.I właśnie to jest dobre big_grin
      • legileg Re: Wiktor Reznov (spoiler) 13.11.10, 18:58
        Motyw pokazywania nam zupełnie innej rzeczywistości ("podziemny krąg","wyspa tajemnic","tożsamość","sekretne okno","mechanik", " siła strachu", "zostań") czy zmuszania nas do przyjęcia błędnej perspektywy ("zawodowcy","osada") pojawia się w kinie tak potwornie często, że bez przesady można zaliczyć go do tych najbardziej ogranych...

Naprawdę, jeśli ktoś nie domyślił się ogromnej większości fabuły na długo przed jej ujawnieniem, to znaczy że albo zupełnie nie interesuje się kinem, albo z góry założył że fabuła w CoD znowu będzie całkowicie jednopoziomowa i głupia, a jakiekolwiek zastanawianie się nad nią nie ma większego sensu.
        • sirmadness Re: Wiktor Reznov (spoiler) 13.11.10, 19:19
          Szczerze mówiąc po mw2 przyjąłem ten drugi wariant
    • zarigani Re: Wiktor Reznov (spoiler) 13.11.10, 22:49
      SPOILER ALERT

A mnie się takie motywy bardzo podobają chociaż w pewnym momencie raczej zacząłem podejrzewać jak się skończy wątek Reznowa, którego uważam swoją drogą za najlepiej zdubbingowaną postać.

Mam jeszcze pytanie: jak topimy na końcu to on zaczyna mówić że Mason nie wie co oni mu zrobili i jak przestaniemy go topić to mówi coś więcej?
      • zarigani Re: Wiktor Reznov (spoiler) 13.11.10, 22:52
        Oczywiście chodzi mi o topienie Dragoniwicza. Ehh ta edycja postów...
        • zarigani Re: Wiktor Reznov (spoiler) 13.11.10, 22:52
          t
          • sirmadness Re: Wiktor Reznov (spoiler) 13.11.10, 23:07
            Dragowicza, nie wiem ale zaraz spróbuję
            • zarigani Re: Wiktor Reznov (spoiler) 13.11.10, 23:12
              Coś mi Opera zastrajkowała z tymi postami... Własnie wydawało mi sie że Dragowicz, ale weszłem na Googla i mi na jednej stronie pisało Dragonowicz...
              • yasiekk Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 13:07
                Najlepiej zdubbingowaną? Jeśli chodzi o dubbing w wersji polskiej to się nie udzielam, bo nie znam, ale jeśli chodzi o angielski oryginał, to mówi stereotypowym, przejaskrawionym rusko-angielskim, ma bezpłciowe, stłumione okrzyki "URA!", a jego wymuszony akcent w ferworze walki przyprawia o mdłości. Ogólnie sam fakt rusków gadających do siebie po angielsku jest idiotyczny - szczególnie, że ci po wrogiej stronie już mówią ojczystym językiem.
    • turbogadkotick Re: Wiktor Reznov (spoiler) 13.11.10, 23:39
      Jak tylko w tunelu Swift kulturalnie spytał się "WTF is wrong with you?!", to się domyśliłem.
      Fabuła jest dobra, ale nie jest zbytnio zaskakująca, a z drugiej strony plan Dragowicza jest równie prawdopodobny, co knowania przeciwników Bond'a (dobra, przesadzam, ale nie bardzo). Wyjąwszy parę nieścisłości (Nova 6 to w końcu gaz bojowy? Jak tak to po co potrzebny jest kompletny strój ABC do ochrony przed nią, tak jakby była wirusem? Chyba, ze to tak silny i "złośliwy" gaz, ze przez skórę przenika, ale incydent z początku "Liczb" przeczy temu), jest jednak bardzo dobrze.
    • sirmadness Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 00:32
      A zastanawiał się ktoś nad sytuację z ciężarówką ? Skoro Wiktora nie było, to kto ją prowadził ? Jeśli Mason, to kto strzelał ?
      • turbogadkotick Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 00:57
        Którą ciężarówką? Ta w Workucie przecież była prowadzona przez Reznova- to był jego ostatni akt bohaterstwa w życiu. Tzn. Mason, będąc uczepiony pociągu, widząc Reznova, widział go w tamtym momencie naprawdę po raz ostatni.
        • blademaster_pl Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 01:03
          To prawda.A pozniej przez caly czas myslal ze jest z nim.
          Ale jak sie drugi raz gre przechodzi to jest dziwne.Bo wiadomo ze w Workucie zginął ale przez wszystkie misje pomaga,zabija itd.
          • screwdriver81 Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 03:07
            ja sie osobiscie zastanawiałem czyutopic draga,był to problem natury moralnej,bo od workuty zdawałem sobie sprawe ze glowny bohater na halo we łbie,szkoda ze fabuła była liniowa,bo pomysł na fabułe i jej scenariusz naprawde dawał spore mozliwosci,mam nadzieje ze nastepne cod od treyach da sciezki wyboru co mimo 6 rozgrywki umozliwi kilkukrotne przechodzenie gry tak aby zaliczyc kazd z no,3 oskryptowanych tras,bylo by to napewno posuniecie do przodu wzgledm realizacji rozgrywki,a tak,to jest po prostu dobra gra nie wyrywajaca sie poza standarty obecnych megaprodukcji,czyli pare godzin single i x100 multi,jestem zadowolony z zakupu tego tytułu,ale "pie...ięcia" nie było...a szkoda,bo mógł być..
        • sirmadness Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 09:59
          A ! Mój błąd, zrozumiałem, że Reznov zginął podczas jakiejś próby ucieczki wcześniej, zanim Mason trafił do Workuty
          • blademaster_pl Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 13:16
            Reznov zginal podczas ucieczki z Workuty.Jak juz sie bylo na pociagu to Reznov jechal dalej i gdzies podczas tej ucieczki zginal.
          • legileg Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 13:23
            Jedną z najłatwiejszych sposobów na rozpoznanie tego, czy dana postać jest prawdziwa jest jej wchodzenie w interakcje z resztą świata. Jeżeli jakaś postać rozmawia wyłącznie z nami, nie pomaga nam w czynnościach wymagających 2 osób do tego pojawia się znikąd to są to ogromne przesłanki ku temu że jest ona wyimaginowana.

Z takim Woodsem wiecznie dokonujemy synchronicznych zabójstw, wspólnie pokonujemy przeszkody terenowe itp. Z Wiktorem tylko w więzieniu.
            • sirmadness Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 14:44
              W sumie racja, ale Reznov też pomógł nam wyjść z tonącego helikoptera oraz dźgał żółtka nożem w plecy ratując nam życie
              • legileg Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 15:46
                W scenach tych nie uczestniczą żadni świadkowie, więc są one wytworem naszej wyobraźni. Zauważ, że Reznov żółtka nie zarzyna nawet własnym nożem, gdyż ten dalej jest w pochwie...
    • voltaire78 Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 18:02
      Dla mnie świetne jest to, że BO kontynuuje poniekąd fabułę z WaW.

[SPOILER!!!!!]
      Poza Reznovem świetny jest również ostatni motyw - widok głównego bohatera w Dallas

Ogólnie gra rządzi!
      • legileg Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 18:26
        No nie da się ukryć, w końcu Wiktor Reznov to jeden z głównych bohaterów WaW wink
        • sirmadness Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 18:32
          W ramach ciekawostki to z obliczeń wynika, że w WaW podczas misji Vendetta Reznov miał...29 lat, cóż, nie wyglądał ^^
          • turbogadkotick Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 18:46
            Zgadza się, ale wielu ludzi, egzystujących w trudnych warunkach, wygląda na znacznie starszych niż są w rzeczywistości. Myślę, ze rok w Stalingradzie, kiedy to jeszcze niemiecka "kuratela" wydawała się być niezagrożona, może postarzeć nieźle.
            Aktor George C. Scott, który jest znany z roli generała Pattona- w momencie kręcenia tego filmu, w którym wciela się i z pewnością wygląda na generała pod 60, miał ok 40 lat.
            • sirmadness Re: Wiktor Reznov (spoiler) 14.11.10, 20:06
              Prawda, chociaż w Black Opsie wygląda młodziej niż w WaW, no ale powiedzmy, że pobyt w Workucie mu służył.Tak z innej beczki, to mam nadzieję, że będzie drugim Pricem i pojawi się w kolejnych częściach od Treyarch bo jest postacią co najmniej ciekawą
    • ambitny Dallas 14.11.10, 23:41
      A ja tak tez nieco w temacie, przede wszystkim spoilerowo o koncu gry
      --
      • sirmadness Re: Dallas 14.11.10, 23:45
        Jednoznacznej odpowiedzi nie ma, ale Dragowicz sugeruje, że się im udało, ponad to na końcu Mason wymienia kaliber broni z jakiej zabito kennedyego, miejsce, datę i mówi "accession" czyli "przystąpienie" a potem jest jego zdjęcie obok prezydenta.Z drugiej strony wspominał też coś o Oswaldzie, ale nie nie przyłożyłem uwagi, teraz przechodzę drugi raz spokojniej, więc może jeszcze na coś wpadnę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka