Dodaj do ulubionych

Assassin's Creed Brotherhood wersja PC

15.11.10, 22:58
Jako wielki fan całej serii assasin creed z niecierpliwością czekam (niestety dłużej od was konsolowcy tongue_out) na nową 3 część czyli Brotherhood, mam nadzieję że będzie równie dobra (a nawet lepsza) niż 2.

To że pewnie z dwa miesiące będę jeszcze musiał poczekać na edycję dla PC w cale nie budzi u mnie flustracji, bo uważam że jeśli ubisoft da radę wymyślić coś naprawdę porządnego na crackerów i gdy było by możliwe wykorzystanie tego nie tylko do jednej gry, i w jakimś stopniu pozwoliło by to na obniżenie piractwa na pc, to może wreszcie nie była by to platforma tak pomijana i wychodziło by wiele gier które są exclusiwami dla xboxa, gdzie przekonwertowanie gry na PC podobno (według deweloperów ) nie jest żadnym problemem.

Mam pytanie czy wy także uważacie tak jak ja czy może jesteście zdania że nie ma sensu robić zabezpieczeń bo i tak zostaną złamane
(te zabezpieczenia z Assasin Creed II wydaję mi się że były udane, bo miesiąc potrzebowali na ich złamanie, a ja grę przeszedłem bez większych problemów, tylko w drugi dzień od premiery pamiętam servery padły bo się skidrow włamywał xD i nie dało się w singla grać).
Obserwuj wątek
    • dead.space Re: Assassin's Creed Brotherhood wersja PC 16.11.10, 00:15
      Zabezpieczyc PC jest trudno przez otwarta strukture systemu, mozesz kasowac, zmieniac,itp na konsoli nie. Nie potrzeba tworzyc nowych zabezpieczen, wystarczy zmienic ludziom mentalnosc "kupie drogi komputer i bede go testowal na grach", lecz z biegem czasu te gry maleja.
      • legileg Re: Assassin's Creed Brotherhood wersja PC 16.11.10, 08:35
        Nie ma sensu robić zabezpieczeń, które ciągłe tylko uprzykrzają życie normalnym graczom, a crackerzy i tak łamią je jeszcze przed oficjalną premierą.

Na miejscu dystrybutorów całkowicie zrezygnowałbym z zabezpieczeń i pozostawił na rynku tylko MMO i strategie RTS, całą resztę natomiast wycofał z dystrybucji na PC i wydawał wyłącznie na konsolach. Taką tendencje widzimy już od kilku lat, ale nikt jakoś nie chce podjąć ostatecznego kroku.

Takie rozwiązanie dla graczy to praktycznie same plusy. Lepsza optymalizacja pod sprzęt docelowy, mniejsza konkurencja dla niezrzeszonych programistów z małych firm (wydających wyłącznie na PC z braku funduszy), większa ilość graczy konsolowych, zmniejszenie dążenia do coraz większej mocy obliczeniowej na rzecz coraz lepszej optymalizacji (być może jakieś nowe techniki i narzędzia w tej dziedzinie)... Przykłady można mnożyć, a minusów jest naprawdę niewiele... Na myśl nasuwa mi się tylko grupa rozhisteryzowanych nastolatków, którzy dostali kompa "do nauki" i tną wyłącznie na piratach. Szczerze mówiąc ich odcięcie od rynku gier też byłoby pozytywne.
        • 5mieszek Re: Assassin's Creed Brotherhood wersja PC 16.11.10, 14:37
          Wycofaj gry na PC, to Nvidia, Intel i ATI padna. Wtedy zapomnij o nowej generacji konsol, bo nie bedzie od kogo kupic czesci do nowych konsol.

A co do piractwa: czy ktos jest na tyle zorientowany, by wiedziec, czy ps3 i x360 do betatestow sa jakies specjalne? Bo wystarczy konsole do PCa podlaczyc, wlaczyc taki smieszny program, i juz mozna grac na konsoli. Czy moze zabezpieczenia sa wgrywane na plytke, a crackerzy wciaz nie rozgryzli gdzie na BluRayach one sie ukrywaja?
          • legileg Re: Assassin's Creed Brotherhood wersja PC 16.11.10, 15:10
            Nie padną tylko wyhamują z rozwojem. Ich główne rynki zbytu to wciąż biurowe PC i układy do nowoczesnych telefonów...

Gry betatestuje się na specjalnych debug unitach, czyli sprzętach odpalających od razu kod źródłowy bez zabawy w autoryzacje, klucze kontrolne itp stosowane w zwyczajnych konsolach. Sprzęt tego typu posiadają zarówno programiści, beta testerzy jak i wiele dużych redakcji. Czasem nawet można jakąś wyrwać na aukcjach internetowych, choć dla zwykłego użytkownika to raczej wyrzucanie pieniędzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka