lowsys
14.01.11, 12:52
Graliście już w zamkniętą betę? Mi się udało spędzić z grą kilka godzin i moje wrażenia poniżej.
1. Grafika
Widać, że to gra na dzisiejsze czasy. Ładne animacje, "wybuchy", cienie itp. Utrzymana w mniej cukierkowej tonacji niż WoW. Źli wyglądają jak źli.
2. Muzyka
Nie przyłożyłem się zbyt do słuchania, czyli po prostu nie przeszkadza
3. Sterowanie
Każdy kto grał w WoW nie będzie miał problemu z przyzwyczajeniem się.
4. Walka
Nie ma tak jak w WoW zwyczajnego ataku, każdy jest "specjalny" i w zależności od jego zaawansowania dłużej się odnawia przed kolejnym użyciem. Nie miałem okazji testować PvP ani walki drużynowej.
5. Postać, rozwój
WYbrałem stronę "dobrzy" do wyboru jest (przynajmniej narazie) człowiek, elf, niziołek - obie płci dostępne. jeśli chodzi o pimp-my-avatar możliwości dużo mniejsze niż AoC. ja wybrałem sobie wysoką ludzką pannę z mieczem. Wojownik ma możliwość wyboru z klikunastu aż 3 "podklas" np. warlord, palladin itp (trudno zapamietać te nazwy) i rozwijać się aż na trzech drzewkach umiejętności.
6. Czy to WoW z lepszą grafiką?
Podobieństw jest coniemiara. też można płacic trenerom za wyższy lvl danej umiejętności. Gornictwa/babki zielarki też uczymy się od nauczycieli. Walka bez rożnic generalnie w moim przypadku szarża + łomot losowo wybranymi atakami. Ale taką dwuręczność można mieć od prawie samego początku.
7. Zadania (Questy)
Są oczywiście takie "zabij 12 kreatur określonego typu" "zabij tyle kreatur żeby z nich wypadło 10 płytek pcv" ale też są bardziej rozbudowane "odbij katapulty i zestrzel z nich miesnego golema". Generalnie mam wrażenie, że w wielu questach trzeba czegoś "użyc" katapulty, wajchy, mrocznej maszyny.
8. Co mi się nie spodobało
Ano postać biega straszne wolno. Znów jesteśmy tym jedynym co ma uratować świat. Anielice (czy dobre anielice powinny mieć aż tak głęboki dekolt?).
9. Wymagania sprzętowe
Nie dłubałem w żadnych ustawieniach grafiki (albo nie widziałem, albo dobrze są ukryte). Moja rozdzielczosc to 1680x1050 na GeForce GTX460 768mb, i5 760, i 4gb ram działa bez żadnych przycinek.