Ok - na wstępie konto na Gamecornerze jest nowe - choć czytelnikiem jestem raczej z doświadczeniem (a i graczem również) - wypada się więc przywitać, co niniejszym czynię
Ale do rzeczy: ostatnimi czasy po wielu godzinach spędzonych z New Vegas naszła mnie ochota na coś z zupełnie innej bajki i pomyślałem sobie o symulatorach kosmicznych. Swego czasu ostro pogrywałem we Freelancera, serię X a nawet poleconego przez Sławka dawno dawno temu (tak, tak jeszcze czasy Onetu...

) Evochron'a. Tyle że pomijając inne aspekty gameplaya to pilotowanie wszelkiej maści statków w tychże grach, (nawet takich kolosów jak w X'ach przypomina myśliwiec tyle że cięższy). A gdzie zarządzanie załogą? Rozkazy? Czerwony alarm? ster lewo na burt? Ja bym chciał PODOWODZIĆ. Ja chcę coś w rodzaju Silent Huntera w kosmosie...

Pokopałem więc wczoraj w necie, przejrzałem wiele stron wszelkiej maści projektów i... niczego nie znalazłem. Stąd też pomysł tematu na gamecornerze być może wy szanowni czytelnicy znacie jakieś ambitne projekty, nie znane gry itp itd które choć w bliskim stopniu pokryłyby pomysł dowodzenia gwiezdnym okrętem wojennym? Coś co ruszy na dzisiejszym sprzęcie?
Z góry dzięki
Yarod
Ps. wiem że być może wspomnicie o BattleCruiser'erze 3000 A.D. Wiem też że niektórzy się zagrywają w to do dziś ale ja z braku jakiekolwiek manualna w ciągu lat odpadałem od niego kilkukrotnie - poczynając od końca podstawówki

)